BALKANSKA LEGENDA Z-750
+29
dnx055
Juraj83
Lav
JYNX972
megi
ŠOLE
pucici 750le
Ćofi
miro
damir_zg
funkymonoloko
FLASHmata993
fusher
ARIEL
Zloćko
dr.Damba
Mićo-Vk
BISTRI
puyol
puyolov tata
Floyd ZG
Filip
Hrki
Camshaft
miniV8
johan
Miljenko
prka126
Marko ZG
33 posters
Stranica 2 / 14.
Stranica 2 / 14. • 1, 2, 3 ... 8 ... 14
Miljac
Ma sve pohvale. Uredivanje fice ili to bio neki drugi auto zahtjeva puno volje zelje strpljena i love. Al bitno je ono poslje kad je sve gotovo. I mene ceka veliki zahvat a nikak krenut kad love niotkud. No odustajanja nema. Zato cuvaj ficu i svaka cast.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
Re: BALKANSKA LEGENDA Z-750
Krpanje Miljac krpanje,nema druge ako nisi pri lovi ide malo sporije al bitno je da se ne stane jer onda padaju na pamet one misli pa koji mi k.... ovo trebalo,pa šta sad,šta da ga prodam ne isplati se da ga slažem dalje nemam love za to... itd... već mi je to sto puta proslo kroz glavu al onda kapne neka lova "viška" pa se onda sve zaboravi malo,pa se nastavi drljat i tako po malo i ide nekak.
Marko ZG- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1230
Registration date : 03.04.2010
E kad sideš u njega i zaputiš se kao ja nekidan 300 km od svoga grada, znat ćeš da ti se trud i piketavanje ruzine isplatilo.......
Gost- Gost
Eh da kad sidnem... al ima do tad dosta vremena da se i umorim od stajanja. A tebi NightR za taj pothvat od 300km svaka čast,moro bi ga dugo dugo vozit da bi se s njim zaputio negdje malo dalje i moro bi bit jebeno pouzdan i dobro složen, jer bi u protivnom poludio od toga koliko sam puta i di sve stajao i to sa kakvim autima,ili jednostavno sam takve sreće... mislio sam da ću ga uspjet sredit do ovog desanta u Ozlju ali su se izjalovile neke stvari i čekat ćemo drugu priliku.
Samo ga detaljno složi i neće te nikad ostavit nigdi, evo ja sam bija prošle godine vozija Split - Ozalj, onda opet Split - Zagreb, nedavno Split - Međugorje, Široko, pola hercegovine..... prekjučer bija u Makarskoj bez iti jednog kvara, samo ga uredno složi i neboj se..... fićo je za duge putove najslađi i najzahvalniji auto
Gost- Gost
... vjeruješ mu ti ... al to je lijepo i za čut i za vidjet... znači nisam ni sam svjestan čega sam ja vlasnik?! Aj da bar tako i u mom slučaju bude!
...da pola kilometraže od tih puteva šta si ti sad naveo godišnje moj bude mogao prevalit bez ijednog "većeg" kvara ja bi bio presretan.
...da pola kilometraže od tih puteva šta si ti sad naveo godišnje moj bude mogao prevalit bez ijednog "većeg" kvara ja bi bio presretan.
Miljac
Ma i fico je auto ko i svaki auto. Kak su nekad nasi roditelji ficekima peglicama stojadinom putovali svigdje. A danas kad cujem da je od zg pa do zd doso za malo manje od 3 sata pa jezim se. Vecina mladih vozaca nezna kak je vozit bez serva abs itd. Ja sam pocel na starom yugu pa nadalje. Tak da ak je instalacija dobra amortizeri kocnice motor i getriba slozeni pa cemu se bojat. U voznji se treba uzivat a ne ludovat. Auto ima i srce i dusu. Kakav si prema njemu takav je on prema tebi. Mrzim kad mi neko veli ma briga me ja sam ga kupio ne on mene. A kad mu se pokvari onda place kud bas sad kad mi najvise treba. Kad si doso do tud nestedi i stavi sve novo.
miljenko je napisao/la:Ma i fico je auto ko i svaki auto. Kak su nekad nasi roditelji ficekima peglicama stojadinom putovali svigdje. A danas kad cujem da je od zg pa do zd doso za malo manje od 3 sata pa jezim se. Vecina mladih vozaca nezna kak je vozit bez serva abs itd. Ja sam pocel na starom yugu pa nadalje. Tak da ak je instalacija dobra amortizeri kocnice motor i getriba slozeni pa cemu se bojat. U voznji se treba uzivat a ne ludovat. Auto ima i srce i dusu. Kakav si prema njemu takav je on prema tebi. Mrzim kad mi neko veli ma briga me ja sam ga kupio ne on mene. A kad mu se pokvari onda place kud bas sad kad mi najvise treba. Kad si doso do tud nestedi i stavi sve novo.
Bravo,slažem se!
Novo sve sigurno neće bit,jer mi to financije ne omogućuju(blago onima koji si to mogu priuštit),prioritet mi je lim da se riješi što bolje i polakira jer je to ujedno i najskupljio i najveći dio zahvata, a ovo ostalo se s vremenom može malo po malo rješavat dok bude bio u pogonu tako da ću moć vidjet šta je najkritičnije i to sanirat sukladno s trenutnim materijalnim stanjem. A što se tiče štednje i toga da težim tome da imam perfektnog fiću i da mi ljudi aplauziraju dok prolazim pokraj njih sa rukom na prozoru... daleko su moje misli od toga jer mislim da je pomalo smješno ulupat u autić zadnju kunu a okolo šetat u poderanim cipelama,ima i važnijih stvari u životu(bez zamjerke fićoljubci). Tako da koliko ću moć izdvojit love sa strane da ga slažem a da pri tome to baš previše ni ne osjetim takvim ću ga tempom i slagat,na kraju krajeva zato je i moj projekt trenutno u stanju mirovanja...
malo offa : zagreb centar do zadra starog grada 2h i 15min....
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
Marko slažem se potpuno! Znaš kako ja radim, imam doma hrpu polovnih djelova onda po njima prekopavam i popravljam ih, kombiniram i sl.. evo npr. novi podizać stakla za fiću košta 300 kn, ja imam doma polovni kojem je pukla sajla, rastavija sam ga tako da sam sa bušilicom probija tvorničke štance, kupija sajlu refužo, odriza ju na dužinu, namota na valjak, krajeve zavija i zalija sa mesingom, sve skupa troška 10 kuna, a podizać stakla kao novi..... tako da moraš imat malo u rukama i svašta se može napravit......
Gost- Gost
NightR vidim da shvaćaš o čem pričam,masu stvari sam i ja provalio da je bolje doma naravno ako imaš volje i malo znanja sam napravit i siguran sam da ispadne pa možda čak i bolje i kvalitetnije od oriđiđija,pa uostalom u tom i je furka oldschoola da se krpa ono šta se može krpat(u ovom slučaju to nema veze sa restauracijom),da od kako bi rekao moj dobar poznanik "da od ku... napravis pi..." Znam i ja da je najlakše otić u dućan,pokupovat sve novo i smontirat,ali mislim da kad nisi u mogućnosti to napravit da postoje i druga rješenja pa makar ona bila privremena, a i sigurno ćeš to više cijenit. Istina neke se stvari nemogu ako nisi majstor za sve al zato tamo di gubiš pokušaš navuć tamo di dobivaš...
Još par slika podova koji su sada zamjenjeni.
Pošto nisam uspio nabavit nutarnji prag otišao sam ga izradit po mjerama i mislim da će bit ok još dapače uzeo sam lim debljine 1mm inače je mislim da su debljine 0.7 ili 0.8 nisam bas siguran.
Kupljene i felge Wolfrace preko auti.hr koje idu na mog starca i par slika istih ili sličnih felgi...
Naravno felge će se morat malo očistit i skinut neku čudnu farbu koja podsjeća na špric kit kako bi se mogle počet polirat,a sad kako će to ispast budemo vidjeli...
Još par slika podova koji su sada zamjenjeni.
Pošto nisam uspio nabavit nutarnji prag otišao sam ga izradit po mjerama i mislim da će bit ok još dapače uzeo sam lim debljine 1mm inače je mislim da su debljine 0.7 ili 0.8 nisam bas siguran.
Kupljene i felge Wolfrace preko auti.hr koje idu na mog starca i par slika istih ili sličnih felgi...
Naravno felge će se morat malo očistit i skinut neku čudnu farbu koja podsjeća na špric kit kako bi se mogle počet polirat,a sad kako će to ispast budemo vidjeli...
Marko ozbiljno se radi, neka, felge su super, koja je ovo širina?
Gost- Gost
ides marko
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Miljac
Ma bit ce fico dobar. Al ja velim ak je nova limarija lakiranje pa onda da se stave novi amortizeri lezajevi kotaca lajtunzi i kocnice. I ak je motor dobar i getriba pa onda je to glavno rjeseno. A ostale stvari to polako. Sve bu se slozilo ak je volje. A kod tebe je ima i nesumljam da bu na autu neke lose.
Ne znate vi njega, taj kad se zainati taj to i izgura, znam ga kakav je, fićo bu bil do jaja, sredit će se fićo do detalja siguran sam u to! Ak može BMW može i fićo.
Floyd ZG- Aktivni Član
- Broj komentara : 942
Registration date : 29.11.2009
NightR felge su 6Jx13 a gume koje su trenutno na njima su 175/50/13.
Susjed ne prcaj i ne diraj stare rane,da nisam vozio i picanio BMW-a, sad nebi vjerovatno kukao ovoliko a fico bi bio gotov i bolji neg novi... Heheeehe! Puzevim korakom polako al sigurno će bit jednog dana gotov...
Al da me boli; boli me! ...kad čitam ove slatke brige oko ovih dogovora kad je najbolji dan za pokusni i prvi fico desant, još kad otvorim vrata od kuće a u dvoristu stoji hrpa bezivotnog lima najradje bi ubacio rezervar i ovako bez pol dijelova došao jer se takve stvari ne propustaju ako imaš pilu koja za taj dan vapi i živi! Ne propustajte to kolege i kolegice koji imate fice regane i u voznom stanju.
Susjed ne prcaj i ne diraj stare rane,da nisam vozio i picanio BMW-a, sad nebi vjerovatno kukao ovoliko a fico bi bio gotov i bolji neg novi... Heheeehe! Puzevim korakom polako al sigurno će bit jednog dana gotov...
Al da me boli; boli me! ...kad čitam ove slatke brige oko ovih dogovora kad je najbolji dan za pokusni i prvi fico desant, još kad otvorim vrata od kuće a u dvoristu stoji hrpa bezivotnog lima najradje bi ubacio rezervar i ovako bez pol dijelova došao jer se takve stvari ne propustaju ako imaš pilu koja za taj dan vapi i živi! Ne propustajte to kolege i kolegice koji imate fice regane i u voznom stanju.
BRAVO!!!!!Marko ZG je napisao/la:NightR felge su 6Jx13 a gume koje su trenutno na njima su 175/50/13.
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Došlo je do malih promjena od kad sam kupio felge,malo su preširoke pa više neće ići serijala rubnjaci jer ne stanu felge strše dosta van nešto se mora smislit,ali prije svega mora u radionu na spuštanje koje se možda čak i prije moralo napravit prije limarskog zahvata ali eto promaknulo je...
Za vučnu službu sam uzeo frenda koji ima kamion Zastava tako da ugođaj bude potpun...!
...i evo nas u maloj radionici čuda.
Kad je već u radioni trebao se riješit jedan problem prije svega. Volan se užasno teško motao i mislili smo da nešto ne štima oko puža ali evo rješenja...
[/URL
Problem je bio u rukavcu,bio sam upoznat sa situacijom ako prednji kraj nije tako skoro kako bi se reklo bio popiksan postojala je mogućnost da se prednji trap malo rasklima,ali u ovom slučaju je bilo kontra,prednji kraj je na novo bio popiksn "prije 10 god." i nije imalo ni malo lufta ali pošt je auto stajao jako dugo vani od vlage se stvorila hrđa i uz to još u tih 10 godina volan nije napravio ni pola kruga smeće koje se uspjelo zavuć se skorilo i zapeklo. Napunili smo ga sa wd-om malo da se ispere,stavili na škripac,nabili na ovaj dio šta strši cijev i ajmo veslanje na smjene da se kakti rasklima ali makakvi uzalud,pa smo nakon toga ponovili sa tot-masti isti postupak i dalje ništa,ostavili smo ga preko noći u benzinu jer smo čitav dan izgubili sa jeb.... rukavcimna.
Evo slike kolege mehaničara nakon čitavog dana veslanja...negdje oko 22h uslijedio je prekid do sutra...
[URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc09098k.jpg/]
Za vučnu službu sam uzeo frenda koji ima kamion Zastava tako da ugođaj bude potpun...!
...i evo nas u maloj radionici čuda.
Kad je već u radioni trebao se riješit jedan problem prije svega. Volan se užasno teško motao i mislili smo da nešto ne štima oko puža ali evo rješenja...
[/URL
Problem je bio u rukavcu,bio sam upoznat sa situacijom ako prednji kraj nije tako skoro kako bi se reklo bio popiksan postojala je mogućnost da se prednji trap malo rasklima,ali u ovom slučaju je bilo kontra,prednji kraj je na novo bio popiksn "prije 10 god." i nije imalo ni malo lufta ali pošt je auto stajao jako dugo vani od vlage se stvorila hrđa i uz to još u tih 10 godina volan nije napravio ni pola kruga smeće koje se uspjelo zavuć se skorilo i zapeklo. Napunili smo ga sa wd-om malo da se ispere,stavili na škripac,nabili na ovaj dio šta strši cijev i ajmo veslanje na smjene da se kakti rasklima ali makakvi uzalud,pa smo nakon toga ponovili sa tot-masti isti postupak i dalje ništa,ostavili smo ga preko noći u benzinu jer smo čitav dan izgubili sa jeb.... rukavcimna.
Evo slike kolege mehaničara nakon čitavog dana veslanja...negdje oko 22h uslijedio je prekid do sutra...
[URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc09098k.jpg/]
ajmo marko sa slikama nastavak nemoj biti tako škrt heheheheheehehe
Hrki- Administrator
Super idu radovi.
Kaj se tiče proširivanja, ako nisi fan abarth proširenja, pogledaj u mojem projektu kak su prošireni.
Napred 1.5 a iza 2cm, taman da stane 175 guma gore.
Kaj se tiče proširivanja, ako nisi fan abarth proširenja, pogledaj u mojem projektu kak su prošireni.
Napred 1.5 a iza 2cm, taman da stane 175 guma gore.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Puyol stane 175 al koje visine... ove moje su nisko profilne 175/50/13 i dosta su šire od 175/70/13 jer se kako i sam znas sa visinom gume gubi i širina. Tako da proširenja moraju bit bar 5cm od serijskih rubnjaka jer guma dosta strši... a na tvom su rubnjaci prva liga točno onoliko koliko mu treba.
Evo prijatelju kuća časti ovu rundu slika, samo za hrkija...
Evo novi dan ustajanje iz kreveta i teška upala mišića po čitavom tijelu od veslanja i ajmo sve iz početka u nadi da će bit bolje kad ono isti ku..c. I slučajno nam je pala zamisao da ga okrenemo kontra pa možda čak uz to klimanje i nešto iscuri van makar ovako na oko nema teorijske šanse da se to desi,kad ono gle čuda nakon jedno sat vremena i odveslanih bar 5km(danas) počeli su prvi znaci popuštanja,na sve strane je počelo lagano curit mješavina wd-a, tot-masti, benzina i hrđe i nakon jedno 2h više gotovo nije bilo nikakvog otpora pa sam prekino frenda u skidanju feder plate i zadnjih opruga da on provjeri dali je to to ili sam se ja toliko sjačao da mi je postalo pljuga to klimat. I je to je to što se tiče "jedne strane" i još smo na onu rupicu di se podmazuje nagurali nutra tot-masti i napokon šljaka čak bi se usudio reć i bolje nego tvornički,volan se mota sad jednim prstom,a između ostalog kako i nebi kad smo ga totalno rasklimali... a mislim da sam sad stekao samopouzdanje da bi se usudio uć u onaj kajak na pariće i komotno im parirat na nekom natjecanju a rezultati se čak vide i na čitavom tijelu... šala, ne ponovilo se više...
Evo malo slika i spuštanja na silu...
Rezanje zadnjih opruga za jedan i pol krug!
Dorada feder plate!
Evo prijatelju kuća časti ovu rundu slika, samo za hrkija...
Evo novi dan ustajanje iz kreveta i teška upala mišića po čitavom tijelu od veslanja i ajmo sve iz početka u nadi da će bit bolje kad ono isti ku..c. I slučajno nam je pala zamisao da ga okrenemo kontra pa možda čak uz to klimanje i nešto iscuri van makar ovako na oko nema teorijske šanse da se to desi,kad ono gle čuda nakon jedno sat vremena i odveslanih bar 5km(danas) počeli su prvi znaci popuštanja,na sve strane je počelo lagano curit mješavina wd-a, tot-masti, benzina i hrđe i nakon jedno 2h više gotovo nije bilo nikakvog otpora pa sam prekino frenda u skidanju feder plate i zadnjih opruga da on provjeri dali je to to ili sam se ja toliko sjačao da mi je postalo pljuga to klimat. I je to je to što se tiče "jedne strane" i još smo na onu rupicu di se podmazuje nagurali nutra tot-masti i napokon šljaka čak bi se usudio reć i bolje nego tvornički,volan se mota sad jednim prstom,a između ostalog kako i nebi kad smo ga totalno rasklimali... a mislim da sam sad stekao samopouzdanje da bi se usudio uć u onaj kajak na pariće i komotno im parirat na nekom natjecanju a rezultati se čak vide i na čitavom tijelu... šala, ne ponovilo se više...
Evo malo slika i spuštanja na silu...
Rezanje zadnjih opruga za jedan i pol krug!
Dorada feder plate!
Kaj je to sad da se s visinom gubi i širina?
175 je 175, ali visina je ta koja je problem, 70 ili 50 posto od širine gume u tvom slučaju, tako da visina nema veze s tim.
Drugačije izgleda mozda samo kaj kod 70 ko da je balonka dok je 50 niskoprofilna pa je dojam drugačiji no to je samo subjektivno.
Mozda da se i poigraš sa et-om felgi koji ti bu dodatno muke zadao ak nije kak se spada.
175 je 175, ali visina je ta koja je problem, 70 ili 50 posto od širine gume u tvom slučaju, tako da visina nema veze s tim.
Drugačije izgleda mozda samo kaj kod 70 ko da je balonka dok je 50 niskoprofilna pa je dojam drugačiji no to je samo subjektivno.
Mozda da se i poigraš sa et-om felgi koji ti bu dodatno muke zadao ak nije kak se spada.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Puyol muke oko rubnjaka su riješene,još prije par mjeseci samo stavljam slike sa zakašnjenjem radi ljudi na ovom forumu koji nisu upoznati sa mojim projektom. A nemam se sta poigravat sa etom kada su felge već kupljene i nemogu nista napravit sto se tice eta kad su takve kakve jesu i idu na auto,samo me je malo mučio razmak rupa sarafa jer je na fici 4x98 a felge su 4x100 al se i to riješilo sa konusnim šarafima koji imaju pomičnu glavu,ako me razumjes...
marko ako dođes u ozalj imat cemo priliku popiti pivo u živo
Hrki- Administrator
Stranica 2 / 14. • 1, 2, 3 ... 8 ... 14
Stranica 2 / 14.