Mission Impossible Fico :)
+5
malik
Ćofi
pedjamil
dr.Damba
atCom
9 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Mission Impossible Fico :)
Pozdrav svim korisnicima Fico foruma.
Imam jedno, mozda vama glupo, pitanje. Imo sam nekakvu ideju u glavi da bi si zeo Zastavu 750 (Ficu) za svoj prvi auto ali bi s njim htio napravit nesto sto jos nitko nije pa bi vas zato molio za misljenje. Ugl zanima me da li je uopce teoretski moguce da se njegovo podvozje toliko modificira da se uspije ubacit 4x4 sistem pogona i da li se pri tome jos masina moze prebacit napred a ne da bude otraga i koje novije masine mogao stavi u njega da ipak malo rezi (vidio sam da je lik u mini morrisa stavio Hondu V-Tech 1.5 brijem 110 HP pa zato) i naravno kolko bi me to sve para cepalo ako je uopce moguce. Vjerujem da ce neki od vas sad odma rec kako motor naprijed, ako je uopce mguce, unistava integritet Fice i sl. stvar al imo sam neku ideju da bi taj auto sredio tolko da bi se mozda i mogo provozat koji put na ametrskoj rally utrci. Znam da je ideja neutvrdena na nijednoj osnovi al stvarno bih volio napravit nesto sto nitko nije ako je to ikako moguce Ugodna pozdrav svima i nadam se pozitivnim odgovorima
Imam jedno, mozda vama glupo, pitanje. Imo sam nekakvu ideju u glavi da bi si zeo Zastavu 750 (Ficu) za svoj prvi auto ali bi s njim htio napravit nesto sto jos nitko nije pa bi vas zato molio za misljenje. Ugl zanima me da li je uopce teoretski moguce da se njegovo podvozje toliko modificira da se uspije ubacit 4x4 sistem pogona i da li se pri tome jos masina moze prebacit napred a ne da bude otraga i koje novije masine mogao stavi u njega da ipak malo rezi (vidio sam da je lik u mini morrisa stavio Hondu V-Tech 1.5 brijem 110 HP pa zato) i naravno kolko bi me to sve para cepalo ako je uopce moguce. Vjerujem da ce neki od vas sad odma rec kako motor naprijed, ako je uopce mguce, unistava integritet Fice i sl. stvar al imo sam neku ideju da bi taj auto sredio tolko da bi se mozda i mogo provozat koji put na ametrskoj rally utrci. Znam da je ideja neutvrdena na nijednoj osnovi al stvarno bih volio napravit nesto sto nitko nije ako je to ikako moguce Ugodna pozdrav svima i nadam se pozitivnim odgovorima
atCom- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6
Registration date : 26.05.2012
Re: Mission Impossible Fico :)
atCom pravila foruma molim prouci Novi članovi su se dužni predstaviti
kad se registriraju. Nećemo
tolerirati NEpredstavljanje,jer to smatramo ''ulaskom u kuću bez kucanja
i pozdrava'',što nije kulturno prije svega.
Rok za to učiniti je 2
dana,nakon toga se poduzimaju daljnje mjere i briše vam se korisnički
račun zbog nepoštivanja pravila. Isto tako,potrebno je otići u podforum
''PRAVILNIK FORUMA'' i upoznati se sa svim pravilima.
http://www.ficoforum.net/t1285-predstavljanje-novih-clanova
kad se registriraju. Nećemo
tolerirati NEpredstavljanje,jer to smatramo ''ulaskom u kuću bez kucanja
i pozdrava'',što nije kulturno prije svega.
Rok za to učiniti je 2
dana,nakon toga se poduzimaju daljnje mjere i briše vam se korisnički
račun zbog nepoštivanja pravila. Isto tako,potrebno je otići u podforum
''PRAVILNIK FORUMA'' i upoznati se sa svim pravilima.
http://www.ficoforum.net/t1285-predstavljanje-novih-clanova
Nista sto se ne bi dalo uraditi za 15-20 Keur , uz pomoc inzinjerskog tima...
pedjamil- Aktivni Član
- Broj komentara : 191
Registration date : 19.04.2011
Hvala pedjamil na bar maloj podrsci.
Nisam ja u ovoj temi direktno pito dal je netko ovaj posao vec napravio vec dal imate kakvih osobnih iskustva i saznja kada ste radili na svojim automobilima. Siguran sam da nitko od vas nije previse prcko po podvozju sto ste tice pogona, ali me vise zanima da li je moguce nagurat tipa taj isti V-TECH od honde u prednjih kraj tog fice a ak ne dal ce opce stat i otraga i pitanja da li je uopce moguce prebacivanje motora s straznjeg kraja na prednji... Prijedloge da li mozda znate nekog ko je kvalificiran za takvu vrstu poslova i da ste vidjeli njegove uratke i slicno jer kao sto sam rekao u svom opisu jos sam student i neam svoj osobni automobil ali bih volio cut komentare i kritike te da li je taj posao opce isplativ jer volimi stare aute i nema mi nista sladeg nego vidjet kako stara VW buba pojede jednog napuhanog BMWa i kako peglica na dragu popapa porschea kojeg su najcesce kupili mame i tate svojim sincicima da se grbave
Nisam ja u ovoj temi direktno pito dal je netko ovaj posao vec napravio vec dal imate kakvih osobnih iskustva i saznja kada ste radili na svojim automobilima. Siguran sam da nitko od vas nije previse prcko po podvozju sto ste tice pogona, ali me vise zanima da li je moguce nagurat tipa taj isti V-TECH od honde u prednjih kraj tog fice a ak ne dal ce opce stat i otraga i pitanja da li je uopce moguce prebacivanje motora s straznjeg kraja na prednji... Prijedloge da li mozda znate nekog ko je kvalificiran za takvu vrstu poslova i da ste vidjeli njegove uratke i slicno jer kao sto sam rekao u svom opisu jos sam student i neam svoj osobni automobil ali bih volio cut komentare i kritike te da li je taj posao opce isplativ jer volimi stare aute i nema mi nista sladeg nego vidjet kako stara VW buba pojede jednog napuhanog BMWa i kako peglica na dragu popapa porschea kojeg su najcesce kupili mame i tate svojim sincicima da se grbave
atCom- MODERATOR SPAMER
sve se da sve se moze samo kad dode pitanje novca u tu pricu sve brzo pada u vodu tako da odma odustani umi se u hladnoj vodi razbudi se i dobro dosao u stvarni svijet jos samo jedno imaj na umu da zivis u hrvatskoj i da takve stvari nemozes ni za sto godina atestirati i opste tim krociti na cestu a ako radis za druge stvari morada si finacijski jako jak i onda mi se slobodno javis ja cu ti to drage volje napraviti
i molim bez zamjere na tome sta sam ti napisao
i molim bez zamjere na tome sta sam ti napisao
ma no hard feelings sve 5. Ja samo ovo pitanje postavio jer ovaj posao ja ne mislim odma sutra ic napravit jer znam da su to pare i pare i sati i sati rada na tome. Mene je najvise zanimalo misljenje ljudi te da li itko ima saznanja da li je to ikako moguce. Znam da sad vecina misli da sam jos klinac od 20 godina koji sanja o svacem al da nije bilo snova i vizija da li bi realno 90% stvari dns postojalo?
atCom- MODERATOR SPAMER
tocno tako i naravno je izvedivo ali kako kazem koliko je to isplativo i koji je smisao toga to treba sve prije postaviti i vidjeti sve opcije a ako je to to sto posto sta se trazi zeli onda nije problem i to realizirati naravno nije lako nista sta got se radi ali napraviti se sve da i naravno da to sve i funkcionira jer sve sta postoji to je sve ljudska ruka ili mozak napravio
Sve se može i nema problema, samo su novci pitanje. Kao prvo treba ti atest za to kad bi napravio, kojeg bi jako teško dobio.
Motor se naprijed može staviti i to su ljudi već radili, ima jedan tip blizu Rijeke koji je to napravio i ima slika negdje na forumu. 4x4 pogon je moguć na više načina npr. od drugog auta podvozje i samo fićinu karoseriju gore, tog isto već ima, a možeš i sam ugrađivati to sve unutra (najskuplja opcija).
Motor se naprijed može staviti i to su ljudi već radili, ima jedan tip blizu Rijeke koji je to napravio i ima slika negdje na forumu. 4x4 pogon je moguć na više načina npr. od drugog auta podvozje i samo fićinu karoseriju gore, tog isto već ima, a možeš i sam ugrađivati to sve unutra (najskuplja opcija).
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
evo da ja iznesem svoje misljenje (ne mora biti ispravno) kao prvo u fice je raspodjela tezine na prednji i zadnji kraj 45:55 motor je moguce staviti naprijed ali ovaj raspred tezine se gubi a ti hoces da vozis relly sa njim znaci nije stabilan trebao bi tu dosta volje i novca utrosit kao drugo ako hoces da vozis relly ne treba ti pogon na sve 4 jer ne pravis terenca i kao trece nece tog ficu tvoja unucad vozat da bi ulagao toliki novac i jos nesto za manje pare mozes sebi sloziti abartha koji se i te kako moze nositi sa tim autima tatinih sinova
malik- Aktivni Član
- Broj komentara : 154
Registration date : 16.09.2011
ispravak netocnog navoda ZA MANJE NOVCE NEMOZES SLOZITI ABARTHA i nikad neces moci sta mislis da plastike cine abartha onda imas jako krive informacije vezane za ABARTH pitaj tu samo par clanova koji su ili slazeju nesto priblizno replici abartha koliko su samo love utukli da bi dobili priblizno onome cemu dugo godina cezneju i zele bez para i to dobrih nemozes u nista krenuti jer i oni koji si vecinu posla naprave sami kosta ih da boli glava probaj sloziti klasicnoga ficu ali sloziti ne pokrpoati i sfusati taj sport nece te kostati nista manje od minimalnih par tisuca eura vjerujmi znam sta pricam jer sam dosta u tome a kamoli abartha koji je toliko skup da si to mi obicni smrtniki nemozemo priusatiti mi mozemo imati nesto priblizno i slicno abarthu ali ABARTH ne
pejamil je spomenuo 20 000 eura po svim procjenama abarth se moze napraviti za puno manje
malik- Aktivni Član
momci jesam li ja jedini koji ovako razmislja
malik- Aktivni Član
http://bringatrailer.com/2011/03/05/fantastic-1968-fiat-abarth-1000-tcr/ sa time da pola toga nema sta ima abarth i pola toga nije orginal i pitaj boga kako je napravljeni i da pitaj druge dali sam u krivu i koliko ima slozenih abarta u nasoj blizoj okolici mislim na susjedne drzave a sad replika sta je nesto blizu orginalu toga ima i cjene su opet pozamasne i visoke evo samo da ti kazem replika glave za 1000 tcr znaci samo glava sa ventilima sarafima i klavijaturom kupljena kod bernija je bila 7000 eura cuo od covjeka koji je to kupio tako da nemoj o ABARTHIMA PBS glava je 2000 eura nest jeftina solucija pitaj LETICU koliko je utukao u svoju replicu koja ljepo izgleda i odlicno slozena a ima i tu clanova koji su radili i rade kako sam i rekao nesto blizu ABARTHA koliko su potrosili
ja samo kazem da se moze sloziti a kad sam reko abarth i mislio sam na replicu
ne da je sve od a do ž abarth a ni trkaci iz tog nekog vremena nisu imali prave abarthe nego abarhov motor i prednji branik
ne da je sve od a do ž abarth a ni trkaci iz tog nekog vremena nisu imali prave abarthe nego abarhov motor i prednji branik
malik- Aktivni Član
http://www.njuskalo.hr/oldtimer-auti/zastava-750-abarth-850-replika-oglas-4816960 ako je to ABARTH replika onda sam ja CARL ABARTH
necu vise molim te okani se toga a i covjeku smo zablatili temu da to glava boli nadam se da se nece ljutiti
necu vise molim te okani se toga a i covjeku smo zablatili temu da to glava boli nadam se da se nece ljutiti
dr.damba je napisao/la:ti znas da je CARLO ABARTH napravio samo 5 TCR-a
solio ti deda mozak
Guest- Gost
Rafo je napisao/la:dr.damba je napisao/la:ti znas da je CARLO ABARTH napravio samo 5 TCR-a
solio ti deda mozak
ahhahahahah
malik- Aktivni Član
e dambo, snove si mi srušio...
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Damba ti misliš na sve djelove od abarth, a malik na neke abarth sitnice i puno djelova koji su slični abarth. Di ćeš nabavit Abarthov branik prednji? Ako ih i ima cijena je da ti mozak stane, ovo sve su kalupi od kalupa od kalupa od nekog branika, kakav abarth? na stotine kalupa je izvučeno od branika, a tek onda dalje ostale stvari, koliko kalupa je izvučeno od gumenih kopči ili od prednjeg znaka? A tek školjka od auta, ne može ti Zastava biti školjka, nego Fiat itd. Ako ćeš tako gledat. Ali 20 000 eura iliti 140 500kn je ogromna svota i za to možeš napravit da fićo leti, a ako želiš da ti auto bude ABARTH original cijeli ali od A do Ž onda ćeš potrošiti i preko 150 000eura, ali ćeš imati sve sitnice abarth...
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
ĆOFI ako je abarth onda je abarth sa svim nego kako drukcije ako je replika onda je replika a ako je kumer onda je kumer samo kazem ni da abarth replika daleko ne zaostaje za orginalom ni u cjeni ni u djelovima a ovo sta se vrti po oglasima i po nazivima abrtha replike to nema veze sa nicim ni sa ficom a kamoli sa abarthom a bogami ni sa zdravim razumom
oćeš 4x4 ....nakalemi fićinu kištru na suzuki sj413 ili ti maruti gypsy i ubi ga u pod pa motor koji stane
xxyy333- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 562
Registration date : 26.02.2010
ili fiat pandu 4x4 to bi bila moja solucija jer su po gabaritima tu negdje i jos k tome je fiat
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.