tvornički podaci - limarija
4 posters
tvornički podaci - limarija
jel netko zna koje serije fiće imaju tvornička pojačanja limarije
planiram napraviti ficu cabrio sa mašinom iz una turbo
dakle što manje pojačanja tipa roll bar
čuo sam da postoje neke novije linije zastave 850 koje navodno imaju neko deblje podvozje
zanima me točno od koje do koje godine i koja linija da takvu tražim
unaprijed hvala
planiram napraviti ficu cabrio sa mašinom iz una turbo
dakle što manje pojačanja tipa roll bar
čuo sam da postoje neke novije linije zastave 850 koje navodno imaju neko deblje podvozje
zanima me točno od koje do koje godine i koja linija da takvu tražim
unaprijed hvala
Gost- Gost
Re: tvornički podaci - limarija
Moj ti je savjet da pronađeš fiću koji ima zdravu karoseriju, bez obzira na godinu, jer zdravih fića je jako malo i nemaš baš izbora. Pojačavanje karoserije možeš radit i sam, sve zavisi šta želiš, cestovnu ili trkaču verziju. pozzzz
Gost- Gost
Da kako je rekao kolega nemoj se zanositi traženjem te serije Fića nego si ljepo uradi pojačanje donjeg podvozja u X ili H izvedbi i peglaj prijatelju .
Gost- Gost
ok
hvala, ali jel mi ipak možete reći koje su to izvedbe, čisto iz znatiželje
namjera mi je cestovno vozilo koje će se registrirati redovno
u kakvom god stanju bilo, to će se sve jako temeljito raditi i polako
namijeravam početi ovo ljeto, pa do ne napunim 18, ima vremena
samo je novac problem
možda će nekome čak i biti žao kad postavim slike izrezanog fiće sa odličnom limarijom, tj onom koja nije trula
a ako naiđem na tog fiću sa pojačanim podvozjem, možda će nekoga taj auto zanimati
neznam ni koliko je rijetka ta serija
hvala, ali jel mi ipak možete reći koje su to izvedbe, čisto iz znatiželje
namjera mi je cestovno vozilo koje će se registrirati redovno
u kakvom god stanju bilo, to će se sve jako temeljito raditi i polako
namijeravam početi ovo ljeto, pa do ne napunim 18, ima vremena
samo je novac problem
možda će nekome čak i biti žao kad postavim slike izrezanog fiće sa odličnom limarijom, tj onom koja nije trula
a ako naiđem na tog fiću sa pojačanim podvozjem, možda će nekoga taj auto zanimati
neznam ni koliko je rijetka ta serija
Gost- Gost
Kolko ja znam nemaš nikakvu posebnu seriju nego home made pojačanja odozdola koja povezuju zadnje škare odnosno ljihove nosače sa prednjim krajem odnosno onim stegama za lisnatu. Ako misliš radit kabrioleta što je izazov samo po sebi izrada takvog ojačanja bi morala bit dječja igra.
Shagan- Član
- Broj komentara : 16
Registration date : 27.04.2009
po obavjestenjima stare garde citaj vozacima "nacionalne klase" pored svega gore navedenog,pogotovo sta je kolega hornet rekao X ili H pojacanja podvozija jos su se pragovi otvarali te se po duzini pragova stavljalo pojacanje da bi se automobil jos manje uvijao te opcenito bio cvrsci jel koliko mi je poznato nije bilo posebnih verzija osim onih trulijih i ocuvanijih ,cabro je opasna stvar i svi je uzimaju olako automobil lako "klekne" uvije se ma miliun drugih stvari,nije da te odgovaram ali cabrioleti su u principu tezi i do 300kg od obicnih verzija i to sve odlazi na pojacanja zato pametno to treba odradit jel sigurnost prije svega!!!!!!! pogledaj slike buba sto su preradivane jos leze na sasiji pa se uviju ko palacinke automobili koji imaju šiber-krovni otvor u nesrecama se cjeli uviju ....moga bi ovako u nedogled poanta svega je dobro,ponavljam dobro se raspitaj nadi nekoga ko vec vozi fiću cabria i uci na njegovim greskama te pitaj kolko dode ATEST i sta ti je potrebno napravit da bi taj automobil bio legalan za cestovnu voznju
A to su klasična pojačanja koja ti povezuju prednji i zadnji dio vozila samo se govori Ako je H izvedba znači dvije dužnice i poprečnice ,ako je X izvedba opet dvije dužnice ali se križaju na sredini ,ja ću raditi jedu od tih izvedbi bez obzira što će mi Fićo biti za cestovnu Vožnju neškodi pojačanje . baš iz razloga što je kod Fiće malo slabosti na takozvanom Ježu ili prednjem djelu vozila gdje počne pucati ,sa povezivanjem ta mogućnost se sprječava.
Gost- Gost
I ja ću raditi pojačanja... jel´ tako, Hornet, neće škoditi?
ljubas- Počasni član
- Broj komentara : 592
Registration date : 27.03.2009
ljubas je napisao/la:I ja ću raditi pojačanja... jel´ tako, Hornet, neće škoditi?
To se smatra kao obavezno ,to u svakom slučaju se stavlja .
Gost- Gost
Ta ojačanja su dobra stvar, kako ste Hornete rekli da je fićo slab na Ježu, zna se primjetit dok se koči da se maltene pod pod nogama izvija a zamislite onda kako se ponašaju spojevi karoserije te kako se onda to odražava na daljnju eksploataciju automobila.
Imao sam ih par di im je baš taj jež bila slaba točka, a na nekima baš i ta ojačanja, nije to teško napravit, mislim, ja sam ih imao, nisam ih uradio, ali nabavi se neka duga šipka, cijev, na krajevima se je lako istuče da se spljošti, treba je uvit da prati liniju podnice, te zavidat pod vijke držača lisnate opruge odispred a odiza pod vijak držača zadnjih vilica, poslje još dve šipke popreko koje sve pospajaju i gotovo, dve, jednu ako je u H izvedbi. Morat ću kad idem do garaže poslikat ta ojačanja ali na stojadinu, kako to izgleda da se vidi primjera radi da lakše shvate članovi.
Imao sam ih par di im je baš taj jež bila slaba točka, a na nekima baš i ta ojačanja, nije to teško napravit, mislim, ja sam ih imao, nisam ih uradio, ali nabavi se neka duga šipka, cijev, na krajevima se je lako istuče da se spljošti, treba je uvit da prati liniju podnice, te zavidat pod vijke držača lisnate opruge odispred a odiza pod vijak držača zadnjih vilica, poslje još dve šipke popreko koje sve pospajaju i gotovo, dve, jednu ako je u H izvedbi. Morat ću kad idem do garaže poslikat ta ojačanja ali na stojadinu, kako to izgleda da se vidi primjera radi da lakše shvate članovi.
Gost- Gost
Kad se karoserija prilikom kočenja počme uvijat pod nogama znači da je pukla mala školjka i tu više spasa nema. To se dešava na karoserijama koje su stare i izmorene. Tu treba napravit odgovarajuča ojačanja i kvalitetno zavarit pukotine i sve uredno zaštitit i nema straha. Pa to nije ni za čudit se jer fićo je napravljen kao malo gradsko auto, za kratke relacije i za gradski asfalt, tako je to zamislija Dante Giakoza. A to šta mi od njega očekujemo punio više, želimo da bude brži, veći, jaći, zato nam se i dešavaju svi ti fantomski kvarovi.
Gost- Gost
Lav je napisao/la:po obavjestenjima stare garde citaj vozacima "nacionalne klase" pored svega gore navedenog,pogotovo sta je kolega hornet rekao X ili H pojacanja podvozija jos su se pragovi otvarali te se po duzini pragova stavljalo pojacanje da bi se automobil jos manje uvijao te opcenito bio cvrsci jel koliko mi je poznato nije bilo posebnih verzija osim onih trulijih i ocuvanijih ,cabro je opasna stvar i svi je uzimaju olako automobil lako "klekne" uvije se ma miliun drugih stvari,nije da te odgovaram ali cabrioleti su u principu tezi i do 300kg od obicnih verzija i to sve odlazi na pojacanja zato pametno to treba odradit jel sigurnost prije svega!!!!!!! pogledaj slike buba sto su preradivane jos leze na sasiji pa se uviju ko palacinke automobili koji imaju šiber-krovni otvor u nesrecama se cjeli uviju ....moga bi ovako u nedogled poanta svega je dobro,ponavljam dobro se raspitaj nadi nekoga ko vec vozi fiću cabria i uci na njegovim greskama te pitaj kolko dode ATEST i sta ti je potrebno napravit da bi taj automobil bio legalan za cestovnu voznju
potpuno te razumijem, nikako to neshvaćam olako
zato sam i pokrenuo temu, da mi date neke savjete, počeo sam se ozbiljno raspitivati posvuda, i nagledao sam se slika raznih sličnih buba, nažalost nisam imao priliku da ih vidim uživo
nije to samo tako stavit X ili H ojačanje pod auto
tu su pragovi, koje ja nebih htio izvlačiti van, jer želim da auto što više zadrži svoj fićasti oblik a bude što čvršći
biti čvrst i biti tvrd su potpuno dvije različite stvari
auto mora biti čvrst, ali nemora nužno biti i tvrd
sigurnost mi je jako bitna, pošto želim taj auto koristi kao svakodnevni
Gost- Gost
Kolega hajde malo da povučemo ručnu! Čini mi se da suviše brzo idemo naprjed ,koliko sam shvatio kolega želi da odradi Kabrio Fiću ,ok to je njegova želja ,a naše je da mu se u tome pomogne . Pa treba krenuti redom tako da kolega prvo pozove HAC u Velikoj Gorici ,Tamo imaju dva gospodina Friganović,i Jakovljević sa kojima se da ljepo popričati. Treba reći šro bi se htjelo raditi te od njih će dobiti kao (Folmulare ili Naputke) .Tamo će jasno pisati što se točno traži ,tada možemo diskutovati o rješenjima.S obzirom koliko sam u kontaktu sa njima ,naši kriteriji su za sada vrlo rigorozni .Nebih želio da kolega počne nešto raditi uloži novac i trud a od toga na kraju da nebude ništa . Preporučio bih kolkegi da prvi korak bude kontakt sa kolegama iz HAC-a .
Zadnja promjena: Hornet; 28/4/2009, 20:57; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
upravo tako hornet,da na kraju nebi bilo uzalud vam trud sviraci
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Hrki je napisao/la:upravo tako hornet,da na kraju nebi bilo uzalud vam trud sviraci
Pa tako mi djeluje kao da kuću počinjemo graditi od krova idemo redom da to bude siguran cilj!
Gost- Gost
Hornet je napisao/la:Kolega hajde malo da povučemo ručnu! Čini mi se da suviše brzo idemo naprjed ,koliko sam shvatio kolega želi da odradi Kabrio Fiću ,ok to je njegova želja ,a naše je da mu se u tome pomogne . Pa treba krenuti redom tako da kolega prvo pozove HAC u Velikoj Gorici ,Tamo imaju dva gospodina Friganović,i Jakovljević sa kojima se da ljepo popričati. Treba reći šro bi se htjelo raditi te od njih će dobiti kao (Folmulare ili Naputke) .Tamo će jasno pisati što se točno traži ,tada možemo diskutovati o rješenjima.S obzirom koliko sam u kontaktu sa njima ,naši kriteriji su za sada vrlo rigorozni .Nebih želio da kolega počne nešto raditi uloži novac i trud a od toga na kraju da nebude ništa . Preporučio bih kolkegi da prvi korak bude kontakt sa kolegama iz HAC-a .
jbt
tu treba para ko za neku repliku ferrarija
imam dosta štele u stanici za teh pregled
viđao sam fiće koji su registrirani, kabrioleti također
moram popričat malo s vlasnicima, samo nikad da ih uhvatim, možda je ovdje radio netko nešto slično ?
nežuri mi se nigdje
Gost- Gost
OK .ali tu stanica za tehnički pregled ,nemože učiniti ništa stvar je Atesta!! Neželim da te obeshrabrim u namjeri ,ali evo kratak podatak da atestiram TRIKE na njihovih 10 papira ja moram odgovoriti skoro sa 100 pisanog teksta i sve da se poklapa na Atestu ,ali tu su muke prije Atesta Izmjere,Izračuni Opterećenja,i još more tih zahtjeva e sad je fora ako odradiš sam to sve proćićeš jeftinije ,ako ti oni moraju odraditi tada se moraš dobro pripremiti sa lovom.
Gost- Gost
ok
hvala
još jednom puno hvala
neželim srljati, nisam nikad ni radio ništa slično pa me sve jako zanima
hvala
još jednom puno hvala
neželim srljati, nisam nikad ni radio ništa slično pa me sve jako zanima
Gost- Gost
Similar topics
» Tvornički proširene čelične felge 12 cola