pomoć
+5
puyolov tata
BISer
johan
750
prka126
9 posters
pomoć
Neki se vole igrati mehaničara, a neki su stvarno mehaničari, uglavnom ja se volim igrat mehaničara pa bih vas molio za pomoć!
Ovako:
1. Kako skinuti ventile
( ja sam to napravio tako da sam uzeo stege, ključ za kidat svjećice i 2 krpe. stavio sam krpe ispod stege [ da ne ošteti glavu ] ključ na ventil [ tako da spušta samo feder, a ne cijeli ventil ] i stegom stezao. bilo je krvavo iskustvo i oštetio sam glavu. glava je ionako za smeće ali kada bih išao skidati ventile sa glave koja mi treba onda mi nebi baš bilo svejedno ići raditi sa stegama jer bi mi bilo šteta uništiti glavu )
2. Kako znati da li je zupčasti remen loš
( ja sam ga gledao i kada ga vrtim izgleda kao da nema lufta, to je jedino kako sam isprobao. )
3. Da li postoji alat za pridržavanje šarafa kada se štelaju ventili?
( ja sam uzeo kombinirke i sa njima držao šaraf dok sam drugi stezao. na taj način je gotovo nemoguće lijepo naštelati ventile, uvijek malo pobjegne )
4. Da li je normalno da poslije pumpe za gorivo u cijevčici bude malo zraka (pokoji balončić ) ili mora vuči samo čisti benzin. Jer u crijevu prije pumpe vuče samo benzin bez zraka. Ako nije normalno što da napravim
5. Zabunom sam ulio oko pola litre sintetičkog ulja u motor, da li da izljevam sve van ili nije neki problem ( u motor mi stane 2.5 l ulja )
6. Na fergazeru se nalazi brdo šarafa ( osim onoga za štelanje ler gasa ) kako ih precizno namjestiti
( ja sam ih na sluh sve naštelo )
7. Što je bolje od ivasola, čistio sam ivasolom danas nešto i još je stajalo natopljeno u ivasol neko vrijeme i ostalo je podosta prljavo, htio bih da nakon čišćenja izgleda kao da je iz tvornice
to je zasad to, ako se sjetim naknadno ću pitati, hvala!
Ovako:
1. Kako skinuti ventile
( ja sam to napravio tako da sam uzeo stege, ključ za kidat svjećice i 2 krpe. stavio sam krpe ispod stege [ da ne ošteti glavu ] ključ na ventil [ tako da spušta samo feder, a ne cijeli ventil ] i stegom stezao. bilo je krvavo iskustvo i oštetio sam glavu. glava je ionako za smeće ali kada bih išao skidati ventile sa glave koja mi treba onda mi nebi baš bilo svejedno ići raditi sa stegama jer bi mi bilo šteta uništiti glavu )
2. Kako znati da li je zupčasti remen loš
( ja sam ga gledao i kada ga vrtim izgleda kao da nema lufta, to je jedino kako sam isprobao. )
3. Da li postoji alat za pridržavanje šarafa kada se štelaju ventili?
( ja sam uzeo kombinirke i sa njima držao šaraf dok sam drugi stezao. na taj način je gotovo nemoguće lijepo naštelati ventile, uvijek malo pobjegne )
4. Da li je normalno da poslije pumpe za gorivo u cijevčici bude malo zraka (pokoji balončić ) ili mora vuči samo čisti benzin. Jer u crijevu prije pumpe vuče samo benzin bez zraka. Ako nije normalno što da napravim
5. Zabunom sam ulio oko pola litre sintetičkog ulja u motor, da li da izljevam sve van ili nije neki problem ( u motor mi stane 2.5 l ulja )
6. Na fergazeru se nalazi brdo šarafa ( osim onoga za štelanje ler gasa ) kako ih precizno namjestiti
( ja sam ih na sluh sve naštelo )
7. Što je bolje od ivasola, čistio sam ivasolom danas nešto i još je stajalo natopljeno u ivasol neko vrijeme i ostalo je podosta prljavo, htio bih da nakon čišćenja izgleda kao da je iz tvornice
to je zasad to, ako se sjetim naknadno ću pitati, hvala!
Re: pomoć
uuuvvvuuaaaauuuuu
covjeceeeeee...
skini knjige sa interneta...
u njima imas sveeee, ama bas sve objasnjeno!
covjeceeeeee...
skini knjige sa interneta...
u njima imas sveeee, ama bas sve objasnjeno!
750- Aktivni Član
- Broj komentara : 291
Registration date : 28.01.2010
750-cemu onda forum nego da pomazemo
prka evo mojih nekoliko odgovora
1.ventili ti se skidaju sa posebnom masinom(ako ih zelis ponovo koristiti)ili ako nemas onda kod onoga sta ce ti glavu ravnati,ako cemo malo fuserski onda polozi glavu na komad daske uzmi cjevasti kljuc cekic i opali po sajbi sta drzi feder,ovako se obicno iskrivi stablo ventila
samo jos jedna napomena,novi ventil ti kosta 30ak kn u tokica
2.remen zubcasti ti vridi 100 tis.km ili 5 godina(tvornicka ugradnja),ovi zamjenski smanji 30% izdrzljivosti...
a potrosenost ti se gleda da na njegovoj gornjoj strani(di nema zubi)se nisu poceli lagano nazirati zubi,tj da ne pocima izgledati kao sa donje strane....
3.ima kljuc za to,a ti si to dobro ucinija,to sta ti se malo pomakne uzmi u obzir kad stelas da dlaku vise nategnes ili pomolas ventil tako kad stegnes da bude ok..tj *ajebi ga...
4.za zrak u crivu goriva ti je to normalno,iako ima slucajeva da probije menbrana pumpe goriva ali bi ti se podiza nivo ulja radi curenja benzina unutra,a to bi primjetija sigurno...
5.ulja nije dobro misati pogotovo sinteticko i mineralno,nece sigurno nuklearna eksplozija doci ali se ta dva ulja ne mogu kem. spojiti pa se zna stvarati bila sluz,nije cak ni dobro voziti auto na mineralno ulje pa se pribaciti na sinteticko,al svasta ljudi bubnu pa prizivu pa tako i to.....
6.vida za stelanje ler gasa ti je obicno na poluzi gasa,nema di drugo biti,ler gas se stela na okretaje ne na uho,zrak mozes na uho nastelati ili fazu motora..
7.za sredstvo za ciscenje sam ja vec predlaga nekima ne znam u kojoj temi pa cu ti ponoviti ode,sredstvo se zove DIMER,imas ga kupiti u AMadrie,mislim da ima jedna poslovnica u zagrebu pa probaj pronaci,sredstvo ti je ludilo,pogledaj getribu moga fice u mojoj temi ili na avataru,miksa ti se sa vodom po njihovoj skali ti ide 1:70,a ja ga miksam pola litre dimera na 5 litara vode....
uf prka napisa sam se hahahhahahaha,nemoj vise ovoliko pitanja postavljati dosadan si hahahahahahaha,budi tajnik i gotovo...... :D :D
prka evo mojih nekoliko odgovora
1.ventili ti se skidaju sa posebnom masinom(ako ih zelis ponovo koristiti)ili ako nemas onda kod onoga sta ce ti glavu ravnati,ako cemo malo fuserski onda polozi glavu na komad daske uzmi cjevasti kljuc cekic i opali po sajbi sta drzi feder,ovako se obicno iskrivi stablo ventila
samo jos jedna napomena,novi ventil ti kosta 30ak kn u tokica
2.remen zubcasti ti vridi 100 tis.km ili 5 godina(tvornicka ugradnja),ovi zamjenski smanji 30% izdrzljivosti...
a potrosenost ti se gleda da na njegovoj gornjoj strani(di nema zubi)se nisu poceli lagano nazirati zubi,tj da ne pocima izgledati kao sa donje strane....
3.ima kljuc za to,a ti si to dobro ucinija,to sta ti se malo pomakne uzmi u obzir kad stelas da dlaku vise nategnes ili pomolas ventil tako kad stegnes da bude ok..tj *ajebi ga...
4.za zrak u crivu goriva ti je to normalno,iako ima slucajeva da probije menbrana pumpe goriva ali bi ti se podiza nivo ulja radi curenja benzina unutra,a to bi primjetija sigurno...
5.ulja nije dobro misati pogotovo sinteticko i mineralno,nece sigurno nuklearna eksplozija doci ali se ta dva ulja ne mogu kem. spojiti pa se zna stvarati bila sluz,nije cak ni dobro voziti auto na mineralno ulje pa se pribaciti na sinteticko,al svasta ljudi bubnu pa prizivu pa tako i to.....
6.vida za stelanje ler gasa ti je obicno na poluzi gasa,nema di drugo biti,ler gas se stela na okretaje ne na uho,zrak mozes na uho nastelati ili fazu motora..
7.za sredstvo za ciscenje sam ja vec predlaga nekima ne znam u kojoj temi pa cu ti ponoviti ode,sredstvo se zove DIMER,imas ga kupiti u AMadrie,mislim da ima jedna poslovnica u zagrebu pa probaj pronaci,sredstvo ti je ludilo,pogledaj getribu moga fice u mojoj temi ili na avataru,miksa ti se sa vodom po njihovoj skali ti ide 1:70,a ja ga miksam pola litre dimera na 5 litara vode....
uf prka napisa sam se hahahhahahaha,nemoj vise ovoliko pitanja postavljati dosadan si hahahahahahaha,budi tajnik i gotovo...... :D :D
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Iskreno ove ostale stvari nisam radio ali za ovo zadnje samo znam da ti je mafrasol zakon, ima u svim getroima, proizvodi mafra, uglavnom litra dođe oko 50 kn, može se jako razrijediti i opet čisti super, jedina mana je što se ne preporučuje koristiti na aluminiju, nije da ga nešto uništava nego jednostavno aluminij se baš ne sjaji prejako nakon uporabe, ali za uklanjanje masnoće sa motora dušu dalo, čak sam prao i onu čađu sa flegi od kočenja, samo našpricaš i ispereš, ko novo
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
johane, hvala ti ko bratu!
e sad kako onda vratiti ventile?
na kraju razmišljam i nisam baš siguran da znam što je to zupčasti remen, čuo sam da ima i klinasti i tak, koji je koji?
za čišćenje hvala i BISeru!
na kraju razmišljam i nisam baš siguran da znam što je to zupčasti remen, čuo sam da ima i klinasti i tak, koji je koji?
Koji zupčasti na oeglici??
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
moras imati pripremu za vracanje ventilaprka126 je napisao/la:johane, hvala ti ko bratu!
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
izbit ventile je najlakši posel, kak je i moj tajo napisal samo bubaš sa cevastim i hvataš dijelove posvuda.
no sastavljat je ipak već druga priča, moraš imat nešto slično kao škripac kojim stisneš oprugu i staviš osigurače gore i pustiš nazad, izgleda ti jako slično ko stolna bušilica samo kaj je umjesto bušilice komad kojim stišćeš oprugu ventila i ima mjesto di se zakoči tako da moreš osigurače stavit bez pol frke..
no sastavljat je ipak već druga priča, moraš imat nešto slično kao škripac kojim stisneš oprugu i staviš osigurače gore i pustiš nazad, izgleda ti jako slično ko stolna bušilica samo kaj je umjesto bušilice komad kojim stišćeš oprugu ventila i ima mjesto di se zakoči tako da moreš osigurače stavit bez pol frke..
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
prka ta mafra ti ne valja nista,ako hoces mogu ti kad bude camshaft dolazija u subotu kod mene poslati litru dimera,viruj mi ja radim 15 godina najcrnju mehaniku i nikad nije nista bolje izbaceno na trziste,sve ovisi koliko ga razridis toliko je jak,ja cak perem s njim tapecirunge i plastike po autu samo ga doooosta triba razriditi. a sta se tice ventila i vracanja sutra cu ti poslikati moju masinu za rastavljanje ventila i poslikat cu ti jednu staru masinu od moga staroga dok je radija ko mehanicar........
samo da napomenem,svaki put kad sastavljas ventile moras ih malo protuckati da sigurno posidaju osiguraci,ne jako da ih ponovo ne porastavljas.....
samo da napomenem,svaki put kad sastavljas ventile moras ih malo protuckati da sigurno posidaju osiguraci,ne jako da ih ponovo ne porastavljas.....
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
evo ti prka mores sa njim i stavljat i skidat ventile,a home made je sta je najbitnije znaci 0 kn
Guest- Gost
Prka majstore. za vračanje ventila može ti poslužiti i konstrukcija od stupne bušilice (imaš u mojem projektu sliku kako sam ja stavljao). Posudio mi ju je frend od nekog mehaničara tak da je ja nemam.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
johane, puno hvala, od ovoga vidim kako to izgleda i čak nije teško za napraviti, puno hvala, a puyolov tata, ja neznam kako se zove ono što na peglici povezuje bregastu i radilicu, izgleda ko na biciklu lanac?!
što se mafre tiče nemoraš mi slat budem si kupio, bitno mi je bilo znati što je najjače, možda i blesavoću sa sebe uspijem isprat...
Pa je...ga!! Kaj me plašiš, već sam mislil da na peglu guraš TRIGER"" haha Nova zagonetka!!!
radim ja već 8 godina i još uvijek mi je peglica problem veliki, hahahahahahahah
p.s. puyolov tata još mi nisi odgovorio kak se to na kraju zove...
p.s. puyolov tata još mi nisi odgovorio kak se to na kraju zove...
Platiš cugu danas??
da vas baš sve pitam jednu stvar, možda ću teško postavit pitanje ali ovak, bila je jedna zavrzlama oko pegličinog motora pa da vas vidim:
Da li pegličin motor jedan klip radi 4 takta i drugi za to vrijeme nema niti jedan takt nego vrti u prazno, pa nakon što prvi odradi sva 4 takta počima drugi a onda prvi radi u prazno, ili su oba klipa zaposlena cijelo vrijeme?
Inače sam uvijek za zafrkanciju ali bih vas sada stvarno molio za ozbiljne odgovore pa ćemo se poslije zafrkavat!
Da li pegličin motor jedan klip radi 4 takta i drugi za to vrijeme nema niti jedan takt nego vrti u prazno, pa nakon što prvi odradi sva 4 takta počima drugi a onda prvi radi u prazno, ili su oba klipa zaposlena cijelo vrijeme?
Inače sam uvijek za zafrkanciju ali bih vas sada stvarno molio za ozbiljne odgovore pa ćemo se poslije zafrkavat!
rade oba nije da radi prvi cetri takta a da drugi radi u prazno ili obrnuto u pravilu kod jedno klipnih motora ta cetri takta se odvijaju u dva takta tako i kod dvo klipnih motora to je moje misljenje i mislim da je tocno a ako nije neka me neko ispravi
Gost- Gost
puyolov tata je bio u pravu a ja u krivu, nisam tu sramotu htio snimati. gore iznad sam pisao gluposti, ali zato sam baš bio naglasio da se ja volim igrati mehaničara dok neki to stvarno jesu...