početak fićo 850, 83g
+34
Čuvitar
fico01
jasmin.ck
cofi69
pedjamil
xxyy333
Sasha19_81
FLASHmata993
Ćofi
Juraj83
gornji grad
zastava750(fićo)
fusher
Zloćko
BISTRI
Floyd ZG
unjke
solex
funkymonoloko
dr.Damba
Luka 850
Miljenko
Special
puyol
stipo68
Camshaft
Lav
Hrki
Filip
prka126
miniV8
johan
puyolov tata
miro
38 posters
Stranica 31 / 36.
Stranica 31 / 36. • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 36
Re: početak fićo 850, 83g
Pa naravno da jesam, sad sam se zainatio i bas cu sve probati.
Prvo cu izmjeriti temp pistolom jer sam stavio novi cep i indikator temp pa da sam siguran kolika je temp i zasto jer sam cuo da je mozda u pitanju to.
Onda cu staviti kiler od glave sta ide na pumpu i bit ce na foru kiler grijanje kabine, manji je protok i najednostavnije je za probati.
Skinut cu pumpu kombi i staviti yugo pumpu koju imam i kupit cu ventilator sto veci od audija A6 i to probati neka vjetri fico kiler koji se sa 850 motorom grijo do pola cajgera.
Zadnje stavljam cijevi u profilu kakav je izlaz sa kombi pumpe napred u kliler i nazad u fico standard kiler.
Tu sad ima kombinacija svakakvih i sve cu probati. Vremena imam pa da vidimo.
Sve cu probati i sve potkrijepit slikama i dokazima pa da vidim vise jel ta "fama" pumpa potrebna ili nije.
Pa necu vise slusat sto rekla kazala price, kako je ovom dobro, a ovaj je jos kiler prepravljo i ne znam sta radio.
Prvo cu izmjeriti temp pistolom jer sam stavio novi cep i indikator temp pa da sam siguran kolika je temp i zasto jer sam cuo da je mozda u pitanju to.
Onda cu staviti kiler od glave sta ide na pumpu i bit ce na foru kiler grijanje kabine, manji je protok i najednostavnije je za probati.
Skinut cu pumpu kombi i staviti yugo pumpu koju imam i kupit cu ventilator sto veci od audija A6 i to probati neka vjetri fico kiler koji se sa 850 motorom grijo do pola cajgera.
Zadnje stavljam cijevi u profilu kakav je izlaz sa kombi pumpe napred u kliler i nazad u fico standard kiler.
Tu sad ima kombinacija svakakvih i sve cu probati. Vremena imam pa da vidimo.
Sve cu probati i sve potkrijepit slikama i dokazima pa da vidim vise jel ta "fama" pumpa potrebna ili nije.
Pa necu vise slusat sto rekla kazala price, kako je ovom dobro, a ovaj je jos kiler prepravljo i ne znam sta radio.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Tako je!
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
To, Miro, vužgi po eksperimentu! Tak se to radi, više verzija nečega na istim temeljima pa usporedba rezultata.
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Drugi tjedan se so tim bavim, vikend mi za gradevinski forum
Što sam više pročitao o ovoj vrsti hlađenja to sada manje znam hahahha
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
E sad cu ti ja sve rastumaciti kad se ufatim toga. Hahahahha
Nije mi Jasmin odgovoruo jel sta radio na postojecem fico kileru, od tuda cu krenut
Nije mi Jasmin odgovoruo jel sta radio na postojecem fico kileru, od tuda cu krenut
Ma kiler novi tip sa posudom ispravan.Ništa posebno rađeno. I ta tebi famozna pumpica 900Ak ,klapna otvorena i fiksirana i deri miško.
Kad smo išli u Munhen 2014/2015 bilo je uspona po sat vremena i sve je to junački izdržao. A uostalom bio si sa nama pa vidio. Kolko se sjećam ti si najviše sumnjao u mjenjač pa si imao jedan u rezervi jel?
Kad smo išli u Munhen 2014/2015 bilo je uspona po sat vremena i sve je to junački izdržao. A uostalom bio si sa nama pa vidio. Kolko se sjećam ti si najviše sumnjao u mjenjač pa si imao jedan u rezervi jel?
jasmin.ck- Aktivni Član
- Broj komentara : 628
Registration date : 15.04.2009
A kiler na granici !!
Zadnja promjena: puyolov tata; 7/6/2020, 20:59; ukupno mijenjano 1 put.
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Dobro to je druga priča...puyolov tata je napisao/la:A kiler na granici !!
Da se zamijenio išao bi do Munhena... ovako samo do Murske Sobote...
jasmin.ck- Aktivni Član
- Broj komentara : 628
Registration date : 15.04.2009
Bitno da su putnici došli na cilj! Zuga i njegova supruga najbolje to pamte!! 🥰🥰jasmin.ck je napisao/la:Dobro to je druga priča...puyolov tata je napisao/la:A kiler na granici !!
Da se zamijenio išao bi do Munhena... ovako samo do Murske Sobote...
Malo da pobrojim :jasmin.ck je napisao/la:Ma kiler novi tip sa posudom ispravan.Ništa posebno rađeno. I ta tebi famozna pumpica 900Ak ,klapna otvorena i fiksirana i deri miško.
Krešimir Krnić
Tome Juras
Antonio Crljen
Brane Tokić
Stipe Tokić
Nikola Tokić
Marko Bošković - Deno - isad novi vlasnik
Ante Matijaš - Keke
ima ih još
Ta pumpa sama bez reparacije postojeceg fico kilera i davanja jos 1000 kn u reparaciju istog nije u pravoj funkciji i to mogu sa sigurnoscu tvrditi. Znaci na postojecu instalaciju kilera koji je prije radio sa motorom 850 normalno sada ne valja.
Mozemo nabrajati do jutra, ja nisam trgovac nicim pa ni pumpama i to je moje subjektino misljenje. To radi i ja ne govorim da to ne valja ali kad se stavi sve na papir troskovi se uvelike penju u nebo.
Pumpu sam ja platio 1200 kn, NOVU znaci nikad nemontiranu i meni se auto ne grije da mi motor kako se prica ne valja. Znaci nakon 50 minuta autoputa i pola sata voznje temperarura se lagano dize. Ne dolazi do buckanja i pregrijavanja i izbacivanja vode van. Jednostavno temperatura nije 90 nego vjerojatno 98 i to ne valja.
Forum je da se daju savjeti i razgovara o tome. Kad god se pricalo o tim kombi pumpama prica je kupis to ili nabavis i nemas brige.
Poucen tim pricama ja sam kupio novu kombi pumpu jer sam mislionda je to...to.
To..to nije i ja zato trazim rjesenje. Rjesenje nije dat 1000 kn plus.dat ne znam koliko dode danas pumpa od tebe deda jer me to ne zanima.
Hocu pokazati i dokazati da se motor moze staviti bez te kombi pumpe, da se moze sa troduplo manje para proci, da nitko vise nije koza za deranje.
Boli me briga za pumpe i ko se na njih vozi. Cijelo vrijeme opisujem svoje iskustvo i zelim pomoc nekome tko ce isto tako htjeti staviti 900 motor unutra i da zna sta ga ceka.
Nigdje ja nisam vidio da je netko uopce potegao pricu o pumpama osim stavi ju i nemas brige i ko ju je gdje nasao i koliko ju je platio.
Moja tema i moja pumpa ali dajte vise sjasite sa tim pumpama kad se moze staviti jaci ventilator ili napred kiler sa yugo pumpom.
Nitko ti ne garantira da sa pumpom od kombija rjesavas sve probleme ovog svijeta sa motorom 900 unutra.
Mozemo nabrajati do jutra, ja nisam trgovac nicim pa ni pumpama i to je moje subjektino misljenje. To radi i ja ne govorim da to ne valja ali kad se stavi sve na papir troskovi se uvelike penju u nebo.
Pumpu sam ja platio 1200 kn, NOVU znaci nikad nemontiranu i meni se auto ne grije da mi motor kako se prica ne valja. Znaci nakon 50 minuta autoputa i pola sata voznje temperarura se lagano dize. Ne dolazi do buckanja i pregrijavanja i izbacivanja vode van. Jednostavno temperatura nije 90 nego vjerojatno 98 i to ne valja.
Forum je da se daju savjeti i razgovara o tome. Kad god se pricalo o tim kombi pumpama prica je kupis to ili nabavis i nemas brige.
Poucen tim pricama ja sam kupio novu kombi pumpu jer sam mislionda je to...to.
To..to nije i ja zato trazim rjesenje. Rjesenje nije dat 1000 kn plus.dat ne znam koliko dode danas pumpa od tebe deda jer me to ne zanima.
Hocu pokazati i dokazati da se motor moze staviti bez te kombi pumpe, da se moze sa troduplo manje para proci, da nitko vise nije koza za deranje.
Boli me briga za pumpe i ko se na njih vozi. Cijelo vrijeme opisujem svoje iskustvo i zelim pomoc nekome tko ce isto tako htjeti staviti 900 motor unutra i da zna sta ga ceka.
Nigdje ja nisam vidio da je netko uopce potegao pricu o pumpama osim stavi ju i nemas brige i ko ju je gdje nasao i koliko ju je platio.
Moja tema i moja pumpa ali dajte vise sjasite sa tim pumpama kad se moze staviti jaci ventilator ili napred kiler sa yugo pumpom.
Nitko ti ne garantira da sa pumpom od kombija rjesavas sve probleme ovog svijeta sa motorom 900 unutra.
To je postao malo preskupi sport za drkanje ficom po kvartu. Kupis auto u danasnje vrijeme za 3000 kn. Jes da je nikakav ali se mozes vozit tako da...prepricavam svoje osobno iskustvo
Ja se Miro s tobom u ovome potpuno slažem. Pumpa je ista kao u fiće 850 , remenica ista , ventilator isti, znači samo prihvat drugi. Meni je ista priča bila ko u Mira, nije kuvalo da je izbacivalo ali vrlo blizu 100. I sa pumpom 850 (blok od 850 i glava od yuga) i sa pumpom od AK na yugov motor. I od kad san ubo mali kiler naprid, mogu i Termostat stavit bez brige i pameti. To je moja istina i tu nema dileme ni nepoznanica. BTW, pumpu san ima, a da nisan mislim da bi je bija kupija jer san i ja bija tako savjetovan - pumpa od AK i nemaš problem. (Možda netko i nema, eto ja san ima a Vidin da nisan sam)
Potpuno ista prica, pa nije valjda jedino se meni to dogada. Uvjeren sam da su svi gore navedeni imali srecu da su im kileri bili u odlicnom stanju i nezastopani ili su ih reparirali i nebitno.To je sve ok.
Ja cijelo vrijeme govorim da je ta pumpa potpuno nepotrebna osim u slucaju da zelis zadrzati sto orginalni izgled motora i da ga ne krasi neki VW vetilator ili kiler koji moras nekako uglaviti naprijed.
Poanta je novaca i jednostavnosti i rjesenje. Do sada se samo pricalo kako je jedino ispravno staviti pumpu kombi i gotovo.
Puno ljudi cita forum, gostiju koliko hoces a pogotovo ima klinaca i ljudi koji nemaju financija da si kupe k9mbi pumpu i kiler i da nemaju problema.
Ima masu drugih rjesenja koja su jednostavnija i to nije enigma.
Ko sta prodaje i kome i tko je kupio mene uopce ne zanima. Kupio sam i ja danas na sajmu led lampu za 70 kuna za radionu a takva ista je u bauhausu 150.
Jel svrha ista da svjetli? Svjetli da... nema vise nikakvu drugu mogucnost tako i ta jebena pumpa ne kuha kavu nego samo hladi. Zato moja tema..moje gluposti. Ali bar netko ko bude nekad citao o tome imat ce vise mogucnosti a ne ko ja slusati narodnu predaju da postoji samo jedno rjesenje i bacit jebenih 1200 kn za pumpu a mozda i vise za stvar koja nekom funkcionira a nekome ne i onda jos utuc u reparaciju postojeceg kilera ili ko ja uzet kiler za naprijed.
Prezvakat cemo temu...od drugog tjedna idem dio po dio rasclanjivat i pokazati jeftinija rjesenja koja su moguca.
Ja cijelo vrijeme govorim da je ta pumpa potpuno nepotrebna osim u slucaju da zelis zadrzati sto orginalni izgled motora i da ga ne krasi neki VW vetilator ili kiler koji moras nekako uglaviti naprijed.
Poanta je novaca i jednostavnosti i rjesenje. Do sada se samo pricalo kako je jedino ispravno staviti pumpu kombi i gotovo.
Puno ljudi cita forum, gostiju koliko hoces a pogotovo ima klinaca i ljudi koji nemaju financija da si kupe k9mbi pumpu i kiler i da nemaju problema.
Ima masu drugih rjesenja koja su jednostavnija i to nije enigma.
Ko sta prodaje i kome i tko je kupio mene uopce ne zanima. Kupio sam i ja danas na sajmu led lampu za 70 kuna za radionu a takva ista je u bauhausu 150.
Jel svrha ista da svjetli? Svjetli da... nema vise nikakvu drugu mogucnost tako i ta jebena pumpa ne kuha kavu nego samo hladi. Zato moja tema..moje gluposti. Ali bar netko ko bude nekad citao o tome imat ce vise mogucnosti a ne ko ja slusati narodnu predaju da postoji samo jedno rjesenje i bacit jebenih 1200 kn za pumpu a mozda i vise za stvar koja nekom funkcionira a nekome ne i onda jos utuc u reparaciju postojeceg kilera ili ko ja uzet kiler za naprijed.
Prezvakat cemo temu...od drugog tjedna idem dio po dio rasclanjivat i pokazati jeftinija rjesenja koja su moguca.
E to su rasprave, tome forum služi.
Ja sam na 750, sve original.....al postaje mi malo, malo samo za startnost po gradu, svako kretanje pun gas da ne štopaš promet, a ovaj se onda sero ko na trkama .
Ajd nije to skroz loše, al bilo bi forma da barem mrvu bolje potegne. Jedan dobar 850 bi mi bio zadovoljavajuće rješenje. 900, a treba malo tad povarit auto, možda H pojačanje odozdola.....vuče to puno toga za sobom, pa i kočnice. Doboši su OK da se razumijemo, al ok za gdsku vožnju, ok za otić na kafu il do dučkasa.....Za jači motor, jače kočnice.
Ja sam na 750, sve original.....al postaje mi malo, malo samo za startnost po gradu, svako kretanje pun gas da ne štopaš promet, a ovaj se onda sero ko na trkama .
Ajd nije to skroz loše, al bilo bi forma da barem mrvu bolje potegne. Jedan dobar 850 bi mi bio zadovoljavajuće rješenje. 900, a treba malo tad povarit auto, možda H pojačanje odozdola.....vuče to puno toga za sobom, pa i kočnice. Doboši su OK da se razumijemo, al ok za gdsku vožnju, ok za otić na kafu il do dučkasa.....Za jači motor, jače kočnice.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
750 motor za nekog tko ima orginalan izgled fice a pogotvo one starije. Cim pocnes nesto modernizirati 750 motor je preslab i da ne ide, ne ide.
850 motor sam imao 6 godina sa napravljenom generalkom i sve je na njemu bilo novo i vozio je sve dok nije lamicu ulja upalio. Vjerojatno lezajeve treba promjeniti. Iskustva...predobar. Stedio ga nisam nista nego koliko ide, dva Minhena odvozio, Beograda ne znam koliko kao i Krka i dvije godine svakodnevnih voznji. Nikakvih problema nikad. Sve standardno ostaje i preinaka nikakvih.
900 motor ideee fino, preinaka milion jer sve vuce jedno na drugo, auspuh da ima bolji protok, karter veci da ima vise ulja, elektronsko paljenje i triger, karburator kakav oces stavis, jebena pumpa i filozofija sa hladenjem koliko si financijski jak pa biras kakvo hoces.
H pojacanje pozeljno, homokinetika jako pozeljna ako neces mijenjati prirubnice, jos je dobro kad se ona razleti ali ako ti i na poluosovini zube pojede onda posla nepotrebnog. Getriba ce to drzati bez problema ako bas nisi divljak onda ti ne pomaze nista.
Kocnice po meni nepotrebne ako nisi ekstrem i trkac, samo da su potpuno ispravne i slozene kako treba. Kocnice mozes sam odraditi, ima nacrta na netu za onu nosac meduplocu a ovo ostalo nikakva mudrost. Ali nemas zajebancije na tehnickom bez diskova tako da po volji.
850 motor sam imao 6 godina sa napravljenom generalkom i sve je na njemu bilo novo i vozio je sve dok nije lamicu ulja upalio. Vjerojatno lezajeve treba promjeniti. Iskustva...predobar. Stedio ga nisam nista nego koliko ide, dva Minhena odvozio, Beograda ne znam koliko kao i Krka i dvije godine svakodnevnih voznji. Nikakvih problema nikad. Sve standardno ostaje i preinaka nikakvih.
900 motor ideee fino, preinaka milion jer sve vuce jedno na drugo, auspuh da ima bolji protok, karter veci da ima vise ulja, elektronsko paljenje i triger, karburator kakav oces stavis, jebena pumpa i filozofija sa hladenjem koliko si financijski jak pa biras kakvo hoces.
H pojacanje pozeljno, homokinetika jako pozeljna ako neces mijenjati prirubnice, jos je dobro kad se ona razleti ali ako ti i na poluosovini zube pojede onda posla nepotrebnog. Getriba ce to drzati bez problema ako bas nisi divljak onda ti ne pomaze nista.
Kocnice po meni nepotrebne ako nisi ekstrem i trkac, samo da su potpuno ispravne i slozene kako treba. Kocnice mozes sam odraditi, ima nacrta na netu za onu nosac meduplocu a ovo ostalo nikakva mudrost. Ali nemas zajebancije na tehnickom bez diskova tako da po volji.
Prodaješ?miro je napisao/la:850 motor sam imao 6 godina sa napravljenom generalkom i sve je na njemu bilo novo i vozio je sve dok nije lamicu ulja upalio. Vjerojatno lezajeve treba promjeniti. Iskustva...predobar. Stedio ga nisam nista nego koliko ide, dva Minhena odvozio, Beograda ne znam koliko kao i Krka i dvije godine svakodnevnih voznji. Nikakvih problema nikad. Sve standardno ostaje i preinaka nikakvih.
A ne, to je obiteljsko srebro ili kako se to vec kaze. Motor je njegov orginalan koji je i na plocici od fice upisan .
A imam jos jedan 850 koji mi stoji.
A imam jos jedan 850 koji mi stoji.
850 koji stoji? A mmeni na boku piše 850 .
Kakvo mu je stanje? Bi li taj bio na prodaju?
Kakvo mu je stanje? Bi li taj bio na prodaju?
Krećemo tomtom i ja u licitaciju...
Baš razmišljam kako je to zafrkana situacija. Imaš doma motor koji stoji i realno ne možeš tražiti neke novce za njega a tebi vridi puno (ono za rezervu), a možda ga nikad nećeš ubacit. A neko bi bija presretan da ga ima. Ha , baš zajebana situacija.
A dobro kažeš Čuvitar, imaš u rezervi, ne vrijedi neke novce, a nekome bi bio čudo jedno....
Bregasti, kaj ti imaš u svojoj vozilici?
Kaj nije 850?
Licitacija, ajmooooo
Ja imam dva klinca i njihove kase prase pa da vidimo ko more više
Sam im nesmijem prijavit
Bregasti, kaj ti imaš u svojoj vozilici?
Kaj nije 850?
Licitacija, ajmooooo
Ja imam dva klinca i njihove kase prase pa da vidimo ko more više
Sam im nesmijem prijavit
Možda Puyola treba pitat jel zna za koji 850?
Da nešto pribavim ionako bi njemu na pretres nosio.
Da nešto pribavim ionako bi njemu na pretres nosio.
Pa je, al jedan ko nijedan.tomtom je napisao/la:Bregasti, kaj ti imaš u svojoj vozilici?
Kaj nije 850?
Stranica 31 / 36. • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 36
Stranica 31 / 36.