Presjek Fićinog Motora
Stranica 1 / 1.
Presjek Fićinog Motora
Za sve one koji nisu znali ,a zanima ih kako izgleda Fićin motor u presjeku izvolite .
Zadnja promjena: Hornet; 19/6/2009, 12:06; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Re: Presjek Fićinog Motora
postoje razni prikazi presjeka ficinog motora po literaturama... Evo još nekih...
Koncepcija fičinog motora je dosta stara, fićo ima izdržljive i surove motore ali isto se ne slažem sa nekim tehničkim rješenjima... mogli su ga bar malo unaprijedit tokom godina.
Npr. trebali su napravit ravni karter, malo još produžit blok motora i imat ravnu bazu, a ne one polumjesece na koje se uvik motor "znoji". Napravit prežunjere od klavijature 10mm, a ne 8mm, jer kod fiće se one znaju izgulit iz glave. Ne sviđa mi se šta su navoji vida od glave u bloku direktno povezani sa kanalima od vode, pa tu nekad zna probit voda pa vide zapeku i nemožeš ih popustit. A koliko sam vidija motori mogu podnit dosta toga, i gasiranje i grijanje, i traju i voze.
Npr. trebali su napravit ravni karter, malo još produžit blok motora i imat ravnu bazu, a ne one polumjesece na koje se uvik motor "znoji". Napravit prežunjere od klavijature 10mm, a ne 8mm, jer kod fiće se one znaju izgulit iz glave. Ne sviđa mi se šta su navoji vida od glave u bloku direktno povezani sa kanalima od vode, pa tu nekad zna probit voda pa vide zapeku i nemožeš ih popustit. A koliko sam vidija motori mogu podnit dosta toga, i gasiranje i grijanje, i traju i voze.
Gost- Gost
Da kolega sto je dobro ima i lošega ,ali u poređenju sa Skalom Z-101 DMB motor, koja na 90000 tkm troši ulja kao motorna pila tada je Fićin motor zmaj !!!!!!!
Zadnja promjena: Hornet; 25/6/2009, 16:10; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Fiat (DA ) DMB (NE) morate to potvrditi ??
Zadnja promjena: Hornet; 25/6/2009, 16:09; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Similar topics
» Nabrijavanje 750 i 850 motora...
» peglica bis bez motora
» Podmazivanje motora
» Zamjena motora
» Zamjena motora
» peglica bis bez motora
» Podmazivanje motora
» Zamjena motora
» Zamjena motora
Stranica 1 / 1.