Ovako je počelo 07.05.2006. i završilo 2014.!!
+20
solex
dr.Damba
tempo gt
Floyd ZG
Ćofi
Miljenko
miro
prka126
Camshaft
puyol
miniV8
johan
Gajbica
Filip
jasmin.ck
PIRAMIDA
Lav
Hrki
ljubas
puyolov tata
24 posters
Stranica 5 / 7.
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ovako je počelo 07.05.2006. i završilo 2014.!!
nemam ti trenutno niti jednu svoju no budem poslikal, za to vrijeme pogledaj ovdi:
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Ok, sad sam skužil, hvala...
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
Došlo bezkontaktno paljenje...
Sad malo to sve proučit i nadam se ovaj tj. ubacit, pa da i mi već odemo sa tih platina!!!
Sad malo to sve proučit i nadam se ovaj tj. ubacit, pa da i mi već odemo sa tih platina!!!
E to te ja pitam! Pa javite dojmove kad ga piknete....
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Bezkontaktno paljenje sam pregledal onak ovlaš, i sreća svi djelovi su tu.
Čak imamo i detaljne upute kako sve uglazbit da radi 100% efektivno.
Malo će ipak pričekat ugradnju, zasad čeka...
Dalje našao sam upgrade kočnica prednjih bez prerada, tako da ako ima interesenata bio bih voljan prodati prednji set, dakle nosače, čeljusti, pločice, diskove, ubacim nove anker ploče i dodam distance yugove. U čeljustima novi klipovi i gumice te reparirana kliješta, dao bih i lajtunge ali neznam dok mi ne dojde nova stvar jel buju pasali.
Pa ako se najde ko zainteresiran da tržimo, nisam htel još oglas stavljat da se dogovorimo ovak prije.
Dobio sam kožni oldschool kufer kojeg moram očistit lepo i uredit pa na gepek, koji def ove god nejde dolje, nekak mi je prirastal srcu...
Motorče je na stolu i prva prilika kradem alat iz garaže i pičim baki u podrum raskapat sveeeeeeeee.
Slikice kliješta ima u prethodnim postovima.
Čak imamo i detaljne upute kako sve uglazbit da radi 100% efektivno.
Malo će ipak pričekat ugradnju, zasad čeka...
Dalje našao sam upgrade kočnica prednjih bez prerada, tako da ako ima interesenata bio bih voljan prodati prednji set, dakle nosače, čeljusti, pločice, diskove, ubacim nove anker ploče i dodam distance yugove. U čeljustima novi klipovi i gumice te reparirana kliješta, dao bih i lajtunge ali neznam dok mi ne dojde nova stvar jel buju pasali.
Pa ako se najde ko zainteresiran da tržimo, nisam htel još oglas stavljat da se dogovorimo ovak prije.
Dobio sam kožni oldschool kufer kojeg moram očistit lepo i uredit pa na gepek, koji def ove god nejde dolje, nekak mi je prirastal srcu...
Motorče je na stolu i prva prilika kradem alat iz garaže i pičim baki u podrum raskapat sveeeeeeeee.
Slikice kliješta ima u prethodnim postovima.
Eto da i ja malo dignem temu sa kojom slikicom, nek se vidi da se radi po ovom fići.
Pa krenimo:
1. Kako sam napisal da prodajem kočnice javio se jure.abarth i ostavio mi auto na klocnama!!! (nisam se nadal tako brzo, hehe) Pa je vrijeme da predstavim upgrade već odličnih kočnica. Dakle riječ je o čeljustima sa novog tipa yuga(tempo i otali) koje su malo drugačije a time i kvalitetnije od već kvalitetnih ovih starih. Nadalje disk je narasao sa 227 na 240 pa i time veća površina kočenja(a i bolje se vidi, ne!!!).
Najbolja stvar, nemoram(o) izmišljat nove ankere pošto ove pašu na njih.
Evo i slikica:
2. Kako mi je strunuo dio gdje je prišerafljena klapna dolje, primoran sam popraviti to, pogotovo sad pred zimu. Pošto je bio jedan fićo kojeg smo rezali kod kuće, tatek je lepo odrezal taj komad sa njega i sad sam ja to sve pripremil za ugradnju. Lepo skinul klapnu, uredil ju, prebrusil, malo pofarbal da se zaštiti, podmazal sve pante i sad samo jedan dan do ujaka da to povari i da opet imamo kak se spada grijanje.
I dokazni materijal:
3. Već smo prije tata i ja razmišljali kak ubacit kakvi ventilatorček i došli na ideju da dolje pod noge di je ona klapna za zrak ubacimo jedan od kompa, i to na način da urežemo otvor s obje strane i ubacimo vent ko kazetu...
Pa eto kako sam krenuo malo nekaj čačkat tako sam i uspio dobit ga na foru da odemo to napravit. I prvi pokušaj je po nama uspio super, sve dok nisam otišal probat i skužil da je prenisko i moral ga pomaknut. Nakon svega toga vent je ubačen, i čekam prvu priliku da je ružno vrijeme pa da vidimo kako funkcionira. Inače je malog protoka vent ali bio mogao jako dobro poslužit.
Da nebi bilo da samo pričam:
Komentari...
Pa krenimo:
1. Kako sam napisal da prodajem kočnice javio se jure.abarth i ostavio mi auto na klocnama!!! (nisam se nadal tako brzo, hehe) Pa je vrijeme da predstavim upgrade već odličnih kočnica. Dakle riječ je o čeljustima sa novog tipa yuga(tempo i otali) koje su malo drugačije a time i kvalitetnije od već kvalitetnih ovih starih. Nadalje disk je narasao sa 227 na 240 pa i time veća površina kočenja(a i bolje se vidi, ne!!!).
Najbolja stvar, nemoram(o) izmišljat nove ankere pošto ove pašu na njih.
Evo i slikica:
2. Kako mi je strunuo dio gdje je prišerafljena klapna dolje, primoran sam popraviti to, pogotovo sad pred zimu. Pošto je bio jedan fićo kojeg smo rezali kod kuće, tatek je lepo odrezal taj komad sa njega i sad sam ja to sve pripremil za ugradnju. Lepo skinul klapnu, uredil ju, prebrusil, malo pofarbal da se zaštiti, podmazal sve pante i sad samo jedan dan do ujaka da to povari i da opet imamo kak se spada grijanje.
I dokazni materijal:
3. Već smo prije tata i ja razmišljali kak ubacit kakvi ventilatorček i došli na ideju da dolje pod noge di je ona klapna za zrak ubacimo jedan od kompa, i to na način da urežemo otvor s obje strane i ubacimo vent ko kazetu...
Pa eto kako sam krenuo malo nekaj čačkat tako sam i uspio dobit ga na foru da odemo to napravit. I prvi pokušaj je po nama uspio super, sve dok nisam otišal probat i skužil da je prenisko i moral ga pomaknut. Nakon svega toga vent je ubačen, i čekam prvu priliku da je ružno vrijeme pa da vidimo kako funkcionira. Inače je malog protoka vent ali bio mogao jako dobro poslužit.
Da nebi bilo da samo pričam:
Komentari...
prvo ste se i onda ste se k tome dobro i onda ste dobili viziju i napravili posao i na karju od mene
evo mojega komentarta mislim da je dobar hahhahhaahhahaaah
evo mojega komentarta mislim da je dobar hahhahhaahhahaaah
Zadnja promjena: damba; 14/11/2010, 19:32; ukupno mijenjano 1 put.
hahaha, nema ti tu takvih kemija u upotrebi!!!
čaj, kava, keksi, njegovi cigareti, malo benzina, starog ulja, masti...
čaj, kava, keksi, njegovi cigareti, malo benzina, starog ulja, masti...
Sad bude se moglo i stat sa fićekom! Genijalna ideja za ventilator!!!
Moglo se i prije prka, ali sad još prije!!!!
puyol po meni ste jako dobro zamislili ta prednja kljesta,ali po meni neces nita dobiti sa tim vecim ljestima osim nizu kocnicu,jer ficin glavni kocioni cilindar ima slabi kapacitet i nemozes dobiti vislju kocnicu.
znaci trebalo bi po meni prvo rijesiti glavni kocioni odnosno staviti neki veceg kapaciteta ,onda bi to bio posao.
ja sam sebi isto nabavio kljesta i diskove samoventilirajuce od una turba i odustao od toga jer mi je dosta ljudi sugeriralo na taj problem.tako da oni ostaju u rezervi dokle ne rijesim kocioni.
zato sam sad nabvio kljesta od 850 sc koja su puno manja i upravo sam krenuo danas u reparaciju.
znaci trebalo bi po meni prvo rijesiti glavni kocioni odnosno staviti neki veceg kapaciteta ,onda bi to bio posao.
ja sam sebi isto nabavio kljesta i diskove samoventilirajuce od una turba i odustao od toga jer mi je dosta ljudi sugeriralo na taj problem.tako da oni ostaju u rezervi dokle ne rijesim kocioni.
zato sam sad nabvio kljesta od 850 sc koja su puno manja i upravo sam krenuo danas u reparaciju.
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Kočnice su do sad bile ok u kombinaciji Y45 i glavni kočioni fičo inače je on potpuno istog kapaciteta kao i Y45 bez serva.Žal mi je kaj nemam slike na valjcima di se lepo vidi da fičo puno bolje koči na Y45 do 20%.E sad ovo kaj je nabavil Željko nije velka kemija tak da bi papučica trebala ostat visoka kak i do sad a samu silu bumo vidli na valjcima pa probam snimit ak ne zaboravim!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
ja sam na svom proslom fici imao od stojadina kljesta,i nisam mogao dobiti visoku kocnicu sve dok nisam stavio kljesta od fiat 850 sc
sad neznam
sad neznam
Hrki- Administrator
A kakva je bila zadnja žlajfa ak se setiš?? Inače za stojadina je bilo sa servom i bez serva glavnih kočionih.
ne sjecam se vise
Hrki- Administrator
sve ti ovisi o polugici koja stiska klipic od gl.kocionog cilindra,moje kocnice su skroz na vrhu cak me je strah da ne budu kocile same kad se ugrije ulje u sistemu pa cu napraviti sad jednu sa stelanjem kao na fiat unu.....
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Ili ladino kvačilo!!
e ljudovi koji dolazite srijedom, jel ima ko par ili jednu yugovu distancu onu od 5mm?
trebala bi mi jedna, ili par nije bitno...
trebala bi mi jedna, ili par nije bitno...
Imam ti ja ali nemam pojma koja je širina, izmjerim ti pa javim.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
ako su jugićeve onda je to to, ma da su i jače nije bitno...
Eto rješio distance, konjine pa se nismo setili da od starih diskova potokarimo nove skroz distance i to 7mm u odnosu na 5mm origigi.
Uglavnom seli diskovi i čeljusti ko budali šamar, morali dodavat distancu na normalne ankere od 6mm, i urodilo plodom vrhunski!!!!!!
Za sad kočnice koče super, ali još napumpava, moraćemo odzračit i zadnje kotače pa da to sve sjedne kak se spada.
Sad je disk po mome popunio kotač kak se spada i mislim da je to to, neće bit potreban nikakakav servo, nikakve kemije dodatne, ovo je spejs šatl!!!!!
Uglavnom seli diskovi i čeljusti ko budali šamar, morali dodavat distancu na normalne ankere od 6mm, i urodilo plodom vrhunski!!!!!!
Za sad kočnice koče super, ali još napumpava, moraćemo odzračit i zadnje kotače pa da to sve sjedne kak se spada.
Sad je disk po mome popunio kotač kak se spada i mislim da je to to, neće bit potreban nikakakav servo, nikakve kemije dodatne, ovo je spejs šatl!!!!!
Ja ti nis nevjerujem, lol
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
nemoraš!
danas ide na valjke pa bu dokumentirano, a i potrudit ću se poslikat kaj delam po svojem, ko i obično! (ne ko neki... )
danas ide na valjke pa bu dokumentirano, a i potrudit ću se poslikat kaj delam po svojem, ko i obično! (ne ko neki... )
Hrki- Administrator
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Počelo,a odmah veselo...
» Garaža Puyolovi 2014-2021
» FIĆOM NA KRK PART.4 28 i 29.06.2014
» 15. međunarodni susret OTK Međimurje 02.08.2014.
» Fičo susret Međimurje 19.-20.07.2014.
» Garaža Puyolovi 2014-2021
» FIĆOM NA KRK PART.4 28 i 29.06.2014
» 15. međunarodni susret OTK Međimurje 02.08.2014.
» Fičo susret Međimurje 19.-20.07.2014.
Stranica 5 / 7.