Sjedala za ficu...
5 posters
Sjedala za ficu...
Ovak me zanima, ima li kojih siceva da su malo bolji (veci, udobniji, "skoljkastiji") od ficinih a da pasu na ficine vodilice? ili bi se svi trebali varit novi?
Gost- Gost
Re: Sjedala za ficu...
Najbolje je da uzmes od npr kadeta suze ili astre (kao ja) pa da varis sine.
Ovako izgleda kod mene:
Sedista su od astre koja je imala 4 ili 5 vrata (nema onu kukicu za obaranje sedista) ali sam ih ja zbudzio da mogu da se obaraju. Obicno su takva sedista jeftinija nego ova za kola za troje vrata.
Ako se odlucis da uzmes ovakva sedista, javi se pa cu ti objasniti sta treba da uradis da bi mogla da se obore.
pozz
Ovako izgleda kod mene:
Sedista su od astre koja je imala 4 ili 5 vrata (nema onu kukicu za obaranje sedista) ali sam ih ja zbudzio da mogu da se obaraju. Obicno su takva sedista jeftinija nego ova za kola za troje vrata.
Ako se odlucis da uzmes ovakva sedista, javi se pa cu ti objasniti sta treba da uradis da bi mogla da se obore.
pozz
Gost- Gost
iskreno meni ovako velika sjedišta u fićotu izgledaju malo bezveze, jednostavno nije to to, a i mjesta za mjenjač i ručnu jedva da ima, ja bi ti preporučio da si fino nabaviš siceve sa podešavanjem naslona (ako već nemaš) nabaviš i spužvu te je izrežeš nanovo, nove opruge i presvlake i sic je prva liga, a i lijepo izgleda u starom autu. jedna od alternativa ti je sic od peglice kao kod Filipa on bi trebao znati da li pašu bez preinaka.
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Slažem se sa BISerom, treba zadržat oldschool izgled, svi ti djelovi od novih auta kvare izgled fiće. Znam da je dosta ekipe stavljalo u fiću kada siceve od Simce 1000 rally 2, to izgleda odlično i super je osječaj sjedit u njima. Mislim da je ovde netko po forumu prodava odljevke tih kadica, pa pogledaj malo.
Moje mišljenje je da na fiću treba stavljat one djelove koji potječu iz tog vremena, znaći od 1955 kada je fićo napravljen do 1985. To onda ima ukusa, i daje mu duh onog vremena, pozzzz
Moje mišljenje je da na fiću treba stavljat one djelove koji potječu iz tog vremena, znaći od 1955 kada je fićo napravljen do 1985. To onda ima ukusa, i daje mu duh onog vremena, pozzzz
Gost- Gost
sve je stvar ukusa! ja mu samo predlazem sta je jeftinije. Gde ce naci ocuvana sedista koja su stara 30+ godina i za koliko para??a ako su u losem stanju koliko ce ga izaci sredjivanje istih...?
Na slici samo izgleda tesno inace nemam nikakvih problema sa saltanjem. Ima dosta mesta izmedju
Na slici samo izgleda tesno inace nemam nikakvih problema sa saltanjem. Ima dosta mesta izmedju
Gost- Gost
NightRider je napisao/la:Slažem se sa BISerom, treba zadržat oldschool izgled, svi ti djelovi od novih auta kvare izgled fiće. Znam da je dosta ekipe stavljalo u fiću kada siceve od Simce 1000 rally 2, to izgleda odlično i super je osječaj sjedit u njima. Mislim da je ovde netko po forumu prodava odljevke tih kadica, pa pogledaj malo.
u potpunosti se slažem, a slažem se i sa konstatacijom da je stvar ukusa, sve zavisi što kolega želi sa svojim fićekom, retro izgled ili sportaša u kojem slučaju su bolji sicevi sa jačim držanjem. ja osobno planiram renovirat svoje na pegli, koliko god mi fali naslonjač za glavu toliko su mi simpatični i ne bi ih mijenjo s drugima.
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Kolege,upravo tako,stvar ukusa: Konkretno moj primjer: Znači želio bih zadržati njegova sjedala,jer su baš za njega i više mjesta iza za putnike ne može biti nego s njegovim sjedalima.. Imao sam sreću pa sam došao do istih takvih,od peglice,koji su pojačani i čvršći,i koja se spuštaju,i nabavio sam lijepo platno,tako da je to sam odlična kombinacija! Ja sam prezadovoljan,iako razmišljam naravno kako bi bilo lijepo da imaju sjedala naslon.. I da su recimo anatomski više oblikovana kao ova novija danas (ali ne udobnija,fićina su meni jako udobna hehe)
Ja imam doma ligen siceve od fiće S, odnit ću ih kod tapetara da mi ih tepicira tako da budu isti ka ovi originalni. U fići su mi sicevi od crvenog pliša i po bokovima crni skaj, dosta su udobni i mekani.
Gost- Gost
Drejk je napisao/la:sve je stvar ukusa! ja mu samo predlazem sta je jeftinije. Gde ce naci ocuvana sedista koja su stara 30+ godina i za koliko para??a ako su u losem stanju koliko ce ga izaci sredjivanje istih...?
u Splitu su prodavana jako ocuvana u origgigi stanju za 400 hrvatskih krznenih zivotinjica
Drejk je napisao/la:Najbolje je da uzmes od npr kadeta suze ili astre (kao ja) pa da varis sine.
Ovako izgleda kod mene:
pozz
Ja imam ovakva sedala u peglici. Ima dovoljno mesta za menjac i rucnu, ali je veliki problem ako zelis da neko sedi na zadnje sediste jer nema dovoljno mesta.
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
pa nije fico autobus pa da se vozi odozada,oni nek trcu za nama,hahahahahahaha....
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009