Fićo 750SE 1980
+3
Čuvitar
tomtom
kocnica
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Fićo 750SE 1980
Dakle Fićo 750 se 1980 godina 22 kw boja bijela, zadnja registracija je bila sad daleke 1995 godine i od tada stoji u garaži. Prosle godine je poceto se nesto radit pa se odustalo, (klinci neki su pokusali nesto) tako da sam ja od cure (otac joj vozao toga ficu) dovukao sebi u garazu... Evo slika nije trul nigdje, jedino je bio trul prednji desni blatobran pa je odrazan ne bas strucno. Posjedujem sve dijelove imam cak i jos jedan motor mjenjač. Sa njega sam sve poskidao, ostao je jos motor izvadit vanka, trapove poskidat....
Svaki savjet dobrodosao, nadam se da cu uspijet nesto sastavit....
Svaki savjet dobrodosao, nadam se da cu uspijet nesto sastavit....
kocnica- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 12
Registration date : 26.12.2019
Re: Fićo 750SE 1980
Ideš!
Pozdrav, dobro došao.
Imaš Ti pristojno posla, ali ako imaš volje i ponešto znanja, kojeg dobrog frenda koji želi pomoć mogao bi figuar provozat.
Sretno u radovima, a sav trud i vrijeme uložen u radove ti vrati onaj smiješak kad se provozaš.
Evo ja idem svog upalit, možda i provozam malo nakon dva tjedna, tri vikenda ne paljenja.
Još jednom, dobrodošao i pitaj, piši, uvijek se nađe netko tko zna i želi pomoć.
Pozdrav, dobro došao.
Imaš Ti pristojno posla, ali ako imaš volje i ponešto znanja, kojeg dobrog frenda koji želi pomoć mogao bi figuar provozat.
Sretno u radovima, a sav trud i vrijeme uložen u radove ti vrati onaj smiješak kad se provozaš.
Evo ja idem svog upalit, možda i provozam malo nakon dva tjedna, tri vikenda ne paljenja.
Još jednom, dobrodošao i pitaj, piši, uvijek se nađe netko tko zna i želi pomoć.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Evo još jedan, neka neka.
Izgleda to poprilično zdravo ovako na slikama.
A da ima posla, bome ima. Skini taj cili blatobran ako imaš mogučnost kupit drugog.
Šta reć, slikaj sve , bit će ti drago to pogledat na kraju. Ja nisam zato sad žalim.
Bori se , ako ti nešto zapne pitaj i nemoj nas ostavit zbog fejsa.
Izgleda to poprilično zdravo ovako na slikama.
A da ima posla, bome ima. Skini taj cili blatobran ako imaš mogučnost kupit drugog.
Šta reć, slikaj sve , bit će ti drago to pogledat na kraju. Ja nisam zato sad žalim.
Bori se , ako ti nešto zapne pitaj i nemoj nas ostavit zbog fejsa.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
OBAVEZNO čupaj motor vani pa sređuje limarija. Motor izvaditi i vratit je uru vrimena, a uštedit ćeš sate i sate.
Em limariju I podvoz lakše raditi a i motor. Jer morat ćeš ga pribrtvit, izvadio ga komplet s getribon pa ga možeš i upalit na stolu....
Em limariju I podvoz lakše raditi a i motor. Jer morat ćeš ga pribrtvit, izvadio ga komplet s getribon pa ga možeš i upalit na stolu....
Za početak sortiranje, čišćenje, pranje. Ima tu iskoristivog za prvu ruku.
Ne baca se ništa.
Ne baca se ništa.
Jos se nista nije radilo oko fiće, čekaju se topliji dani..... Ovako kad malo gledam najveci problem mi prestavlja motor, jedan imam u autu drugi mi je van auta. ( oba nisu paljenja sigurno preko 10+godina) Ni na jednom motoru nemam razvodnik paljenja, ovako kad gledam malo cijene po oglasu su pa za moj pojam malo previse. Naletio sam na kompletan uradjen motor cijena se krece oko 500-600eura.
A ima jos varijanta motor od yuga 45 ili yugo 55 nekako lakse su dostupni dijelovi ima ih vise.... Nisam fanatik fiće vise mi je ovo za ubijanje dosade, neka zanimacija ne mora bit izvorni motor sto se mene tice.
A ima jos varijanta motor od yuga 45 ili yugo 55 nekako lakse su dostupni dijelovi ima ih vise.... Nisam fanatik fiće vise mi je ovo za ubijanje dosade, neka zanimacija ne mora bit izvorni motor sto se mene tice.
kako Čuvitar kaže, ima tu puno toga za spremiti, sačuvati...
Što se motora tiče, ako imaš priliku nać dobar Y45, samo daj. Bit će puno bolji auto sa tim motorom, ali moraš pojačat svakako varove po autu. Ipak je to karoserija u originalu zamišljena za 24ks, a ne duplo više.
Motor Y55 nije isti kao fićin i ne stavlja se u fiću.
nađi negdje sliku motora Y45 i usporedi sa Z750/850 isti su vizualno, neće nitko ni na tehničkom skužit da nešto ne valja.
Sretno!
Što se motora tiče, ako imaš priliku nać dobar Y45, samo daj. Bit će puno bolji auto sa tim motorom, ali moraš pojačat svakako varove po autu. Ipak je to karoserija u originalu zamišljena za 24ks, a ne duplo više.
Motor Y55 nije isti kao fićin i ne stavlja se u fiću.
nađi negdje sliku motora Y45 i usporedi sa Z750/850 isti su vizualno, neće nitko ni na tehničkom skužit da nešto ne valja.
Sretno!
Ovo je bome odlicna baza! Motor y45, fiat 127, uno, panda (903 ccm) cinquecento 899 (monopoint) za sve te motore ti triba i druga pumpa vode (900 ak kombi) ili branik i hladnjak naprid pa norm pumpa, sa tin motorima nemozes haubu zatvorit triba prikrojit razvodnik ali fico postane projektil za razliku sa 750 obicnin mlazni avion
markoz- Aktivni Član
- Broj komentara : 282
Registration date : 22.02.2018
Evo ga! Živ je!
Ma možeš za početak na paletu zavidat 4 komada grede, pa ga dignut paletarom na to i primištat. Ali nešto drugo mi je zapelo za oko, ako ne trebaš ja ovo nebi skida sve do lima, samo tamo di je rutina napala, a ostalo doć do zdrave podloge. Nisan stručnjak za limariju, ali ja nebi dera sve do boli. Možda ovde neko iskusniji će dat svoje viđenje.
Pravo stanje znaš samo Ti, ovako sa slika bih se složio sa Čuvitarom. Izgleda da nema potrebe za pravom limarijom, da se tako izrazim. Podove bih dobro očistio i zaštitit sve kvalitetno da traje, a karoseriju ne bih cijelju ogolio ako za to nema prave potrebe.
Sto se tice lima nigdje nije trul, od zahvata trebam naci desni blatobran i zavarit. Nikad di sada nisam nesto ovako radio, neke sitnice koje sam farbao po autima su bile lajsne maske i tako...
Nego sam svratio kod limara lakirera koji je u selu, i on mi je rekao guli do lima ako hoces da traje.. Ovo sam skinio sa polirkom fi180 i brusni papir je bio 120..
Nego sam svratio kod limara lakirera koji je u selu, i on mi je rekao guli do lima ako hoces da traje.. Ovo sam skinio sa polirkom fi180 i brusni papir je bio 120..
Ma ima istine i u tom što limar/lakirer kaže.... Al krov ako je zdrav, a je čemu ga gulit? Kako krov tako sve površine koje su zdrave. Znaju se sumljiva mjesta na fići.... Njih ogolit, popravit ako treba i to je to.
Pod je ono što bih ja napravio tip top, tamo sve loše izvadit, varove pojačat..... I vozi Miško!
Molim Te ove moje komentare ne uzimaj kao putokaz, ovo je samo pogled nekog sa strane. Auto je taj koji diktira što i koliko treba radit.
Pod je ono što bih ja napravio tip top, tamo sve loše izvadit, varove pojačat..... I vozi Miško!
Molim Te ove moje komentare ne uzimaj kao putokaz, ovo je samo pogled nekog sa strane. Auto je taj koji diktira što i koliko treba radit.
Ma pod je zdrav nema trulezi nista. Evo neki dan kad sam vadio motor sve se nekako sa lakocom odvija bez ikakvih problema. Motor rastavio od mjenjaca isto lagano. (Na odnosu golfa 2 1.6d koji mi sluzi kao radno auto ili mi nije dobra usporedba) Tako da mi je u planu sve poskidat i ogulit. Pod sa vanjske strane do lima dogurat i karoseriju, unutra nemam sta radit jedino lijevi unutarnji blatobran on ima hrdje po sebi. I ti skidanje boje do lima ne prestavlja neki naporan posao je da praši ali ide ok... Imam tu polir masinu koja izgleda kao klasicni flex i skida ok... I neki dan sam vidio od proizvodjaca Bavaria ima neka brusilica kao sto koriste limari hobby alat. Tako uz 4 seta ruku zgulit se moze brzo..
Ma samo gas, svakako nećeš pogriješit sa guljenjem svega. A i olakšat ćeš ga .
Pratimo te
Pratimo te
Ma koliko san ja svati od svih, nije problem sagulit, problem je kasnije to dovest u ravno stanje... Ali kao što san reka nisan po tom pitanju mjerodavan., ,čisto moje mišljenje. Sretno u daljnjim radovima , pratim.
Čovjek uči dok je živ!!
Sretno
Sretno
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Samo ti njega poguli do kud ide. Ja ga nisam prvi puta gulio nego mi je jedan deda to lakirao. Nisam se ja razumio u nista i tako je on to pripremio. Malo je pobrusio stare boje i gore spric kitom zalio i lakirao.
Isprva je bilo super ali nakon dve godine je sav lak ispucao, ko paukova mreza je bio. Kad sam drugi put lakirao isao sam ga sam brusiti i do kraja ga ogulio bilo je jedno 6 slojeva.
Isprva je bilo super ali nakon dve godine je sav lak ispucao, ko paukova mreza je bio. Kad sam drugi put lakirao isao sam ga sam brusiti i do kraja ga ogulio bilo je jedno 6 slojeva.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Hehe ako nece ici na pjeskarenje to si mogao sve i ostaviti. Zamotas sve kablove i oni se daju malo dici i ustedio si vremena kod montaze
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.