Problemi kod paljenja
5 posters
Stranica 1 / 1.
Problemi kod paljenja
Zastava 750 LE
Dakle, skinuo sam karburator da ga ocistim i propusem.. Vratio ga nazad, sve spojio i fico vise nece upaliti. Ako imate bilo kakav koristan savjet, ili moguc uzrok problem, molim pomoc. Benzina ima, pumpa ga uredno povuce do karburatora, ne zna iz kojeg razloga iz karburatora curka benzin (brtva je nova, plovak nastelan). Ociscene su svijecice, prekontroliran anlaser, jer je bio nekako slab, struje ima, sve je uredno, akumulator je mjesec dana star. Probao sam staviti i karburator 30ICF2 jer ga slucajno imam kod sebe, ali nista, ne pali.
Ako bilo tko ima kakvu ideju, dobro dosla je.
Hvala
Dakle, skinuo sam karburator da ga ocistim i propusem.. Vratio ga nazad, sve spojio i fico vise nece upaliti. Ako imate bilo kakav koristan savjet, ili moguc uzrok problem, molim pomoc. Benzina ima, pumpa ga uredno povuce do karburatora, ne zna iz kojeg razloga iz karburatora curka benzin (brtva je nova, plovak nastelan). Ociscene su svijecice, prekontroliran anlaser, jer je bio nekako slab, struje ima, sve je uredno, akumulator je mjesec dana star. Probao sam staviti i karburator 30ICF2 jer ga slucajno imam kod sebe, ali nista, ne pali.
Ako bilo tko ima kakvu ideju, dobro dosla je.
Hvala
vjex_MJ- Član
- Broj komentara : 50
Registration date : 25.09.2015
Re: Problemi kod paljenja
baca li uopće iskru na svjećicu ?
Mićo-Vk- Aktivni Član
- Broj komentara : 196
Registration date : 14.01.2010
Mico-Vk.. Baca iskru uredno
vjex_MJ- Član
jel fićo uredno palio prije skidanja karburatora?
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Je, palio je uredno, trebalo ga je malo zavreglat kad je hladno, ali osim toga nije bilo problema..
vjex_MJ- Član
ulij goriva u čep od plastične boce i ulij direktno u grlo karburatora i pali ga bez gasa ako upali skidaj karburator nešto si falio! diznu obavezno ispuši i pogledaj prema suncu jel svaka rupica na njoj protočna
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Zlocko, zaboravio sam napisari da sam i probao vec, i nista
vjex_MJ- Član
Jel paljenje u fazi? Jesi dirao razvodnik, kapu, kabele?
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
nisam dirao struju, prijatelj mehanicar mi je to pregledao i sve je u redu s tim.. idem kupiti nove svijecice jer ne znam sta vise da radim, pa javim jel se sta promijenilo. Iako ne znam, s obzirom da su prije nekih 2 mjeseca stavljene nove i prije par dana sam ih ocistio, ali idem probati.. zanima me samo, na njemu su sada super bosna F65P, da kupujem iste, jesu te ok za njega?
vjex_MJ- Član
te su sasvim ok čak ako nađeš i f 70 te su još bolje bar je tako meni
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Stavio sam f65, nije bilo f70, vec f65 i f75.. Auto je upalio od prve..
Zasto su mi vec otisle svijecice, nema ni 1000km predjenih od kad su zamijenjene?
Zasto su mi vec otisle svijecice, nema ni 1000km predjenih od kad su zamijenjene?
vjex_MJ- Član
Ja sam jednom stavio Bosna svjećice i nikad više. Jedna je krepala odmah (ne doslovno), nije to ona Bosna kakva je nekad bila. Preporučio bih ti NGK, s njima nisam nikad imao nikakvih problema, a to sam čuo i od dosta drugih ljudi... Razlika u cijeni bi trebala biti zanemariva...
Gdje se mogu nabaviti te NGK? Cuo sam da su championke (n7byc) odlicne, ali sam proso cijeli grad i nisam ih naso nigdje.
vjex_MJ- Član
Auto Krešo bi trebao imati NGK.
Pogledat cu kod Krese.
Sada mi se dešava drugi problem, haha.. kada palim auto nakon kraćeg mirovanja (15-ak min), neće upaliti, to jest hoće, ali uz ogromne muke. Vadio sam šaraf za regulaciju smjese (znam da treba biti 1 ipo krug odsarafljen), ponovo ga zašarafio i nekako je jedva upalio, a kada zašarafim do kraja taj šaraf motor se smiri i radi bolje nego kada je na 1 ipo krug odšarafljen.
Prije pol sata sam išao do dućana i nisam htio gasit auto na 5min da nebue problema, a ovaj se sam od sebe nakon par min ugasio.. Šta ga sad muči haha?
Sada mi se dešava drugi problem, haha.. kada palim auto nakon kraćeg mirovanja (15-ak min), neće upaliti, to jest hoće, ali uz ogromne muke. Vadio sam šaraf za regulaciju smjese (znam da treba biti 1 ipo krug odsarafljen), ponovo ga zašarafio i nekako je jedva upalio, a kada zašarafim do kraja taj šaraf motor se smiri i radi bolje nego kada je na 1 ipo krug odšarafljen.
Prije pol sata sam išao do dućana i nisam htio gasit auto na 5min da nebue problema, a ovaj se sam od sebe nakon par min ugasio.. Šta ga sad muči haha?
vjex_MJ- Član
Kolega na Fici karburator nije toliko kompliciran. Ali kod ciscenja trba uraditi to precizno i ljepo. Znaci podesti nivo goriva u casici Procistiti difuzor diznu i posmatrati kako baca treba konstantan mlaz bacati. Nisi nesto dobro poslozio ,izgleda kao da se dozira previse ,pa ti svjecice izgaraju ,te moguce da ti falsuje zrak cim trazi zasarafljen vijak smjese. Bez obzira koliko se trudili karb je tesko iscistiti. Postoji sredstvo DIMER dvokomponentno ja sa tim cistim erg ventile i sl .olize ga kao maca slaninu vrati ga u novo. znaci rastavis Karb namocis ga u to sredstvo i svaku rupicu ,kanalcic ocisti. ja to kupujem u Interkarsu dok pogledam kako se zove napisat cu.Mala senilnost ali sta da se radi.
Evo me natrag nakon kratkog izbivanja s foruma s novim pitanjem. Fico je odlican, namjestio sam smjesu i sve je bilo u redu cijelu zimu (tu i tamo malo problema s paljenjem), da bi danas bio cudan. Znaci, upalio je od prve, malo se zagrijao i kad sam izasao na cestu, na semaforu je samo poceo gubiti snagu, kada sam digao cok do kraja, motor je jedva radio, i samo se polagano gasio, dok nije skroz crko. Upalio sam ga ponovo, ne bas glatko i malo ga ispuhao dodavanjem gasa, pa je sve postalo normalno. Cim sam krenuo dalje s voznjom, opet ista stvar.
I jos jedno pitanje, primijetio sam da kroz crijevo za gorivo, na dijelu od pumpe goriva do karburatora, kako pumpa pumpa benzin, djelomicno prolaze kroz cijev i mjehurici zraka. Je li to normalno ili mi negdje nesto pusta?
I jos jedno pitanje, primijetio sam da kroz crijevo za gorivo, na dijelu od pumpe goriva do karburatora, kako pumpa pumpa benzin, djelomicno prolaze kroz cijev i mjehurici zraka. Je li to normalno ili mi negdje nesto pusta?
vjex_MJ- Član
Similar topics
» PROBLEMI S PAPIRIMA
» Problemi s mjenjačem
» Namjestanje Paljenja
» pomoc. dimni problemi!!!
» Karburator problemi,paljenje+-,auspuh
» Problemi s mjenjačem
» Namjestanje Paljenja
» pomoc. dimni problemi!!!