tehnički pregled fiće
+3
fusher
Camshaft
ŠOLE
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
tehnički pregled fiće
dakle mene zanima a vjerujem imnoge druge na forumu koje preinake na fići prolaze na teh. preg. a koje ne prolaze. pa tko ima iskustva, točne informacije glede tih stvari bilo bi lipo da se tu napiše.jer kako dobro znamo svi kad dođeš na tehnički pregled prvi put sa našim vozilima gospoda gleda svaki vijak i maticu, i smatra te kao balavca, kao šta ti želiš sa tom kramom ovdje, pa to ti ništa ne valja....doma!!! sljedeći!!!! tko je voljan nek napiše pod brojevima da ili ne tako bismo svi znali šta smijemo i šta nesmijemo i do koje mjere.
navest ču samo nekoliko primjera koje više manje svi uradimo na fićekima:
1.abatrh branik
2.dignuta hauba
3.motor 900ccm
4.vidljivi čep(fiat coupe) za gorivo na haubi
5.mali volan
6.bokovi i proširenja
7.ispušne grane(4-2-1) i auspuh
8.školjka sicevi
9.pojasevi sa kopčanjem u više točaka
10.felge 13
11.zatamnjena stakla
12.bijele plastike stražnjih svijetla
13.spušteno vozilo (koliko cm prolazi) teh. pregled
14.skračena ručica mjenjača
15.druga kontrolna tabla(npr. abarth)
16.dali zadnja tablica može biti na veznom limu sa odgovarajućom rasvjetom ali bez branika
i još mnogo toga što isprobavamo na našim ljubimcima.rasprava,iskustva, primjedbe i sugestije dobro došle. molim moderatora ako nije tema na dobrom mjestu nek je on smesti i ako već postoji nek izbriše.
navest ču samo nekoliko primjera koje više manje svi uradimo na fićekima:
1.abatrh branik
2.dignuta hauba
3.motor 900ccm
4.vidljivi čep(fiat coupe) za gorivo na haubi
5.mali volan
6.bokovi i proširenja
7.ispušne grane(4-2-1) i auspuh
8.školjka sicevi
9.pojasevi sa kopčanjem u više točaka
10.felge 13
11.zatamnjena stakla
12.bijele plastike stražnjih svijetla
13.spušteno vozilo (koliko cm prolazi) teh. pregled
14.skračena ručica mjenjača
15.druga kontrolna tabla(npr. abarth)
16.dali zadnja tablica može biti na veznom limu sa odgovarajućom rasvjetom ali bez branika
i još mnogo toga što isprobavamo na našim ljubimcima.rasprava,iskustva, primjedbe i sugestije dobro došle. molim moderatora ako nije tema na dobrom mjestu nek je on smesti i ako već postoji nek izbriše.
ŠOLE- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1050
Registration date : 21.07.2012
Re: tehnički pregled fiće
Odlična tema i puno dobrih pitanja... Mene isto takve stvari zanimaju, ali nažalost, većina odgovora ljudi koji su išli s raznim izmjenama fiće na tehnički se svodi na "tutni nekome parsto kuna".
Ali s druge strane, to je donekle i razumljivo jer (ako se ne varam), čim si stavio abarth branik ili proširenja ili 900 motor, treba ići na atest... U Hrvatskoj ima valjda 3-4 (pardon, možda ih ima puno više, ne pratim baš pobožno scenu) fićeka koji su fino skockani u neke replike abartha i imaju atest, znači sve su izmjene legalizirane...
Ako ostaviš sve manje-više standardno, mislim da nema problema s unutrašnjosti ako dodaš koji instrument, promijeniš siceve, za volan već mislim da nije tak bezazleno... Tj. evo već i sam sebe zbunjujem, mislim da ne bi bilo većih problema ako staviš siceve npr. od jugića koji pašu u vodilice, a ako ideš kemijat školjke, mislim da opet ne ide sam tak. Pa ajte ljudi koji znate i susreli ste se s "tehničarima" na tehničkom, pišite...
Ali s druge strane, to je donekle i razumljivo jer (ako se ne varam), čim si stavio abarth branik ili proširenja ili 900 motor, treba ići na atest... U Hrvatskoj ima valjda 3-4 (pardon, možda ih ima puno više, ne pratim baš pobožno scenu) fićeka koji su fino skockani u neke replike abartha i imaju atest, znači sve su izmjene legalizirane...
Ako ostaviš sve manje-više standardno, mislim da nema problema s unutrašnjosti ako dodaš koji instrument, promijeniš siceve, za volan već mislim da nije tak bezazleno... Tj. evo već i sam sebe zbunjujem, mislim da ne bi bilo većih problema ako staviš siceve npr. od jugića koji pašu u vodilice, a ako ideš kemijat školjke, mislim da opet ne ide sam tak. Pa ajte ljudi koji znate i susreli ste se s "tehničarima" na tehničkom, pišite...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
ali pustimo mi onih parsto kuna doma za servis kako onda , da vidiš i ja mislim na taj mali volan? oče barba gledat na oba oka ili če jednog sklopit itd..
1.abatrh branik -ne
2.dignuta hauba -ne
3.motor 900ccm -ne
4.vidljivi čep(fiat coupe) za gorivo na haubi-e to neznam
5.mali volan-da
6.bokovi i proširenja- ne
7.ispušne grane(4-2-1) i auspuh- da homologacija
8.školjka sicevi -da, homologacija
9.pojasevi sa kopčanjem u više točaka -da homologacija
10.felge 13 -da
11.zatamnjena stakla -samo zadnja bočna
12.bijele plastike stražnjih svijetla -homologacija
13.spušteno vozilo (koliko cm prolazi) teh. pregled -da
14.skračena ručica mjenjača -da
15.druga kontrolna tabla(npr. abarth) -da
16.dali zadnja tablica može biti na veznom limu sa odgovarajućom rasvjetom ali bez branika- nemože bez branika
nota bene
homologacija
kad se kupuje recimo sic, auspuh ili pojas oni na sebi moraju imati oznaku CE koja dokazuje da je proizvod homologiran za dato tržište, i za cestovnu upotrebu
ostalo sve pada u vodu ako imate 200 kn.
2.dignuta hauba -ne
3.motor 900ccm -ne
4.vidljivi čep(fiat coupe) za gorivo na haubi-e to neznam
5.mali volan-da
6.bokovi i proširenja- ne
7.ispušne grane(4-2-1) i auspuh- da homologacija
8.školjka sicevi -da, homologacija
9.pojasevi sa kopčanjem u više točaka -da homologacija
10.felge 13 -da
11.zatamnjena stakla -samo zadnja bočna
12.bijele plastike stražnjih svijetla -homologacija
13.spušteno vozilo (koliko cm prolazi) teh. pregled -da
14.skračena ručica mjenjača -da
15.druga kontrolna tabla(npr. abarth) -da
16.dali zadnja tablica može biti na veznom limu sa odgovarajućom rasvjetom ali bez branika- nemože bez branika
nota bene
homologacija
kad se kupuje recimo sic, auspuh ili pojas oni na sebi moraju imati oznaku CE koja dokazuje da je proizvod homologiran za dato tržište, i za cestovnu upotrebu
ostalo sve pada u vodu ako imate 200 kn.
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Jesi jezgrovit, to se traži...
primjer br.3 motor od yugića kako prolaze ovi što ga imaju u fići , fusher kako to riješavaš npr. ti znaš čovika ili ?
br.7 ispušne grane i auspuh znači skidaj i stavljaj poslije teh. pregleda branik isto tako?
Ove odgovore što ću navest su iz vlastitog iskustva
1.abatrh branik NE
2.dignuta hauba NE
3.motor 900ccm (Može ali ako ima pumpu vode od 900ak pa nije upadan?!)
4.vidljivi čep(fiat coupe) za gorivo na haubi DA
5.mali volan DA
6.bokovi i proširenja NE
7.ispušne grane(4-2-1) i auspuh DA(Ako nije prebučan)
8.školjka sicevi DA
9.pojasevi sa kopčanjem u više točaka NE
10.felge 13 DA
11.zatamnjena stakla DA(Zadnja bočna i zadnja šajba)
12.bijele plastike stražnjih svijetla NE (Mačije oko mora biti crvene boje)
13.spušteno vozilo (koliko cm prolazi) teh. pregled DA
14.skračena ručica mjenjača DA
15.druga kontrolna tabla(npr. abarth) DA
16.dali zadnja tablica može biti na veznom limu sa odgovarajućom rasvjetom ali bez branika (Branik je obavezan)
1.abatrh branik NE
2.dignuta hauba NE
3.motor 900ccm (Može ali ako ima pumpu vode od 900ak pa nije upadan?!)
4.vidljivi čep(fiat coupe) za gorivo na haubi DA
5.mali volan DA
6.bokovi i proširenja NE
7.ispušne grane(4-2-1) i auspuh DA(Ako nije prebučan)
8.školjka sicevi DA
9.pojasevi sa kopčanjem u više točaka NE
10.felge 13 DA
11.zatamnjena stakla DA(Zadnja bočna i zadnja šajba)
12.bijele plastike stražnjih svijetla NE (Mačije oko mora biti crvene boje)
13.spušteno vozilo (koliko cm prolazi) teh. pregled DA
14.skračena ručica mjenjača DA
15.druga kontrolna tabla(npr. abarth) DA
16.dali zadnja tablica može biti na veznom limu sa odgovarajućom rasvjetom ali bez branika (Branik je obavezan)
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
eto drago mi je da smo došli do ovih informacija i da ste se odazvali sa odgovorima.puno toga nisam znao a vjerujem da ima još nas kojima če dobro doći te informacije za buduće projekte. ovo su odgovori iz vlastitih iskustava ,a sve ostale lovačke priče padaju u vodu npr.(ma prolazi branik pa to su imale fiće,hauba pa to je da mi ne zakuha itd...)
hvala svima na odgovorima.
hvala svima na odgovorima.
ŠOLE je napisao/la:primjer br.3 motor od yugića kako prolaze ovi što ga imaju u fići , fusher kako to riješavaš npr. ti znaš čovika ili ?
para buši, đe burgija neće...
obično ne rade problem jer je motor fizički isti, pa onda se progleda kroz prste..
a i znaju ako počnu pizdit da ću nalimarit fićin motor na min 70ks pa da vidimo onda ...
fusher- SPAMER
Mene samo zanima dali te mogu drugovi plavi zezati (kad te zaustave u vožnji) ako imaš npr. otvoren poklopac motora, abarth branik bez atesta, neki drugi motor i mjenjač, druge siceve i još neke druge stvari promjenjene, ali imaš registraciju. I dali takav izmjenjen možeš preko granice bez problema?
I ovo što ste pisali šta prolazi, a šta ne, mjenjač od 850 prolazi bez frke, jel tako?
I ovo što ste pisali šta prolazi, a šta ne, mjenjač od 850 prolazi bez frke, jel tako?
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
pa ako se zainate- izvanredni teh. pregled.
al obično su to pametni predstavnici zakona koji neznaju ni na koju vrstu goriva ide službena škoda, a kamoli kako izgleda y45 ili 750 motor
al obično su to pametni predstavnici zakona koji neznaju ni na koju vrstu goriva ide službena škoda, a kamoli kako izgleda y45 ili 750 motor
fusher- SPAMER
ako plavi drugovi posumnjaju u tehničku ispravnost vozila skinu ti tablice i vrate te na tehnički..neće te zaj****at ni policija ni na granici zbog getribe motora i unutrašnjosti samo se potrudi da hauba bude maksimalno zatvorena a ovo pitanje za 850 mjenjač je smješno...pa stavi ti sam ispred sebe mjenjač od 750 i 850 pa kaži koji je koji i di vidiš razlike...naravno da prolazi
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Oko neznanja plavaca, čini mi se da su (u brizi za sigurnost u prometu, a ne kako bi strpali što više para u državnu kasu, naravno ) počeli opako zagledat dimenzije felgi i guma i slične stvari koje ljudi eventualno imaju neupisane i da će postajat sve lakši na okidaču glede slanja na izvanredni tehnički... A to je onda opet fin trošak za vlasnika...
nema druge, ajmo svi na bicikle pa nek nam pušu vrit!!!
Vidiš da i bicikliste ganjaju, ne smiješ se vozit po nogostupu, nego moraš po cesti, ako prelaziš zebru, moraš sić s bicikla i gurat ga preko jer je zebra za pješake itd... Pa kad zapnu, i za to pišu kazne...
I ako bicikliraš pod utjecajem alkohola, mislim da je 500 kn...
I ako bicikliraš pod utjecajem alkohola, mislim da je 500 kn...
Camshaft je napisao/la:Oko neznanja plavaca, čini mi se da su (u brizi za sigurnost u prometu, a ne kako bi strpali što više para u državnu kasu, naravno ) počeli opako zagledat dimenzije felgi i guma i slične stvari koje ljudi eventualno imaju neupisane i da će postajat sve lakši na okidaču glede slanja na izvanredni tehnički... A to je onda opet fin trošak za vlasnika...
pih..može prva veća il manja dimenzija...najmanji problem..
a gle sad slučaja.
pošalju xy-a na izvanredni..on ode drugi dan nakon izmjene nedostataka (felhe 17 umjesto 14) pa s papirima kod odvjetnika....da ne pričam dalje...
sad panduri slikaju nedostatke..
fusher- SPAMER
eko dečki je je zanimalo sta je s prednjim i zadnjim diskovima kako se to rijesava na teh. pregledu????
imam ja prednje i zadnje diskove i moram pravit atest!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
a procedura ti je odprilike sljedeća moraš navest od kojeg su auta diskovi i klešta i naravno priložit knjižicu vozila s kojeg je to skinuto pa zatim testiranje i slikavanje na kanalu tehničkog i na kraju se čeka odobrenje CVH i upisivanje u knjižicu vozila...ovo gore napisano je ono kad sve prođe glatko i idealno
Zloćko- MODERATOR SPAMER
ide i tcr pod 750... ostalo na pm
xxyy333- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 562
Registration date : 26.02.2010
a sta ako si skinuo na deponiji ili si kupio u trgovini i igrom slučaja si izgubio računZloćko je napisao/la:a procedura ti je odprilike sljedeća moraš navest od kojeg su auta diskovi i klešta i naravno priložit knjižicu vozila s kojeg je to skinuto pa zatim testiranje i slikavanje na kanalu tehničkog i na kraju se čeka odobrenje CVH i upisivanje u knjižicu vozila...ovo gore napisano je ono kad sve prođe glatko i idealno
onda te hebu ali neznam kakva je procedura ako nemaš račun
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Tehnički podatci - Abarth 750
» Tehnički podatci - Abarth 850 TC
» Tehnički podatci - Abarth 850 TC Corsa
» Tehnički podatci - Abarth 850 TCR Corsa
» Tehnički podatci - Abarth 1000 TC (Gruppo II)
» Tehnički podatci - Abarth 850 TC
» Tehnički podatci - Abarth 850 TC Corsa
» Tehnički podatci - Abarth 850 TCR Corsa
» Tehnički podatci - Abarth 1000 TC (Gruppo II)
Stranica 1 / 2.