Papiri od auta
+6
Lav
xxyy333
miro
750
Zloćko
fijola
10 posters
Stranica 1 / 1.
Papiri od auta
zanima me jeli moguće ponovno registrirat točnije napravit kupoprodajni ugovor za auto kojeg je vlasnik odjavio i napisao da je auto odveden na otpad? auto ima knjižicu i prometnu u kojoj piše da je odjavljen i sve to i taj vlasnik je živ..
fijola- Član
- Broj komentara : 58
Registration date : 05.07.2011
Re: Papiri od auta
sve je moguće samo to triba napravit vlasnik koji je u papirima
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
što točno treba napravit vlasnik u papirima? jeli dovoljno da imam kupoprodajni ugovor s njim i otići s tim i papirima na policiju?
fijola- Član
bilo bi bolje da ga on registrira ako je to ikako moguće i onda kupoprodajni ugovor
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
u nas kupoprodajni ugovor i kopija osobne bivseg vlasnika,,,... i sve mozes..
750- Aktivni Član
- Broj komentara : 291
Registration date : 28.01.2010
Napravi kupoprodajni sa vlasnikom i njega pošalji bilježniku a ti sa ovjerenim kupoprodajnim i knjižicama na poreznu. Poslije tehnički, policija, tablice...
Ne vjerujem da ima išta kakve veze što je vlasnik kod odjave napisao na policiji da auto ide na otpad.
Ne vjerujem da ima išta kakve veze što je vlasnik kod odjave napisao na policiji da auto ide na otpad.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Mislim da se nemože registrirat ako je odjavljeno kao dotrajalo vozilo tj.može ako se ponovo homologira.Ja sam prije 15 god.prodao a112 odjavljen pod dotrajalo i novi vlasnik ga nije mogao reg.Nedavno sam ramu od motora riješio negdje u tvoj kraj i čovjek je išao u PU provjerit kako je odjavljen tj.treba li radit homologaciju. Najbolje sa knjižicama u svoju PU pa pitaš
xxyy333- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 562
Registration date : 26.02.2010
nazalost svi ste u pravu i u krivu,kako pa ovo je RH i kod nas ne vrjedi zakon nego raspolozenje i trenutacno stanje "tete" na salteru ako naletis na mladu i nadobudnu moze u neznanju udarit pecat i kaze da a moze rec nista takav je zakon
stara sluzbenica moze rec sta ce meni oni govorit sta ja nemogu sta mogu mali daj te papire......
znaci digni guzicu idi u nadleznu postaju i vidi sta ti je na snazi
stara sluzbenica moze rec sta ce meni oni govorit sta ja nemogu sta mogu mali daj te papire......
znaci digni guzicu idi u nadleznu postaju i vidi sta ti je na snazi
pa na tehničkom bi se trebalo vidit jeli dotrajalo ili ne a ne što piše na nekom papiru.. a najbolje mi je otić u policiju pa vidit što dalje.
fijola- Član
ako je pisalo dotrajalo taj auto se briše iz evidencije vozila za reg.(slično kao i ona na licitacijama)...oko dotrajalih njihova je teortija laički ovakva...dotrajalo vozilo znači da nije za prometovanje, i njihovo ponovno stavljanje na cestu ispada kao samogradnja (ali jeftinije) jer su bitni osnovni dijelovi "promijenjeni" zbog dotrajalosti, pa kao treba utvrdit jel to orig.ili nije...eto tako je to meni bilo objašnjeno...uglavnom izbijanje para
e sada kad si spomenuo samogradnje kako to ide, jer lik koj mi je prodao auto nazalost nema ga vise a papiri su ostali kod njega, auto je bio odjavljen a on nije napravio prepis s prijasnjim vlasnikom (mislim on mu je dao papire i kupoprodajne ugovore ali nije nikad iso kod javnog bviljeznika...) bed, bed, bed!!!!!
Pa sam razmisljao da bi moglo ici nekako u tu samogradnju.....
Pa sam razmisljao da bi moglo ici nekako u tu samogradnju.....
Radiš prijenos sa vlasnikom koji je upisan u knjižici.U slučaju da je vlasnik pokojni njegov zakonski sljedbenik može raspolagat (prodat) vozilom ako je vozilo navedeno u ostavinskoj raspravi.
Kolko sam skonto jedino riješenje ti je naći vlasnika (iz knjižice) i dogovorit se neka prijavi izgubljene knjižice pa sa mup-ovom potvrdom radit prijenos.Ako neznaš vlasnika raspitaj se u PU po broju šasije ili ako znaš koji je broj tablice bio pitaj u bilo kojem osiguranju
Kolko sam skonto jedino riješenje ti je naći vlasnika (iz knjižice) i dogovorit se neka prijavi izgubljene knjižice pa sa mup-ovom potvrdom radit prijenos.Ako neznaš vlasnika raspitaj se u PU po broju šasije ili ako znaš koji je broj tablice bio pitaj u bilo kojem osiguranju
Srećom pa znam nekoga u pu da radi pa cu probat pitat da mi izvadi podatke o prijasnjem vlasniku......
Znaci ako je prijasnji vlasnik(1) prodao odjavljeni auto pokojnom(2) i taj nije isao kod javnog biljeznika ovjeriti ugovore i ostalo josuvjek je vlavik po zakonu vlanik vozila vlasnik (1)... A sta ako je pokojni iso i rjesio sve te papire kako cu ja to znati....
Znaci ako je prijasnji vlasnik(1) prodao odjavljeni auto pokojnom(2) i taj nije isao kod javnog biljeznika ovjeriti ugovore i ostalo josuvjek je vlavik po zakonu vlanik vozila vlasnik (1)... A sta ako je pokojni iso i rjesio sve te papire kako cu ja to znati....
dnx055- Član
- Broj komentara : 46
Registration date : 10.02.2013
nasao sam specijal motor... 48 000 presao... nema papire... sta mi je ciniti...???
750- Aktivni Član
a ma uzimaj ga brate !!!
ŠOLE- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1050
Registration date : 21.07.2012
ma uzet cu ga ja...
sta da radim sa brojevima??' kaze majstor da prekucam????
sta vi mislite o tom??
sta da radim sa brojevima??' kaze majstor da prekucam????
sta vi mislite o tom??
750- Aktivni Član
Pa kaj i kod vas u knjizici postoje brojevi motora?
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Similar topics
» Lakiranje auta
» pomoć u izboru auta
» Scuderia Topolino - Abarth od najmanjeg šarafića pa do komplet auta
» Savjeti i potrebne stvari za kupovinu prvog auta/oldtimera!
» UPOZORENJE ZA LJUDE SA SLABIM SRCEM ,napušteni auto salon! šmrc pogledajte preko 200 auta
» pomoć u izboru auta
» Scuderia Topolino - Abarth od najmanjeg šarafića pa do komplet auta
» Savjeti i potrebne stvari za kupovinu prvog auta/oldtimera!
» UPOZORENJE ZA LJUDE SA SLABIM SRCEM ,napušteni auto salon! šmrc pogledajte preko 200 auta
Stranica 1 / 1.