Opet moj čudnovati Fićo i problem sa istim :D
+4
Zloćko
miro
gost 1
acmilan90
8 posters
Stranica 1 / 1.
Opet moj čudnovati Fićo i problem sa istim :D
Sve je neki dan lijepo bilo, uz pomoć Zloćka napravih klemu i Fićo izadje na cestu.. No danas krenem da ga upalim i odjednom problem ...
Znači moj fićo danas uz dosta verglanja sastavi, odnosno radi samo na momentima kad mu pumpam gas.. I taj rad bi se mogao opisati rad na minimalnim obrtajima, odnosno motor radi uz dosta trzanja.. Čim prestanem sa pumpanjem gasa, motor se automatski gasi..
Pošto je opet dosta kasno da dalje čačkam, navest ću neke stvari koje sam do sada uradio shodno istrošenosti akumulatora pa i nisam bio u mogućnosti da čačkam oko istog..
Prije svega, sumnja je bila na benzin.. Igla "štrca" benzin u karburator. Znači benzinska pumpa nije
Zatim svječiće skinute, očiščene, motor zaverglan na suho.. Svječiće vračene opet isti problem.
Promjenjena razvodna kapa, provjerena iskra na platinskim - baca iskru.. Opet neće da sastavi kako treba !
Dok je akumulator na punjenju, ajmo prijedlozi šta činiti ?
ZNAČI NAPOMENA DA JE ISTI RADIO BEZ PROBLEMA PRIJE 3 4 DANA...U REZERVOARU IMA GORIVA, JER JE BIO SIPAN DO ČEPA PO IZLASKU NA CESTU!
Potrebna pomoć iskusnijih jer znam da ga mogu napravit bez da plačam mehaničare, a ujedno i da nešto naučim od starijih i iskusnijih !
Hvala na ponovnom razumijevanju...
Znači moj fićo danas uz dosta verglanja sastavi, odnosno radi samo na momentima kad mu pumpam gas.. I taj rad bi se mogao opisati rad na minimalnim obrtajima, odnosno motor radi uz dosta trzanja.. Čim prestanem sa pumpanjem gasa, motor se automatski gasi..
Pošto je opet dosta kasno da dalje čačkam, navest ću neke stvari koje sam do sada uradio shodno istrošenosti akumulatora pa i nisam bio u mogućnosti da čačkam oko istog..
Prije svega, sumnja je bila na benzin.. Igla "štrca" benzin u karburator. Znači benzinska pumpa nije
Zatim svječiće skinute, očiščene, motor zaverglan na suho.. Svječiće vračene opet isti problem.
Promjenjena razvodna kapa, provjerena iskra na platinskim - baca iskru.. Opet neće da sastavi kako treba !
Dok je akumulator na punjenju, ajmo prijedlozi šta činiti ?
ZNAČI NAPOMENA DA JE ISTI RADIO BEZ PROBLEMA PRIJE 3 4 DANA...U REZERVOARU IMA GORIVA, JER JE BIO SIPAN DO ČEPA PO IZLASKU NA CESTU!
Potrebna pomoć iskusnijih jer znam da ga mogu napravit bez da plačam mehaničare, a ujedno i da nešto naučim od starijih i iskusnijih !
Hvala na ponovnom razumijevanju...
acmilan90- Član
- Broj komentara : 22
Registration date : 09.10.2010
Re: Opet moj čudnovati Fićo i problem sa istim :D
nesto sa dovodom benza...ocistit karb i sve dizne i loncic..kao da prekida dovod na minimumu..sretno,ne znam bolje!
gost 1- Aktivni Član
- Broj komentara : 770
Registration date : 22.11.2012
Ako imaš regler i dinamo umjesto alternatora onda zna regler zajebavati. Znači dok ti je akumulator pun auto normalno radi ali ga ne puni zbog reglera i tako radi sve dok se akumulator ne isprazni. Kad je prazan onda počne trokirati.
Mala vjerojatnost ali ako je sve drugo OK onda probaj to...
Mala vjerojatnost ali ako je sve drugo OK onda probaj to...
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
prvo napravi ovo što ti je kolega Davor rekao.obavezno očisti filter na vrhu karburatora (ključ 19).
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Karburator 100% ista caka al u mog fice zbog mirovanja od 9 mjeseca
pali se svaki mjesec al karb u leru trza i gasi masinu
Tako da temeljito moras pocistiti i nastelati karb i vacume ako imas
pali se svaki mjesec al karb u leru trza i gasi masinu
Tako da temeljito moras pocistiti i nastelati karb i vacume ako imas
funkymonoloko- Aktivni Član
- Broj komentara : 397
Registration date : 26.08.2010
Karburator očiščen na način kako je već neko pisao na forumu, rastavljen do zadnjeg šarafića s tim da sam ja utapao u aceton metalne dijelove istog i poslije malo polirao tako da je sve super ispalo.. Uglavnom nakon čiščenja istog opet nije htio da upali, te sam promijenio i platinkse a zatim se na kraju ispostavilo da su kablovi bili problem, i to što je najžalosnije isti ti kablovi koji sada rade kod mene, kod kolege na njegovom fići nisu radili, a moji koji ne rade kod mene rade kod njega tako da smo se zamijenili i obojica se provozali nakon završenog posla... Uglavnom hvala svima koji su mi pomogli u rješavanju problema.. Ako bude novih problema otvaram temu a do tada i ova može pod katanac.
Još jednom veliko hvala svima !
Još jednom veliko hvala svima !
acmilan90- Član
Da ne otvaram novu temu, može li se štogod uraditi sa pumpicom vode za pranje stakala ili se ona mora zamijeniti ?? Ova moja isto kao da nemoze da povuce vodu, odnosno kada joj pomognem radi al poslije ne drži pritisak. Kad je skinem u njoj nešto kao da lupka neka plastika ili šta već, pa sad da li se to da napraviti ili da kupim novu ako je moja vec za bacit ?
acmilan90- Član
Mislim da je moraš zamjeniti novom jer ona bi trebala imati kao neki povratni ventil koji ako se pokidao unutra, pušta vodu nazad i zato teško napumpaš.
Jel ima neko pumpicu i plovak za rezervoar i onaj komad plasticni sto dodje na volan, odnosno obruc sirene na volanu ako me razumijete?? Ako bi bio voljan da mi posalje postom??? Plaćanje moze po pouzecu ili na račun putem banke unaprijed, kako god vam odgovara?
Sljedeće pitanje, iako mi je pukla žabica na obruću od sirene, sirena je nekad i trubila no medjutim sada više ne trubi??? Je li ona na osiguraću nekom ili eventualno kako utvrditi ispravnost iste ?
Sljedeće pitanje, iako mi je pukla žabica na obruću od sirene, sirena je nekad i trubila no medjutim sada više ne trubi??? Je li ona na osiguraću nekom ili eventualno kako utvrditi ispravnost iste ?
acmilan90- Član
prvo provjeri osigurače dali su svi ispravni a sirenu provjeriš tako da imaš na njoj dvije žice +i- i to spojiš na akumulator.
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
acmilan: slušaj,najpametnije,FIĆU u garažu,i sve spojeve,svitla,mjerace,po masini sve stopice,zamini NOVIM,sve lipo zalemi,stisni kombinirkami..i sve ce radit kao švic.sat....javin ti sta iman viška za kojih šetemanu,da vidin,mislin da san ima tu plastiku oko trube,dobijes..za ostalo,nece biti,jer ne znan sta iman u svon rezervaru,osin močvare..
Iz iskustva mene i drugiH.ima san crvenog Azbarthiranog, djeca se igrala po njemu i po struji,svaki dan kad bi ga upalija,nesto drugo bi radilo,a ono od jucer ne!..kad san ga proda,Boštjan je stve konetore rastavio,nanovo,zalemija,i kaze sve radi bez frke,i elek.podižači stakla,i ventilator na hladnjaku na termostat..i da ne nabrajan...SRETNO!
Iz iskustva mene i drugiH.ima san crvenog Azbarthiranog, djeca se igrala po njemu i po struji,svaki dan kad bi ga upalija,nesto drugo bi radilo,a ono od jucer ne!..kad san ga proda,Boštjan je stve konetore rastavio,nanovo,zalemija,i kaze sve radi bez frke,i elek.podižači stakla,i ventilator na hladnjaku na termostat..i da ne nabrajan...SRETNO!
gost 1- Aktivni Član
- Broj komentara : 770
Registration date : 22.11.2012
Heh drugar, dosta toga sam u ova 2 dana napravio, prije svega truba je zatrubila:D a i našao sam plastiku za volan. Sve instalacije su provjerene ispitane i sredjene.. Uglavnom u potrazi sam za plovkom jer moja kazaljka drzi zakucano na pun rezervoar a znam da sada imam 5 litara, jer sam dosuo iz kanistera.Kako mogu znati da li je moj plovak uopće dobro spojen, imaju one dvije žice ako izuzmemo crijevo za gorivo i kako god ih ja ubodem kazaljka ostaje zakucana za dno, sve dok se kontakt ne ugasi. Da li postoji treća žica neka da ja slučajno neznam za nju???
EDIT: Takodjer i dalje u potrazi za pumpicom za pranje stakala !!
EDIT: Takodjer i dalje u potrazi za pumpicom za pranje stakala !!
acmilan90- Član
Postoji. Provjeri to sve, nebi trebao biti problem. Treća žica ti je crna i to je masa, a ona je zašarafljena pod jedan od vijaka gore na plovku. To pregledaj prvo, a onda vidi da nisu zamjenjene te dvije žice gore (žuto crna i crveno crna). Mislim da tebi bliže kad stojiš naprijed treba biti žuto crna žica. Ako nije ni to, onda plovak van da vidiš u čemu je stvar.. Pod uvjetom da nije nešto na satu pomješano kod spajanja što sumnjam.
Mislim da te zeza masa ili plovak sami plovak.
Mislim da te zeza masa ili plovak sami plovak.
Vidi imam žuto crnu i crveno crnu, ali treće žice ja uopšte nemam.. Odnosno imam jedan crni kabel koji ima 2 podloške, odnosno 1 kraj da stavim pod šaraf na plovku a drugi dio gdje ?? Sutra vam slikam jednu žicu što dolazi iz desnog gornjeg ugla prednjeg koša, ja stvarno neznam šta je to ali je na pola prekinut isti.. Znači kad stojite pred haubom u desnom gornjem uglu prolazi neki kabal.. Ne kontamm ?? Pomagajte
acmilan90- Član
Najbolje ako nam možeš to slikati, ali taj crni kabal je masa koji ide sa plovka opet negdje na masu čini mi se. Te dvije žice u boji su ti obje plusevi, jedna za lampicu rezerve (crveno crna) a žuta za nivo goriva. Treća žica - crna - je masa koja mora biti na karoseriji negdje, obično pod volanom stoji na nosaču gdje je kontakt bravica pričvršćena. Ona isto izlazi sa te dvije žice van do plovka.
Po ovoj slici s mog fiće, bliža prednjem kraju je crvena žica, a bliža kabini žuta. Žuta je na instrumentu utaknuta u donju stopicu (oznaka T), a crvena direktno u lampicu za rezervu (oznaka S). U gornju stopicu utaknuta je plava žica, koja dovodi + na instrument kad se da kontakt.
Crna je na rezervaru spojena ispod nekog od šarafića koji drže plovak.
Ako je sve ispravno spojeno, kad se da kontakt, ištekaju se crvena i žuta žica na rezervaru. Kad se sa žutom dotakne masa, kazaljka mora otići do kraja dolje, a kad se sa crvenom dotakne masa, lampica rezerve se mora upaliti.
Crna je na rezervaru spojena ispod nekog od šarafića koji drže plovak.
Ako je sve ispravno spojeno, kad se da kontakt, ištekaju se crvena i žuta žica na rezervaru. Kad se sa žutom dotakne masa, kazaljka mora otići do kraja dolje, a kad se sa crvenom dotakne masa, lampica rezerve se mora upaliti.
AgentOrange- Aktivni Član
- Broj komentara : 201
Registration date : 26.07.2012
Točno tako. Ispravka mog posta: Znači crvena žica je naprijed a iza ide žuta, (što je vrlo jasno kad se plovak skine i pogleda).
Javi nam jesi li uspio otkloniti smetnju
Javi nam jesi li uspio otkloniti smetnju
Kako je lijep osjećaj kada dobiješ instrukcije od kolega, pa ti nebude mrsko u 22:15h otići u garažu i malo ruke uprljati
Eh ovako, ustanovio sam sljedeće, išao sam po principu da prvo ustanovim da li su žice sa kontrolne table ispravne, te sam uzeo komad žice, stavio na minus klemu i lampica za rezervu radi, odnosno kazaljka je otišla do kraja što znači da su žice ispravne.. EH sad sam taj isti komad žice opet spojio na akumulator pa na masu na plovku i vidjelo se sljedeće; kazaljka pokazuje tačnu količinu goriva, odnosno rezervu dok se lampica za rerezvu uopće ne pali, što je mislim najjednostavnije zaključiti da je plovak neispravan... Kad sam ga izvadio primjetio sam da u onoj "kutijici" gdje metal kliže po drugom metalu nema poklopca na kutijici a i onaj metaj sav iskrivljen tako da mislim da je meni najpametnije da nastavim potragu za plovkom..
I da da dopunim, žica koja je virila sa strane je upravo prekinuta žica od mase za plovak... To sam isto ispitao i uglavnom plovak se ponaša identično kao da je spojen preko akumulatora..
Eh ovako, ustanovio sam sljedeće, išao sam po principu da prvo ustanovim da li su žice sa kontrolne table ispravne, te sam uzeo komad žice, stavio na minus klemu i lampica za rezervu radi, odnosno kazaljka je otišla do kraja što znači da su žice ispravne.. EH sad sam taj isti komad žice opet spojio na akumulator pa na masu na plovku i vidjelo se sljedeće; kazaljka pokazuje tačnu količinu goriva, odnosno rezervu dok se lampica za rerezvu uopće ne pali, što je mislim najjednostavnije zaključiti da je plovak neispravan... Kad sam ga izvadio primjetio sam da u onoj "kutijici" gdje metal kliže po drugom metalu nema poklopca na kutijici a i onaj metaj sav iskrivljen tako da mislim da je meni najpametnije da nastavim potragu za plovkom..
I da da dopunim, žica koja je virila sa strane je upravo prekinuta žica od mase za plovak... To sam isto ispitao i uglavnom plovak se ponaša identično kao da je spojen preko akumulatora..
acmilan90- Član
Zato smo tu da pomognemo. Najbolje bi bilo da možemo uživo to riješiti, ali kad ne ide moramo ovako. Taj poklopčić neka te ne smeta ako ga nema, nije toliko strašno. Moj ti je savjet da ne žuriš sa plovkom, jer nisam baš shvatio kako misliš da je metal iskrivljen? Ako ti pokazuje razinu goriva, onda bi trebala i rezerva raditi. Nasuprot tog metala što kažeš, koji kliže po onom drugom, je kontakt za rezervu, i kad plovak padne skoro već do dna, onda isto tako spoji taj kontakt i to je za lampicu rezerve kontakt. Provjeri to malo, jer ako ovaj klizač radi, čudno mi je da ti ne radi rezerva. Možda treba malo taj kontakt očistiti..
Eh ovako, mislio da sam da sam napravio plovak po instrukcijama Filip-a ali evidentno je da je isti neispravan.. Kad je na rezervi bio kazaljka je pokazivala kako bi trebalo, ali nije palilo lampicu... Danas dolijem 10 litara kazaljka stoji gdje je i bila, tako da smo zaključili da je isti neispravan. Eh da li se to isplati praviti ili je isplatnije dati 10 evri i ne gubiti živce sa istim ?
acmilan90- Član
popravi se to u 5 minuta al ne ovako preko ekrana, možda nema mase na osovini, možda potrošen klizač, možda gubi kontakt na spoju žice i klemice....
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Similar topics
» Opet Paljenje :((
» 126p problem
» Opet mi otišla prirubnica
» Problem s paljenjem
» problem neznam s cim
» 126p problem
» Opet mi otišla prirubnica
» Problem s paljenjem