početak fićo 850, 83g
+34
Čuvitar
fico01
jasmin.ck
cofi69
pedjamil
xxyy333
Sasha19_81
FLASHmata993
Ćofi
Juraj83
gornji grad
zastava750(fićo)
fusher
Zloćko
BISTRI
Floyd ZG
unjke
solex
funkymonoloko
dr.Damba
Luka 850
Miljenko
Special
puyol
stipo68
Camshaft
Lav
Hrki
Filip
prka126
miniV8
johan
puyolov tata
miro
38 posters
Stranica 29 / 36.
Stranica 29 / 36. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 32 ... 36
Re: početak fićo 850, 83g
Tomtom budes ti meni jednu ekspertizu spajanja napravio pa cemo je staviti da bude tu na forumu
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Evo novosti malo. Kako mi je rega istekla prije dva tjedna reko ajmo mi na registraciju. Neda mi se skidat tablice oa nosit pa ovo pa ono. Ajmo minto resiti.
Kaze meni stricek na tehnickom da sam presao samo 2000km u godini dana...mislim si pa gdje. Bio u Rijeci na skupu i guinessu u Slo. Dobro se i skupilo.
Mislio sam ici sutra ali sam skuzio da je praznik sutra pa se u 17 sati sjetio da bi trebalo poci. Nabrzinu skinuo auspuh, maglenke i montirao retrovizor koji mi je mlada iscupala kad je vozila hehe. I naravno malo ga podapro.
Na ulazu slusao nekog dedu pol ure kako je svercao fice za vrijeme Yu i kako je uzeo vrecu od krumpira i neku tekucinu biser 10??? tako nekako i svaki auto je oprao sjedala sa time i tu je vec 100 dem zaradio.
I tako evo mene na redu....tehnicar gleda...obilazi...onako u cetrdesetim godinama covek...kaze kocnice super...proba trubu na volanu ali nema funkcije jer je strgano nesto..sta, vec sam zaboravio pa imam crveni taster. Kaze volan i sjedala nisu dobra a i kopce mu bodu oci. Reko gospon...kopce su tu jer mi se hauba jednom otvorila, a sjedala ma mojih 190 cm nemaju funkciju i ne vidim van a truba je takva. Nasmije se i uzme onaj naljepak da skida i kaze ajd unutra .
Pita me zasto mi je kljuc 14 zacvikan u klapni da mi bude otvorena i jel to tako treba biti...reko to je za hladenje. To bi se kao trebalo nesto otvarati ali to ni novo nije radilo.
I tako ja prosao, i zato ne zelim nikakve dinde, diskove i neovisne inpizdarije. Skinem maglenke i auspuh i dobar dan..dobar dan.
Nekako mi mrsko kiler napred stavljat pffff. Stavio sam novi cep i indikator temp i nije presao sad 90. Jest da sam se vozio 15 minuta tamo i 15 min nazad ali super. Moram po autoputu ga malo stisnut pola sata pa cemo vidit
Za homokinetiku, motor 45, alu karter, nista nije pitao a nije ni skuzio. Hauba se skroz zatvara i to je to. A valjda cu se ove godine neato vise voziti..bumo vidli
Kaze meni stricek na tehnickom da sam presao samo 2000km u godini dana...mislim si pa gdje. Bio u Rijeci na skupu i guinessu u Slo. Dobro se i skupilo.
Mislio sam ici sutra ali sam skuzio da je praznik sutra pa se u 17 sati sjetio da bi trebalo poci. Nabrzinu skinuo auspuh, maglenke i montirao retrovizor koji mi je mlada iscupala kad je vozila hehe. I naravno malo ga podapro.
Na ulazu slusao nekog dedu pol ure kako je svercao fice za vrijeme Yu i kako je uzeo vrecu od krumpira i neku tekucinu biser 10??? tako nekako i svaki auto je oprao sjedala sa time i tu je vec 100 dem zaradio.
I tako evo mene na redu....tehnicar gleda...obilazi...onako u cetrdesetim godinama covek...kaze kocnice super...proba trubu na volanu ali nema funkcije jer je strgano nesto..sta, vec sam zaboravio pa imam crveni taster. Kaze volan i sjedala nisu dobra a i kopce mu bodu oci. Reko gospon...kopce su tu jer mi se hauba jednom otvorila, a sjedala ma mojih 190 cm nemaju funkciju i ne vidim van a truba je takva. Nasmije se i uzme onaj naljepak da skida i kaze ajd unutra .
Pita me zasto mi je kljuc 14 zacvikan u klapni da mi bude otvorena i jel to tako treba biti...reko to je za hladenje. To bi se kao trebalo nesto otvarati ali to ni novo nije radilo.
I tako ja prosao, i zato ne zelim nikakve dinde, diskove i neovisne inpizdarije. Skinem maglenke i auspuh i dobar dan..dobar dan.
Nekako mi mrsko kiler napred stavljat pffff. Stavio sam novi cep i indikator temp i nije presao sad 90. Jest da sam se vozio 15 minuta tamo i 15 min nazad ali super. Moram po autoputu ga malo stisnut pola sata pa cemo vidit
Za homokinetiku, motor 45, alu karter, nista nije pitao a nije ni skuzio. Hauba se skroz zatvara i to je to. A valjda cu se ove godine neato vise voziti..bumo vidli
Ma to te ja pitam...
Na koji način si riješio zatvaranje haube?
Na koji način si riješio zatvaranje haube?
jasmin.ck- Aktivni Član
- Broj komentara : 628
Registration date : 15.04.2009
Skracen frtajler, kako i gdje je kracen nemam pojma. Dobio ga takvog slozenog zajedno sa elektronskim paljenjem tako da nemam pojma nista o tome. Znam samo da se zatvara
Tako se to radi. Jednostavno, poluglatko, i uspješno. Slika razvodnika bi pomogla , čisto ovo radi zatvaranja haube. Ali svakako to je to.
Di je kolega camshaft da vidi kako to ide.... 🤭
Di je kolega camshaft da vidi kako to ide.... 🤭
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
jasmin.ck- Aktivni Član
Čekaj, čekaj, amo otvorit novu temu. Ovo je meni osobno jako zanimljivo. Ciljan ja ovo već neko vrime ali nisan ima s kim podjelit razmišljanja. Senzor ko na činkvečentu ili? Bobina ? Kompjuter ili neka druga priča? Puno pitanja ali povatan ja to brzo... Daj otvori temu ili ću ja.
Otvori pa da razglabamo
jasmin.ck- Aktivni Član
Može, dogovoreno.
Jucer sam cjelodnevno bio na gradevinskom forumu pa je danas odmor. Evo slike frtajlera kod mene. Gdje je i sta kraceno nemam pojma jer nisam u rukama imao nikad klasicno paljenje sa platinama, na yugo motor mislim.
Morao bi si to negdje nabaviti cisto da mi bude u rezervi ako ovo negdje crkne po putu.
Koja je razlika na bobinama od elektronskog i platinskog. Jel ima neke oznake po sebi da se vidi razlika?
Morao bi si to negdje nabaviti cisto da mi bude u rezervi ako ovo negdje crkne po putu.
Koja je razlika na bobinama od elektronskog i platinskog. Jel ima neke oznake po sebi da se vidi razlika?
Pa nosil si ti i kiler,ak me pamćenje služi!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Nosio sam ja svasta, vise ni sam ne znam cega imam i cega nemam. Koliko puta se iznenadim kad na nesto cisto slucajno nabasam a mislim da toga nemam hehe
Stigao kiler, znaci uljni kiler od BMW kocke. Po velicini i obliku idealnih je mjera za montirati napred.
Stavio sam novi cep kilera i novi indikator temperature jer jos nisam siguran 100% dal se pregrijava jer sam se nesto vozio i bilo je ok. Temp dize samo kad se po autoputu vozim jedno 45 minuta.
Sutra cu uzeti onaj pistolj za mjerenje temp pa cu malo u voznju da budem 100% siguran.
Za probu bude i ovako sa crijevima ok, protok bude puno manji prema kileru nego je standard, budem si neku redukciju povario pa cemo vidjeti sta ce reci. Nemam opce iskustva sa time.
Stavio sam novi cep kilera i novi indikator temperature jer jos nisam siguran 100% dal se pregrijava jer sam se nesto vozio i bilo je ok. Temp dize samo kad se po autoputu vozim jedno 45 minuta.
Sutra cu uzeti onaj pistolj za mjerenje temp pa cu malo u voznju da budem 100% siguran.
Za probu bude i ovako sa crijevima ok, protok bude puno manji prema kileru nego je standard, budem si neku redukciju povario pa cemo vidjeti sta ce reci. Nemam opce iskustva sa time.
Šteta , bija je jedan na njuškalu ka moj za 700 kn prije misec dana - sad ga nema više.
Ja san ga mislija uzet za rezervu ali financijska situacija nije dozvolila.
Ja san ga mislija uzet za rezervu ali financijska situacija nije dozvolila.
Bas sad razmisljam o svemu tome. Kupio novu pumpu i dao 1200 kn prije pola godine i mislio da je to sad to kad stavim yugo motor.
Skuzio da se najvjerojatnije pregrijava i onda mi kazu treba i kiler preraditi da se ocisti da bude skroz protocan i ajde kao daj 1000 kn plus.
Sad se ja pitam sta opce te pumpe kupovati i bezveze bacati novce ako moras kiler staviti, sto ovaj postojeci obnoviti ili ga naprijed staviti?
Jednostavnije ventilator elektricni od nekog auta staviti, pumpa yugo klasik gore i kiler naprijed povuci i nemas nikakve brige.
Sa pumpom ne mozes proci jedtinije od 2500 kn a sa ventilatorom, yugo pumpom i svim za 1000 kn.
Cemu onda te pumpe? I zevati na svakoj vrucini i duljoj voznji u cajger od temperature dal ce se pregrijati ili nece...
Skuzio da se najvjerojatnije pregrijava i onda mi kazu treba i kiler preraditi da se ocisti da bude skroz protocan i ajde kao daj 1000 kn plus.
Sad se ja pitam sta opce te pumpe kupovati i bezveze bacati novce ako moras kiler staviti, sto ovaj postojeci obnoviti ili ga naprijed staviti?
Jednostavnije ventilator elektricni od nekog auta staviti, pumpa yugo klasik gore i kiler naprijed povuci i nemas nikakve brige.
Sa pumpom ne mozes proci jedtinije od 2500 kn a sa ventilatorom, yugo pumpom i svim za 1000 kn.
Cemu onda te pumpe? I zevati na svakoj vrucini i duljoj voznji u cajger od temperature dal ce se pregrijati ili nece...
Zadnja promjena: miro; 4/6/2020, 11:05; ukupno mijenjano 1 put.
Cuvitar kakve si cijevi stavljao ispod auta, gdje si redukciju napravio na manje crijevo jer ti u kileru nije debljina ko na izlazu iz pumpe?
Koliki ti je fi cijevi tanje koja ide u kiler?
Koliki ti je fi cijevi tanje koja ide u kiler?
e bravo,sad idu prava pittanja. To se ekipa stalno pita pa će baš bit fora da ostane tapisano što i kako.
Još ako imaš kakvu sliju....
Još ako imaš kakvu sliju....
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Nikakvu redukciju nisan stavlja, iskoristija san ono postoječe gumeno crivo šta ide iz hladnjaka na pumpu (na jednom kraju di ulazi u pumpu je malo šire a na drugom uže) i to na bakrenu cijev fi 28 mm ispod auta do kilera i nazad.
Ovo je naravno bilo samo "privremeno" rješenje jer iman u planu sve ove gume zaminit silikonskim (kupit dva metra criva i izminjat sve).
Ovo je naravno bilo samo "privremeno" rješenje jer iman u planu sve ove gume zaminit silikonskim (kupit dva metra criva i izminjat sve).
I ovde nazad ispod ovih cijevi iman želju nabavit nekad onu plastičnu zaštitu šta neko radi...
A sad ovu pumpu ostaviš kad je već nova. Meni je gori pumpa od kombija, prominija san pakunge i ležaje lani i gass. Kad opet proteče opet ću kad je već iman.
A sta cu, pumpu cu ostavit neka bude. Nemam cijevi nikakve a i na kileru mi je manji fi pa bi trebalo tu izvesti veci ulaz.
Mislio sam ostaviti od uljnog kilera ovaj orginal izlaz cisto za probu da vidim oce li se ista drukcije dogoditi dok ne napravim kako spada.
Idem premjeriti i poslikati
Mislio sam ostaviti od uljnog kilera ovaj orginal izlaz cisto za probu da vidim oce li se ista drukcije dogoditi dok ne napravim kako spada.
Idem premjeriti i poslikati
Stranica 29 / 36. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 32 ... 36
Stranica 29 / 36.