Zastava 750 LE '81
+10
Zloćko
asconaextreme
puyolov tata
Camshaft
Marko_Sukošan
Vedran
Čuvitar
ljuti
jeep frik
tomtom
14 posters
Stranica 8 / 12.
Stranica 8 / 12. • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Re: Zastava 750 LE '81
Momci, obećah Vam napisat koju. Tko je pratio zna cijelu priču, tko nije nek se vrati unazad 🤪
Pa krenimo.
Sam motor smo moj stari i ja ubacili relativno brzo. Krenuli oko devetke sa postavljanjem kuplunga i grane.
Oko podneva je bio unutra, mali zajeb sam napravio ja sa naopako postavljenim nosačima veznog lima.
Tu je još ostalo postavit auspuh i par sitnica, otišli stari i ja na ručak. I nakon tog navukli gorivo, spojili akumulator i ajmo ga upalit. I upali ovaj od prve ali, naravno ne može bez ali taj faking ali se provlači kroz cijelu priču. Ovaj ali je bio da je ovaj startao na tri cilindra.
Ja lud sto na sat, ok kablovi su stari. Želio sam crvene nikako ih nać, al nisam se niti trudio nešto posebno ih pronaći, pa ostali stari.... Reko oni jebu.... Ok imam stare, sa starog motora pa ću zamjenit..... Ustanovio da se radi o drugom cilindru, zamijenio kablove, opaljenje, a ovaj opet na tri.
Izvadim kabel sa prvog ovaj motor krepa, izvadim sa drugog ostane radit. Znači opet jebe drugi cilindar. Prislonim lučicu na svjećicu da vidim baca li iskru i ovaj na par sekundi proradi na sva četiri o veselja, znači sve je u redu sa samim motorom. OK, kaj sad, zovem Puyola, prekidan mu formulu i bez pogovora dolazi odmah. Kaže stavi druge svjećice, ja njemu
- nemamm, on meni - kaj je ovo sa strane na nosaču, ja - kratki navoj. Stavi nju, stavimo, motorič upali i sve ok. Puyol u auto, i doma po nove, postavimo njih i peglaj.
Dečki moji, prva vožnja. Ma čudo, stari sam poznavao u dušu, spor i ljen 🤪 krenem ovime na cestu, ne stisnem gas ni do pola, a ovaj krene tako da mu nakon par metara stisnem kuplung i ubacim u drugu jer mi je osjećaj bio da sam već prebrz za prvu, a okretaji toliko niski da je iz druge jedva potegnuo .
Uglavnom, izađem na pravu cestu, prva, druga, treća - Bokteubio! Koja razlika! Di je onaj stari bio na cca 50kmh, ovaj je bio na cca 80kmh. Čak se pomalo šokirao kako je brzo nabrao. Molim Vas uzmite u obzir da cijelu priču uspoređujem sa starim motorom.
Ugl. vratim se nakon kilometra doma, osmijeh od uha do uha, veselje na najjače. Uz motor sad po prvi put vozim i na novim amortizerima i to je bio preobražaj na najjače, sad auto bez pogovora radi ono što mu volanom zadam, ne poskakuje, uredno vozi putanju i ubrzava, ljudi moji on ubrzava.
Sad me možda neko posere nakon sljedeće rečenice, nisam se puno vozio....ali dojma sam da u četvrtoj ubrzava kao stari u drugoj. Znači vozim se u četvrtoj stisnem gas, a on krene cca kao stari u drugoj. Nisu se slegli dojmovi još, pa uzmite sa malom rezervom, ali to se meni tako pari.
Kako bilo, dečki moji ja imam nov auto, sve bitno je novo i prvi put vođeno neki dan pa samim time ukupno oduševljenje na višoj razini.
Hvala Vam na čitanju, na pračenju teme, komentarima ma svemu!
Nastavak sa dojmovima svakako slijedi, a na pitanja ću veselo odgovoriti.
Pa krenimo.
Sam motor smo moj stari i ja ubacili relativno brzo. Krenuli oko devetke sa postavljanjem kuplunga i grane.
Oko podneva je bio unutra, mali zajeb sam napravio ja sa naopako postavljenim nosačima veznog lima.
Tu je još ostalo postavit auspuh i par sitnica, otišli stari i ja na ručak. I nakon tog navukli gorivo, spojili akumulator i ajmo ga upalit. I upali ovaj od prve ali, naravno ne može bez ali taj faking ali se provlači kroz cijelu priču. Ovaj ali je bio da je ovaj startao na tri cilindra.
Ja lud sto na sat, ok kablovi su stari. Želio sam crvene nikako ih nać, al nisam se niti trudio nešto posebno ih pronaći, pa ostali stari.... Reko oni jebu.... Ok imam stare, sa starog motora pa ću zamjenit..... Ustanovio da se radi o drugom cilindru, zamijenio kablove, opaljenje, a ovaj opet na tri.
Izvadim kabel sa prvog ovaj motor krepa, izvadim sa drugog ostane radit. Znači opet jebe drugi cilindar. Prislonim lučicu na svjećicu da vidim baca li iskru i ovaj na par sekundi proradi na sva četiri o veselja, znači sve je u redu sa samim motorom. OK, kaj sad, zovem Puyola, prekidan mu formulu i bez pogovora dolazi odmah. Kaže stavi druge svjećice, ja njemu
- nemamm, on meni - kaj je ovo sa strane na nosaču, ja - kratki navoj. Stavi nju, stavimo, motorič upali i sve ok. Puyol u auto, i doma po nove, postavimo njih i peglaj.
Dečki moji, prva vožnja. Ma čudo, stari sam poznavao u dušu, spor i ljen 🤪 krenem ovime na cestu, ne stisnem gas ni do pola, a ovaj krene tako da mu nakon par metara stisnem kuplung i ubacim u drugu jer mi je osjećaj bio da sam već prebrz za prvu, a okretaji toliko niski da je iz druge jedva potegnuo .
Uglavnom, izađem na pravu cestu, prva, druga, treća - Bokteubio! Koja razlika! Di je onaj stari bio na cca 50kmh, ovaj je bio na cca 80kmh. Čak se pomalo šokirao kako je brzo nabrao. Molim Vas uzmite u obzir da cijelu priču uspoređujem sa starim motorom.
Ugl. vratim se nakon kilometra doma, osmijeh od uha do uha, veselje na najjače. Uz motor sad po prvi put vozim i na novim amortizerima i to je bio preobražaj na najjače, sad auto bez pogovora radi ono što mu volanom zadam, ne poskakuje, uredno vozi putanju i ubrzava, ljudi moji on ubrzava.
Sad me možda neko posere nakon sljedeće rečenice, nisam se puno vozio....ali dojma sam da u četvrtoj ubrzava kao stari u drugoj. Znači vozim se u četvrtoj stisnem gas, a on krene cca kao stari u drugoj. Nisu se slegli dojmovi još, pa uzmite sa malom rezervom, ali to se meni tako pari.
Kako bilo, dečki moji ja imam nov auto, sve bitno je novo i prvi put vođeno neki dan pa samim time ukupno oduševljenje na višoj razini.
Hvala Vam na čitanju, na pračenju teme, komentarima ma svemu!
Nastavak sa dojmovima svakako slijedi, a na pitanja ću veselo odgovoriti.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
asconaextreme and Čuvitar like this post
E da, nakon te kratke vožnje, postavio zaštitni lim oko motora i na cestu u prvu dužu vožnju. Vani vruće za popizdit, motor se ne grije nigdje ništa ne curi - na vodu mislim....autić ide baš lijepo.
Jedino, al vjerojatno stvar navike. Zvuk, zvuk starog motora mi je bio puno lijepih, pod opterećenjem nekako dublji. Sad je reskiji, više onako "trkaći" i na leru radi na višljim okretajima, a ti je čisti sex
Jedino, al vjerojatno stvar navike. Zvuk, zvuk starog motora mi je bio puno lijepih, pod opterećenjem nekako dublji. Sad je reskiji, više onako "trkaći" i na leru radi na višljim okretajima, a ti je čisti sex
To je to...
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
Mali updejt od mene..... Mali vozi ja ću reć čudo jedno.... Neki dan zapalio od Samobora za Otočac, cca 160 km po staroj cesti preko Kapele....uhvatio neku polu kolonu na staroj karlovačkoj i sa njima skoro cijeli put.... Kako oni tako i ja. Malo me bilo strah Kapele i pregrijavanja al motorić sve odradio školski..... Uz Kapelu treća cijelo vrijeme od 50 - 80 bez jebemti..... Napravila se i mala kolonica iza mene, al kad su došle dvije trake u smjeru svega dva auta me pretekla, a ostali iza mene kao i ja. Tako da zapravo i nemam osjećaj da sam ja propao promet.
Najveće iznenađenje mi je bilo na pumpi u Otočcu, 158km i 9,1l goriva ukupno! Pa si računajte 🤪.
Vožnja je bila sve samo ne šparna, nije ni divljanje, al uzmite u obzir da se radi ipak o malom motoriću.
To Vam je to, ja zadovoljan, a special je doista sve što sam tražio, želio.
Jedino mi fali stari zvuk, morate ću na tome poradit.
Najveće iznenađenje mi je bilo na pumpi u Otočcu, 158km i 9,1l goriva ukupno! Pa si računajte 🤪.
Vožnja je bila sve samo ne šparna, nije ni divljanje, al uzmite u obzir da se radi ipak o malom motoriću.
To Vam je to, ja zadovoljan, a special je doista sve što sam tražio, želio.
Jedino mi fali stari zvuk, morate ću na tome poradit.
Samo san čeka.... Nego reci ti meni kako si ti kišu podnija, je li krpica odma radila u garaži ili si prvo pivkana opalija...
Prvo krpica
Dobar provod za vikend!!! 🥰🥰
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
tomtom likes this post
Ide se frajerisat....🤫🤫🤫puyolov tata je napisao/la:Dobar provod za vikend!!! 🥰🥰
Zato je prešel tjedan dana prije!!
tomtom likes this post
Šta je sigurno, sigurno je...
tomtom likes this post
Mučki provokatori 🤪
Živ je živ!!
sad se vide oba
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
A zakaj se nevide mini i Lada??? 🧐🧐
Bravo majstore!!
tomtom likes this post
Pozer
Bilo je super
Bilo je super
Vedran- Član
- Broj komentara : 35
Registration date : 14.09.2020
tomtom likes this post
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
tomtom likes this post
Hvala za postavljanje videa
Imate pifkana kad se vodimo
Imate pifkana kad se vodimo
Stranica 8 / 12. • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Similar topics
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 750 LE
» Zastava 850
» Zastava 750 '66
» Zastava 750
» Zastava 750 LE
» Zastava 850
» Zastava 750 '66
» Zastava 750
Stranica 8 / 12.