Motor od peglice
5 posters
Stranica 1 / 1.
Motor od peglice
Koliko je tezak motor od peglice? I menjac?
vlaovic- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 26.07.2010
Re: Motor od peglice
Pa neznam tocno al mislim da 200 kila? Peglica je mali njezan auto. U nju seriski pase pandin motor 30 ks. Sve ostalo su preinake koje zahtjevaju dosta posla. Pa najbolje da napises sve sto te zanima. Odi u temu sa peglicama tam nam ju predstavi i pitaj sto te zanima. Imas u temi cjela knjiga o peglici i rastavljanju. Sretno
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
kaj si se ti miljac najel ludih gljiva???? koji 200 kila majke ti....
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Pa mislio sam kad budem radio generalku dal cu moci sam da izvadim motor (rukama) van iz vozila bez upotrebe dizalice za vadjenje motora.
Pa zato pitam koliko je tezak motor bez getribe?
Pa zato pitam koliko je tezak motor bez getribe?
vlaovic- Član
naravno, nema sve skupa preko 70 kila, sad ovisi kaj možeš dići, recimo ja iz juga sam sam s getribom to vadio na ruke, a u pegli je samo pola motora...
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Ja imam dizalicu i to je to. A i u garazi je greda pa flacincug i ljepo sve ide. Ja sam stavljal odma sa getribom gore pa je malo mi bilo zajebanije. Na jednoj peglici mi je dva puta getriba otisla. A jugo i stojadin su ok i motor sam vadio dole pa skoljku digel i motor izvuko. Neki dan sam na bmw vadio pa je to tek bilo muka. Nema bas 70 al 100 ima. Ma to bus lako izvadio. Imas 3 sarafa ili ga skines skupa sa veznim limom zadnjim i otpojis sajle prirubnice i to je to.za pol sata je vani.
mini prijatelju nemojmo se zavaravati,motor ili 70 kila moze svatko dignit ali kod motora koji je u prostoru motora i usputa nezgodan za uvatiti rukama je nemoguce izvaditi golim rukama pa makar da ima 15 kila,jer ga priko veznoga lima,kilera i ostalih gluposti je nemoguce podigniti a da ostatak sasije ne bacis u smece......
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Znaci onda mora samo sa dizalicom u garazi.
vlaovic- Član
Pa dizalica ti treba u svakom slucaju. Mislis radit generalku na motoru? Nabavi nove klipove prvu specijalu zbrusi cilindre letece i lezajevi radilice. Pa novi lanac i glavu uredis. Imas novi motor u peglici. Stavljanje nesto jace u nju nije potrebno samo zahtjeva vece ulaganje i puno posla oko pripasivanja itd. Sretno sa slaganjem
Jos necu raditi generalku. To sve nabrojano zbrusiti cilindre, letece i lezajeve radilice, zatim obrusiti glavu motora mora kod majstora u radionici jer ja kod kuce nemam strug. A problem je taj sto majstori nece ni da cuju za peglicu. Jednostavno mrzi ih da je prave pa sve inace moram sam.
vlaovic- Član
Pa onda vozi tak. Ak je losa kopresija karike mozes promjenit sam uz pomoc alata za to. Glavu odneses kaj brusiju i oni ju cjelu naprave. I pazi tam di se auspuh sarafi posto ide u alumini pa voli otic pa najcesce se ubacuje puskice sa navojem da to drzi. I obavezno pogledas kavav ti je kuplung set lamela pa ak treba odma to promjenis i nove nosace motora i uzivaj u voznji. Ta dva cilindra idu dosta brzo. I naravno odma kakav ti je ovjes amortizeri lezajevi kotaca krajnici pikse. Kad si ju skroz uredis godina uzivas vozeci se.
Majstore slušaj ti mene, ja sam ti motor vadio ručno van skup sa getribom, a tako ga i vraćao nazad. Taj motor nisam nikada vagao ali mislim da je mini u pravu, a sa getribom ima oko 100-ak kg. kada ga nosiš udvoje puno je lakše i zato uvjek zovi pomoć da ne otegneš jajca. kada motor skidaš, ostavi aupuh gore jer je jako dobar nosač. onda jedan primi za grane od auspuha, a drugi jednu ruku gurne u rupu od turbine, a drugu ispod alternatora. motor je prvih 2 metra lagan, ali onda počinje znoj teći, tako da se požurite. kada vraćaš motor nazad, postavi ga na povišeno i onda peglicu guraj prema njemu, puno je lakše. to sam radio više puta tako da se nemoj bojati skidat, da se vratit. naravno da će biti psovanja i svega ali to tako ide kad imaš peglicu.
Similar topics
» dal pašu dijelovi od peglice
» generalka motora peglice
» P: motor 903 ccm
» Motor za fiat 127
» p:750 motor
» generalka motora peglice
» P: motor 903 ccm
» Motor za fiat 127
» p:750 motor
Stranica 1 / 1.