početak fićo 850, 83g
+34
Čuvitar
fico01
jasmin.ck
cofi69
pedjamil
xxyy333
Sasha19_81
FLASHmata993
Ćofi
Juraj83
gornji grad
zastava750(fićo)
fusher
Zloćko
BISTRI
Floyd ZG
unjke
solex
funkymonoloko
dr.Damba
Luka 850
Miljenko
Special
puyol
stipo68
Camshaft
Lav
Hrki
Filip
prka126
miniV8
johan
puyolov tata
miro
38 posters
Stranica 4 / 36.
Stranica 4 / 36. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 20 ... 36
Re: početak fićo 850, 83g
ideš miro,poslovi kod tebe dobro napreduju.
samo naprijed
samo naprijed
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Konačno mi je gotova strojna ali naravno ne sve. Ostalo je još na klipnjače uprešati puškice tamo gdje bolcne idu. Tog nisam vidio da ima za kupiti pa čovjek mora napraviti. Al ko čeka i dočeka.
cilindri su brušeni na 63.40 II specijalu jer su bili dosta hrđavi iznutra a leteči i ležeči na I specijalu. Četiri ventila sam morao mjenjati i to je otprilike to.
Pofarbao bi blok u crvenu ali imaju samo srebrnu i crnu toplostalnu boju pa sam mislio uzeti sprej za čeljusti pa sa tim pošpricati, jel imao netko sa tim iskustva?
Ovaj vikend bi trebao sastaviti makinu, ostale stvari oko nje sam odradio pa da se limarije primim jer tu će biti posla.
cilindri su brušeni na 63.40 II specijalu jer su bili dosta hrđavi iznutra a leteči i ležeči na I specijalu. Četiri ventila sam morao mjenjati i to je otprilike to.
Pofarbao bi blok u crvenu ali imaju samo srebrnu i crnu toplostalnu boju pa sam mislio uzeti sprej za čeljusti pa sa tim pošpricati, jel imao netko sa tim iskustva?
Ovaj vikend bi trebao sastaviti makinu, ostale stvari oko nje sam odradio pa da se limarije primim jer tu će biti posla.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
ja imam iskustva sa otvaranjem pive na trecoj slici,hahahaha,nemoj sprejevima pituravati,oni ti se skidaju benzinom,radije uzmi 2k boju i opituraj blok,tu ti je tenperatura 90 stupnjeva a to ta boja moze podniti.....
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Ovo mi je najslađi dio restauracije auta, sastavljanje motora, hehe
Gost- Gost
Fino to napreduje! Ako bude sreće, jednom ćemo imat iste fićeke, boja i felge su već tu, meni je isto u planu konverzija u 850, jedino će tvoj bit noviji s obzirom na detaljne radove na motoru... Samo naprijed!
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Miljac
Zaista to bu mala zvjer na cesti. Ma kad motor upali na panku i kad je limarija i lakiranje gotovi stavi ga unutra. Pa onda stakla se stave pa lapme branici pa nazadnje unutrasnjost. Neznam dal si slagal instalaciju od auta al to nebi bilo lose. Nove zice pa kocnice motor i getriba sve slozeno pa to 15g nemas sto ulgat vise. Samo polako vozit redoviti servis i mozes ficom di srce pozeli. Samo polako bez zurbe. Nista ne nabrzinu. Auto treba pedatno slozit i sa ljubavlju. Ak ti se koji dan neradi po njemu pa nemoj. Ima dana i sve bu na vrjeme.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
E to me za boju zanimalo, znači ne treba biti neka boja za toplinu. Baš sam poslikao limariju i biti će posla, stavim danas. Kad sam ga uzeo mislio sam ga pokrpati i voziti ali kad sam počeo dio po dio skidati, reko ajde da napravim sve kak spada. Jedva čekam kad bude sve gotovo, prava uživancija ali polako koliko lova dopušta.
Miljac
A nekih boja ima u molidonu za kupit. A blok ljepo dat ispjeskarit i u crno pofraat i bit ce ko iz trvornice. A zapravo kopletan ovjes i zadnje skare ispjeskarit pofarbat. Treba puno truda i rada al rezultat bude vidljiv kad bu sve gotovo. A ja sam radio di je bila pjeskarilica i gazda je dao sve dj limarije pjeskarit i uredit zastitit dve ruke boje i dip je isti nakon pet g ko i kad smo ga radili. Skupo je al je pravi postupak. Sretno u radovima.
Fala na podršci, bilo bi super sve fino obraditi sa pjeskarenjem ali i ovak je borba da se sve odradi što jeftinije.
miro bitno da se nesto radi ,samo naprijed,na kraju ces biti zadovoljan i ponosan na svoje vozilo,pogotovo jer si vecinu sam odradio
ajde slikaj sve sta radis da i mi malo vidimo
ajde slikaj sve sta radis da i mi malo vidimo
Hrki- Administrator
miro je napisao/la:
Da nije sve tako sivo zmaj ima na sebi nove zadnje amortizere
ovo sa zmajem mi je pre jako samo polako stari zmaj ce bit bomba
Nema predaje, danas idem karter oprati i pofarbati a i klipnjače su valjda gotove. Ovaj vikend sastavljam makinu pa sve poslikam.
Miljac
A ljepo ljepo bitno je da se neke radi. A kaj se tice dobrih auspuha a opet da nisu glasni da se susjedi nebuniju ljepo u auspuh servis LASTOVCIC prema samoboru. Taj je za mnoge tkace aute radio. A dao bi prjedlog svima da da se stavi na forum brojevi od autolimara mehanicara autoelektricara autolakirera. Svako ima nekog za preporuku pa zasto ne nazvat i pitat. A ja velim treba napravit auto da je ko novi. Bolje skupit lovu pa napravit kak treba. Jer poslovica kaze skrtac dva put placa. Za valastitu sigurnost i za druge ljude treba auto bit ispravan. Imat dobre kocnice amortizere itd. Ja sam reko da covjek sam neradi vec majstori ispod 2 tisuce eura da svu limariju i meh radi nemoze proc. Izgleda puno al izracunajte sami. Stim da dj kupujete kod nas.
Miljac
A ljepo ljepo bitno je da se neke radi. A kaj se tice dobrih auspuha a opet da nisu glasni da se susjedi nebuniju ljepo u auspuh servis LASTOVCIC prema samoboru. Taj je za mnoge tkace aute radio. A dao bi prjedlog svima da da se stavi na forum brojevi od autolimara mehanicara autoelektricara autolakirera. Svako ima nekog za preporuku pa zasto ne nazvat i pitat. A ja velim treba napravit auto da je ko novi. Bolje skupit lovu pa napravit kak treba. Jer poslovica kaze skrtac dva put placa. Za valastitu sigurnost i za druge ljude treba auto bit ispravan. Imat dobre kocnice amortizere itd. Ja sam reko da covjek sam neradi vec majstori ispod 2 tisuce eura da svu limariju i meh radi nemoze proc. Izgleda puno al izracunajte sami. Stim da dj kupujete kod nas.
Slabo sam ovaj vikend nešto radio jer sam ga utopio u cugi, Al sam uspio ventile posližiti u federe jer sam posudio posljednje čudo tehnike i sa kirurškom preciznošču i treskavim rukama, gledao frenda koji je ubacio osigurače unutra. Ovim putem mu se zahvljujem.
ides miro. samo naprijed
Hrki- Administrator
sa nisi malo kanale pripasa od usisa i ispuha,nebi mu skodilo
johan- Moderator
baš bi mogao
Miljac
Pa zaista ljepo. A da malo kanale uredit da mali lakse dise. A samo polako da bu sve na svom mjestu. A valjda nebu viska djelova.
To ćemo tek vidjeti, sve mi je u jednoj kutiji jer sam makinu raskopao u VŽ pa sve selio doma. Al uvijek mora ostati viška dijelova jer to tak ide u pravilu . Upravo uzeo klipnjače i cijeli posao platio 800 kn. Brušenje cilindara,glave,radilice,čovjek dao 4 nova ventila,uprešao puškice u klipnjače. Mislim da je OK cijena ali zato me zavlačio mjesec dana. Sve u svemu to je to.
Miljac
Ma nije nista puno. Samo kod sklapanja sve dobro naulji pa stavljaj. Znaci sve lezajeve itd. Jer ko maze taj i vozi. Ak neko misli da bu ficu slozio za malo love to bas nije tak. Ak znas 60% sam ili prijatelje imas kaj ti pomazeju to puno znaci. Al ic placat limara lakirera elektricara tu ode puno love. A ja sam prvo iso kupovat sarafe nove pa nove stopice za zice di je trebalo i tak redom. A polako miro i bit ce sve dobro i ljepo. Nezuri do ljeta i odlaska na more bude valjada.
Obavezno prije montaže stavi ležajeve u klipnjaće i u blok i sve stegni sa moment ključem, onda izmjeri zračnost između radilice i letečih i temeljnih ležajeva, to je jako bitno napravit!!! Zračnost mora bit od 0.02-0.06 mm.
Isto je tako bitno prije montaže klipova skinit sa njih prstenove i stavit ih u cilindre i provjerit zračnost!
Isto je tako bitno prije montaže klipova skinit sa njih prstenove i stavit ih u cilindre i provjerit zračnost!
Gost- Gost
Hvala, ovakve stvari su mi potrebne za znati.
Evo uspio sam sastaviti pol mašine, taman mi je trebalo za to 3 i pol sata. Kako mi je kolega NightRider rekao klipovi su išli fino u cilindar a i zračnosti je bilo između radilice i ležajeva. Jedina greška kod sklapanja je bila što smo zaboravili staviti čahure od bregaste a to smo skužili kad smo več montirali lanac. Sve sam zauljio tak da se motor fino okreče. Mrvicu teže ide kada 2 i 3 klip idu prema gore.
Savjet drugima ako se upuste u ovakav pothvat neka si šerafe lijepo spreme i napišu od čega su tako da nemaju kupus i ne gube vrijeme tražeči koji ide gdje.
[/URL] [/URL] [/URL]
Savjet drugima ako se upuste u ovakav pothvat neka si šerafe lijepo spreme i napišu od čega su tako da nemaju kupus i ne gube vrijeme tražeči koji ide gdje.
[/URL] [/URL] [/URL]
odlicno miro,a moga si primiriti i lezajeve bregaste kad nije motor u auti nije kasno jos.
imas PM.
imas PM.
johan- Moderator
Stranica 4 / 36. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 20 ... 36
Stranica 4 / 36.