početak fićo 850, 83g
+34
Čuvitar
fico01
jasmin.ck
cofi69
pedjamil
xxyy333
Sasha19_81
FLASHmata993
Ćofi
Juraj83
gornji grad
zastava750(fićo)
fusher
Zloćko
BISTRI
Floyd ZG
unjke
solex
funkymonoloko
dr.Damba
Luka 850
Miljenko
Special
puyol
stipo68
Camshaft
Lav
Hrki
Filip
prka126
miniV8
johan
puyolov tata
miro
38 posters
Stranica 30 / 36.
Stranica 30 / 36. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 36
Re: početak fićo 850, 83g
Možeš za probu ovoga spojit na glavu i onaj gornji spoj na pumpi, ko da je spojen kiler kabine na yugu ako me razumiš. Mislim da bi i time već dobija šta mu fali. I MORAŠ DOBRO odzračit sistem. Ako to ostane zraka zaboravi na hlađenje.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
I o tome sam razmisljao ali kako odzracit to. Mozda na indikatoru temperature, nece ga bit problem napuniti. Samo na crijevo od vodovoda pustim vodu
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
A uvik je neobično (da ne kažem ružno) kad nešto dodaješ šta nije tvornički. Ja od kad san stavija ovi naprid gledan kako ga dodatno uklopit (sakrit) da je šta manje upadan. Ali meni je još uvik lipši nego onaj plastični.
Ma oce, ici ce to dobro sto se tice estetike. Bit ce to skroz OK. Ma nije mi fico kraj mene, vec bi ja to sad kemijao ufff.
Hm, čini mi se da dosta ljudi ima pozitivna iskustva s kombi pumpama na 900 motorima u fići.
Na tvom bih mjestu radije izdvojio novce za srediti kiler nego kupovati dodatni, pa crijeva, pa bušiti vezni, pa će te možda jebuckat na tehničkom zbog prednjeg kilera...
Ma znam što je posrijedi, i tebe vuče želja za abartiziranjem, samo nećeš priznat. Sad ćeš naprijed kiler, pa preko njega plastični branik, kopče su već na haubi, Abarth volan je već nutra. Ha, jesam te pročitao?
Na tvom bih mjestu radije izdvojio novce za srediti kiler nego kupovati dodatni, pa crijeva, pa bušiti vezni, pa će te možda jebuckat na tehničkom zbog prednjeg kilera...
Ma znam što je posrijedi, i tebe vuče želja za abartiziranjem, samo nećeš priznat. Sad ćeš naprijed kiler, pa preko njega plastični branik, kopče su već na haubi, Abarth volan je već nutra. Ha, jesam te pročitao?
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Upravo tako.Camshaft je napisao/la:Hm, čini mi se da dosta ljudi ima pozitivna iskustva s kombi pumpama na 900 motorima u fići.
Ja godinama vozim sa 903 pumpom i nikad problema s pregrijavanjem a nije bilo nezahtjevnih ruta. Mora radit sa običnim ispravnim kilerom ,otvorena klapna a kad su bile zahtjevnjije rute znao sam otvoriti haubu cca 20cm. E sad pomaže ili ne neznam, ali pregrijavo se nije.
jasmin.ck- Aktivni Član
- Broj komentara : 628
Registration date : 15.04.2009
Jasmin nisi jedini koji vozi 900 motor na AK pumpi vode bez problema. Miro ti imaš nešto jebeno mali problem, koji je to, nemam pojma. Vjeruj mi da je puno više fićeka na pumpi AK bez problema nego sa problemima. Seti se našeg,ide sim tam stari ili"novi" motor,gas do daske nikad kuhanje!!
Da novi Darca,on po zimi stavlja termostat jer mu je ZIMA !!
Da novi Darca,on po zimi stavlja termostat jer mu je ZIMA !!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Ja i Miro jedini imamo\ja imao problem s grijanjem.
Ja znan di je moga bit moj problem. Meni je glava obrijana 1,6mm. Hihihihihi.
Ja znan di je moga bit moj problem. Meni je glava obrijana 1,6mm. Hihihihihi.
Nisam mehaničar, al 1,6mm mi se čini puno. Ne?
Voziiiiii, ali nemore više doli.....hihihihi.
Je malo san ga pretjera... I brtva glave od milimetra...
I grije se, kažeš. Misterija
Ma to je to - dok ide, ide ubitačno.
Ma to je to - dok ide, ide ubitačno.
Ma neeee , negrije se više, ima kilerić naprid....
I meni glava obrijana pa se zato grije
O tim pumpama se prica godinama ali za bit mit buster ne trebas bit naucnik. Znaci vako...
Uzet pumpu kombi roknut 1500 kn i ne bit siguran da neces imat jos troskova tipa ajmo kiler napravit iznova za 1000 kn nisi siguran. To je 2500 kn ugrubo. Nemas kiler napred i ne grije se pola europe da se vozis.
Uzet kiler napred odma, pumpa yugo ostaje i ventilator koji ces spojiti na prekidac. Uvrh glave 1200 kn sa cijevima i svime.
Ili ko mali Rafo stavio vetilatorcugu od A6 audija na yugo pumpu bez kombi pumpe i kilera napred i vozi trke i drka se po Zagrebu koliko ide. I kaze kaj se jebes sa tim pumpama i kilerima i smije se.
Znaci sve to prolazi i zato famu o pumpi mozemo svi okacit o klin, ne treba ti. Jedino ako si jebeni esteta pa neces napred kiler.
Trkaci te pumpe izbjegavaju jer auto gubi na snazi pokretanjem te kombi pumpe.
To si moja saznanja do sada a vi mene razuvjerite i svaku kritiku i sugestiju uvazavam i naravno postujem.
Ali treba jednom razrjesiti to cudo o tim pumpama bar u ovom malom i probranom drustvu
O tim pumpama se prica godinama ali za bit mit buster ne trebas bit naucnik. Znaci vako...
Uzet pumpu kombi roknut 1500 kn i ne bit siguran da neces imat jos troskova tipa ajmo kiler napravit iznova za 1000 kn nisi siguran. To je 2500 kn ugrubo. Nemas kiler napred i ne grije se pola europe da se vozis.
Uzet kiler napred odma, pumpa yugo ostaje i ventilator koji ces spojiti na prekidac. Uvrh glave 1200 kn sa cijevima i svime.
Ili ko mali Rafo stavio vetilatorcugu od A6 audija na yugo pumpu bez kombi pumpe i kilera napred i vozi trke i drka se po Zagrebu koliko ide. I kaze kaj se jebes sa tim pumpama i kilerima i smije se.
Znaci sve to prolazi i zato famu o pumpi mozemo svi okacit o klin, ne treba ti. Jedino ako si jebeni esteta pa neces napred kiler.
Trkaci te pumpe izbjegavaju jer auto gubi na snazi pokretanjem te kombi pumpe.
To si moja saznanja do sada a vi mene razuvjerite i svaku kritiku i sugestiju uvazavam i naravno postujem.
Ali treba jednom razrjesiti to cudo o tim pumpama bar u ovom malom i probranom drustvu
Ne kužim koja je to "fama o pumpi", nije nitko rekao da je kombi pumpa jedini ispravan način. Ispravno je samo imati motor koji se ne pregrijava. Kako će to tko postići, brine li ga estetika, za koje svrhe koristi auto - svakome na volju.
Evo ti si se našao u situaciji da imaš kombi pumpu i ne radi ti dobro. Kažu ti ljudi da ih ima dosta kojima radi i da je kod tebe najvjerojatnije do nečeg drugog, a ne same pumpe - tebi na volju kako ćeš riješiti stvar, na kraju dana bitno je samo da ne zakuha... Glava ni fićo.
E sad trkači, pravi nemaju ni el. ventilatore, hladi se samo kad je u pokretu
Evo ti si se našao u situaciji da imaš kombi pumpu i ne radi ti dobro. Kažu ti ljudi da ih ima dosta kojima radi i da je kod tebe najvjerojatnije do nečeg drugog, a ne same pumpe - tebi na volju kako ćeš riješiti stvar, na kraju dana bitno je samo da ne zakuha... Glava ni fićo.
E sad trkači, pravi nemaju ni el. ventilatore, hladi se samo kad je u pokretu
Eto vidite da se sve zna. Mali Rafo (pa ko god to bija) je najpametniji. Montiraš prepelu od hidrokrilca iza fiće i još dobiješ na brzini. Ja san ima pumpu od kombija ,kažu to je to, meni nije. Ja ugradija naprid kilerčić i to je to. Dakle svak ima svoju viziju i to je gušt, bit, ove priče. Ja dok san vozija standardan 750,850 nikad mi nije prošlo prvu crtu (bez termostata), a ovako kad kemijaš jbg, onda treba kemijat. A i kemija je nekakva znanost kažu....
A vezano za trke, jbg, onda ide sve elektro, pupa elektro, ventilator elektro, čuna elektro.....itd
mladi ste vi da bi znali šta je pravo kemijanje
80-tih god.nije bilo interneta,svašta nešto se izmišljalo
80-tih god.nije bilo interneta,svašta nešto se izmišljalo
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
Tako je ali stari vrlo malo pričaju....čast izuzecima....
Bas zbog tih ne informacija sada i diskutiramo, nitko se nije pohvalio da je jos morao i postojeci kiler reparirati, da je morao staviti kiler naprijed. Da se moze bez pumpe.
Ovo je do sad jedina polemika konstruktivna po to pitanju. Kao totalni laik po usmenoj predaji da rjesavas sve probleme ugradnjom 900 motora pumpom od kombija padaju u vodu jer to ipak nije samo tako.
I fama je zato jer je to bilo najednostavnije rjesenje tog problema i to se slusa godinama i te pumpe su suho zlato.
Meni vise nije fama jer sam probao kod sebe i cuvitar mi potvrdio da je to tako.
Ovo je do sad jedina polemika konstruktivna po to pitanju. Kao totalni laik po usmenoj predaji da rjesavas sve probleme ugradnjom 900 motora pumpom od kombija padaju u vodu jer to ipak nije samo tako.
I fama je zato jer je to bilo najednostavnije rjesenje tog problema i to se slusa godinama i te pumpe su suho zlato.
Meni vise nije fama jer sam probao kod sebe i cuvitar mi potvrdio da je to tako.
ja mogu pričat danima,stavit koju sliku,tipkanje po mobu ili laptopu me uništava
rađe bi kopa
rađe bi kopa
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
Ma samo daj .
Bas sam na nekom zeleznicarskom urnebe su ziveli
Bas sam na nekom zeleznicarskom urnebe su ziveli
Jasmine ajde reci iskreno jesi jos sta prepravljo kad si presao na 900 motor osim sta si stavio pumpu od kombija. Jesi kiler dao napravit novi, dao ga reparirati ili nesto slicno?
Jel ti ostao isti kiler sa starog motora i samo si stavio drugi motor i naravno kombi pumpu?
Jel ti ostao isti kiler sa starog motora i samo si stavio drugi motor i naravno kombi pumpu?
Miro nevjerni Toma. !!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Stranica 30 / 36. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 36
Stranica 30 / 36.