htio bih motor od fiata 1100 u ficu
2 posters
Stranica 1 / 1.
htio bih motor od fiata 1100 u ficu
Pozdrav dragi kolege jos nemam ficka ali početkom 9 mj. bi mogo bit moj kad malo dođem do para! sad imam jednu ideju koja je po mojem starom jakoo izvediva ! zanima me dali je veliki problem turnut u fićka takav jedan motor od fiata 1100 to je malo stariji autić iz 70 god al motor mi je ostao i ima oko 70-75 ks !? hvala!
sehrz- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 12
Registration date : 21.07.2009
Re: htio bih motor od fiata 1100 u ficu
Nisam baš siguran jeli to može, raspitat ću se, ali moj savjet ti je da nađeš dobar motor 750 speciali i malo ga još friziraš i imaš auto koje ima dosta okretaja i ide na nevrime.... skidat češ sa njim fiće u kojima je motor Y 45
pozzz
pozzz
Gost- Gost
ma ovaj mi je motor interesantan zbog tog jer je fiat-ov( a imam ga i u garaži) a stari mi se relativno kuzi u yugice i ficeke (nekad je haračil u tim vodama)pa mi je rekel da ga piknes lako u ficu tak da bi mi to sjelo ko suza a sad bi preko ljeto zaradio neku paru pa da nađem nekog ficu do 2000-3000 kn i da si ga sredim (znam da 2000-3000 kn neće bit dost, al s nečim moram krenut) a kad si zamislim 70 ks u fići više mi nije svejedno heheheh ima da procvatem ak je to ostvarivo !
sehrz- MODERATOR SPAMER
Pa, ako ima iskustva i kaze da ide, zasto ne? Ali onda ti je valjda jasno da kompletno ojacanje karoserije moras raditi... A i kocnice onda srediti, provjeriti u kakvom su stanju federi i amortizeri iza jer je to dodatna tezina, pa staviti kiler naprijed jer ce se inace grijati...
Ima tu posla, bez brige...
Ima tu posla, bez brige...
Gost- Gost
motor iz starog fiata 1100 nema sanse da ima 70-75 konja da ti odma kazem
Gost- Gost
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
A evo baš kad malo bolje razmislim to je motor koji ima veliki hod klipa i mislim da to ne ide u neke okretaje... to je baš matun od motora.... mislim da bi bilo bolje da neđeš motor od fiata 127, evevtualno Y45 pa da se oko toga poigraš malo.... a evo i kolege ti kažu da to ne ide u fiću
Gost- Gost
Kolega Sehrz oprostite na direktnoj izravnosti ali odgovor na pitanje ste dobili u prvom svom postu ove teme.
Ako je tako lako turnut taj motor od Fiata 1100 u fićo kako Vaš tata kaže ja ne vidim nikakav problem tu, jedino ako Vam treba još po koji savjet oko toga, da se razumijemo bez ikakve uvrede na ovo moje napisano.
Prolistajte malo forum i pogledajte razne teme na ovu tematiku, taj motor koji imate je Vama interesantan vjerujem zbog navedene snage te jer ga imate doma, naravno ne treba nabavljat drugi, ali ako se uzme jedan dobar Fiatov motor s Yuga 45, malo ga se još doradi, snaga nebi trebala predstavljat neki problem, performanse bi bile itekako bolje nego s običnim fićinim motorom, a fićo je i lagan pa ga ne treba natjeravat u nebesa, lako ga je natjerat da ide do bola ali treba ga i zaustavit, te sve to poteže jedno za drugim, a trebate vidjet i na koji način ćete ubuduće koristiti auto te da li Vam se uopće isplati "turat" takav jedan motor i radit silne prepravke, jer vjerujem da ih ima, a financijski sve košta, kako kažete da ćete nabavit fićo za nekih 2000 - 3000 kn i neće bit dosta a treba odnekud počet, treba sve postavit na papir i izračunat, koliko bi došlo ovako koliko onako.
Ponavljam, bez zamjerki na moje napisano, to je samo moje iznešeno mišljenje s kojim se uopće nitko ne treba slagat.
Ako je tako lako turnut taj motor od Fiata 1100 u fićo kako Vaš tata kaže ja ne vidim nikakav problem tu, jedino ako Vam treba još po koji savjet oko toga, da se razumijemo bez ikakve uvrede na ovo moje napisano.
Prolistajte malo forum i pogledajte razne teme na ovu tematiku, taj motor koji imate je Vama interesantan vjerujem zbog navedene snage te jer ga imate doma, naravno ne treba nabavljat drugi, ali ako se uzme jedan dobar Fiatov motor s Yuga 45, malo ga se još doradi, snaga nebi trebala predstavljat neki problem, performanse bi bile itekako bolje nego s običnim fićinim motorom, a fićo je i lagan pa ga ne treba natjeravat u nebesa, lako ga je natjerat da ide do bola ali treba ga i zaustavit, te sve to poteže jedno za drugim, a trebate vidjet i na koji način ćete ubuduće koristiti auto te da li Vam se uopće isplati "turat" takav jedan motor i radit silne prepravke, jer vjerujem da ih ima, a financijski sve košta, kako kažete da ćete nabavit fićo za nekih 2000 - 3000 kn i neće bit dosta a treba odnekud počet, treba sve postavit na papir i izračunat, koliko bi došlo ovako koliko onako.
Ponavljam, bez zamjerki na moje napisano, to je samo moje iznešeno mišljenje s kojim se uopće nitko ne treba slagat.
Gost- Gost
vidite kolege ja sam si to za sad sve lijepo zamslio sad mi jos samo treba fico , a mislio sam vas samo pitat dal bi to bilo tako lako jer mi je stari nekom velikom lakoćom to objasnil da kao čak i na nosače paše tak da me je to dosta privuklo a mozda je i stari malo kakal hehe ( mislim da taj motor ima oko 50 kW bar tak nešt u papirima pise ),ali kao što i kolega jole kaze nece to nista biti i bez nekog ojacavanja kocionog sistema te ovjesa (a to i kosta) a opet mi je bedasto imat ficin motor unutra jer ak ide ide jedva 110 km/h a to je za danjašnje pojmove malo presporo za autocestu tak da se barem mogu samo 100 vozit u njemu a da se ne trese ko kuga..... ak me kuzite ! a malo sam zadnjih mjesec dana čital po forumima(nacionalnaklasa.net,te ovaj forum) tak da sam se kolko tolko informiral o fici !iako sam prije 1g slozio yuga ko bebu pa je to valjda slicno tj. barem su oba zastavini modeli hm.... a bar danas nije problem nać yugov motor a zasto svi stavljaju od yuga 45 u čemu je razlika između motora 45 i 55 osim u snazi i karburatoru !?
Ps: hvala vam na velikom odazivu i zanimanju za ovu temu!
veliki pozdrav
veliki pozdrav
sehrz- MODERATOR SPAMER
Prijatelju fićo ti nije za autoput, vozim fiću svaki dan i to sam već isprova. Ima kratak mjenjać i na autoputu ima da ispališ. Ja u svome fići imam frizirani 850 motor i mogu ti reć da mi bolje od toga ne treba, odlično ubrzava, ima snage i odlično se vozi. Sa njim sam iša iz Splita u Ozalj bez problema i ima sam gasa di mi je god trebalo.
Razlika između motora 45 i 55 je velika, motor 55 ne paše u fiću a 45 se montira bez ikakvih problema. Motor 55 je dosta modernija koncepcija negoli 45, znaći bregasta u glavi, razvod na zupčasti remen i dosta je teži. Ako se odlučiš na motor Y45 morat češ malo poboljšat sistem za hlađenje, znaći ugradit dodatni kiler jer fićin kiler nije baš dovoljan da ohladi taj motor. Bilo bi odlično kad bi pronaša motor od fiata 127 903ccm, taj motor je indentičan ka Y45 samo je dosta kvalitetniji i dugotrajniji.
Razlika između motora 45 i 55 je velika, motor 55 ne paše u fiću a 45 se montira bez ikakvih problema. Motor 55 je dosta modernija koncepcija negoli 45, znaći bregasta u glavi, razvod na zupčasti remen i dosta je teži. Ako se odlučiš na motor Y45 morat češ malo poboljšat sistem za hlađenje, znaći ugradit dodatni kiler jer fićin kiler nije baš dovoljan da ohladi taj motor. Bilo bi odlično kad bi pronaša motor od fiata 127 903ccm, taj motor je indentičan ka Y45 samo je dosta kvalitetniji i dugotrajniji.
Gost- Gost
NightRider -- mislim da si donekle u pravu al ipak bi ja da to malo reze hehehe jbg mladost ludost uglavnom mislim da cu malo potrazit prvo malo nekog ficeka koji je donekle u nekom stanju koje nije hrđa i još hrđa i još malo hrđa hehe tak da kad nađem nekog fićka onda ću si polako počet razmišljat o motoru koji bi piknul unutra ...a kaj se tiče hlađenja svakako kanim nabavit(il napravit al mislim da je jeftinije nabavit ) onaj abarthov prednji branik u koji eventualno treba stavit neki hladnjak!da odmah pitam za taj branik treba radit neke preinake(osim farbanja) na karoseriji fice ili ga samo ubacim na nosače i malo ošmirglam i pokitam!?
sehrz- MODERATOR SPAMER
treba napravit nosače na braniku,da ga mozeš fiksirat.i treba ga prilagodit na auto jer svaki fico je drugaciji...!
Gost- Gost
Ej, ma kužim ja šta ti želiš, malo više gasa, hehe... Za sad nek ti bude plan da pronađeš zdravog fiću, koji nije gnjil ni udaran, e tek onda kad imaš dobru osnovu možeš razmišljat o friziranju i sličnim stvarima.
Dodatni kiler možeš ugradit ispod zadnjeg trapa, može bit mali od grijanja kabine od nekog auta, ne treba ti onaj prednji kufer jer kad to imaš auto ti mora ić najmanje 200 km/h, hehe, šale malo, ali je tako. Znaći traži zdravu školjku, nemoj kupit neku truljagu pa da trebaš minjat pragove i podove jer kad fićo tu sagnjije to je groblje i nikad dobroga auta od toga. pozzzz
Dodatni kiler možeš ugradit ispod zadnjeg trapa, može bit mali od grijanja kabine od nekog auta, ne treba ti onaj prednji kufer jer kad to imaš auto ti mora ić najmanje 200 km/h, hehe, šale malo, ali je tako. Znaći traži zdravu školjku, nemoj kupit neku truljagu pa da trebaš minjat pragove i podove jer kad fićo tu sagnjije to je groblje i nikad dobroga auta od toga. pozzzz
Gost- Gost
sehrz je napisao/la:vidite kolege ja sam si to za sad sve lijepo zamslio sad mi jos samo treba fico , a mislio sam vas samo pitat dal bi to bilo tako lako jer mi je stari nekom velikom lakoćom to objasnil da kao čak i na nosače paše tak da me je to dosta privuklo a mozda je i stari malo kakal hehe ( mislim da taj motor ima oko 50 kW bar tak nešt u papirima pise ),ali kao što i kolega jole kaze nece to nista biti i bez nekog ojacavanja kocionog sistema te ovjesa (a to i kosta) a opet mi je bedasto imat ficin motor unutra jer ak ide ide jedva 110 km/h a to je za danjašnje pojmove malo presporo za autocestu tak da se barem mogu samo 100 vozit u njemu a da se ne trese ko kuga..... ak me kuzite ! a malo sam zadnjih mjesec dana čital po forumima(nacionalnaklasa.net,te ovaj forum) tak da sam se kolko tolko informiral o fici !iako sam prije 1g slozio yuga ko bebu pa je to valjda slicno tj. barem su oba zastavini modeli hm.... a bar danas nije problem nać yugov motor a zasto svi stavljaju od yuga 45 u čemu je razlika između motora 45 i 55 osim u snazi i karburatoru !?
veliki pozdrav
krivo mislis taj motor nema 51 kw
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=71401
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=67012
Gost- Gost
STOLE ABARTH je napisao/la:sehrz je napisao/la:vidite kolege ja sam si to za sad sve lijepo zamslio sad mi jos samo treba fico , a mislio sam vas samo pitat dal bi to bilo tako lako jer mi je stari nekom velikom lakoćom to objasnil da kao čak i na nosače paše tak da me je to dosta privuklo a mozda je i stari malo kakal hehe ( mislim da taj motor ima oko 50 kW bar tak nešt u papirima pise ),ali kao što i kolega jole kaze nece to nista biti i bez nekog ojacavanja kocionog sistema te ovjesa (a to i kosta) a opet mi je bedasto imat ficin motor unutra jer ak ide ide jedva 110 km/h a to je za danjašnje pojmove malo presporo za autocestu tak da se barem mogu samo 100 vozit u njemu a da se ne trese ko kuga..... ak me kuzite ! a malo sam zadnjih mjesec dana čital po forumima(nacionalnaklasa.net,te ovaj forum) tak da sam se kolko tolko informiral o fici !iako sam prije 1g slozio yuga ko bebu pa je to valjda slicno tj. barem su oba zastavini modeli hm.... a bar danas nije problem nać yugov motor a zasto svi stavljaju od yuga 45 u čemu je razlika između motora 45 i 55 osim u snazi i karburatoru !?
veliki pozdrav
krivo mislis taj motor nema 51 kw
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=71401
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=67012
e bio sam i ja to gledao na toj stranici al mi nije jasno nekad davno sam ja gledal u papire tog auta i bilo je oko 70 ks sad gledam na netu al to nije isti automobil na slikama i kakav sam ja imal tak da neznam kad odem doma baš ću provjerit u papirima pa ću vidjet!
sehrz- MODERATOR SPAMER
pogledaj na motoru kod i odma cemo saznat koja je snaga
Gost- Gost
prevelik hod pre ce ti rezati ficin motor koji lako moze da se sredi da ide u 7000rpm
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
pa bez para se ne moze nista napraviti to je opće poznata stvar
Gost- Gost
Similar topics
» motor 1100 u ficu
» kako ugraditi motor 1100 u ficu
» motor 1050 70hp od fiata 127.......
» 1.2 16v motor za ficu
» Diesel motor u fiću...koji!?