Sirotinjski Lux-suz
+13
antoniyx
Boki_B
Fifi - Z750
Camshaft
Vedran
Zloćko
puyolov tata
tomtom
oliwer
Tomislav
jeep frik
Čuvitar
ljuti
17 posters
Stranica 1 / 20.
Stranica 1 / 20. • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Sirotinjski Lux-suz
i tako nakon mnogo mnogo godina ispuni mi se zelja za ficom.
papiri uredni,cijena koliko se mogla spustiti,spustila se i to je to.
skinut anlaser i sad mora na gurku upaliti.
evo koja slicica,stanje je osrenje,odozdo je zacudjujuce dobar,cijeli zivot bio je morski covjek.
inace zasto sirotinjsku lux-uz? pa jer vjerovatno nikad nece ici restauracija i ne znam veliki novci biti ulagani,ali cu se potruditi da bude uredan i vozljiv svakoga dana
papiri uredni,cijena koliko se mogla spustiti,spustila se i to je to.
skinut anlaser i sad mora na gurku upaliti.
evo koja slicica,stanje je osrenje,odozdo je zacudjujuce dobar,cijeli zivot bio je morski covjek.
inace zasto sirotinjsku lux-uz? pa jer vjerovatno nikad nece ici restauracija i ne znam veliki novci biti ulagani,ali cu se potruditi da bude uredan i vozljiv svakoga dana
ljuti- Aktivni Član
- Broj komentara : 275
Registration date : 02.11.2020
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
Re: Sirotinjski Lux-suz
Evo, čeka san bi li neko prije mene, ali neće niko. Pa eto baš me briga.
Od doli i važne stvari izgledaju neloše, iznad površine malo lošije, ali virujen da se može dovesti u uredno stanje. Pomalo ulagati i radit i jedva čekam rezultate...
Od doli i važne stvari izgledaju neloše, iznad površine malo lošije, ali virujen da se može dovesti u uredno stanje. Pomalo ulagati i radit i jedva čekam rezultate...
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
ljuti- Aktivni Član
pitanje jedno.
gledam malo po internetu i vidim da neki modeli imaju iza lijevo od masine onu posudu za vodu,dok neki nemaju.
moj nema,moram malo bolje pogledati da li je mozda bilo pa je skinuto.
u cemu je fora sa tim,zasto neki imaju a neki ne?
mane i prednosti te dodatne posude?
na yugicima i stojadinu je to bilo
gledam malo po internetu i vidim da neki modeli imaju iza lijevo od masine onu posudu za vodu,dok neki nemaju.
moj nema,moram malo bolje pogledati da li je mozda bilo pa je skinuto.
u cemu je fora sa tim,zasto neki imaju a neki ne?
mane i prednosti te dodatne posude?
na yugicima i stojadinu je to bilo
ljuti- Aktivni Član
Alo kolega evo i mene na forumu. Vidim i Cuvitara. Glavno da si ti zadovoljan!
jeep frik- Član
- Broj komentara : 68
Registration date : 04.11.2020
Allloooo jeep, dobodoša, i Tom je tu (on će ujutro zorom pisati) .
Da se vratimo na temu. Po svemu viđenom na slici motornog prostora, godište je takvo da bi treba imati posudu, (ona služi jednako kao i na svim yugićima i stojadinima znači uzima rashladnu tekućinu ako ponestane u kileru) , ali na ovom ne vidim one plastične kopče za gumu koja bi išla sa posude do kilera, a čini mi se da na kileru ispod čepa ima spoj koji je blindirana - ispravi me ako griješim. Svakako posudu bi ja vratio...
Da se vratimo na temu. Po svemu viđenom na slici motornog prostora, godište je takvo da bi treba imati posudu, (ona služi jednako kao i na svim yugićima i stojadinima znači uzima rashladnu tekućinu ako ponestane u kileru) , ali na ovom ne vidim one plastične kopče za gumu koja bi išla sa posude do kilera, a čini mi se da na kileru ispod čepa ima spoj koji je blindirana - ispravi me ako griješim. Svakako posudu bi ja vratio...
Bok Ljuti, ovaj model nema nosač za ekspanzonu posudu i kao takav je izašao iz tvornice.naknadno se može ugraditi .Ima stari tip pumpe za vodu i manji protok vode to jest otvoreni tip .Mislim da je ovo model LUXE što i nije loše ima bazni model motora 767 cm.Posuda se počela ugrađivat u Zastavu 750 s pa dalje od 1976 godine
Tomislav- Član
- Broj komentara : 81
Registration date : 26.12.2009
Nije losa osnova mada ima posla ,ali uz dosta ljubavi i paznje siguran sam da ce izaci na drum samo naprijed
oliwer- Član
- Broj komentara : 67
Registration date : 12.05.2020
jeep frik je napisao/la:Alo kolega evo i mene na forumu. Vidim i Cuvitara. Glavno da si ti zadovoljan!
Pozdrav frik!
Kako čuvitar piše, ja uz jutarnju kavicu prolistam šta ima, jučer nisam i preskočih novu temu.
Kakav propust. 🤪
Luti, samo polako, prvi dio si riješio. Figuar je u garaži, a sad polako. Sve su ti dečki napisaali već. Hrđu sanirat, rupe pokrpat, kad naiđeš na nešto od dijelova kupi spremi...uglavnom polako se pretvaraj u hrčka i bit ćeš na konju.
I za kraj dobro došao u naš mali svijet.
Kakvi su planovi? Standardni figuar, Abarthiziran il nešto treće?
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
hvala na komentarima,eto jeep frika slucajno upoznao na poslu i tako u toku pauze popricamo malo o nama lijepim temama.
a fico je zelja od malena,pokojni djed ga je imao,zutoga ficosakija kojeg se ja rado sjecam i eto tako je ostala zelja da imam jednog.
posto je placa minimalac,zenina isto,a i dvoje djecurlije je tu,onda je to ostala duga zelja,i eto na kraju uzeo kredit od 1000e i kupio ficu,pocastio zenu i djecu cevapima i milina,bitno da je on u garazi,a za ostalo cemo vidjeti.
plan je bar dovesti ga u ok stanje za tehnicki pa rega,a kad ce to biti zavisi od radova limarijskih,koje moram da vidim kako cu izvrsiti i slicno.
evo koja slika sad masine.
sa lijeve strane nema nikakav nosac za posudu,ali na hladnjaku iznad cepa ima rupa i crijevo kratko koje ne ide nigdje,cudno.....
mozda je to da neki visak iscuri ili nesto slicno?
ili je hladnjak od novijeg ficosakija?
molim misljenja?
i evo slika jedna,posto mi je jedan kolega rekao da je na mom ugradjen alternator od novijih,pa je li to istina?
a fico je zelja od malena,pokojni djed ga je imao,zutoga ficosakija kojeg se ja rado sjecam i eto tako je ostala zelja da imam jednog.
posto je placa minimalac,zenina isto,a i dvoje djecurlije je tu,onda je to ostala duga zelja,i eto na kraju uzeo kredit od 1000e i kupio ficu,pocastio zenu i djecu cevapima i milina,bitno da je on u garazi,a za ostalo cemo vidjeti.
plan je bar dovesti ga u ok stanje za tehnicki pa rega,a kad ce to biti zavisi od radova limarijskih,koje moram da vidim kako cu izvrsiti i slicno.
evo koja slika sad masine.
sa lijeve strane nema nikakav nosac za posudu,ali na hladnjaku iznad cepa ima rupa i crijevo kratko koje ne ide nigdje,cudno.....
mozda je to da neki visak iscuri ili nesto slicno?
ili je hladnjak od novijeg ficosakija?
molim misljenja?
i evo slika jedna,posto mi je jedan kolega rekao da je na mom ugradjen alternator od novijih,pa je li to istina?
ljuti- Aktivni Član
ljuti- Aktivni Član
Ma mene taj alternator i vara najvjerojatnije.
Koja je ovo godina uopće?
Posudu očito nije ima ko šta je kolega gori napisa, ali po meni onda nije ni alternator treba imati, ali ta tvornica je inače bila čudo tako da je sve moguće. Možda je netko i kompletan motor nekad zaminija. Ali to ništa neka te ne brine. Mehanika je lakše rješiva. Limarija je ta koja mene uvik brine. (Ali dobro ,ja san na Vi s limarijom - možda ćeš ti imati više sreće). Alnaser jedan nabavi, servisiraj ga da vrti uredno, razvodnik potresi, karburator isto tako, malo ivasola da opereš motor. Sviće, ulje... Ono osnovno, poštelat fazu i da pali na zub. Jer to kako fićo pali kad je uštelan lipo- uf - vrlo malo auta tako
Kresne na pola zuba.... Vidit ćeš, svaki put ćeš se nasmijati od uha do uha...
Koja je ovo godina uopće?
Posudu očito nije ima ko šta je kolega gori napisa, ali po meni onda nije ni alternator treba imati, ali ta tvornica je inače bila čudo tako da je sve moguće. Možda je netko i kompletan motor nekad zaminija. Ali to ništa neka te ne brine. Mehanika je lakše rješiva. Limarija je ta koja mene uvik brine. (Ali dobro ,ja san na Vi s limarijom - možda ćeš ti imati više sreće). Alnaser jedan nabavi, servisiraj ga da vrti uredno, razvodnik potresi, karburator isto tako, malo ivasola da opereš motor. Sviće, ulje... Ono osnovno, poštelat fazu i da pali na zub. Jer to kako fićo pali kad je uštelan lipo- uf - vrlo malo auta tako
Kresne na pola zuba.... Vidit ćeš, svaki put ćeš se nasmijati od uha do uha...
Bok Ljuti. Hladnjak je novi tip kao i altenator tvornica je počela altenatore ugrađivati 1980 godine Tvoj treba imati dinamo pošto ti je regler kod bobine crna kutija Ajde uslikaj pločicu s podacima ona kod auspuha aluminijska tako da ti kažemo koji je tvoj model Z-750 .I nosaći ekspanzione posude ima 2 tipa novi i stari.
Tomislav- Član
- Broj komentara : 81
Registration date : 26.12.2009
76 je godiste,lux model.
anlaser sam odnio kod jednog starog autoeletkricara,pa ce ga on srediti.
inace ficko pali vrlo lako uz gurku,samo sto ja ne zelim na gurku pa cekam da eletricar to sredi.
jednom sam ga samo pri kupnji upalio na gurku,radio je ok,malo je kao trokirao pri voznji ali ler je imao uredan,vrlo lako je upalio nakon 3-4 mjeseca stajanja.
anlaser sam odnio kod jednog starog autoeletkricara,pa ce ga on srediti.
inace ficko pali vrlo lako uz gurku,samo sto ja ne zelim na gurku pa cekam da eletricar to sredi.
jednom sam ga samo pri kupnji upalio na gurku,radio je ok,malo je kao trokirao pri voznji ali ler je imao uredan,vrlo lako je upalio nakon 3-4 mjeseca stajanja.
ljuti- Aktivni Član
a ta crna kutija sto je kod bobine,idu neke zice prema to kutiji ali su zice odspojene i ta crna kutija nije sad na nista spojena,inace sam mislio da su tu osiguraci,ali sam kasnije vidio da su oni naprijed
a vidjeti cu bas na onoj plocici sa podatcima,tamo pise koji je i broj masine pa cu pokusti na masini da nadjem kojeg je ona broja.
mozda je tokom godina netko stavljao od dijelova sta je uspio da nadje,jer eto ima tih zica koje nikuda ne vode.
na alternator na primjer idu neke 3 zice.
za trecu nisam uspio da nadjem za sta bi ona trebala da bude,jer ide jedna debela crna,ona je plus i to sam spojio,ide jedna druga malo tanja ona ide na onaj mali pipak na automatu i to je ok,a otkud treca crna nije mi bilo jasno bas jer nema mjesta za nju,mislio sam da je to masa,ali kasnije citam da taj anlaser ima masu preko tijela kad ga spojis sa masinom
a vidjeti cu bas na onoj plocici sa podatcima,tamo pise koji je i broj masine pa cu pokusti na masini da nadjem kojeg je ona broja.
mozda je tokom godina netko stavljao od dijelova sta je uspio da nadje,jer eto ima tih zica koje nikuda ne vode.
na alternator na primjer idu neke 3 zice.
za trecu nisam uspio da nadjem za sta bi ona trebala da bude,jer ide jedna debela crna,ona je plus i to sam spojio,ide jedna druga malo tanja ona ide na onaj mali pipak na automatu i to je ok,a otkud treca crna nije mi bilo jasno bas jer nema mjesta za nju,mislio sam da je to masa,ali kasnije citam da taj anlaser ima masu preko tijela kad ga spojis sa masinom
ljuti- Aktivni Član
koliko vidim masina djeluje da je od novijeg ficosakija,broj koji je na plocici i na masini nije isti,tako da noviji anlaser i dodatni prikljucak za posudu vode daju taj zakljucak.
e sad izgleda da anlaser nije spojen kako treba,koliko vidim po internetu stariji tip masine ima dinamu i gore tu crnu kutiju,a noviji tip ima anlaser i treba imati negdje regulator napona,ovdje je to nekako kao spajano na staru instalaciju.
e sad puni li anlaser AKU to ne znam kako provjeriti
imam i video ali ne da mi da ga postavim
e sad izgleda da anlaser nije spojen kako treba,koliko vidim po internetu stariji tip masine ima dinamu i gore tu crnu kutiju,a noviji tip ima anlaser i treba imati negdje regulator napona,ovdje je to nekako kao spajano na staru instalaciju.
e sad puni li anlaser AKU to ne znam kako provjeriti
imam i video ali ne da mi da ga postavim
ljuti- Aktivni Član
Ej Ljuti, ja Ti čitam temu al nisam sposoban pomoći....barem ne ovako iz glave . Nemam iskustva niti sa mehanikom niti elektrikom pa kad idem nešto radit istražujem kao i Ti, amam i pomoć unutar kuće koji figuara pozna u dušu pa i to puuuuno znači.
Ima tu forumaša koji znaju i nisu škrti za pomoć pa pričekaj da nalete na temu.
Doduše fićo je toliko jednostavan da usporedbom slika možeš puuuno tog odgonetnut i sam napravit, a to već radiš i sam.
Ima tu forumaša koji znaju i nisu škrti za pomoć pa pričekaj da nalete na temu.
Doduše fićo je toliko jednostavan da usporedbom slika možeš puuuno tog odgonetnut i sam napravit, a to već radiš i sam.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
ma volim ja da istrazujem,znam cisto malo osnovno o mehanici i struji,ali eto uci se.
svijetli na tabli ono sto pise dinamo,pa me brine kako je spojeno sve i da li anlaser i dalje puni aku
svijetli na tabli ono sto pise dinamo,pa me brine kako je spojeno sve i da li anlaser i dalje puni aku
ljuti- Aktivni Član
gledao sad malo instalaciju,pa me muci.
znaci ovaj noviji alternator na sebi iza ima regulator napona?
e sad sa alternatora idu 2 zice,jedna crvena i jedna crna.
e sad kod mene je spojeno tako da crvena zica je izvucena i dovucena na mjesto gdje treba stajati anlaser?
i sa alternatora druga crna zica je izvucena i spojena je dalje na instalaciju prema kabini.
e sad kod samog anlasera imam sad 3 zice.
jedna debela crna koja dolazi ispod auta i nju sam spajao na maticu veliku na anlaseru,i jedna crvena koja je dolazila na automat anlasera.
e sad ja imam kao jos jednu zicu koja je direkt crvena sa alternatora i izvucena je do anlasera?
znaci ovaj noviji alternator na sebi iza ima regulator napona?
e sad sa alternatora idu 2 zice,jedna crvena i jedna crna.
e sad kod mene je spojeno tako da crvena zica je izvucena i dovucena na mjesto gdje treba stajati anlaser?
i sa alternatora druga crna zica je izvucena i spojena je dalje na instalaciju prema kabini.
e sad kod samog anlasera imam sad 3 zice.
jedna debela crna koja dolazi ispod auta i nju sam spajao na maticu veliku na anlaseru,i jedna crvena koja je dolazila na automat anlasera.
e sad ja imam kao jos jednu zicu koja je direkt crvena sa alternatora i izvucena je do anlasera?
ljuti- Aktivni Član
Aj bogati nazovi. 0914882201.
Ukratko dvi žice sa alternatora - deblja ide na alnaser, tanja u kabinu na lampicu.
Na alnaseru tri žice, dvi-jedna sa akumulatora, druga sa alternatora zajedno na automat- vida M8- ključ 13
I jedna sa brave na automat- Stopica. I to je to, kad upališ lampica se mora ugasiti, i instrumentom na akumulator 13.8 do 14,2 V.
Ukratko dvi žice sa alternatora - deblja ide na alnaser, tanja u kabinu na lampicu.
Na alnaseru tri žice, dvi-jedna sa akumulatora, druga sa alternatora zajedno na automat- vida M8- ključ 13
I jedna sa brave na automat- Stopica. I to je to, kad upališ lampica se mora ugasiti, i instrumentom na akumulator 13.8 do 14,2 V.
nasao odgovor,isti kao sto ste mi vi napisali,samo nisam ocekivao da su alternator i anlaser bas tu povezani,ali sad mi je sve jasno.
hvala
hvala
ljuti- Aktivni Član
Stranica 1 / 20. • 1, 2, 3 ... 10 ... 20
Stranica 1 / 20.