zastava 750 le
+17
750
Filip
cik
AgentOrange
ŠOLE
DidaVu
fusher
zastava750(fićo)
Basko
jeremija
Zloćko
Ćofi
puyolov tata
Camshaft
maky
dado.gf
Optimista
21 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: zastava 750 le
Psssst ako budete dobri dat ce baka vina
Optimista- Aktivni Član
- Broj komentara : 115
Registration date : 08.06.2012
imate li kakav savjet u vezi poliranja auta? istražujem razne mogućnosti da se to što bolje obavi
Optimista- Aktivni Član
Paaa... imaš profesionalno, s mašinom i par sto kuna ili amaterski (Nigrin,sonax) iz metroa, peveca... ja sam svog probao dok je bio žut malo polirat i bilo je odlično, vratilo je sjaj, a boja je stara 27 godina a za poliranje aluminija Purol pasta... samo nemoj jako polirat branike, pogotovo ne Purolom, jer bi mogli prohrđat... barem sam se ja tako zaj...
Basko- Aktivni Član
- Broj komentara : 753
razmišljao sam stavit foliju, al reko ma nee
do kraja tjedna bi trebao bit gotov
do kraja tjedna bi trebao bit gotov
Optimista- Aktivni Član
Pozdrav ekipa, brat od Roberta ovdje
Vidim da je zadnji post bio pred ohoho vremena pa ajde da javim situaciju.
Netko je napisao da ce srcani strest baku ako vidi auto, na srecu ona ga nije vidila nego ujak pa je skoro zvao policiju jer je mislio da je netko pokrao fiću .
Moj brat kao i uvijek ima ogromne planove ali ih bas i ne ostvaruje, pa sam odlucio stvar uzeti u svoje ruke. Narucio sam od meguairsa pastu za poliranje, glinu, mikrofibnu i spuzvicu te se bacio na posao uz dopustenje bake .
Boja je stvarno bila u losem stanju i vristala je za poliranjem, nadam se da ce vas konacni rezultat odusevit kao sto je odusevio baku i mene. Rekla je da tako lijep nije bio ni kada su ga kupili .
Test
Pranje
Pocetak poliranja
Prvi rezultati me odusevili
Nastavak drugi dan
Gotovo poliranje
Ponovno pranje
Voskanje
Konacni sjaj
Trenutno stanje(vapi za pranjem )
Proslo je 5 mjeseci od ovog tretmana i sad je vrijeme da se felge urede i pofarbaju jer su pocele ruzinavit i vrijeme je za servis na motoru. Motor i getriba su dosta slinavi te auto ide na servis.
Sto se tice limarije ima par sitnica za rjesit (hrđa) i treba izvuci zadnji branik jer baka nije gledala iza kad je isla u rikverc pa je stresla stup
Tolko za sada
Pozdrav, Ivan
Vidim da je zadnji post bio pred ohoho vremena pa ajde da javim situaciju.
Netko je napisao da ce srcani strest baku ako vidi auto, na srecu ona ga nije vidila nego ujak pa je skoro zvao policiju jer je mislio da je netko pokrao fiću .
Moj brat kao i uvijek ima ogromne planove ali ih bas i ne ostvaruje, pa sam odlucio stvar uzeti u svoje ruke. Narucio sam od meguairsa pastu za poliranje, glinu, mikrofibnu i spuzvicu te se bacio na posao uz dopustenje bake .
Boja je stvarno bila u losem stanju i vristala je za poliranjem, nadam se da ce vas konacni rezultat odusevit kao sto je odusevio baku i mene. Rekla je da tako lijep nije bio ni kada su ga kupili .
Test
Pranje
Pocetak poliranja
Prvi rezultati me odusevili
Nastavak drugi dan
Gotovo poliranje
Ponovno pranje
Voskanje
Konacni sjaj
Trenutno stanje(vapi za pranjem )
Proslo je 5 mjeseci od ovog tretmana i sad je vrijeme da se felge urede i pofarbaju jer su pocele ruzinavit i vrijeme je za servis na motoru. Motor i getriba su dosta slinavi te auto ide na servis.
Sto se tice limarije ima par sitnica za rjesit (hrđa) i treba izvuci zadnji branik jer baka nije gledala iza kad je isla u rikverc pa je stresla stup
Tolko za sada
Pozdrav, Ivan
Optimista- Aktivni Član
ako ste ovo sve ispolirali ručno onda svaka čast!odličan ste posao napravili
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Ispravka, sve sam sam ručno ispolirao
Hvala, Ivan
Hvala, Ivan
Optimista- Aktivni Član
i kako ruke i prsti jesu se zagladili i oni?
Zloćko- MODERATOR SPAMER
ostavio prste na fići hahhaha, al isplatilo se..
drugi auto
drugi auto
Optimista- Aktivni Član
Odličan, trud se isplatio!
AgentOrange- Aktivni Član
- Broj komentara : 201
Registration date : 26.07.2012
Dobro si se potrudio oko tog poliranja. Samo onaj tko je ručno polirao auto, zna kako je to Inače, vrlo zanimljiva priča, kao i uvijek kad se radi o prvim vlasnicima Sretno u daljnjoj vožnji i čuvanju!
Pozdrav ekipa, Ivan ponovo piše(brat od Roberta). Preuzet ću acc ovaj jer ga on ionako više ne koristi.
Dakle stanje je sljedeće, slike govore više od 1000 riječi.
1. Motor je cijeli slinav, ovih dana ću ga probat oprati i vidit gdje točno pušta ulje ali sam mislio da vi već znate di znaju slinit.
2. Vrijeme je za promjenu ulja, ovo trenutno je crno ko katran i ko voda, pa da vas pitam koje ulje da natočim?
Imao sam na umu potpuno servisirat, znači ulje svjećice filteri i što sve ide već. Pošto ne znam puno o fićinom motoru jučer sam malo gledo priručnik kojeg sam našao na forumu i nije mi jasno što je centrifugalni filter ulja i što se uopće mijenja tj čisti kod servisa, pa ako možete pomoći?
3. Zanima me što je ovo metalno kućište na 3. slici pored šipke od ulja?
4. Na leru se zna ugasit nakon nekog vremena, mislio sam također i karb cijeli očistit i poštelat
5. Nekako mi se čini da bi mogo ić bolje nego što trenutno ide, možda je do raštelanog karburatora?
Da se odmah zahvalim na pomoći
Ivan
Dakle stanje je sljedeće, slike govore više od 1000 riječi.
1. Motor je cijeli slinav, ovih dana ću ga probat oprati i vidit gdje točno pušta ulje ali sam mislio da vi već znate di znaju slinit.
2. Vrijeme je za promjenu ulja, ovo trenutno je crno ko katran i ko voda, pa da vas pitam koje ulje da natočim?
Imao sam na umu potpuno servisirat, znači ulje svjećice filteri i što sve ide već. Pošto ne znam puno o fićinom motoru jučer sam malo gledo priručnik kojeg sam našao na forumu i nije mi jasno što je centrifugalni filter ulja i što se uopće mijenja tj čisti kod servisa, pa ako možete pomoći?
3. Zanima me što je ovo metalno kućište na 3. slici pored šipke od ulja?
4. Na leru se zna ugasit nakon nekog vremena, mislio sam također i karb cijeli očistit i poštelat
5. Nekako mi se čini da bi mogo ić bolje nego što trenutno ide, možda je do raštelanog karburatora?
Da se odmah zahvalim na pomoći
Ivan
Optimista- Aktivni Član
Nisam mehaničar, ali mogu pogledati...
1. Vidi crijevo iberlaufa, je li spojeno u kućište filtera zraka, je li popucalo. Također i dihtung poklopca ventila...
2. Što se tiče centrifugalnog filtera, ulje se centrifugom filtrira unutar remenice radilice, skini poklopac s remenice pa ćeš vidjeti što se unutra nataložilo. To počistiš i vozi dalje... Ulje - neko mineralno... Ja sam točio Total, ne sjećam se više koje točno...
3. Pumpa goriva.
1. Vidi crijevo iberlaufa, je li spojeno u kućište filtera zraka, je li popucalo. Također i dihtung poklopca ventila...
2. Što se tiče centrifugalnog filtera, ulje se centrifugom filtrira unutar remenice radilice, skini poklopac s remenice pa ćeš vidjeti što se unutra nataložilo. To počistiš i vozi dalje... Ulje - neko mineralno... Ja sam točio Total, ne sjećam se više koje točno...
3. Pumpa goriva.
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Hvala na savjetu pogledat ću crijevo. Još netko koju pametnu riječ napisat?
Optimista- Aktivni Član
Brtva poklopca ventila je dosta čest problem kod fiće i na nju proljeva ulje.Skini poklopac kad je motor hladan i usput našteluj ventile.ako neznaš kako se oni štelaju pozovi nekog straijeg mehaničara da ti to riješi jer opis samog postupka štelovanja bi bio predugačak.Stavi novu brtvu i gas.Trebao bi ići bolje kad mu se ventili porede
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Hvala.
Štelanje ventila ću ipak prepustiti nekome ko to zna
Di su najkvalitetniji dijelovi za fiću ili je svejedno di uzmem? I da li bi osjetio kakvu razliku kada bi stavio ispušnu s 850?
Štelanje ventila ću ipak prepustiti nekome ko to zna
Di su najkvalitetniji dijelovi za fiću ili je svejedno di uzmem? I da li bi osjetio kakvu razliku kada bi stavio ispušnu s 850?
Optimista- Aktivni Član
Što se tiče štelanja ventila, fino je objašnjeno u ovom videu (ja to nikad nisam bio radio, ali kad sam pogledao ovaj video, odvažio sam se sam to obaviti... )
ako imaš kompletnu granu od 850 to je bolje..montiraj i motor će prodisati djelove kupi di ih ima i to ti je jedino pravilo u današnje vrijeme
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Hvala ekipa na odgovorima, i da pošto sam preuzeo acc sam i ime promjenio tako da se ne zbunite kasnije.
Danas ću malo vidit s čim bi se dao motor oprat i probat sredit što se gasi na leru bez čoka..
Danas ću malo vidit s čim bi se dao motor oprat i probat sredit što se gasi na leru bez čoka..
Optimista- Aktivni Član
Pitanje jedno. U videu govori tip da se štelaju na 0.10 i 0.15 ventili, a u korisničkom priručniku sa foruma piše da se štelaju na 0.15 sviCamshaft je napisao/la:Što se tiče štelanja ventila, fino je objašnjeno u ovom videu (ja to nikad nisam bio radio, ali kad sam pogledao ovaj video, odvažio sam se sam to obaviti... )
Optimista- Aktivni Član
U videu je fiatov 850 motor, ako se dobro sjećam, za fićin 750 vrijedi 0.15 za sve, nek me netko ispravi ako griješim...
Pozdrav ekipa.
Da bacim koju sliku kako sada izgleda motor nakon 2 pranja s permetalom i meguiarsovim apcom te pomoći čelične četkice. Moglo bi to puno bolje da imam adekvatnija pomagala za pranje ali sam zadovoljan u odnosu kako je prije izgledalo.
Također sam izglinirao krov i navoskao ga, definitivno najkontamiraniji krov do sad što se tiče gliniranja, ali vrijedilo je .
Dakle počelo je od ovoga..
I onda postepeno prema boljemu
Pa malo gulaš na poklopcu od ulja.. Ništa čudno s obzirom da se vozi na relativno kratke relacije
I finalno stanje
Stanje gline nakon 2. prolaza
I malo slika voska na djelu
Evo video kako se odbija voda.. Stavite na HD
Sad "samo" na redu ostaje servis, malo veći
Da bacim koju sliku kako sada izgleda motor nakon 2 pranja s permetalom i meguiarsovim apcom te pomoći čelične četkice. Moglo bi to puno bolje da imam adekvatnija pomagala za pranje ali sam zadovoljan u odnosu kako je prije izgledalo.
Također sam izglinirao krov i navoskao ga, definitivno najkontamiraniji krov do sad što se tiče gliniranja, ali vrijedilo je .
Dakle počelo je od ovoga..
I onda postepeno prema boljemu
Pa malo gulaš na poklopcu od ulja.. Ništa čudno s obzirom da se vozi na relativno kratke relacije
I finalno stanje
Stanje gline nakon 2. prolaza
I malo slika voska na djelu
Evo video kako se odbija voda.. Stavite na HD
Sad "samo" na redu ostaje servis, malo veći
Optimista- Aktivni Član
samo naprijed!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
bravo bravo, samo nek se nešto radi
Basko- Aktivni Član
- Broj komentara : 753
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 750 '66
» Zastava 750
» Zastava 850 AK
» zastava 750
» Zastava 750 '66
» Zastava 750
» Zastava 850 AK
» zastava 750
Stranica 2 / 3.