Zastava 750 LE '81
+15
Boki_B
Low_Low
oliwer
miro
Zloćko
Peksan
Čuvitar
markoz
Camshaft
asconaextreme
tomtom
antoniyx
Mićo-Vk
zvrcko sen
puyolov tata
19 posters
Stranica 15 / 40.
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Re: Zastava 750 LE '81
Skini taj krovni nosac i tip top, nema smisla kombinirat abarth i krovni nosaci
markoz- Aktivni Član
- Broj komentara : 282
Registration date : 22.02.2018
I jesi distance nabavija nazad bi tribalo malo prosirit
markoz- Aktivni Član
Nisam još ništa sa distancama.... Tek sam ga spustio otraga, pa sad tek vidim koliko mogu, a ne mogu puno. 8mm je nategnuto.
A nosač je sam malo da mu promijenim look, uvijek je čista linija krova, pa samo da ga vidim mrvu drugačijeg.
Nije to trajni postav. Ne briga.
A nosač je sam malo da mu promijenim look, uvijek je čista linija krova, pa samo da ga vidim mrvu drugačijeg.
Nije to trajni postav. Ne briga.
Kako se sad ponasa u voznji ovako spusten nazad, jesu li te nove opruge pretvrde za tvornicke amortizere? Usput, gdje si nabavio te opruge?
Peksan- Član
- Broj komentara : 39
Registration date : 21.09.2017
Hm, pa za vožnju po dobrom asfaltu je odličan, reakcije trenutne na volanu, ono što ljudi znaju reći ko da si u kartingu i to je odlično, Na lišijoj cesti je puuuuno loša situacija. Dobar dio toga će se ispravit kad dođu novi kraći amortizeri - jednog dana. Na lošoj cesti, kad si malo brži prednji kraj ima želju ''poskočiti'' kao da se zamakne van zavoja. na ravnome sve OK i na lošoj podlozi ali reagira na svaku neravninu u zavoji. Zadnji kraj i ne toliko ali prednji nije za divljanje.
Neki općeniti dojam je da je sad auto puno veseliji za voziti, ali uz dozu opreza na lošoj cesti. Sad ga je potrebno učiti ponovno vozii brzo. Neka opća udobnost je sad narušena u odnosu na ranije ali vrati se to kroz gušt prolaska u zavoj. Pojavnost je taman, auto je sjeo 5 cm u odnosuu na original. Naprijed je cca 1 cm do rubnjaka - gledano bočno, a otraga je cca 3 cm unutar rubnjaka.
Stražnji kotači, a i prednji su okomiti na cestu. To je i bila želja tako da je ispunjeno sve što je bilo plan za ovu sezonu.
Kroz neko vrijeme da bi to bilo baš to, i da bi se stavila točka na I, treba postaviti kraće amortizere jer ovi se sad ponašaju kao da su pod punim opterečenjem. imaju hoda ali su ''nabijeni''.
Nadam se da sa sam svojim laičkim opisom nešto pomogao. Inače prednja feder plata i zadnje opruge kupljene kod ili preko mog susjeda jednog od veterana ovog foruma.
Neki općeniti dojam je da je sad auto puno veseliji za voziti, ali uz dozu opreza na lošoj cesti. Sad ga je potrebno učiti ponovno vozii brzo. Neka opća udobnost je sad narušena u odnosu na ranije ali vrati se to kroz gušt prolaska u zavoj. Pojavnost je taman, auto je sjeo 5 cm u odnosuu na original. Naprijed je cca 1 cm do rubnjaka - gledano bočno, a otraga je cca 3 cm unutar rubnjaka.
Stražnji kotači, a i prednji su okomiti na cestu. To je i bila želja tako da je ispunjeno sve što je bilo plan za ovu sezonu.
Kroz neko vrijeme da bi to bilo baš to, i da bi se stavila točka na I, treba postaviti kraće amortizere jer ovi se sad ponašaju kao da su pod punim opterečenjem. imaju hoda ali su ''nabijeni''.
Nadam se da sa sam svojim laičkim opisom nešto pomogao. Inače prednja feder plata i zadnje opruge kupljene kod ili preko mog susjeda jednog od veterana ovog foruma.
Jesi li radia nekakvo centriranje prednjeg trapa otkako si ga spustia? Makar na konop za prvu ruku.
To ti može bit jedan od uzroka ovih preskakivanja u neravnim zavojima., Ma i na ravno isto jer se kola ne prate.
To ti može bit jedan od uzroka ovih preskakivanja u neravnim zavojima., Ma i na ravno isto jer se kola ne prate.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
hej, jesam na ''letvu''. Auto na ravnome ide ravno, u dobrom zavoju, dobroj podlozi nema problema niti na ravnom nit u zavoju. Ali plan mi je otić na geometriju kad postavim nove ležajeve naprijed.
Dobio sam ih,stigli neki dan, a plan je da drugi tjedan skinem doboše i dam ih frendu da na prešu skine stare i upreša nove.
Nakon tog idem na geometriju pa vidim dal' je stvar u tom il amortizerima.
Volan se sam vrati u centar il iskreno skoro u centar tako da sigurno ima prostora za napredak na tom polju.
Dobio sam ih,stigli neki dan, a plan je da drugi tjedan skinem doboše i dam ih frendu da na prešu skine stare i upreša nove.
Nakon tog idem na geometriju pa vidim dal' je stvar u tom il amortizerima.
Volan se sam vrati u centar il iskreno skoro u centar tako da sigurno ima prostora za napredak na tom polju.
Baš me zanima reakcija ekipe kad dođeš na geometriju. Ja kad san zadnji put bi (davno) svi su morali na kraj reda. Mogu zamisliti sad. Hahaha
ahh geometrija 3D kaze moj vulkanizer i krene radit napravi ju po njemu sve 5, do kuce boze sacuvaj na volanu vuce nikakav... na kraju napravljena sa zidarskon stazon za ravnanje betona
markoz- Aktivni Član
Tija san to iskomentirat, ali eto bolje da si ti iz friškijeg vrimena. Ja to sebi na konop, pa proban pa ponovo pa proban pa ponovo, i iz nekog petog šestog pokušaja kako kad. Nekad i ostavim da prinoči, ka i ovi put pa ta noć duuuga. Još mi se volan ne vraća baš, ali bit će. Hahaha.
A jbg fico se i stela na konop ili letvu, ka i paljenje ko ga stela na stroboskop? Svi na sluuh
markoz- Aktivni Član
Kako podesite kotače. Na "nulu", otvorene il zatvorene. Mislio sam se za vikend po igrat time Al loše vrijeme, rođendani... nešto me ubila i birtija....
Da budu pod 90° na cestu ili? Ako je to imas sajbe za podbacivat za u plus ili skidat za u minus
markoz- Aktivni Član
Ne, ne. Prednji kotači paralelni jedan sa drugim, prednji dio kotača mm uži od stražnjeg ili obrnuto.
Otpustis krajnike i vrtis ako stezes prednji kraj gume ide unutra ako otpustas zadnji ide unutra
markoz- Aktivni Član
Ali za prvi put nemoj sam radit odvezi kod mestra i gledaj kako radi ovo sam ces se zaj a vjerovatno neces napravit kako triba
markoz- Aktivni Član
Ja sebi pokušan napravit da su malo zatvorena, 1, 2,3 mm, prednji kraj uži od zadnjeg kraja kola, teško pogodit pa svaki put ispade drugačije. Bi san negdi i pročita koliko je to točno u tvorničkom stanju ali jbg nisan zapisa, ova starija garda bi trebala znati. Negdi mora bit točan podatak. Možda da pitaš u susjedstvu, pošto nisu često više ovde.
Ma da, to jasno. Al gledao odozgora, iz ptičje perspektive kako izgledaju kotači. Paralelni ili prednji kraj uži
Ja san sebi 2-3 mm prednji dio uze napravija
markoz- Aktivni Član
Sad ću kroz tjedan sredit ležaje pa ću i špur. Al nekako mi dođe da se sam poigram pa pitam za savjet. Imam laserski metar pa se mislio malo igrat. Kombinirao sam možda svega 1mm "zatvori prednji kraj. Mjerilo sam u petak, al me sram napisat što sam izmjerio. Zapravo auto ide jebeno dobro u odnosu na ono što kaže metar.
Zadnja promjena: tomtom; 14/4/2019, 20:46; ukupno mijenjano 1 put.
Dakle ja Radin prednji kraj uži, povučen konop oko zadnjih kola i isprid prednjih stavim kavalete da nategnut konop na U, doveden kola paralelno, pa zavrtimo volan sve desno pa livo, pa ponovo to sve dva tri puta dok više ne moram korigirati. Onda mm zatvorim pa napravim đir i tako dok mi se ne svidi. Jbg triba imat vrimena ti dan i živaca. I ne , nikad mi nije ispalo isto.
Daj mi prevedi kavalete
A ovo za geometriju, ja san davno ima sriće šta je u radionici radi momak koji je isto vozija fiću pa je to sebi radija jedno sto puti najvjerojatnije, to je jedini put da san bi baš sto posto zadovoljan na optici. A kavaleti, a to su inače ka nosači di staviš duže cijevi za bojati , ili dasku za radit nešto na povišenom, ali možeš stavit one potpore na tri noge za auto kad je dignuti, samo da su dovoljno teške da možeš nategnut konop, oni zidarski najbolje. Kužiš?
Koliko ti je laser pokaza? Baš me sad zanima
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Similar topics
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 430 K
» Zastava 850 AK
» zastava 750 82 god.
» ZASTAVA 750 LE
» Zastava 430 K
» Zastava 850 AK
» zastava 750 82 god.
» ZASTAVA 750 LE
Stranica 15 / 40.