Uvijanje "poda" ispod nogu prilikom kocenja
+3
Gajbica
gigi
shandoo
7 posters
Uvijanje "poda" ispod nogu prilikom kocenja
netko mi je govorio u cem je tu problem ali sam zaboravio... Pa ako mi mozete objasniti, zasto se to dogadja i kako se to moze rijesiti... jer pri naglijem kocenju imam osjecaj kao da ce se auto izguzvati sam od sebe na sred ceste
Gost- Gost
Re: Uvijanje "poda" ispod nogu prilikom kocenja
Kolega peraklo došlo je do pucanja prednjeg "ježa" to je dio ispod nogu zahjeva jedan veliki zahvat uz moju preporuku poslije toga ugradnju "Skija" time se smanjuju mogućnosti pucanja prednjega dijela .
Gost- Gost
Tačno tako. Moja preporuka je da odeš kod proverenog majstora da ti to odradi jer bi trebalo da se pojača na svim spojevima koji su popustili, a "majstore" to obično mrzi. Nakom toga, kao što reče Hornet, skije ili ti mala šasija i nemaš briga.
shandoo- Član
- Broj komentara : 15
Registration date : 14.06.2009
Pogledaj ovaj link, mozda ti pomogne...
http://www.ficoforum.net/limarija-f14/est-limarski-problem-kod-fie-t130.htm
http://www.ficoforum.net/limarija-f14/est-limarski-problem-kod-fie-t130.htm
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
meni se to skoro bas desilo
mislio sam da je gibanj
al je pukao patos.cela limarija je napred u ekstra stanju.pukotina je duzine 4mm a sirine manje od 1mm.sad cu tu povarit sve spojeve.
mislio sam da je gibanj
al je pukao patos.cela limarija je napred u ekstra stanju.pukotina je duzine 4mm a sirine manje od 1mm.sad cu tu povarit sve spojeve.
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
mislim da se s "h"pojačanjem može to učvrstiti dobro i znam nekog ko to radi i nije skup pa ako ima zainteresiranih javite se da provijerim cijenu.
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
To ja sebi planiram napravit na fići, od bezšavnih cijevi jer one se ne uvijaju, to je dobra stvar jer učvrsti auto i smanji disanje karoserije.... navodno da su serije školjki iza 82 bile jako loše i sklone pucanju...
Gost- Gost
navodno da je pljuga od posla za napraviti treba imati alata samo... mora ga se učvrstiti ipak su to godine, a ak je i jaći motor odmah problem
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Ma ako je fići zdrava limarija mislim da ne bi trebalo bit problema, ali eto napravit ću to da budem miran i smanjim rizik...
Gost- Gost
ja sam na proslome fici radio sam,i dosta je jednostavno za napraviti,a isto tako mislim da to autu jako puno znaci jer kad se povezu trapovi auto se jako ocvrsne i nedozvoljava da se desava to pucanje prednjeg djela.
a isto tako imao sam priliku viditi kad mi se frend razbio sa ficom koliko su ta pojacanja smanjila da se fico prakticki ne raspadne.ta pojacanja su se toliko savila a da ih nije bilo ja mislim da nebi ostao ziv u nutra jer se fico savio di pocinje prednja kolona a da ih nije bilo puko bi na pola i nebi vjerojatno izvuko zivu glavu.
tako da mislim da bi ih trebalo stavljati
a isto tako imao sam priliku viditi kad mi se frend razbio sa ficom koliko su ta pojacanja smanjila da se fico prakticki ne raspadne.ta pojacanja su se toliko savila a da ih nije bilo ja mislim da nebi ostao ziv u nutra jer se fico savio di pocinje prednja kolona a da ih nije bilo puko bi na pola i nebi vjerojatno izvuko zivu glavu.
tako da mislim da bi ih trebalo stavljati
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Mozda ti malo pomogne:
http://www.ficoforum.net/fiina-limarija-f14/est-limarski-problem-kod-fie-t130.htm
http://www.ficoforum.net/fiina-limarija-f14/est-limarski-problem-kod-fie-t130.htm
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
ja isto planiram napraviti ucvrscenje ispod auta iako sam pojaca pod i podupla pragove i zadnje usi od zadnjih vilica,ali nisam jos naisa na nikakvu sliku ni mjeru iako imam neku sliku u glavi od prije deset godina kako se to radilo,pa ako neko ima nekakve podatke neka podili sa ostalima
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
To gužvanje je ''jež'' koji je popustio. Kod mene se to manifestovalo dok nisam radio limariju. Mislio sam truo patos pa je zbog toga.
Kad sa odradio komplet limariju (oba polupatosa,unutrašnje i spoljašnje pragove,rubove) to se smanjilo ali suvozač mi i dalje kaže da se tu malo mrda.
Od kad sam ugradio sanke odn. ''H'' ojačanje,taj problem se drastično smanjio. Dakle,dobro srediti patos i ugradnja ojačanja koja ima višestruki značaj.
Pozdrav
Kad sa odradio komplet limariju (oba polupatosa,unutrašnje i spoljašnje pragove,rubove) to se smanjilo ali suvozač mi i dalje kaže da se tu malo mrda.
Od kad sam ugradio sanke odn. ''H'' ojačanje,taj problem se drastično smanjio. Dakle,dobro srediti patos i ugradnja ojačanja koja ima višestruki značaj.
Pozdrav
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
Similar topics
» skidanje poda sa fiće?
» spoj poda i pragova
» rešetku za policu ispod zadnjeg stakla
» Hladnjak vode u Fići ispod prednje haube
» Kakvo je to "ruzno" auto koje ima motor u gepeku...
» spoj poda i pragova
» rešetku za policu ispod zadnjeg stakla
» Hladnjak vode u Fići ispod prednje haube
» Kakvo je to "ruzno" auto koje ima motor u gepeku...