Zastava 750 LE '81
+15
Boki_B
Low_Low
oliwer
miro
Zloćko
Peksan
Čuvitar
markoz
Camshaft
asconaextreme
tomtom
antoniyx
Mićo-Vk
zvrcko sen
puyolov tata
19 posters
Stranica 1 / 40.
Stranica 1 / 40. • 1, 2, 3 ... 20 ... 40
Zastava 750 LE '81
Kako naslov kaže radi se o Zastavi 750 LE iz 1981. Na kilometar satu je kod preuzimanja stajala 41029km koje vlasnik svojom pričom i sasvim pristojno opravdava.
Priča mi se sviđa pa i vjerujem u nju mada je stanje kilometara sasvim nebitno. Bitan je sam auto, a on je u sasvim pristojnom stanju za svoje vrijeme, a i godine! Kad sam ga kupio bio je registriran je na PV pločice, nisam takvog tražio al' kad je naišao nisam puno dvojio.
Sredinom osamdesetih godina Figuar je imao dvije prometne, u svakoj je stradao po jedan blatobran, a po jednom je ''naravnat'' prednji i zadnji vezni lim, oboje napravio sam vlasnik u svojoj garaži, mislim na unfal na veznim limovima. Desni blatobran je nakon udesa mjenjan, a ljevi pokitan. Pokitan je i prednji vezni lim, a zadnji je ostao nesaniran nakon udarca mada je taj udarac cijeli motor sa getribom pogurnuo pošteni centimetar naprijed. Ovo denantiram naknadno jer je pogrešno napisano, tako sam doživio u startu, ali se ispostavilo da nije točno - nosač getribe ravan...... Ovom dojmu je rezultiralo nepoznavanje materije, a ni danas nije puno bolje
Neovisno o tome, auto vozi savršeno ravno, a tako i koči. Priča oko auta ide tako da je '81 kupljen u Sarajevu te tamo do 2009 i vožen. Nije bio cijelo vrijeme registriran, a rat je proveo pa čak i okupaciju netaknut preživio parkiran garaži. Sa ratom mu je i vlasnik došao u ZG, a 2009 ga je uvezao u HR i dao cijelog ''pretrest'' tad je zamjenjeno sve potrebno da auto bude ispravan na cesti: nove gume, lajtunge i pakne... Sasvim sigurno i još ponešto. Kad je limar ''pretresao'' auto rekao je da je sasvim OK i uz par intervencija da načeto ne propadne u skoro vrijeme rekao da nastavim vozit, a za pet, šest godina se vidimo na uređenju limarije - ja zadovoljan.
Kod kupovine ideja mi je bila da se sigurno nikom nije dalo zafrkavti oko uvoza ako auto te zafrkancije nije bio i vrijedan! Od kako je auto kod mene, vozam se okolo i za sada nisam imao nikakvih intervencija u ili oko auta. Figuara sam kupio sa željom da ga ''personaliziram'' ništa ekstra, više manje u stilu sedamdesetih baš onako kako ga je mij stari u to vrijeme uredio svog. Moj bi bio omaž njegovom iz '76-te.
Što se tiče stanja limarije, naravno ima posla po njemu, pristojno hrđav, skoro trul je u dnu zadnjih rubnjaka, cijeli pod je prešprican bitumenom, a kad je limar zavirio ispod tog nije bio razočaran. Bitne točke su uredne. Inače ima originalne podove, pragove i zadnje rubnjake!
No da ne dužim sa piskaranjem evo poneka slika početnog stanja, kada sam ga kupio pa prosudite sami, a ako skužim kako idu slike postavim i koju aktualnu.
Priča mi se sviđa pa i vjerujem u nju mada je stanje kilometara sasvim nebitno. Bitan je sam auto, a on je u sasvim pristojnom stanju za svoje vrijeme, a i godine! Kad sam ga kupio bio je registriran je na PV pločice, nisam takvog tražio al' kad je naišao nisam puno dvojio.
Sredinom osamdesetih godina Figuar je imao dvije prometne, u svakoj je stradao po jedan blatobran, a po jednom je ''naravnat'' prednji i zadnji vezni lim, oboje napravio sam vlasnik u svojoj garaži, mislim na unfal na veznim limovima. Desni blatobran je nakon udesa mjenjan, a ljevi pokitan. Pokitan je i prednji vezni lim, a zadnji je ostao nesaniran nakon udarca mada je taj udarac cijeli motor sa getribom pogurnuo pošteni centimetar naprijed. Ovo denantiram naknadno jer je pogrešno napisano, tako sam doživio u startu, ali se ispostavilo da nije točno - nosač getribe ravan...... Ovom dojmu je rezultiralo nepoznavanje materije, a ni danas nije puno bolje
Neovisno o tome, auto vozi savršeno ravno, a tako i koči. Priča oko auta ide tako da je '81 kupljen u Sarajevu te tamo do 2009 i vožen. Nije bio cijelo vrijeme registriran, a rat je proveo pa čak i okupaciju netaknut preživio parkiran garaži. Sa ratom mu je i vlasnik došao u ZG, a 2009 ga je uvezao u HR i dao cijelog ''pretrest'' tad je zamjenjeno sve potrebno da auto bude ispravan na cesti: nove gume, lajtunge i pakne... Sasvim sigurno i još ponešto. Kad je limar ''pretresao'' auto rekao je da je sasvim OK i uz par intervencija da načeto ne propadne u skoro vrijeme rekao da nastavim vozit, a za pet, šest godina se vidimo na uređenju limarije - ja zadovoljan.
Kod kupovine ideja mi je bila da se sigurno nikom nije dalo zafrkavti oko uvoza ako auto te zafrkancije nije bio i vrijedan! Od kako je auto kod mene, vozam se okolo i za sada nisam imao nikakvih intervencija u ili oko auta. Figuara sam kupio sa željom da ga ''personaliziram'' ništa ekstra, više manje u stilu sedamdesetih baš onako kako ga je mij stari u to vrijeme uredio svog. Moj bi bio omaž njegovom iz '76-te.
Što se tiče stanja limarije, naravno ima posla po njemu, pristojno hrđav, skoro trul je u dnu zadnjih rubnjaka, cijeli pod je prešprican bitumenom, a kad je limar zavirio ispod tog nije bio razočaran. Bitne točke su uredne. Inače ima originalne podove, pragove i zadnje rubnjake!
No da ne dužim sa piskaranjem evo poneka slika početnog stanja, kada sam ga kupio pa prosudite sami, a ako skužim kako idu slike postavim i koju aktualnu.
Zadnja promjena: tomtom; 12/5/2021, 10:41; ukupno mijenjano 1 put.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Re: Zastava 750 LE '81
Hm! Slike me malo neće!?
kako ih Vi postavljate?
kako ih Vi postavljate?
Par stvari koje sam probao kaže mi da admimnistrator ne dopušta slike prvih 7 dana!?
to je tako ili nešto krivo radim?
to je tako ili nešto krivo radim?
Ajd da jos probam sa moba!
Zadnja promjena: tomtom; 4/4/2018, 05:20; ukupno mijenjano 2 put/a.
Ha! Ovako ide!
Ajd da Vam sibnem jos koju sliku unutrasnjosti da vidite da je malisa doista ocuvan.
Ajd da Vam sibnem jos koju sliku unutrasnjosti da vidite da je malisa doista ocuvan.
Zadnja promjena: tomtom; 4/4/2018, 05:21; ukupno mijenjano 2 put/a.
Danas je auto izvana vise manje isti, mada odmah po kupovini sam morao zamjeniti auspuh, al kako sam ga dobio uz auto nije bio trosak.
Onaj skinuti je bio originalan i spremio sam ga za uspomenu, a ovaj zamjenski je isao na doradu. Mislim da na mobu nemam te slike pa stavim naknadno kad nadjem na kompu.
Nakon tog neizostavne gumene kopce haube, bas kako je imao Figuar mog starog.
Umalo zaboravih, povoljno uletjeli i retrovizori pa ajd, montirao i njih.
Onaj skinuti je bio originalan i spremio sam ga za uspomenu, a ovaj zamjenski je isao na doradu. Mislim da na mobu nemam te slike pa stavim naknadno kad nadjem na kompu.
Nakon tog neizostavne gumene kopce haube, bas kako je imao Figuar mog starog.
Umalo zaboravih, povoljno uletjeli i retrovizori pa ajd, montirao i njih.
Zadnja promjena: tomtom; 4/4/2018, 05:18; ukupno mijenjano 1 put.
Za Bozic od supruge koja potpuno podrzava moj hobi, a nije jedini. Naime sakupljam i autice!
Prskocih sa teme, znaci za poklon pod bor sam dobio prekrasan 32cm veliki Luisi volancek
Prskocih sa teme, znaci za poklon pod bor sam dobio prekrasan 32cm veliki Luisi volancek
Zadnja promjena: tomtom; 4/4/2018, 05:19; ukupno mijenjano 2 put/a.
Tu negdje sam montirao i dodatne instrumente, voltmetar, pritisak ulja i temperatura vode.
Ponavljam nista od ovog nije nesto sto nije imao i auto moga oca davnih sedamdesetih i osamdesetih pa i devedesetih. Naime vozio ga je 1976 pa do '92.
Znaci cak i obrtomjer je bio dio njegovog interijera pa ga naravno imam i ja.
Razlika je u tom sto su njegovi bili iz tog vremena, a moji samo jeftine kopije.
Znaci instrument ploca danas izgleda ovako,
U mraku je pogled A1!
Ponavljam nista od ovog nije nesto sto nije imao i auto moga oca davnih sedamdesetih i osamdesetih pa i devedesetih. Naime vozio ga je 1976 pa do '92.
Znaci cak i obrtomjer je bio dio njegovog interijera pa ga naravno imam i ja.
Razlika je u tom sto su njegovi bili iz tog vremena, a moji samo jeftine kopije.
Znaci instrument ploca danas izgleda ovako,
U mraku je pogled A1!
Kako sam vec napisao autek sam kupio registriranog na PV tablice, a ja tu pricu nazalost nisam zbog financija nastavio. Tad sam se odlucio i igrati sa autom, a ne ostaviti ga u originalnom stanju kako sam ga zatekao.
Tehnicki je prosao bez greske, od kocnica, amortizera, sve signalizacije... bila je mala opaska na buku iz ispuha zbog one vec ranije spomenute dorade originalnog lonca. Naime na taj lonac sam prvozno frendu dao damo da mi stavi krom nastavak pa kad sam vidio kako to izgleda rekoh mu da zavari još jedan lazni samo za dojam, a frend je izbusio rupu i zavario nastavak direktno u lonac. Zvuk nakon tog je bio - ajme majko. Ja sam bio prezadovoljan. Susjedi ne toliko! Ujutro kad sa njime znam ici na posao proguram ga kroz ulicu jer onako na coku oce i Vraga probudit. Znaci ako netko zeli jeftino doc do dobrog zvuka moze se i ne kosta nista.
Kako sam napisao, slike nemam u mobu sam na kompu, al ova ce Vam dat koliko toliko dojam.
Stoji malo ukoso, a ova naranđasta traka je u medjuvremenu nestala.
Tehnicki je prosao bez greske, od kocnica, amortizera, sve signalizacije... bila je mala opaska na buku iz ispuha zbog one vec ranije spomenute dorade originalnog lonca. Naime na taj lonac sam prvozno frendu dao damo da mi stavi krom nastavak pa kad sam vidio kako to izgleda rekoh mu da zavari još jedan lazni samo za dojam, a frend je izbusio rupu i zavario nastavak direktno u lonac. Zvuk nakon tog je bio - ajme majko. Ja sam bio prezadovoljan. Susjedi ne toliko! Ujutro kad sa njime znam ici na posao proguram ga kroz ulicu jer onako na coku oce i Vraga probudit. Znaci ako netko zeli jeftino doc do dobrog zvuka moze se i ne kosta nista.
Kako sam napisao, slike nemam u mobu sam na kompu, al ova ce Vam dat koliko toliko dojam.
Stoji malo ukoso, a ova naranđasta traka je u medjuvremenu nestala.
Ova produzeni Uskrsnij vikend sam uz sve obaveze oko dvoje malih klinaca uspio uhvatiti i malo vremena pa sam uredio motorni prostor.
Nanovo sam obojao kuciste filtera zraka, granu, te uredio, ocistio posudu za vodu i njen nosac, a i na remenice je doletjelo malo crne boje.
Ocistio sam i ventilator, a mrvu truda sam si dao i oko pumpe za vodu.
Za sada vam je to vise manje to, autic me jako veseli i sluzi kao najbolja antistress terapija. Preporucam svima!
Hvala na citanju, nadam se da Vam nisam bio dosadan.
Veselo cu odgovoriti na mozebitna pitanja, a kako ide vrijeme tako cu i pisati sto se i kako oko Figuara odigrava.
Nanovo sam obojao kuciste filtera zraka, granu, te uredio, ocistio posudu za vodu i njen nosac, a i na remenice je doletjelo malo crne boje.
Ocistio sam i ventilator, a mrvu truda sam si dao i oko pumpe za vodu.
Za sada vam je to vise manje to, autic me jako veseli i sluzi kao najbolja antistress terapija. Preporucam svima!
Hvala na citanju, nadam se da Vam nisam bio dosadan.
Veselo cu odgovoriti na mozebitna pitanja, a kako ide vrijeme tako cu i pisati sto se i kako oko Figuara odigrava.
Zadnja promjena: tomtom; 4/4/2018, 05:19; ukupno mijenjano 1 put.
Bravo za autek i gazdu!!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Jutro!
Hvala, hvala Puyol, nego vidim da ste Samoborac, gdje ste doma?
Ostao sam duzan sliku auspuha, evo nasao sam jednu gdje su novi dorađeni i stari vjerujem po identifikacijskoj plocici originalan!
Hvala, hvala Puyol, nego vidim da ste Samoborac, gdje ste doma?
Ostao sam duzan sliku auspuha, evo nasao sam jednu gdje su novi dorađeni i stari vjerujem po identifikacijskoj plocici originalan!
Razmišljam i borim se dali išta komentirat.. Ono početak savršen,,, fićo pic pic ,, A onda sranje tipa sportiva,,, ono nit fićo nit abart ma ništa... Oprosti ali čemu trake za šlepanje, bušenje haube, đirometar , sportski volan,,, Pazi 1980 tih bili smo želni svega pokušavali smo od govna napravit pitu... Ponovo ti se izvinjavam ostavi ovog ljepotana kakav je uzmi drugog i prepravi ga u sport (anti stres terapija) verziju dok ga radiš šepuri se u svom dječačkom snu.
zvrcko sen- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6
Registration date : 14.02.2017
zvrcko sen je napisao/la:Razmišljam i borim se dali išta komentirat.. Ono početak savršen,,, fićo pic pic ,, A onda sranje tipa sportiva,,, ono nit fićo nit abart ma ništa... Oprosti ali čemu trake za šlepanje, bušenje haube, đirometar , sportski volan,,, Pazi 1980 tih bili smo želni svega pokušavali smo od govna napravit pitu... Ponovo ti se izvinjavam ostavi ovog ljepotana kakav je uzmi drugog i prepravi ga u sport (anti stres terapija) verziju dok ga radiš šepuri se u svom dječačkom snu.
Poštujem napisano. I sam sam imao tu dvojbu sve njegovo original je pospremljeno i može se odmah vratiti na auto čak i originalna pepeljara je na polici. Ova koja nosi obrtomjer je nabavljena u tu svrhu.
Kako sam napisao sve što se na autu nalazi, takav samo stariji i bijeli je bio od mog starog i ideja mi je točno ta, napraviti ono kaj je imao i stari jer auto je za naše zajedničko druženje i tome slično.
Za sada je ''šteta'' nastala samo na vratima i prednjem veznom limu jer njih ipak nisam bio u prilici nabaviti, a i cijena je tu.
Neće auto propast, štoviše ostat će i za moje klince. A što se tiče originalnosti 95% tog se kroz dva sata vrati na staro ( i prednja hauba ).
tomtom fićek je kao bombon, koliko si pljucnuo za njega,ako nije tajna
Mićo-Vk- Aktivni Član
- Broj komentara : 196
Registration date : 14.01.2010
Nije tajna al' ne bih ovako skroz javno. Pošaljem PP kad skontam kako ide.Mićo-Vk je napisao/la:tomtom fićek je kao bombon, koliko si pljucnuo za njega,ako nije tajna
Usput jedno pitanje ako tko zna, vidim nažalost da je forum kao takav pomalo zamro, vjerojatno facebuk preuzeo komunikaciju.
Znači pitanje. Kakva je i da li postoji razlika između brtve ispušne grane za Z750 i Yuga 45.
Naime došao sam u posjed jedne i papir koji je došao uz nju navodi da je za 750, 850 i Y45, a u više navrata sam čuo da i nije baš isto!
Što je istina?
Hvala.
Znači pitanje. Kakva je i da li postoji razlika između brtve ispušne grane za Z750 i Yuga 45.
Naime došao sam u posjed jedne i papir koji je došao uz nju navodi da je za 750, 850 i Y45, a u više navrata sam čuo da i nije baš isto!
Što je istina?
Hvala.
promjer cilindra za sva tri modela su različita pa prema tome su i brtve različite
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
ok! Jasno mi za cilindre / promjer cilindra. Želiš reć uzročno posljedično je i promjer rupe na glavi prema grani veći što je kubikaža veća da bi više plinova izašlo van.asconaextreme je napisao/la:promjer cilindra za sva tri modela su različita pa prema tome su i brtve različite
Kolika je ta razlika, tj. mogu li eventualno ugradit tu brtvu na svoj 750 motor mada je potencijalno veća?
u teoriji može se sve,stavi brtvu na blok ili glavu i obrati pažnju koliko brtva pokriva otvore od vode
Asconaextreme, ne pitam ja za brtvu između bloka i glave, već glave i grane. Izlaz prema auspuhu, ispusnoj grani.
Mozda sam se ja gore nespretno izrazio, al brtva grane me zanima.
Mozda sam se ja gore nespretno izrazio, al brtva grane me zanima.
to možeš stavit doslovno sve
Ascona, dal se mi citamo i na oldschoolu?
Kasno palim, na mobu sam pa mi nije skroz pregledno.
Kasno palim, na mobu sam pa mi nije skroz pregledno.
da da i tamo sam
Po rasporedu i razmaku rupa vijaka su iste ,međutim po rasporedu ispušnih rupa nisu jednake.Znači Z750 i Z850 su iste ali se razlikuju od Y45.
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Stranica 1 / 40. • 1, 2, 3 ... 20 ... 40
Similar topics
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 850
» Zastava 750 '66
» Zastava 750
» Zastava 850 AK
» Zastava 850
» Zastava 750 '66
» Zastava 750
» Zastava 850 AK
Stranica 1 / 40.