pitanje laptop konverter
2 posters
pitanje laptop konverter
tribal bi spojit laptop na auto akomulator,dai se more da uzmem onaj konverter sa12v na 220v ili onaj punjac sta se utakne na upaljac,i na kuzim na laptopu pise 19v a na bateriji 11,1 i dali ima uopce autopunjac za sve vrste lap preko upaljaca
Guest- Gost
Re: pitanje laptop konverter
jako je bitno da neide u laptop direkt akomulator. svakako trebaš imati koverter, a ima ih za kupiti - onih koji se ukopčavaju u auto upaljač. drugo rješenje je to da kupiš pretvarač 12v - 220v, ali kod njega je problem što ga treba dobro spojit jer će ti kuriti osigurače jer povuče prejaku struju kada se pali. čak mislim (ali samo mislim) da bi ti taj pretvarač bilo najpametnije spojiti direktno na akomulator i onda spajati laptop na taj pretvarač. pazi da ti auto bude upaljen jer stvarno vuče bolesno struju. budem još pogledao kako ga na osigurač spojiti pa ti javim (da osigurač ne ode svaki put kada upališ pretvarač)
prka moram te demantirati! ne vuče bolesnu struju nego vuće ovisno o trošilu koje je spojeno gore, znaći ovisno koliko troši u mA ili W, znaći ako spojiš pojačalo za kučnu upotrebu onda će vući bolesnu struju a ako spojiš punjać za laptop onda će vući onoliko koliko troši dotični laptop! u ovom slučaju 90W,
i da treba ga spojiti direkt na akumulator i na + staviti osigurač samostalni koj je u kučištu! kao na pojačalima za auto što dolaze!
i da treba ga spojiti direkt na akumulator i na + staviti osigurač samostalni koj je u kučištu! kao na pojačalima za auto što dolaze!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
nisi me shvatio, ja govorim o pretvaraču 12 v - 220 v. čim ga upališ on povuče bolesnu struju ali kasnije sve ok, samo je paljenje problem. spajao sam u peglicu taj pretvarač i nisam mogao naći dovoljno jaki osigurač. a ovo što si rekao da kada laptop spojiš na upaljač (ako imaš taj konverter) onda nema problema...
i ja isto! haha
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009