moja mala prinova
+17
Marko ZG
puyol
Filip
MTX
solex
Miljenko
Floyd ZG
vikson
jasmin.ck
Hrki
zastava750(fićo)
tempo gt
jeremija
miro
miniV8
Camshaft
prka126
21 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: moja mala prinova
miniV8 je napisao/la:i nikda te nigdje nema na vrijeme.... hahahahah, a ovaj kanister sa benzinom si krivo koristio, trebal si politi po autu, škodi sorry, i da vidiš kak bi zapalio
e moram te malo....
šta jest jest tako bi zapalila iz prve. Samo se ti zezaj, prvi ćeš me žicat krug!
haha, možda ako te nebudem zajebavao sa fićom dok se ti budeš zajebaval sa škodom u garaži.....
miniV8- Administrator
- Broj komentara : 5166
Registration date : 20.07.2009
nedaj se prka ostani psina!! samo naprijed
solex- Aktivni Član
- Broj komentara : 391
Registration date : 03.02.2010
Ako sto treba od djelova slobodno se javi ja imam jedno skoro cijelu i ne znam sto sa njom, isto LS iz 1978 gpdine , a za paljenje treba iskra i svjeze gorivo pa ti preporucam da prvo nastimas platine i promjenis kondenzator koji najcesce ode te stavis dobre kablove najblje silikonske, te promjeni cijev od pumpe do karburatora jer ako je negdje puknuta da se ne zapalis, i takoder provjeri dal radi injektor ubrizgavanja i promjeni gumice na vijku zraka i smjese na karburatoru inace ces je tesko upalit ako je dugo stajala.
MTX- Član
- Broj komentara : 75
Registration date : 08.12.2009
Puno puno hvala na savjetim sve ću provjerit. Što se dijelova tiče zasad trebam retrovizor, prednji i zadnji znak, jednu plastičnu ratkapu ( ili još bolje 4 kromirane ) bravice (lijevu i desnu ) , naravno i ključ od njih, zadnja svjetla, razvodnu kapu, kableve za svjećice + bobina, brisači... to sam se zasad sjetio, ali ima toga još. sve sitnice al se skupi. Pošalji mi na pm kolko tražiš za te dijelove. A ako si za pošalji mi i kolko tražiš za cijelu škodu. Hvala!
prka kad krecu radovi?
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Jučer se okupilo ekipe... Bili smo Marko ZG , Zdenko, Denis, Miljac, Kenig i ja. Euforično smo išli oprat škodu. Naravno na -10°C. hehe.
Hvala Zdenku na pomoći
Hvala Marku i Denisu ( posebice Denisu koji je škodu prihvatio ko da je njegova ) Marko nemoraš se skrivat nije grehota radit
Prka slika a dečki rade
Mama mama, s čime se najbolje čiste metalne površine. A gdje sine. Ma nije bitno samo mi reci. Pa arf ti je dobar sine. Di to mogu kupit. Bilo gdje sine. Hvala mama!
Nakon par sati rifljanja:
Maneken Kenig:
Skinut spojler i očišćeno ispod:
Miljac skida retrovizor:
Valjda je od siline kada je povukao retrovizr prdnuo. To je tako smrdilo da smo morali bježat van na hladnoću. KO da je trule daske od wc-a pojeo.
Ovdje sam pokušao sliknuti palmu koja je nastala od leda al niš se ne vidi
Iz svih kuteva nakon pranja:
Update ubrzo nadam se
Hvala Zdenku na pomoći
Hvala Marku i Denisu ( posebice Denisu koji je škodu prihvatio ko da je njegova ) Marko nemoraš se skrivat nije grehota radit
Prka slika a dečki rade
Mama mama, s čime se najbolje čiste metalne površine. A gdje sine. Ma nije bitno samo mi reci. Pa arf ti je dobar sine. Di to mogu kupit. Bilo gdje sine. Hvala mama!
Nakon par sati rifljanja:
Maneken Kenig:
Skinut spojler i očišćeno ispod:
Miljac skida retrovizor:
Valjda je od siline kada je povukao retrovizr prdnuo. To je tako smrdilo da smo morali bježat van na hladnoću. KO da je trule daske od wc-a pojeo.
Ovdje sam pokušao sliknuti palmu koja je nastala od leda al niš se ne vidi
Iz svih kuteva nakon pranja:
Update ubrzo nadam se
Arf zakon,ja s njim perem ruke kad se zamastim,sve skida hahah
Fino izgleda škoda,kad će paljenje ?
E i vidi se palma
Fino izgleda škoda,kad će paljenje ?
E i vidi se palma
Zdenko se sav uživio u svoju novu funkciju!!!
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
vec to sad izgleda puno ljepse
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
Već se sjaji ko pasja j..., a tek je prva ruka pranja odrađena hehee... ali Škodilak je skroz na mjestu i u super stanju za svoje godine!
Marko ZG- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1230
Registration date : 03.04.2010
Arf je zakon
Prka škoda je odlična,samo tako dalje i brzo ćeš uživat u njoj
Prka škoda je odlična,samo tako dalje i brzo ćeš uživat u njoj
Special- Aktivni Član
- Broj komentara : 308
Registration date : 04.10.2009
paljenje je isprobavano, vidi se gore na filmićima, al mislim da bude to zadnje na popiu. Ko zna što se sve u međuvremenu bude izdogađalo
Hahaha prava ekipa za razne očevide i hitne intervencije. Navratiti ću koji put da vas malo napojim jer mi izgledate nekak žedno. Pogotovo Zdenko a i Miljac mi malo malaksao.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
E sad ovako, radilo se dosta na škodi, ali sam bio strašno lijen postavljat slike...
Pa krenimo, nedjelja 13.02.2011
Denis mi je naravno vjerni pomoćnik od prvoga dana rada na škodi tako je i sve ove dane bio od velike pomoći! Ideja je bila da upalimo motor, i malo još probrljamo po nečem što se da. Tako smo za početak cijeli auto po svih hrđavim dijelovima premazali antikorozinom. Ja sam smontirao bravicu s kojom smo se bili mučili ( ali tada nažalost nisam imao fotić ) tak da se sad vozačeva vrata mogu otvoriti na bravu, a mogu se i zaključati i odključati. Malo smo kopali iza zadnjeg sjedišta i našli rupu za regledavanje plovka u rezervoaru
Nešto malo dalje smo našli i otvor za getribu, pa smo promijenili neku gumicu tamo i očistili sve. Onda smo krenuli na motor. Skinuli smo haubu da bude lakše radit
Onda je Denis raskopao filter i imali smo što vidjeti, netko tko je vozio auto prije je kupio i stavio novi filter!
Kako škoda ima na pumpi za gorivo ručkicu za pumpanje, probali smo napumpati malo goriva u frgu. Kada je pumpa već bila dolje onda smo je i očistili. Nakon sveg je radila ko singerica. Neznam kako se tu na slikama vidi ali kada smo napumpali iz frge je letio benzin!!
Kada budemo detaljno uređivali motor onda ću i kupiti nova crijeva jer sva ova gore su loša. Poneseni silnim entuzijazmom odlučili smo ju upalit! Naravno, nismo imali kablove svjećica i akumulator. Zvali smo kolegu iz kluba i popalili mu kablove i akumulato iz njegovog fiće kontraša. Rekli smo si ovo je trća sreća, ovo mora raditi!
Nije nas to pokorilo, odvezli smo se do mene doma, i pokupili sve akumulatore koje imam. Naravno do kraja večeri nismo imali sreće svi akumulatori su bili preslabi...
Pa krenimo, nedjelja 13.02.2011
Denis mi je naravno vjerni pomoćnik od prvoga dana rada na škodi tako je i sve ove dane bio od velike pomoći! Ideja je bila da upalimo motor, i malo još probrljamo po nečem što se da. Tako smo za početak cijeli auto po svih hrđavim dijelovima premazali antikorozinom. Ja sam smontirao bravicu s kojom smo se bili mučili ( ali tada nažalost nisam imao fotić ) tak da se sad vozačeva vrata mogu otvoriti na bravu, a mogu se i zaključati i odključati. Malo smo kopali iza zadnjeg sjedišta i našli rupu za regledavanje plovka u rezervoaru
Nešto malo dalje smo našli i otvor za getribu, pa smo promijenili neku gumicu tamo i očistili sve. Onda smo krenuli na motor. Skinuli smo haubu da bude lakše radit
Onda je Denis raskopao filter i imali smo što vidjeti, netko tko je vozio auto prije je kupio i stavio novi filter!
Kako škoda ima na pumpi za gorivo ručkicu za pumpanje, probali smo napumpati malo goriva u frgu. Kada je pumpa već bila dolje onda smo je i očistili. Nakon sveg je radila ko singerica. Neznam kako se tu na slikama vidi ali kada smo napumpali iz frge je letio benzin!!
Kada budemo detaljno uređivali motor onda ću i kupiti nova crijeva jer sva ova gore su loša. Poneseni silnim entuzijazmom odlučili smo ju upalit! Naravno, nismo imali kablove svjećica i akumulator. Zvali smo kolegu iz kluba i popalili mu kablove i akumulato iz njegovog fiće kontraša. Rekli smo si ovo je trća sreća, ovo mora raditi!
Nije nas to pokorilo, odvezli smo se do mene doma, i pokupili sve akumulatore koje imam. Naravno do kraja večeri nismo imali sreće svi akumulatori su bili preslabi...
Onda je došao utorak... 15.02.2011
Frustrirani time što škoda nije upalila, odlučili smo zapet na drugim stvarima. Probati srediti kompletno struju, sve što se da. I da kupio sam nove svjećice, kablove i pragove ( pragovi tek stižu za 2 tjedna )
i sve spremno za postavljanje, e da i novi je razvodnik paljenja
Ovako to izgleda kada si siledžija, treba uvijek polako i smireno, al sad znam za ubuduće... a i problem je to što je hladno za poludit pa dijelovi pucaju
No na kraju je sve ipak ispalo ok
Malo se Denis pravio da zna što radi, a ja sam krenuo na vrata
Vrata su razvaljena jer nismo mogli uć u škodu, bla bla priča od početka, da ne ponavljam
Taj dan smo imali i profesionalnog držača svjetla
Denis je skinuo i zadnji ukras, a ja sam se i dalje mučio s vratima
Evo što sam uspio napraviti od vrata
Nakon svega toga smo odlučili pregledat kompletno struju u autu.
Ali ipak nije baš sve radilo. Ne radi truba, unutrašnje svijetlo, ventilator u kabini, sva 4, truba i to je to. Našli smo grešku, to sve se nalazi na prvom osiguraču, a on je skuren.
Promijenili smo ga i stavili novi, tada se sve počelo dimiti. Dogovorili smo da ga nećemo taj dan pregledavati jer je već bilo dosta kasno, a i nisam imao unimer sa sobom. Odlučili smo promijeniti žarulju dugog svijetla koja ne radi i pošmirglati kontakte na grlima koja ne rade
I meni osobno najdraža slika tog dana:
Frustrirani time što škoda nije upalila, odlučili smo zapet na drugim stvarima. Probati srediti kompletno struju, sve što se da. I da kupio sam nove svjećice, kablove i pragove ( pragovi tek stižu za 2 tjedna )
i sve spremno za postavljanje, e da i novi je razvodnik paljenja
Ovako to izgleda kada si siledžija, treba uvijek polako i smireno, al sad znam za ubuduće... a i problem je to što je hladno za poludit pa dijelovi pucaju
No na kraju je sve ipak ispalo ok
Malo se Denis pravio da zna što radi, a ja sam krenuo na vrata
Vrata su razvaljena jer nismo mogli uć u škodu, bla bla priča od početka, da ne ponavljam
Taj dan smo imali i profesionalnog držača svjetla
Denis je skinuo i zadnji ukras, a ja sam se i dalje mučio s vratima
Evo što sam uspio napraviti od vrata
Nakon svega toga smo odlučili pregledat kompletno struju u autu.
Ali ipak nije baš sve radilo. Ne radi truba, unutrašnje svijetlo, ventilator u kabini, sva 4, truba i to je to. Našli smo grešku, to sve se nalazi na prvom osiguraču, a on je skuren.
Promijenili smo ga i stavili novi, tada se sve počelo dimiti. Dogovorili smo da ga nećemo taj dan pregledavati jer je već bilo dosta kasno, a i nisam imao unimer sa sobom. Odlučili smo promijeniti žarulju dugog svijetla koja ne radi i pošmirglati kontakte na grlima koja ne rade
I meni osobno najdraža slika tog dana:
I konačni današnji dan: 18.02.2011.
Želja je bila srediti kočnice ( pregledati samo ) i srediti struju ( onaj kratki spoj na prvom osiguraču )
Prvo smo pregledali pakne na prednjem lijevom kotaču, lajtunge i ostalo. Pakne su nove novcijane, a lajtunge treba svakako mijenjat. Tako da smo odlučili da to ipak nećemo dirat dok ne skupim lovu da kupim sve nove lajtunge.
Onda smo udarnički krenuli na struju, isčupao sam prednji sic vozački ( ne baš doslovno ).
Moram priznat da je puno lakše peglu vozit sa zadnjeg sica...
Volan i sve ručkice...
I onda sam zamolio Denisa da me slika da izgleda kao da znam što radim!
Kada sam shvatio da neznam, morao sam uzeti koji eliksir inteligencije
I onda je sve postalo lakše. Prvi osigurač je imao negdje kontak s masom. Sad je trebalo nać gdje. Srećom pa je Denis kralj i dao je prijedlog da možda prvo pogledamo unutrašnje osvijetljenje. A ono ne da je bilo u kratkom spoju nego smo ih jedva odvojili!
Dvije tri slike bezveze
I nakon otkrića što je smo te žice odpojili i preispitali ostatak. Sve je uredno radilo osim trube. Nije nam vrag dao mira... sva hrđava i trošna, ali smo je raskopali ( nakon jedno 200 ml WD-a )
I iako smo oboje po prvi put vidjeli trubu izunutra, ->
I na kraju, još jedna moja priča, ali ova je umanjena. Kolega iz kluba me je nazvao i rekoa da čovjek prodaje igračku. Naravno da sam odma uzo. odlična je. Baš sam sretan da sam i to si uspio kupit, baš će lijepo sjesta iza zadnjeg sica
Eto to je to od mene do sutra..
Želja je bila srediti kočnice ( pregledati samo ) i srediti struju ( onaj kratki spoj na prvom osiguraču )
Prvo smo pregledali pakne na prednjem lijevom kotaču, lajtunge i ostalo. Pakne su nove novcijane, a lajtunge treba svakako mijenjat. Tako da smo odlučili da to ipak nećemo dirat dok ne skupim lovu da kupim sve nove lajtunge.
Onda smo udarnički krenuli na struju, isčupao sam prednji sic vozački ( ne baš doslovno ).
Moram priznat da je puno lakše peglu vozit sa zadnjeg sica...
Volan i sve ručkice...
I onda sam zamolio Denisa da me slika da izgleda kao da znam što radim!
Kada sam shvatio da neznam, morao sam uzeti koji eliksir inteligencije
I onda je sve postalo lakše. Prvi osigurač je imao negdje kontak s masom. Sad je trebalo nać gdje. Srećom pa je Denis kralj i dao je prijedlog da možda prvo pogledamo unutrašnje osvijetljenje. A ono ne da je bilo u kratkom spoju nego smo ih jedva odvojili!
Dvije tri slike bezveze
I nakon otkrića što je smo te žice odpojili i preispitali ostatak. Sve je uredno radilo osim trube. Nije nam vrag dao mira... sva hrđava i trošna, ali smo je raskopali ( nakon jedno 200 ml WD-a )
I iako smo oboje po prvi put vidjeli trubu izunutra, ->
I na kraju, još jedna moja priča, ali ova je umanjena. Kolega iz kluba me je nazvao i rekoa da čovjek prodaje igračku. Naravno da sam odma uzo. odlična je. Baš sam sretan da sam i to si uspio kupit, baš će lijepo sjesta iza zadnjeg sica
Eto to je to od mene do sutra..
koja lijepa i detaljna priča svaka čast!!Samo nemojte sebi dozvolit da vam zafali eliksir inteligencije... hahhahahha
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Sve može usfalit, al eliksira ne...
Ma problem je što sam lijen slikat kad radimo, a i onda to sve stavljat na forum...
Ma problem je što sam lijen slikat kad radimo, a i onda to sve stavljat na forum...
E da je samo to!!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Ovaj motor ima potpuno krivi karburator! Treba biti dupli Jikov 32 EDSR gore a ovo je jednostruki Jikov 32 BS od Skode 100. Pod broj jedan s time karburatorom motor ide daleko slabije, a pod dva kočnice isto slabije rade jer servo nema dovoljan podtlak. Osobno sam isprobao ovu kombinaciju i nije bila dobra (osim sto je motor dobro drzao minimum i lijepo palio). Pogledaj dali motor ima iza broja xxxxxx/9 ako nema 9 onda nije od LS-ice unutra nego nesto drugo.
MTX- Član
- Broj komentara : 75
Registration date : 08.12.2009
To su mi dečki kada su došli u garažu prvo rekli da to nije original karb, a drugo to sumi i na oldskul rekli. Moram si nabaviti dobru frgu, al to će tek doć...
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.