pokazivač temperature vode
+3
maky
Filip
lucullus
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
pokazivač temperature vode
na kilometar satu prije sam ima signalnu lampicu ako bi došlo do pregrijavanja. Sad sam ugradija pokazivač. Kako tribam to spojiti da pokazivač radi?
lucullus- Član
- Broj komentara : 59
Registration date : 24.11.2011
Re: pokazivač temperature vode
Trebaš davač na hladnjaku ili na kučištu termostata. Sa njega ide jedna žica u sat,odnosno u pokazivač. Druga je masa koliko se sjećam..
trebaš naći ćašicu od termostata sa indikatorom sastrane ištekaš zelenu žicu sa glave i spojiš je u indikator tako sam ja to riješio i u mene radi
maky- Aktivni Član
- Broj komentara : 420
Registration date : 03.06.2010
hm...pa to sam napravija odma. Spojija zelenu žicu sa lampice u pokazivač i neće da radi. Kako ću skužiti da nije do pokazivača odnosno je li on ne valja
lucullus- Član
čekaj maky...možda sam krivo skužija tvoj odgovor....koja čašica?
lucullus- Član
Kućište termostata...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
ne kužim...je li to davač na hladnjaku...ako je šta to nije ista žica koja je prije bila spojena na signalanu lampicuCamshaft je napisao/la:Kućište termostata...
lucullus- Član
Ovisi, ako imaš davač (senzor) na hladnjaku, onda s njega. Inače postoji kućište termostata u koje se ušarafi isti taj senzor... Znači senzor je isti, ovisi kamo je ušarafljen. S njega valjda treba ići žica do pokazivača... A signal za lampicu (kolko ja znam) ide sa senzora na glavi...
Zadnja promjena: Camshaft; 16/2/2012, 15:44; ukupno mijenjano 1 put.
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
iskreno nisam gleda ali ako sam prije ima signalanu lampicu šta to ne znači da na hladnjaku postoji davač koji će tu lampicu paliti u slučaju pregrijavanja....
lucullus- Član
Ne. Signalna lampica je povezana žicom sa indikatorom temperature koji se nalazi na glavi zašarafljen pod vijkom glave naprijed.Tu žicu koristiš i uzimaš za termodavač, a taj indikator možeš baciti, više ti ne treba. Za pokazivač temperature (kazaljku) ti je potreban termo davač koji obično stoji na kučistu od termostata ušarafljen, gdje je i predviđeno mjesto za njega. Ako nemaš to kučište i imaš samo lulicu od glave motora prema hladnjaku gore, onda ga ili trebaš nabaviti ili naći indikator kojeg će ugraditi u hladnjak, moraš bušiti hladnjak i ugraditi ga, što je teži način.
fali ti još napajanje vjerojatno, tj treba preselit + ili - da bi radila kazaljka, nije dovoljno samo preštekati žicu
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
kod mene istomaky je napisao/la:trebaš naći ćašicu od termostata sa indikatorom sastrane ištekaš zelenu žicu sa glave i spojiš je u indikator tako sam ja to riješio i u mene radi
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
pogleda sam...na kučištu termostata postoji indiator iz kojeg ide žica zeleno crna na signalnu lampicu. Šta sad? Skinut taj indikator i zavidati novi predviđen za davač temperature ili...?
lucullus- Član
kakvu signalnu lampicu sada spomilješ jesi rekao da si skinuo lampicu i stavio indikator na kazaljku
maky- Aktivni Član
Indikator opasne temperature ti više neće trebati. Žica koja ide na njega će ti koristiti za davač temperature. Tu ćeš žicu premjestiti na davač koji ti je ušarafljen na kučište termostata. Imaš li to kučište i termostat? I to je jedan pol. Drugi pol ćeš naći kod samog sata. Onaj most koji povezuje sve lampice,mislim sa njega da će ići jedna žica i to je druga žica koja ti treba ako se dobro sjećam.
.... govorim za prije. evo kako kod mene izgleda kučište termostata. http://shop.avala.biz/images/0801372.JPGmaky je napisao/la:kakvu signalnu lampicu sada spomilješ jesi rekao da si skinuo lampicu i stavio indikator na kazaljku
Iz indikatora kao ovaj na slici ide žica (prije u signalnu lampicu) sad sam je spojija na pokazivač sa skalom ali ne valja
lucullus- Član
@filipe znam za taj most http://img208.imagevenue.com/img.php?image=276717375_DSC09793_122_394lo.JPG to daje masu. Mene zanima šta sa ovim indikatorom na kučištu termostata. Je li mi treba drugi koji je predviđen za pokazivač sa skalom ili...
lucullus- Član
ne ide žica zelena na lampicu nego na pokazivać ima jedan utor sa velikom oznakom D tu spoji zelenu žicu i upali ga da radi i vidi jel se miće
maky- Aktivni Član
ha,ha...nikako da se ja i ti skužimo. lampica nije spojena od mog prvog posta. nju spominjem da objasnim šta sam napravija. Znači ta famozna žica zeleno crna koja ide iz indikatora na kučištu termostata (a prije je bila spojena na lampicu) sam spojija baš u taj utor D ali se ništa ne miče.maky je napisao/la:ne ide žica zelena na lampicu nego na pokazivać ima jedan utor sa velikom oznakom D tu spoji zelenu žicu i upali ga da radi i vidi jel se miće
lucullus- Član
jesi ga upalija jel mu dosegla radna fibra gledaj kad daš kontakt dobro pogledaj ona se pomakne par mm to je znak da ti nevalja u satu pokazivać
maky- Aktivni Član
naravno da sam ga uplalija i napravija đir....ali ne mrda. Zna li netko kako ispitati pokazivač sa skalom i indikator na kučištui je li ispravno
lucullus- Član
promjeni ti pokazivać u satu i sve ok mislim da on šteka
maky- Aktivni Član
riješeno...nije bilo do pokazivača nego do senzora
lucullus- Član
Drago mi je da skala šljaka i da si je stavio u funkciju!
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Pokazivač goriva
» Pokazivač goriva
» Pumpe vode Z-750/850
» Reparacija pumpe vode
» Pumpa vode - 900AK
» Pokazivač goriva
» Pumpe vode Z-750/850