Karburator problemi,paljenje+-,auspuh
4 posters
Stranica 1 / 1.
Karburator problemi,paljenje+-,auspuh
Evo pitanja novi Carb Holley 23/23 nekoristen ...vremena
Problemi nakon odradenih 2000km
-prvi problem je nemogucnost rada motora na ler gasu bez Coka ajd jucer otfuro covjeku auto, vijerujem da je covjek samo propuho karb i narikto lergas i ajd sad radi na ler gasu
-Ali naravno nije sve tako jednostavno
-Novi problem auto je nemoguce voziti bez COKA a da motor necuka nakon datog veceg gasa pogotovo kad se zagrije motor ???
Eto pitao i cuo razne mogucnosti probleme
Zacepljnje dizne ove one,plovak,otpusteni saraf glavne dizne....
Da pitam a da nenapravim vecu glupost posto se neradi o IMP-ovom karbu
Vec mi pun k nakon restauracije stalno nesta .....
Problemi nakon odradenih 2000km
-prvi problem je nemogucnost rada motora na ler gasu bez Coka ajd jucer otfuro covjeku auto, vijerujem da je covjek samo propuho karb i narikto lergas i ajd sad radi na ler gasu
-Ali naravno nije sve tako jednostavno
-Novi problem auto je nemoguce voziti bez COKA a da motor necuka nakon datog veceg gasa pogotovo kad se zagrije motor ???
Eto pitao i cuo razne mogucnosti probleme
Zacepljnje dizne ove one,plovak,otpusteni saraf glavne dizne....
Da pitam a da nenapravim vecu glupost posto se neradi o IMP-ovom karbu
Vec mi pun k nakon restauracije stalno nesta .....
Zadnja promjena: funkymonoloko; 30/6/2012, 08:41; ukupno mijenjano 1 put.
funkymonoloko- Aktivni Član
- Broj komentara : 397
Registration date : 26.08.2010
Re: Karburator problemi,paljenje+-,auspuh
pa može biti i do razvdnika,da li je platinski ili el razvodnik..a što se tiče karba vjerovatno je pun šporkice budući da je staja dugo i treba ga dobro očistit ali skroz ga rastavit i sve djelove stavit u kupku za čišćenje injektora da rastvori ama baš sve,ali naravno skinut sve gumice i brtve..tak isam ja svoga isto stajao je 20 godina na stalaži i bia je pun betona i svačega a posli kupke ka nov
ARIEL- Aktivni Član
- Broj komentara : 266
Registration date : 09.03.2011
Paljenje je riktano par dana prije nastupa ovog problema tj nove platine i pali na zub.
Carburator nije koristen al je lezao koju godinu.
Razumjem nikako ne skodi ako i to probam jer naravno svi se materijali raspadaju bili koristeni ili ne!
Bas gledo tematiku http://www.ficoforum.net/t3505-isenje-karburatora
Carburator nije koristen al je lezao koju godinu.
Razumjem nikako ne skodi ako i to probam jer naravno svi se materijali raspadaju bili koristeni ili ne!
Bas gledo tematiku http://www.ficoforum.net/t3505-isenje-karburatora
100% su necistoce
Jucer nakon rezima rada gas,cok,i tri ruke i tako pola sata dovezle me do praone i rukovanje miniwashem te razgovor sa ljepsim spolom i pomoc oko rukovanja automatske praone i pranja mecke fico je radio svojih 15min na leru.Nakon sto je opran i dan na daljni put cukanje se drasticno smanjilo kao i rukovanje sa cokom koje nije bilo potrebno tijekom voznje
Jucer nakon rezima rada gas,cok,i tri ruke i tako pola sata dovezle me do praone i rukovanje miniwashem te razgovor sa ljepsim spolom i pomoc oko rukovanja automatske praone i pranja mecke fico je radio svojih 15min na leru.Nakon sto je opran i dan na daljni put cukanje se drasticno smanjilo kao i rukovanje sa cokom koje nije bilo potrebno tijekom voznje
skineš filter, smotaš čvrstu krpu oko ruke, nabiješ gas i onda zadihtaš krpom karb...to stvori ogroman vakum koji izvuče blato iz dizni....to ti je recept za privremeno, jer će se opet ponovit problem ako ima blata u čašici...
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
ja sam to jednom napravio dok je fićo bio okrenut prema susjedovoj fasadi...posljedice su i dan danas vidljive a srića je da nikad nije uspio doznati tko je to napravio ahahhaha
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
bolje bez krpe ,još će je i uvući,ja to direkt rukom
ARIEL- Aktivni Član
- Broj komentara : 266
Registration date : 09.03.2011
Ariele potpis!!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Znaci na posao ! jeb
Dal mogu sta zaje..t ako rastavim i sastavim karb nazad mislim dal sve mora bit zategnuto kako je bili mislim ne prejako ili preslabo??????????
Dal mogu sta zaje..t ako rastavim i sastavim karb nazad mislim dal sve mora bit zategnuto kako je bili mislim ne prejako ili preslabo??????????
Danas natocim bengu full i opet sranje voznja pod cokom i 10L na 100KM
To je taj al 23-23
Znam da ima negdje ok10 mjedanih sarafa,sarafica
Znam da ima negdje ok10 mjedanih sarafa,sarafica
pokušaj odmjerit jačinu kojom odvidavaš pa tako i zategni
Zloćko- MODERATOR SPAMER
daj pogledaj kad dodaš gas dal špricne iz dizne u grlu. može ugašen motor...
fusher- SPAMER
Drugo grlo da al provjerit cu i ovo glavno sa cokom!
Tj.danas na semaforu sam bez dignutog coka punpo nozni gas i sljaka al to je sa zakasnjenjem te ako se nepunpa u rasponu od 3se motor se gasi unatoc ponovnom dodavanju gasa
Ziher je glavna dizna cim sa cokom prima gas!
I to kaj velis Fuser uzmem stari uzorak rastavim doma i upoznam se sa svim jer imama jednog sta mi je Mini prodo pa cu vidjet di sta kako iako se malo razlikuju ta dva HOLLEY-a stari je 9d a noviji 97C sa nekim +dodatkom u konstrukciji neka 3vijka koji drze taj oklop sa gumom iz koje viri mala polugiza koja kad se potegne cok dokraja dodiruje sa mehanizmom gasa-coka!
Tj.danas na semaforu sam bez dignutog coka punpo nozni gas i sljaka al to je sa zakasnjenjem te ako se nepunpa u rasponu od 3se motor se gasi unatoc ponovnom dodavanju gasa
Ziher je glavna dizna cim sa cokom prima gas!
I to kaj velis Fuser uzmem stari uzorak rastavim doma i upoznam se sa svim jer imama jednog sta mi je Mini prodo pa cu vidjet di sta kako iako se malo razlikuju ta dva HOLLEY-a stari je 9d a noviji 97C sa nekim +dodatkom u konstrukciji neka 3vijka koji drze taj oklop sa gumom iz koje viri mala polugiza koja kad se potegne cok dokraja dodiruje sa mehanizmom gasa-coka!
Znaci "osjecajna mehanika" hahahaZloćko je napisao/la:pokušaj odmjerit jačinu kojom odvidavaš pa tako i zategni
Probam sutra ili danas navecer kad mi dode #%&&()/=!!!
I sta se jos desava kad mu oduzmem cok kada usporava u 3,4brzini slicno pucanju al naravno nije Vatra na izlazu auspuha!
jel ima snage kao obično? daj ako imaš stavi drugi karb pa probaj dal valja...da nije kakav ventil spaljen...
fusher- SPAMER
Rijesen problem!
-rastavio stari karb 23-21 da se upoznam sa dijelovima
-zatim rastavio nekoristeni 23-23 i upoznao se sa sitnom oksidaciom kojom necistocom unutar karba ali i sa nakupinom svega i svacega u komori filtera karburatora iz kojeg gorivo ulazi u bazen karburatora gdje je plovak
-propuho sve dizne i ostale kanale unutar karba
-namazo spec uljem za puske Dihtung
-sve vratio zasarafio i PALJENJE
Reakcija motora na davanje gasa je bili promtnija al cukanje nije nestalo. Vec se intenzitet smanjio.
I tako sav
......mozganje i Baltazar
Najveci problem bio je vacum tj.visak zraka prilikom jaceg davanja gasa.
Jer kako fiatova flanda ima dodatni ulaz za dovod zraka koji se u pravilu vuce iz komore filtera zraka koji kod fiata mora dobro dihtat ili se vec di spaja nije pravilo kod fice TJ BILO JE DOK JE SVE DIHTALO KAKO TREBA
Sada je taj dovod i cijevcica uklonjena i zacepljen mjedani pipak flange za dovod zraka koji prije nije radio probleme al daj ti sve znaj, omjer 14,7:1 itd 1mm ljevo desno
NADAM SE da ce nekome pomoc u buduce ! eto sve valja pa nevalja
-rastavio stari karb 23-21 da se upoznam sa dijelovima
-zatim rastavio nekoristeni 23-23 i upoznao se sa sitnom oksidaciom kojom necistocom unutar karba ali i sa nakupinom svega i svacega u komori filtera karburatora iz kojeg gorivo ulazi u bazen karburatora gdje je plovak
-propuho sve dizne i ostale kanale unutar karba
-namazo spec uljem za puske Dihtung
-sve vratio zasarafio i PALJENJE
Reakcija motora na davanje gasa je bili promtnija al cukanje nije nestalo. Vec se intenzitet smanjio.
I tako sav
......mozganje i Baltazar
Najveci problem bio je vacum tj.visak zraka prilikom jaceg davanja gasa.
Jer kako fiatova flanda ima dodatni ulaz za dovod zraka koji se u pravilu vuce iz komore filtera zraka koji kod fiata mora dobro dihtat ili se vec di spaja nije pravilo kod fice TJ BILO JE DOK JE SVE DIHTALO KAKO TREBA
Sada je taj dovod i cijevcica uklonjena i zacepljen mjedani pipak flange za dovod zraka koji prije nije radio probleme al daj ti sve znaj, omjer 14,7:1 itd 1mm ljevo desno
NADAM SE da ce nekome pomoc u buduce ! eto sve valja pa nevalja
Pri jacem kocenju dolazi do gasenja motora pri normalno nariktanom ler gasu.
Pa se sjetio Puyola.jr , kad mi je govorio mora da je plovak karba!
Pa da pitam kako i sta !?
Pa se sjetio Puyola.jr , kad mi je govorio mora da je plovak karba!
Pa da pitam kako i sta !?
Similar topics
» pomoc. dimni problemi!!!
» Problemi s mjenjačem
» problemi s kromanjoncima
» Problemi kod paljenja
» PROBLEMI S PAPIRIMA
» Problemi s mjenjačem
» problemi s kromanjoncima