limarija
5 posters
limarija
sto cu napravi ako je limarija losia
fićo 750- Aktivni Član
- Broj komentara : 170
Registration date : 10.07.2010
Re: limarija
Izmjeniti što nevalja i novo zavariti pa obojati
karlo22hr- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6
Registration date : 09.07.2010
Ovako kolega ,ako je u pitanju veliko oštećenje lima tada predlažem zamjenu limarskih dijelova, ako je u pitanju nešto manje tada idi na krpanje ,ali ne da bi stavljao fleku na fleku nego isjecanjem truleži do zdravog lima i ukrajanje novog !
Gost- Gost
kupio sam zastavu 850 83 godište od prve vlasnice fičo ima 49,700 km bio je garaziran i u dobrom je stanju motor je također u dobrom stanju stavio sam nove svječice i platine promjenio gorivo. auto pali bez greške. na kartici od zadnjeg servisa na kojoj piše što je rađeno na 48,000 km ,a bilo je to 2007 kad je fićo i odjavljen prošao je cca 1000 km. obzirom da nemam nikakva iskustva u auto struci (bavim se drvnom strukom) i nemogu i neznam napravit ništa sam oko auta ovim putem bih zamolio dečke na forumu da ako imaju informacije ili ako znaju ljude koji bi htjeli urediti podvozje, limariju, lakiranje ...itd na mom fići da mi se jave na forum. nemam predođbu o cjenama za takve zahvate pa bih htio znati bar neke okvirne cjene da znam da li mogu zatvorit financisku konstrukciju. auto je zaista ok i volio bih ga uredit i ostavit za sebe i svoj gušt jer ipak fićo je stroj za sva vremena. hvala unaprijed.
gepeto- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 3
Registration date : 03.10.2012
Ima netko neki prijedlog za pojacanje na fici ili nekakvu drugu sugestiju opcenito dok se ne krene sa farbanjem? Za sada je fico pokrpan i povareni su novi diejlovi limare pa me zanima ako je netko prijemtio sta se jos da napravit ili da obratim posebnu paznju na neke dijelove limarije dok nije kasno?
Radi se o 750, sve original, nikakav jaci motor. Ali pitam jer kad se krene farbat je kasno
I jos da pitam cemu sluze one 2 gume (1 na svakoj strani) u zadnjem blatobranu iza kotaca?
Kod mene su te gume raspadnute i nosac 1 je razbijen... pa ako nije neophodno ja sam mislio to samo izravnat, bez montiranja tih guma.
Hvala na pomoci!
Radi se o 750, sve original, nikakav jaci motor. Ali pitam jer kad se krene farbat je kasno
I jos da pitam cemu sluze one 2 gume (1 na svakoj strani) u zadnjem blatobranu iza kotaca?
Kod mene su te gume raspadnute i nosac 1 je razbijen... pa ako nije neophodno ja sam mislio to samo izravnat, bez montiranja tih guma.
Hvala na pomoci!
Frkisimus- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 13
Registration date : 19.09.2017
Mozes li mi objasnit sta si sve krpa na svom fici i kako izgledaju te gume? Nebi ti moga pomoc jer uopce nemam ficu al eto pitam iz zanimacije da se i ja naucim neceg
Peksan- Član
- Broj komentara : 39
Registration date : 21.09.2017
Na ocigled je bilo da je prednji lijevi blatobran trul pa sam bez razmisljanja uzeo cijeli drugi i zamijenio. Uz to zamijenio sam i far jer je i on dobio svoje... Straznji desni je isto bio koma (gornji dio, ozgora kotaca) pojelo ga vrijeme, a to sam vidio tek nakon skidanja izolacije do golog i pranja sa kerherom... Tu je samo iso komad lima od zdravog do zdravog jer je relativno ravna povrsina.
Nakon toga krenuo sam krpat pragove ali odlucio uzet oba dva nova jer zakrpa na zakrpu za nesto sta se radi na novo nema smisla... Podovi su na mojem ficotu za 10! Bar nesto od lima da je zdravo kako treba
Jos je bilo sitnih krpanja oko stakala (pretezno zadnjeg jer guma nije stajala lijepo pa je voda napravila svoje)
Na prednjen veznom limu sam dodao jednu traku lima jer je bio rupicast, dok ima lima steta krpat zakrpe...
I jos je bila jedna rupa di je spoj prednje haube i blatobrana pa skroz do vrata... neznam kako je tamo zagnjililo ali eto... I to je zakrpano. I jos su bartavele od otvora za hladnjenje hladnjaka se zapekle pa sam i to zamijenio...
A sta se tice tih guma iza kotaca na straznjem diejlu to mi izgleda kao odbojnik u slucaju kad ficot je natrpan ili poskoci pa da kotaci ne zastruzu po karoseriji nego po tom komadu gume. (tvrda tvrda guma)
Cekam da mi netko javi da li je to potrbno pa da kupujem ili se moze bez toga?
Nakon toga krenuo sam krpat pragove ali odlucio uzet oba dva nova jer zakrpa na zakrpu za nesto sta se radi na novo nema smisla... Podovi su na mojem ficotu za 10! Bar nesto od lima da je zdravo kako treba
Jos je bilo sitnih krpanja oko stakala (pretezno zadnjeg jer guma nije stajala lijepo pa je voda napravila svoje)
Na prednjen veznom limu sam dodao jednu traku lima jer je bio rupicast, dok ima lima steta krpat zakrpe...
I jos je bila jedna rupa di je spoj prednje haube i blatobrana pa skroz do vrata... neznam kako je tamo zagnjililo ali eto... I to je zakrpano. I jos su bartavele od otvora za hladnjenje hladnjaka se zapekle pa sam i to zamijenio...
A sta se tice tih guma iza kotaca na straznjem diejlu to mi izgleda kao odbojnik u slucaju kad ficot je natrpan ili poskoci pa da kotaci ne zastruzu po karoseriji nego po tom komadu gume. (tvrda tvrda guma)
Cekam da mi netko javi da li je to potrbno pa da kupujem ili se moze bez toga?
Kad si minjao pragove, kakvi su bili unutarnji pragovi i jesi li sve radove zastitia, a ta guma, jel se nalazi izmedu zadnje opruge i lima od poda ili negdi drugdje? Mozda je ta guma granicnik kao sta si reka kad je natrpan?Bilo bi super da slikas radove. Hvala na odgovoru .
Peksan- Član
Unutarnji mislis na unutrasnju stranu auta ili vanjske pa unutrasnje? Bili su puni blata i drva i kamenja, svega je bilo Kad sam krenuo rezat samo krpicu za popravit i vidio sta je samo zam nastavio skidat komplet sve.
Zao mi je za slike, trenutno nemam nista kod sebe jer nisam kod kuce... Kad se vratim postavim nesto da se vidi
Zao mi je za slike, trenutno nemam nista kod sebe jer nisam kod kuce... Kad se vratim postavim nesto da se vidi
https://1drv.ms/i/s!AstWSzfAxllhgUZr14NXGNTu5H3u
Ovo je jedina slika koju imam na lapu od posla... Ali vidi se nesto ako nekog zanima
Ovo je jedina slika koju imam na lapu od posla... Ali vidi se nesto ako nekog zanima
Mislio sam na unutarnji prag koji se nalazi izmedu vanjskog i unutrasnjosti kabine, kockastog oblika je. Ako jos ne kuzis na sta mislin mogu ti neku sliku poslat npr. s avale kako izgleda taj prag, usput hvala na slici , sva srica izgleda da je ostatak limarije ok. Zanima me kako si to zastitio da ne prohrda opet, kako je to smece uopce dospilo u pragove?
Peksan- Član
Similar topics
» Limarija 850
» fusherovi komentari
» Popnitne i limarija
» tvornički podaci - limarija
» LIMARIJA ZA FIĆU
» fusherovi komentari
» Popnitne i limarija
» tvornički podaci - limarija