Pumpa goriva?
+3
Optimista
asconaextreme
Najdrazi_Tatica
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Pumpa goriva?
Jucer sam mjenjao crijevo i filter sta idu iz pumpe goriva do karburatora i kad sam skinuo staro crijevo vidio dam da iz pumpe ide gorivo, brzo sam stavio novo crijevo i filter sve zategao i vidim da se filter odmah napunio gorivom.
E sad posto sam ja amater i nekuzim se u te stvari nemojte mi se rugat kad vas pitam jeli to normalno s obzirom da je auto ugaseni i bez kontakta...
Inace auto mi se gasi u leru i prije i poslje te promjene a jos sam promjenio svjećice i uštimavao fazu i ler gas nista ne pomaze...
E sad posto sam ja amater i nekuzim se u te stvari nemojte mi se rugat kad vas pitam jeli to normalno s obzirom da je auto ugaseni i bez kontakta...
Inace auto mi se gasi u leru i prije i poslje te promjene a jos sam promjenio svjećice i uštimavao fazu i ler gas nista ne pomaze...
Najdrazi_Tatica- Član
- Broj komentara : 88
Registration date : 26.12.2014
Re: Pumpa goriva?
filter benzine se stavlja prije pumpe
u pumpi imaju dva "ventila" ili kako ih tko zove i nebi smilo curit gorivo
kupiš niskotlačnu elektro pumpu i riješiš problem
u pumpi imaju dva "ventila" ili kako ih tko zove i nebi smilo curit gorivo
kupiš niskotlačnu elektro pumpu i riješiš problem
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
Ma imam ja novu novcatu pumpu goriva ako je do nje problem a taj filter je onaj mali sta ide prije karuratora vec je i bio tu samo sam ja stavio novi jer je ovaj bio stariji od mene...
Najdrazi_Tatica- Član
E da jos pitam jeli se onda fico gasi u leru zbog te pumpe jer to mi je palo na pamet jer sam prije par godina ima na motoru problem svaki put bi se ugasio na semaforu a palio bi i vozio normalno isto ko i sad fico pa sam slucajno otkrio kvar kad sam skidao rezervar i svatio da izlazi gorivo kroz pumpu a znam da prije nije izlazilo, zamjenio pumpu i sve super nakon toga...
Najdrazi_Tatica- Član
filter stavi prije pumpe.. i da normalno ti je da benzin ide iz pumpe kad skineš crijevo, bar je i meni tako, ništa se ne sekiraj... a ovo da ti se gasi poštelaj šrafić lera na karburatoru
Optimista- Aktivni Član
- Broj komentara : 115
Registration date : 08.06.2012
Jesam ler gas sam namjestio malo sam ga podigao ali ne radi mirno vec okretaji skacu padaju! A kad dignem čok onda radi normalno samo na vecim okretajima naravno...
Najdrazi_Tatica- Član
Ak na čoku dela kolko tolko mirno-vleče negde falš zrak,ili ler diznica ima u sebi smeća.Izvuci ju lagano van iz kučišta koje odšerafiš i propuši, a falš zrak vidi WD40om.Špricni po spojevima na karbu i di promjeni rad tu vleče falš zrak.
sretno!!
sretno!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Da na čoku je skroz miran i radi skroz normalno, problem nastane kas spustim čok. Probat cu sve pa cemo vidjet ima li pomaka
Zaboravio sam reci da puca iz auspuha kad pustim gas ako ga dobro stisnem...
Zaboravio sam reci da puca iz auspuha kad pustim gas ako ga dobro stisnem...
Najdrazi_Tatica- Član
Ja sam svoj problem rjesio tako sto sam auto odveo mehanicaru Radi kojeg mi je puno ljudi preporucilo.
Stavio mi je novi karburator kojeg sam imao u rezervi,novu brtvu za auspuh jer je stara probila i pustao je na spoju, uštelao fazu i sad fico radi ko zingerica!
E sad jedini problem je sta ide malo slabije nego prije pa me zanima jeli to zbog karburatora koji je za 750 LE a stari je bio za Specijala bar mislim jer je mašina 750 S pa valjda je i karb bio
Stavio mi je novi karburator kojeg sam imao u rezervi,novu brtvu za auspuh jer je stara probila i pustao je na spoju, uštelao fazu i sad fico radi ko zingerica!
E sad jedini problem je sta ide malo slabije nego prije pa me zanima jeli to zbog karburatora koji je za 750 LE a stari je bio za Specijala bar mislim jer je mašina 750 S pa valjda je i karb bio
Najdrazi_Tatica- Član
Ako se ne varam specijal ima 30tku karburator a drugi 28icu..
Optimista- Aktivni Član
Zanemarite moj gornji post agonija se nastavlja!!!
Dakle fico je vozio normalno nekih 5-6 kilometara a nakon toga stara prica stanem na semafor on se ugasi
Dakle fico je vozio normalno nekih 5-6 kilometara a nakon toga stara prica stanem na semafor on se ugasi
Najdrazi_Tatica- Član
Mozda paljenje nije postelano?
Tunja- Aktivni Član
- Broj komentara : 112
Registration date : 04.03.2013
A neznam ja se nerazumjem u te stvari al znam da ga sutra vracam nazad mehanicaru a tako je ljepo radio ko novo auto nisam moga virovat bas sam bio odusevljen cak mi nije smetalo sta je malo sporiji kako je dobro radio...
Najdrazi_Tatica- Član
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
To ti kazem jer se i meni sad jedan period isto na srmaforu gasio,vozi se normalno i na coku radi normalno, al se gasi, pogledam, paljenje prerano, pomjerim,i radi ni necujes ga haha
Tunja- Aktivni Član
To bi bilo super kad bi ja znao sta treba pogledat i kako namjestit
Najdrazi_Tatica- Član
Evo kaze mestar zacepljena dizna goriva malo propuhao nju i kanal fico opet normalno radi al ja sam istraumatiziran pa se necu puno hvaliti i nadati hahahaha
Najdrazi_Tatica- Član
E i pitao sam ga zasto slabije ide rekao mi je da je u ovom karburatoru manji difuzor nego u specijalovom al da cu isto tako i osjetit znatno manju potrosnju goriva koja ruku na srce i je bila prevelika cak 10-12 litara !!!
Najdrazi_Tatica- Član
Super da je bilo nešto tako bezazleno.
Tako to ide s fićom, idealan auto za naučiti ponešto, drugi put ćeš se sjetiti propuhati dizne ako se simptomi ponove. Pa ako ne pomogne, bar si jednu stvar eliminirao.
Što se tiče štelanja paljenja, ja sam to naučio s interneta. Nisam imao koga da mi pokaže pa sam guglao, našao, ponovio teoriju par puta i probao. I uspio... Sad da me pitaš točno postupak, ne bih se vjerojatno sjetio, ali ok...
Tako to ide s fićom, idealan auto za naučiti ponešto, drugi put ćeš se sjetiti propuhati dizne ako se simptomi ponove. Pa ako ne pomogne, bar si jednu stvar eliminirao.
Što se tiče štelanja paljenja, ja sam to naučio s interneta. Nisam imao koga da mi pokaže pa sam guglao, našao, ponovio teoriju par puta i probao. I uspio... Sad da me pitaš točno postupak, ne bih se vjerojatno sjetio, ali ok...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Nazalost simptomi se opet javljaju znaci gasi se al ne uvjek, ponekad radi dobro a ponekad se ugasi
Najdrazi_Tatica- Član
A da staviš filter prije pumpe?
Optimista- Aktivni Član
Kondenzator, mozda platine treba zamjenit ili ocistit, paljenje nastelat
Tunja- Aktivni Član
sandi likes this post
Pa meštar je to sve nabrojano vec napravio, a sto se filtera tice dali fico ima vec filter prije pumpe ili ga treba posebno stavljati jer onaj filter sto sam spominjao u pocetku teme da sam mjenjao ono je kolko sam skuzio mestra predfilter!?
Najdrazi_Tatica- Član
Mislim da nema fićo filter. A ovaj što si stavio poslje pumpe ti je pametnije prije pumpe da ne ulazi prljavština u pumpu
Optimista- Aktivni Član
Ja sam vozio fiću godinu dana bez ikakvog filtera...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» pumpa goriva-126 bis
» Reparacija pumpe vode
» Pokazivač goriva
» pitanje u vezi goriva..
» pumpa 900ak
» Reparacija pumpe vode
» Pokazivač goriva