Opet mi otišla prirubnica
+8
miniV8
Gajbica
puyol
prka126
johan
Hrki
Filip
Juraj83
12 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Opet mi otišla prirubnica
Opet mi otišla prirubnica, a mjenjao sam je prije mjesec dana, pa ako ima netko blizu Španskog ko bi bio voljan da mi dođe pokazat kak se to radi, da ne moram opet placat mehanicara ?
Juraj83- "CAR"
- Broj komentara : 415
Registration date : 04.08.2009
Re: Opet mi otišla prirubnica
Ni u kom slučaju nemoj plaćati majstoru za taj posao.. Ovdje ćeš dobiti potrebne informacije:
Zavučeš se ispod auta,uzmeš ključ 13 malo jači i pronađeš na strani točka gdje je prirubnica,4 vijka koja su na njoj..Njih trebaš otpustiti prvo.Nakon toga prevučeš prirubnicu preko poluosovine,i sve zajedno malo makneš u stranu.. Svo vrijeme paziš da ti ne ispadne poluosovina iz mjenjača.. Skineš osigurač koji ti se nalazi na kraju poluosovine,i izvučeš prirubnicu.. Zatim staviš isto tako novu,vratiš osigurač,vratiš i feder iz poluosovine na kraju,ako ga ima i sve zajedno zašarafiš natrag sa 4 vijka.. Problem veći ti je ocijeniti u kakvom je stanju poluosovina,možda su na njoj potrošeni zubi pa ti prokliže.. Evo ja sam siguran da će ti još netko od kolega dati koji dobar savjet..Pozzz
Zavučeš se ispod auta,uzmeš ključ 13 malo jači i pronađeš na strani točka gdje je prirubnica,4 vijka koja su na njoj..Njih trebaš otpustiti prvo.Nakon toga prevučeš prirubnicu preko poluosovine,i sve zajedno malo makneš u stranu.. Svo vrijeme paziš da ti ne ispadne poluosovina iz mjenjača.. Skineš osigurač koji ti se nalazi na kraju poluosovine,i izvučeš prirubnicu.. Zatim staviš isto tako novu,vratiš osigurač,vratiš i feder iz poluosovine na kraju,ako ga ima i sve zajedno zašarafiš natrag sa 4 vijka.. Problem veći ti je ocijeniti u kakvom je stanju poluosovina,možda su na njoj potrošeni zubi pa ti prokliže.. Evo ja sam siguran da će ti još netko od kolega dati koji dobar savjet..Pozzz
Eto ipak si brži, da točno tako napravi i sve će bit u redu,naravno podigni auto da ti je lakše prići prirubnici,a kad budeš stavljao novu prirubnicu daj prvo probaj dal su ti zubi na poluosovini ok,navuci prirubnicu na poluosovinu na zubiće i okreni rukom da si siguran dal je poluosovina i ti zubi na njoj u ispravnom stanju,kako ti je to tako brzo proklizalo ili si ti onaj koji starta kao šumaher????
Gost- Gost
ako budeš mogao slikaj postupak izmjene pa da i ostali mogu naučit.
Gost- Gost
E sad se sjetih,kupio sam neki dan motor i mjenjač (f 126) od jednog nazovi mehaničara i ja mu dam silne novce(100 kn) ubacili ja i moj sin to u karavan,dopeljali kući i imao sam što vidit taj mehaničar je ZAVARIO poluosovinu i prirubnicu,to nikad nisam čuo nit vidio,to su mehaničari od e to što si pomislio.
Gost- Gost
Ma vjerojtno je prirubnica loše kvalitete kad je tak brzo otišla jer ga stvarno nježno vozim s obzirom da ima 25 godina, a kako chu biti siguran da li mi je prdnula ljeva ili desna prirubnica. E da, a i polusosovine su nove, stavljene prije pol godine.
Hvala na brzom odgovoru
Hvala na brzom odgovoru
Juraj83- "CAR"
ubaci u prvu pusti kvacilo sagni se ispod auta i ona pouosovina koja se vrti ta je provrtila.
kad promjenis prirubnicu na unutrasnju stranu prirubnice stavi malo tovatne masti
kad promjenis prirubnicu na unutrasnju stranu prirubnice stavi malo tovatne masti
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
I pazi da ti ne ispadne poluosovina iz mjenjaća, jer malo je zeznuto namistit kvadrete, ali to je sve jako jednostavno, prejednostavno, tako da se nemoj plašit ničega! Istina je da su prirubnice lošije kvalitete, kad staviš novu vidi ima li lufta na poluosovini u onim zubičima, jer ako ima neče ti dugo trajat! Da sam bliže vrlo rado bi ti pomoga!
Gost- Gost
Napomena : ako si možeš naći negdje prirubnicu od onih starih ,neznam kako bih ti je poslao ja ju imam ,nove su tako kvalitetne da se odvezeš do izlaznih vrata!
A evo neke slike pa možda posao bude jasniji ,ako treba tu sam!
A evo neke slike pa možda posao bude jasniji ,ako treba tu sam!
Zadnja promjena: Hornet; 14/12/2009, 21:45; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
da nema lezaj lufta,pa da ne lomi prirubnicu pogledaj!!
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Hvala na savjetima, dosad sam samo svjechice ja mjenjao, ali je ochito vrijeme da krenem na ozbiljnije stvari (bar za mene). Držite mi palcheve.
Juraj83- "CAR"
Upravo tako kako kaže kolega X
Vrijeme je da upoznaš mehanički dio fiće,i vjeruj mi,kad jednom skužiš sve,nećeš trebati nikakvog majstora..
Vrijeme je da upoznaš mehanički dio fiće,i vjeruj mi,kad jednom skužiš sve,nećeš trebati nikakvog majstora..
Ja sam ti u trnju i nije mi problem doći ti pomoć! evo ti i moj broj pa se možemo čut: 095/8722-045
Evo ja sam ti primjer, do sad mi niti jedna prirubnica nije otišla.
A znaš kako ide moj, ipak sam podrobil dva gumigelenga.
A znaš kako ide moj, ipak sam podrobil dva gumigelenga.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
meni isto nikad nije a prešao sam baš dosta sa prirubnicama i otkad sam kupio fiću nijednaput nije crkla..
al sam imao problema sa rukavcima,često su se zajeli na mestu gde ide ležaj
nov rukavac za fiću je skoro 55eura,a od zastave 101 je 8eur.
pa sam složio homokinetičke zglobove.
al sam imao problema sa rukavcima,često su se zajeli na mestu gde ide ležaj
nov rukavac za fiću je skoro 55eura,a od zastave 101 je 8eur.
pa sam složio homokinetičke zglobove.
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Jebote koliko savjeta, zakon ste.
Kupio sam danas kod Plavljanina kovanu prirubnicu za 50 kn, kaže frajer da je ta original Zastavina i najkvalitetnija pa bumo vidjeli.
Kupio sam danas kod Plavljanina kovanu prirubnicu za 50 kn, kaže frajer da je ta original Zastavina i najkvalitetnija pa bumo vidjeli.
Juraj83- "CAR"
di je taj plavljanin? u zg!
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Yup, kod nsb. Ali je dosta skup, meni se uvijek isplatilo na iznose do 700 kn naruchit kod Glavaševića i dat nekaj love šoferu.
Juraj83- "CAR"
jel to ona mala zgradica zapadno od nsba? POKRAJ NJIH SU URMET PORTAFONI
miniV8- Administrator
Tako je, prva zgrada na zapadu do parkinga od NSB-a mislim da ti je ovo njihov broj 61-54-550 .
Juraj83- "CAR"
e hvala puno!
miniV8- Administrator
prka126 je napisao/la:Ja sam ti u trnju i nije mi problem doći ti pomoć! evo ti i moj broj pa se možemo čut: 095/8722-045
Svaka čast prijateljstvo na djelu ja bih ovo "Pohvalio"
Gost- Gost
Hornet je napisao/la:prka126 je napisao/la:Ja sam ti u trnju i nije mi problem doći ti pomoć! evo ti i moj broj pa se možemo čut: 095/8722-045
Svaka čast prijateljstvo na djelu ja bih ovo "Pohvalio"
Potpis....
jasmin.ck- Aktivni Član
- Broj komentara : 628
Registration date : 15.04.2009
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» gumigelen i prirubnica
» Opet Paljenje :((
» Evo opet nekih slika.
» opet novinari.... sutra u 19 h na voltinom
» Opet moj čudnovati Fićo i problem sa istim :D