početak fićo 850, 83g
+34
Čuvitar
fico01
jasmin.ck
cofi69
pedjamil
xxyy333
Sasha19_81
FLASHmata993
Ćofi
Juraj83
gornji grad
zastava750(fićo)
fusher
Zloćko
BISTRI
Floyd ZG
unjke
solex
funkymonoloko
dr.Damba
Luka 850
Miljenko
Special
puyol
stipo68
Camshaft
Lav
Hrki
Filip
prka126
miniV8
johan
puyolov tata
miro
38 posters
Stranica 3 / 36.
Stranica 3 / 36. • 1, 2, 3, 4 ... 19 ... 36
Re: početak fićo 850, 83g
P.S. miro ako ti treba pogledat kod plavljanina išta ja sam ti preko puta njega pa mi nije najmani problem ić bacit oko da neideš bezveze
Fala ti puno , ipak budem pričekao drugi tjedan dok mi majstor izmjeri promjer klipa da znam koji je motor uopče i napiše kaj mi točno treba.
Kraj tokiča sam prolazio pa se raspitao. Nema ništa a nemaju pojma ni gdje bi bilo.
Kraj tokiča sam prolazio pa se raspitao. Nema ništa a nemaju pojma ni gdje bi bilo.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
ako te zanima imam ti ja prstenove std za ficu(samo izmiri promijer klipa)poklonim ti ih.
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Hvala ti puno, javim se ako mi bude trebalo ali onda pada cuga ako ništa drugo.
Ja sam prije godinu dana radija motor na fići, strojna obrada i dijelovi su me izašli 2000 kn, s tim da sam radija sam..... znaći novi klipovi, uređena glava, novi ležajevi, pumpa ulja, lanac i lančanici, čepovana radilica i novi ležaji bregaste....... sve do sad je motor ok, tako kad ga jednom dobro složiš nema straha.
Ako je 850 onda ima promjer klipa 63mm a hod 68mm, ako je 750 special onda ima promjer klipa 62 i hod 63.5mm
Ako je 850 onda ima promjer klipa 63mm a hod 68mm, ako je 750 special onda ima promjer klipa 62 i hod 63.5mm
Gost- Gost
Odlično, fala puno. Idem majstora tlačiti da izmjeri pa da znam krenut dalje.
Poslikah felgu, čovac ju je stvarno odlično napravio jer je na pola felge rub falio. Još ove tri polakirati i to je gotovo.
Koja bi mi veličina guma najbolje pasala sa tim da ne mislim proširivati rubnjake a da mi ne zapinje?
Hehe, kolko vidim, to su felge iste ko ove kaj sam ja kupil prošli tjedan, vidi: http://www.ficoforum.net/prezentacija-fia-projekti-f7/750-le-iz-84-t915-30.htm
Inače na ovima su gume 155/70 - 13, probal sam doduše samo na prednji kotač, ali s obzirom na ET, ne bi smjele nigdje zapinjat...
Inače na ovima su gume 155/70 - 13, probal sam doduše samo na prednji kotač, ali s obzirom na ET, ne bi smjele nigdje zapinjat...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Vidiš, vidiš nemreš vjerovat. Ove mi je frend poklonio jer su mu ostale od jugiča. Šteta mi ih je bilo ostaviti jer nisu tako loše ali ovaj je stvarno napravio čudo kaj ju je složio.
Još ako će ti fićo ostati bijeli jel ja svojem mislim tu boju ostaviti, biti će dva skoro pa dva slična. Zanimljivo
Još ako će ti fićo ostati bijeli jel ja svojem mislim tu boju ostaviti, biti će dva skoro pa dva slična. Zanimljivo
Znam da 145 ne zapinju jer sam to imao na svom još 95". Kako ni 155 ne zapinju onda tražim sigurno njih.
miro je napisao/la:Još ako će ti fićo ostati bijeli jel ja svojem mislim tu boju ostaviti, biti će dva skoro pa dva slična. Zanimljivo
Ostat će bijeli, ali ne bude tak skoro gotov pa zasad imaš monopol na ovu verziju...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
A jooooj di sam ja još do nečega. Kompiči me zaj... da će mi ćof biti regan možda 2012 ali se nedam. Zima mi predugo traje.
Samo polako i sve će se napravit, koliko je gušt radit fiću toliko ga je gušt i vozit, zato polako
Gost- Gost
Lijepe felge
Special- Aktivni Član
- Broj komentara : 308
Registration date : 04.10.2009
Radilo se u zadnje vrijeme ipak u kučnoj,(čitaj podrum od zgrade) jer moj zagorski prijatelj nema vremena za slagati pravi auto nego nekakve trule golfove koje mu je puno dvorište. Tako da sam otišo po motor u VŽ i dofurao ga doma. Prije radova sam morao šupu isprazniti sa maminim teglama od univerzijade i raznim plinskim pečima,bojama i bojlerima iz 80-ih od starog koji je govorio da će to trebati, srečom krupni otpad je taman bio u našem kvartu.
Tako da sam si sredio malu radionu sa policama i strujom koju sam si dofurao od zgradinog stubišta i samo sam čekao da se neko dođe buniti pa da ga steram u PM.
Tako ja i frend u petak oboružani knjigom koju smo skinuli sa neta i 3 lit vina dovršili rastavlanjenje makine u atome. Motor nikad nije otvran bio tako da je na njemu sve standard. Nakon vječanja smo zaključili da idem u generalku sa novim klipovima,lancem,ventilima što bi me nekih plus,minus 1200kn izašlo. (umirao bi u mukama da žena zna di pare odu) srečom neke felge sam prodao tako da se pokrpalo.
U subotu smo otišli do čovjeka u savski gaj koji ima strojnu i razveselio se ko dijete kad je čuo da imamo motor od fičeka. Uređenje kompletne glave, cilindara, osovina, svega cca 800kn.
Složiti ću motor kak treba pa sam miran sa tim. Tako da radovi napreduju a sljedeči korak je dofurati auto do ZG sa kombijem tako da nikad dosadno.
Tako da sam si sredio malu radionu sa policama i strujom koju sam si dofurao od zgradinog stubišta i samo sam čekao da se neko dođe buniti pa da ga steram u PM.
Tako ja i frend u petak oboružani knjigom koju smo skinuli sa neta i 3 lit vina dovršili rastavlanjenje makine u atome. Motor nikad nije otvran bio tako da je na njemu sve standard. Nakon vječanja smo zaključili da idem u generalku sa novim klipovima,lancem,ventilima što bi me nekih plus,minus 1200kn izašlo. (umirao bi u mukama da žena zna di pare odu) srečom neke felge sam prodao tako da se pokrpalo.
U subotu smo otišli do čovjeka u savski gaj koji ima strojnu i razveselio se ko dijete kad je čuo da imamo motor od fičeka. Uređenje kompletne glave, cilindara, osovina, svega cca 800kn.
Složiti ću motor kak treba pa sam miran sa tim. Tako da radovi napreduju a sljedeči korak je dofurati auto do ZG sa kombijem tako da nikad dosadno.
tako je miro,budes ceka nekog da ti ucine mozes i ostariti + jos vracati usluge...kakvo je vino,hahahahahaa,zeni kupi cvijetic jedan i zaboravit ce di lova ide(iz osobnog iskustva hahaha),,a ako sta triba pitaj slobodno,jer nisi glup ako pitas....
johan- Moderator
Vino je domače iz zelinskog vinorodnog kraja. Kak smo krenuli neće dočekati drugu berbu. Glava ne boli ni od 2 litre a to je bitno Sve se da odraditi samo treba dobre volje, ženi moram vrt ruža posaditi hahaha.
Zasada mi ide sve super a za pomoč naravno da pitam.
Zasada mi ide sve super a za pomoč naravno da pitam.
Frend mi došao na ideju kako alu dijelove ispolirati. Kako radi u štampariji imaju papirne role koje se vrte po pol ure tako da bi ih mogao prisloniti na njih i ispalo je više nego odlično. Malo bezbojnog gore i to je to. Majstor improvizacije na dijelu.
dobro odmasti prvo nego pocmes lakirati(ne nitrom),i zagrij dijelove na 20-ak stupnjeva,onda ce biti lak dugotrajan..imas specijalni odmascivac u auto lakirera pitaj pola deca da ti dadu...
johan- Moderator
jbga, polakirano već, valjda bu trajalo
Evo ga doma, bolje sam odma.......
Ovaj vikend je konačno došlo do preseljenja stroja u ZG. Nema garažu ali tako ide u rastavljanje pa onda kod limara. Točno su mi falila ona 7 cm da zatvorim vrata na kombiju ali nije bilo problema. Dobro smo ga zvezali pa nije pobjego. Bitno da je on doma.
Ovaj vikend je konačno došlo do preseljenja stroja u ZG. Nema garažu ali tako ide u rastavljanje pa onda kod limara. Točno su mi falila ona 7 cm da zatvorim vrata na kombiju ali nije bilo problema. Dobro smo ga zvezali pa nije pobjego. Bitno da je on doma.
Radilo se još dosta ovih tjedana. Dijelovi su nabavljeni za cijelu generalku sa novim klipovima i lagerima. Sada čekam da mi čovjek završi strojnu obradu i to već me j... dva tjedna. Nazovem ga i uvijek je gotovo danas. Ko da mi radi đaba pa ga moram zvati i moliti. Već sam lud.
Na pumpi goriva je zamjenjena membrana, na alternatoru lageri, na vodenoj lageri i semerinzi, a u frtajleru platine tako da je to gotovo. Difuzor je bio skroz bez gume pa smo našli ovu plavu gumu koja će poslužiti, unikatna je jel takvu niko nema. Nije nešto al je besplatno.
Super je kaj ljudi oko mene znaju čim sam okupiran več pol godine tako da mi je čovjek našao na tavanu knjigu ZASTAVA 750 iz 85 godine. Ostalo mu još dok je on imao fiću pa se sjetio da je ima negdje.
Na pumpi goriva je zamjenjena membrana, na alternatoru lageri, na vodenoj lageri i semerinzi, a u frtajleru platine tako da je to gotovo. Difuzor je bio skroz bez gume pa smo našli ovu plavu gumu koja će poslužiti, unikatna je jel takvu niko nema. Nije nešto al je besplatno.
Super je kaj ljudi oko mene znaju čim sam okupiran več pol godine tako da mi je čovjek našao na tavanu knjigu ZASTAVA 750 iz 85 godine. Ostalo mu još dok je on imao fiću pa se sjetio da je ima negdje.
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Stranica 3 / 36. • 1, 2, 3, 4 ... 19 ... 36
Stranica 3 / 36.