KERRovo novo vozilo 750LC
+18
fusher
Juraj83
Zloćko
Miljenko
Gajbica
Filip
johan
Floyd ZG
zastava750(fićo)
miro
puyol
Camshaft
puyolov tata
dr.Damba
prka126
Hrki
miniV8
KERR
22 posters
Stranica 3 / 9.
Stranica 3 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: KERRovo novo vozilo 750LC
ajdte sad naučnici,pa kakav je problem što poluosovina previše uletava u menjač?jeste neka videli onu oprugicu između rukavca i poluosovine,pa čemu ona služi?
ja vozim zglobove već nekoliko godina pozadi i ulazi u milimetar i nema nikakvih problema,jer se poluosovina nasloni na osovinu trkača i tu stoji,to što "previše uleće" to apsolutno nema veze
dečko je polomio diferencijal ili kockice ili nešto slično zato mu to tamo i tako preskače ,tj preskače ceo menjač i snop.
ja vozim zglobove već nekoliko godina pozadi i ulazi u milimetar i nema nikakvih problema,jer se poluosovina nasloni na osovinu trkača i tu stoji,to što "previše uleće" to apsolutno nema veze
dečko je polomio diferencijal ili kockice ili nešto slično zato mu to tamo i tako preskače ,tj preskače ceo menjač i snop.
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Gajbo,tu si u pravu,zaboravio sam na to. Tako je,postoji opruga koja gura poluosovinu,baš prema mjenjaču.
Baš bih volio otkriti što se događa tu.
Baš bih volio otkriti što se događa tu.
eto ovako da se i ja javim.
bilo bi super da griješim ali videl sam tamo kak je stanje i definitivno prvo treba ovo kod limara riješit pa dalje ako ne proradi kemijat.
kotač je otišal nazad i unutra to je sigurno, unutra je otišal 10mm.
kaj se tiče ovog nosača on je sigurno propao i to više od 10mm, čak se i po šerafima vidi da je zamaknut prema nazad, pošto su popigani toliko da je to nemoguće ne primjetit. nadalje vidi se da je na tom mjestu već nekaj delano jer je novi komad pločevine varen, i još na to kerr kaže da mu se to počelo događat kad su sjeli četvorica unutra kaj pokazuje na to da je strunulo nekaj. ja sam probal šerafcigerom pokraj lupit da bi slučajno hrđa propala ali nije, no skuži se da je delano tu nekaj jer je noviji komad lima varen.
vilica je ravna.
gajba ako je oprugica unutra ona pospješuje da i poluosovina ulazi dublje kaj ne?? sad sam i videl da su kockice uredu, moguće da je diferencijal podrobljen, ali kako bi onda vozil dečko?? dakle on može vozit ali i dalje grebe poluosovina po kučištu.
bilo bi super da griješim ali videl sam tamo kak je stanje i definitivno prvo treba ovo kod limara riješit pa dalje ako ne proradi kemijat.
kaj se tiče ovog nosača on je sigurno propao i to više od 10mm, čak se i po šerafima vidi da je zamaknut prema nazad, pošto su popigani toliko da je to nemoguće ne primjetit. nadalje vidi se da je na tom mjestu već nekaj delano jer je novi komad pločevine varen, i još na to kerr kaže da mu se to počelo događat kad su sjeli četvorica unutra kaj pokazuje na to da je strunulo nekaj. ja sam probal šerafcigerom pokraj lupit da bi slučajno hrđa propala ali nije, no skuži se da je delano tu nekaj jer je noviji komad lima varen.
vilica je ravna.
gajba ako je oprugica unutra ona pospješuje da i poluosovina ulazi dublje kaj ne?? sad sam i videl da su kockice uredu, moguće da je diferencijal podrobljen, ali kako bi onda vozil dečko?? dakle on može vozit ali i dalje grebe poluosovina po kučištu.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Slabo se vidi sa slike,ali možda smo bliže problemu. Što podrazumijevate pod podbrobljenim diferencijalom? Pa nebi mogao voziti tako,a i slike na str prije koje pokazuju diferencijal,izgledaju ok sve,na mjestu. HAjmo razmisliti malo: Poluosovina kači unutra i grebe na jednom mjestu. Uzrok tome mora biti neprirodan položaj poluosovine ili mjenjača. Nešt nije na mjestu,i vertikalni hod poluosovine u mjenjaču nije u dopuštenim granicama,pa ona udara i tokari se..Naišao sam na poluosovinu gdje je takav trag bio,ali vrlo malo,recimo ako je fićo bio dosta opterećen,i uz to mu je propao graničnik onaj gumeni,pa recimo zakači poluosovina malo,kad točak uđe visoko gore..
Gledao sam još jednom video. Ako sam dobro shvatio,to se događa i kad je ovako dignut u zrak,i kad je spušten,tj kad se vozi? Kako ga vrtiš,točno se vidi kako zapinje. A to meni liči na to,da je ta strana pomjerena,recimo na mjestu gdje se kaci viljuska za zadnju gredu.Točak je automatski pomaknut naprijed ili natrag,a polusoovina je konstantno na rubu gdje se tokari. Ima li smisla ovo?
ali gledaj ako je fićo opterečen, mjenjač i motor idu dolje i poluosovina teži prema tome da je iznad mjenjača tako da opterečenje u ovom slučaju nema veze.
ovdje je efekat ko da je puko amortizer i opruga je raširila vilicu i šasiju auta tako da je poluosovina dolje, a dodatno je još unutra potjerana pa je manji krak i prije može grebat...
ovdje je efekat ko da je puko amortizer i opruga je raširila vilicu i šasiju auta tako da je poluosovina dolje, a dodatno je još unutra potjerana pa je manji krak i prije može grebat...
Ok slažem se,no,ja pretpostavljam nešto drugo. Otklanjam sumnju da je bitno ovo ''gore dolje''.Jer tada bi mu samo nekad strugalo. Nego gledajmo lijevo desno,kao da smo otpustili viljusku i zakrenuli točak,kao da skreće. U tom slučaju bi se pomjerila poluosovina,i nebi išla prema mjenjaču pod pravim kutem,nego koso,što može biti razlog da udara ,tj struže.
i tu dolazi do toga da je viljuška otišla prema nazad preko 10mm, i zbog toga nema više lufta da poluosovina bez dodira ide u kučište. i na to je kotač otišao unutra(prema mjenjaču) kaj je skratilo razmak od diffa do gumigelenga i automatski smanjilo plesanje poluosovine po vertikali.
[quote="puyol"]eto ovako da se i ja javim.
vilica je ravna. quote]
Uostalom,mislim da je ovo dovoljno već znati..
vilica je ravna. quote]
Uostalom,mislim da je ovo dovoljno već znati..
puyol je napisao/la:i tu dolazi do toga da je viljuška otišla prema nazad preko 10mm, i zbog toga nema više lufta da poluosovina bez dodira ide u kučište. i na to je kotač otišao unutra(prema mjenjaču) kaj je skratilo razmak od diffa do gumigelenga i automatski smanjilo plesanje poluosovine po vertikali.
Upravo tako.
E sad,može li se primjetiti na oko da točak ne stoji dobro? Zanosi li pri vožnji,kočenju ili kretanju?
ovako , sutra rano ujutro snimam video klip, znači vidjet če te , apsolutno sve , što možete vidjeti u mojoj režiji....
snimit ću ama baš sve. pa ako i nebu kiše ,bum se provozal , da snimim i zvuk lupetanja<, do tada
hvala svima na brizi, molim Vas što brže sa definitivnom dijagnozom.-....
ovak bu pacijent umro....
snimit ću ama baš sve. pa ako i nebu kiše ,bum se provozal , da snimim i zvuk lupetanja<, do tada
hvala svima na brizi, molim Vas što brže sa definitivnom dijagnozom.-....
ovak bu pacijent umro....
KERR- Aktivni Član
- Broj komentara : 169
Registration date : 15.09.2010
jbg, nisam vozio da bih u vožnji primjetil.
ali! na oko se vidi da je zamaknut prema motoru, tj. unutra. no prema nazad malo više treba ogledavat.
ali! na oko se vidi da je zamaknut prema motoru, tj. unutra. no prema nazad malo više treba ogledavat.
Ma neće umrijeti pacijent,dobit će brzo dijagnozu i pripadni lijek
Ok,snimi sutra sve,pa ćemo vidjeti dalje. Obrati pozornosti na to jel vuče u stranu dok: voziš,kočiš,krećeš..
Ok,snimi sutra sve,pa ćemo vidjeti dalje. Obrati pozornosti na to jel vuče u stranu dok: voziš,kočiš,krećeš..
Djelomični uzrok
http://tinypic.com/player.php?v=9teer7&s=7
http://tinypic.com/player.php?v=9teer7&s=7
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
Ne vozim to ja, već kolega Kerr. Tako da nije čudo da se nekaj potrgalo.
Floyd ZG- Aktivni Član
to je stroj za driftanje nije problem to sto je radio nego je problem vec u getribi jer je bila sigurno losa ja sam radio gore stvari od toga sa ficom pa mi nije se to dogodilo
Znam Damba, malo sam ironičan
Floyd ZG- Aktivni Član
Floyd ZG je napisao/la:Ne vozim to ja, već kolega Kerr. Tako da nije čudo da se nekaj potrgalo.
Znam znam da on vozi
Ispade smiješno hahahah!
Floyd ZG- Aktivni Član
nisam niš slikal, opal mi aparat i neće zumirat...
nego da pitam ,jel mogu nekom dopelat fiću da se ovo složi, nema smisla da mi jadnik stoji...
i stoji....
znači tražim majstora....
nego da pitam ,jel mogu nekom dopelat fiću da se ovo složi, nema smisla da mi jadnik stoji...
i stoji....
znači tražim majstora....
KERR- Aktivni Član
imam ti ja drugu getribu i motor ak oćeš.... javi se nabavil sam nekaj i poluosovine i vilice ima svega pa dda složimo
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
treba čovek prvo limara a onda nekaj drugo od djelova, znaći preporučite mu limara u zg koji bu htel opće to radit, tek onda mehaniku.
jer da je mjenjač otišal nebi opće moga vozit, a on normalno vozi samo kaj to dere, a nema veze sa mjenjačem.
jer da je mjenjač otišal nebi opće moga vozit, a on normalno vozi samo kaj to dere, a nema veze sa mjenjačem.
ok!!!
ajmo mi nać limara u ZG, preporuke????
ajmo mi nać limara u ZG, preporuke????
KERR- Aktivni Član
nista cekaj da prode zima i vozi ga kod mene budem ti ja to resil ako nikoga ne nades ali velim tek kad visibabe procvijetaju
Stranica 3 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» nemam vozilo za susret...... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
» Jel ima ko el. shemu od 750LC?
» Moj fića 750lc - poklon
» Zastava 750LC, 1980. godiste
» Evo jednog u doradi...
» Jel ima ko el. shemu od 750LC?
» Moj fića 750lc - poklon
» Zastava 750LC, 1980. godiste
» Evo jednog u doradi...
Stranica 3 / 9.