Ovako je počelo 07.05.2006. i završilo 2014.!!
+20
solex
dr.Damba
tempo gt
Floyd ZG
Ćofi
Miljenko
miro
prka126
Camshaft
puyol
miniV8
johan
Gajbica
Filip
jasmin.ck
PIRAMIDA
Lav
Hrki
ljubas
puyolov tata
24 posters
Stranica 2 / 7.
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ovako je počelo 07.05.2006. i završilo 2014.!!
Kad dojde vreme i VREME (lova) mogo bi fićo dobit novu obuću!!Za sad je bitno da nije bos!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Neka,samo polako,sve ce biti...Inace lijepo ste ga uredili,svaka čast! Pozz
Evo malog updatea!!
Nakon male nezgode sa motorom došlo je vrijeme za drugi, y45.
Da naglasim ovaj motor kojeg smo stavili smo dobili, da dobili!!
Čovjek je nazvao i rekao vozi si ga doma, te nam je uz njega dao mnoštvo različitih dihtunga tako da smo uz postojeće zalihe osigurani za dulje vrijeme.
Motor je radio normalno prije nego smo ga dobili stoga nije bilo potrebe za detaljnim otvaranjem.
Normalno kako smo ubacivali triger skinuli smo karter očisitili ga(nekad davno puko lanac pa je bilo mnogo smeća) te nanovo zadihtali.
Promijenili sve simeringe te zadihtali sve nanovo.
Bilo je tu i dosta kompikacija pošto je piksa koja je napravljena za ubacivanje ovog motora bila dosta na knap(pri pokušaju prve vožnje je zacvikala osovinička) pa je trebalo vadit i mjenjač van, no dobro je i došla ta situacija da ga operemo i provjerimo.
Također smo zamijenili gumigelenge oba jer su bili u užasnom stanju, prvotno smo mislili da su prirubnice no ispalo je da su one vrlo dobre.
Sve u svemu sad je ovo zvjerka, jučer prva pokusna vožnja.
Rezultat prva, druga, treća zabija preko 7 tisuća i ide preko 110kmh. Najveću brzinu nismo još izmjerili.
Slikice!!!!!
Nakon male nezgode sa motorom došlo je vrijeme za drugi, y45.
Da naglasim ovaj motor kojeg smo stavili smo dobili, da dobili!!
Čovjek je nazvao i rekao vozi si ga doma, te nam je uz njega dao mnoštvo različitih dihtunga tako da smo uz postojeće zalihe osigurani za dulje vrijeme.
Motor je radio normalno prije nego smo ga dobili stoga nije bilo potrebe za detaljnim otvaranjem.
Normalno kako smo ubacivali triger skinuli smo karter očisitili ga(nekad davno puko lanac pa je bilo mnogo smeća) te nanovo zadihtali.
Promijenili sve simeringe te zadihtali sve nanovo.
Bilo je tu i dosta kompikacija pošto je piksa koja je napravljena za ubacivanje ovog motora bila dosta na knap(pri pokušaju prve vožnje je zacvikala osovinička) pa je trebalo vadit i mjenjač van, no dobro je i došla ta situacija da ga operemo i provjerimo.
Također smo zamijenili gumigelenge oba jer su bili u užasnom stanju, prvotno smo mislili da su prirubnice no ispalo je da su one vrlo dobre.
Sve u svemu sad je ovo zvjerka, jučer prva pokusna vožnja.
Rezultat prva, druga, treća zabija preko 7 tisuća i ide preko 110kmh. Najveću brzinu nismo još izmjerili.
Slikice!!!!!
E sad imate pravu malu jurilicu, još da je stavit getribu od fiće 850 8/37, ali polako.... fićo je najslađi auto za jurnjavu od semafora do semafora, kad ima snage i šuca, svaka čast.... Zanima me jeste li ugrađivali dodatni kiler i kako se ponaša temperatura? Sviđa mi se ovo riješenje za zatvaranje haube, odlična ideja! pozzz
Gost- Gost
Kiler nije ugrađivan, temp za sada u granici normale, prelazi jedva polovinu skale.
Mjenjača imamo na stanju više komada no još uvijek neznamo kako ih razlikovati po brojevima napisanima na njima a bez da ih otvaramo i brojimo zubce pa ako netko zna bio bih zahvalan na informaciji.
Ovo rješenje je idealno zbog toga ako se zamijeni motor i stavi fićin, dva udarca čekićem i ko da nije bilo ničega!!!
Mjenjača imamo na stanju više komada no još uvijek neznamo kako ih razlikovati po brojevima napisanima na njima a bez da ih otvaramo i brojimo zubce pa ako netko zna bio bih zahvalan na informaciji.
Ovo rješenje je idealno zbog toga ako se zamijeni motor i stavi fićin, dva udarca čekićem i ko da nije bilo ničega!!!
prodajem ja 5 kromodori sa keca speciala,oznaka cd57
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Fala trenutno nikakva kupnja u obzir, kronična nestašica!!!
Evo još malo novih informacija.
Kako smo uradili motor došlo je vrijeme i za uređivanje mjenjača. Kako je ovaj koji vozi dobar nije potrebno hitno mijenjanje, no ipak želimo dobiti još bolju jurilicu pa smo krenuli u izvidnicu.
U garaži već dulje vrijeme stoje tri komada te smo ih i pregledali. Jedan je imao potrgane zupčanike, jedan je stari tip te je odluka pala na treći.
Naveća frka je bilo ga oprat jer je stvarno bio pun blata, ko da ga je netko betoniro!!!!
No i to smo riješili, naime u tijeku pranja je iskočio natpis 850 kojega je netko napisao markerom.
Nismo vjerovali, no sad nakon više od 3 dana pranja smo ga i imali mogućnost otvorit.
I naravno obistinio se natpis 850!!! Prebrojali zube i ispao je omjer 8/37!!!!
Evo i neke slikice:
Nadalje ovaj mjenač će bit u namjeni za grad i za malo zezanje drugih.
No jedan od 4 fiće koji su još na dvorištu koji će biti donator dijelova za ostatak ergele je i između ostalog 750sc.
Njegov mjenjač ćemo uredit i u slučaju potrebe na dulja putovanja ubacivat umjesto kratkog s ciljem povečanja brzine i smanjenja potrošnje.
Također će i bregasta bit spremljena te čekat bolje sutra!!!
Kako smo uradili motor došlo je vrijeme i za uređivanje mjenjača. Kako je ovaj koji vozi dobar nije potrebno hitno mijenjanje, no ipak želimo dobiti još bolju jurilicu pa smo krenuli u izvidnicu.
U garaži već dulje vrijeme stoje tri komada te smo ih i pregledali. Jedan je imao potrgane zupčanike, jedan je stari tip te je odluka pala na treći.
Naveća frka je bilo ga oprat jer je stvarno bio pun blata, ko da ga je netko betoniro!!!!
No i to smo riješili, naime u tijeku pranja je iskočio natpis 850 kojega je netko napisao markerom.
Nismo vjerovali, no sad nakon više od 3 dana pranja smo ga i imali mogućnost otvorit.
I naravno obistinio se natpis 850!!! Prebrojali zube i ispao je omjer 8/37!!!!
Evo i neke slikice:
Nadalje ovaj mjenač će bit u namjeni za grad i za malo zezanje drugih.
No jedan od 4 fiće koji su još na dvorištu koji će biti donator dijelova za ostatak ergele je i između ostalog 750sc.
Njegov mjenjač ćemo uredit i u slučaju potrebe na dulja putovanja ubacivat umjesto kratkog s ciljem povečanja brzine i smanjenja potrošnje.
Također će i bregasta bit spremljena te čekat bolje sutra!!!
uf ovaj menjac izgleda odlicno
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Zanimljivo,posao mi je poznat,i mogu reci da nije bas nesto lijepo biti sav d tog ulja blata zemlje..hehe Ali samo naprijed,kad se ocisti zaboravit cete kako je izgledao...
Svaka čast na trudu, mjenjać je odličan, ja sam baš nedavno isto slaga mjenjać 8/37 i osjeti se razlika. Pozzz
Gost- Gost
Zao mi je kaj ga nismo slikali neopranog, užas kako to blato nejde s njega.
Miniwash nije mogao prodrijeti nikako koliko je zasušeno bilo.
Također smo skinuli motor sa onog drugog projekta i našli u njemu nove novcate korpu i lamelu stari tip!!!
Tu korpu se nadamo malo unaprijedit jačim oprugama i ubacit ovdje, stoga svaka informacija u vezi s tom preradom je dobrodošla.
Miniwash nije mogao prodrijeti nikako koliko je zasušeno bilo.
Također smo skinuli motor sa onog drugog projekta i našli u njemu nove novcate korpu i lamelu stari tip!!!
Tu korpu se nadamo malo unaprijedit jačim oprugama i ubacit ovdje, stoga svaka informacija u vezi s tom preradom je dobrodošla.
Kazu da je stari tip korpe idealan za sportsku voznju,one se daju štelovati na tri mjesta,tako da mislim da nemorate mjenjati opruge..
Vlasnik butige u kojoj najčešće kupujemo gumeno tehničku robu je na moru.Vraća se u ponedeljak pa kupujemo potrebne simeringe i mjenjač ide na auto.Utiske s probne vožnj ćemo sigurno podijeliti s vama!!Dotle pozdrav!!!!!!
kolega provaj pronaci DIMER,za skidanje masnoce to u zivotu nisi vidija kako skida pa cak i bez mini vosa,samo triba paziti na omjer mjesanja,moj stric to koristi za pranje u svom kamionservisu i stvarno je odlican.
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Za mjenjač iz specijala koji je slijedeći za uredit probali budemo i to !!! Hvala na savijetu a još te molim koji podatak više (ime proizvođača gdi ga kupiš ) !!! Hvala!!
u AM-adrije,ali cu ti viditi tko je uvoznik sutra ti javim do rucka..2l 50 kuna a misa se sa vodom,ja ga misam 1dec prema 1lit. vode ako je jako masno a ako nije moze i 2lit. vode.npr kada minjam nekome zubcasti i neke gluposti oko motora ja ga i vise razridim jer nema potrebe.a skida i crnilo na alu felgama odlicno.
johan- Moderator
ja ga koristim vec par godina i peresve zivo cak i plocice u radioni
johan- Moderator
Ja sam jedan put kupija sredstvo za pranje DEKO, baš u AM adrije u Splitu, isto se razrijedi sa vodom i pere odlično, samo je dosta agresivno, pogotovo aluminijske dijelove pere do savršenstva! Ja na poslu perem dijelove sa Ivasolom i mini vosom sa toplom vodom, opere se isto dosta dobro, a sitne dijelove tipa podizaći ventila, ležajevi, pumpa ulja, perem sa benzinom za čiščenje u posudi sa pinelom i ostane odlično....
Gost- Gost
ma ivasol je stara baba za ovo,al nekazem da ne pere dobro.
johan- Moderator
ljudi,nisam zboravija,nisam stiga danas sutra cu vam javiti
johan- Moderator
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Počelo,a odmah veselo...
» Fićom na istok 03.10.2014...
» FIĆOM NA KRK PART.4 28 i 29.06.2014
» Fičo susret Međimurje 19.-20.07.2014.
» Fico Treff München 2014
» Fićom na istok 03.10.2014...