Bregasta 0 83 ???
3 posters
Stranica 1 / 1.
Bregasta 0 83 ???
Sve sto znam o toj bregastoj je da ju imam i da ima
oznaku 0 83!!
Pomozite i recite mi neke detalje o toj bregastoj!?
oznaku 0 83!!
Pomozite i recite mi neke detalje o toj bregastoj!?
YorgY- Član
- Broj komentara : 23
Registration date : 20.02.2013
Re: Bregasta 0 83 ???
Jedino što sam sad nabrzinu surfajući uspio naći je da ta bregasta drži usisni ventil otvoren 316 stupnjeva...
013 - 290 stupnjeva
Standard bregasta - 218 stupnjeva
013 - 290 stupnjeva
Standard bregasta - 218 stupnjeva
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Da ti budem iskren to sam i ja našao ali želim više!!
U svakom slučaju hvala!
U svakom slučaju hvala!
YorgY- Član
Ma ništa, pogotovo što nemaš neke koristi od toga...
Najbolje da je ljuljneš u motor pa ti nama javiš dojmove...
Najbolje da je ljuljneš u motor pa ti nama javiš dojmove...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Vozio sam ja to dojmovi su aa joooj...ali naletio sam na probleme
sa paljenjem (kad ga nemogu upalit ide ko lud saltam u 8somova a kad ga mogu upalit nejde preko 5somova) i usput se zainteresirao za karakteristike
i podatke od brege!!
sa paljenjem (kad ga nemogu upalit ide ko lud saltam u 8somova a kad ga mogu upalit nejde preko 5somova) i usput se zainteresirao za karakteristike
i podatke od brege!!
YorgY- Član
ako je stvarno preko 300 stupnjeva ta bregasta,onda tu treba puno toga da bi radila ispravno...obavezno el paljenje od a1122 abartha,radi kuta pretpaljenja u svim obrtajima,ovi obični razvodnici su nula i za običan motor kamoli išta bolje,omjer kompresije između 10.5 -11.0,odgovarajuće opruge ventila zbog velikog lifta,full balansiran motor,a i poprilično dorađena glava s većim ventilima i dobrim karbom ne bi bila naodmet......
da pitam kad neće pali teško vergla,kao da je prazan akumulator ?najviše kad je vruć?samo do razvodnika je to ,trebaš stavit u kasnije paljenje ,onako ti bude pre rano pa ga guši dok verglaš,staviš negdi na 15-20 stupnjeva....i ta bregasta ,ako imaš standardnu kompresiju zbog predugog držanja ventila otvorenim uzrokuje preslabu kompresiju na verglanje i manjim okretajima,i to je još jedan razlog zašto treba jači omjer kompresije
da pitam kad neće pali teško vergla,kao da je prazan akumulator ?najviše kad je vruć?samo do razvodnika je to ,trebaš stavit u kasnije paljenje ,onako ti bude pre rano pa ga guši dok verglaš,staviš negdi na 15-20 stupnjeva....i ta bregasta ,ako imaš standardnu kompresiju zbog predugog držanja ventila otvorenim uzrokuje preslabu kompresiju na verglanje i manjim okretajima,i to je još jedan razlog zašto treba jači omjer kompresije
ARIEL- Aktivni Član
- Broj komentara : 266
Registration date : 09.03.2011
Karb 23/23, blok 850, glava 903, šireni usis, stanjeni podizači,
polirane klipnjace, balansirana radilica, ta bregasta...
Jasno mi je da obično paljenje nemoze to pratit al nisam još
pronašao el. paljenje za y45...pa ako neko zna za neko el. paljenje
koje pase na y45, bilo bi mi drago!
polirane klipnjace, balansirana radilica, ta bregasta...
Jasno mi je da obično paljenje nemoze to pratit al nisam još
pronašao el. paljenje za y45...pa ako neko zna za neko el. paljenje
koje pase na y45, bilo bi mi drago!
YorgY- Član
ima kupit u srbiji el paljenja ,odi na nacionalnu klasu ,mislim da baš neko prodaje,ali bi ti najbolje bilo od abartha ako ikako možeš naći,ako hoćeš ,mogu ti ja pitat jednog ,mislim da još ima,
nije stvar da ne može pratit,nego kako ti se dižu okretaji ,tako se paljenje pomiče u sve raniju ,čak do 40 stupnjeva,e sad ti to sve ovisi o svakom razvodniku,koliko može pomicat pretpaljenje,zato je abarthov najbolji jer je napravljen za to,za okretaje
nije stvar da ne može pratit,nego kako ti se dižu okretaji ,tako se paljenje pomiče u sve raniju ,čak do 40 stupnjeva,e sad ti to sve ovisi o svakom razvodniku,koliko može pomicat pretpaljenje,zato je abarthov najbolji jer je napravljen za to,za okretaje
ARIEL- Aktivni Član
- Broj komentara : 266
Registration date : 09.03.2011
Hajde pitaj, hvala ti!
Imao sam neke eksperimente s povećanjem otklona, manjim utezima i laksim oprugama utega...al sve to skupa je trajalo jako kratko, a trebalo mi je hitno i završilo u smecu.
Imao sam neke eksperimente s povećanjem otklona, manjim utezima i laksim oprugama utega...al sve to skupa je trajalo jako kratko, a trebalo mi je hitno i završilo u smecu.
YorgY- Član
Stranica 1 / 1.