Jos uvijek prvi vlasnik!
+35
Luka 850
Abarth
megi
fico750leImotski
cofi69
Lav
PIRAMIDA
TheStig
valencic.davor
Sasha19_81
doki
dr.Damba
weber
funkymonoloko
Ćofi
MrRepsol
Zoki
fusher
miniV8
damir_zg
zastava750(fićo)
Hrki
Filip
ARIEL
puyolov tata
puyol
jeremija
Special
Zloćko
zok fićo
pedjamil
fijola
xxyy333
Camshaft
pucici 750le
39 posters
Stranica 8 / 15.
Stranica 8 / 15. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 11 ... 15
Re: Jos uvijek prvi vlasnik!
danas proizvođači većinom ne testiraju, već radi virtualne testove....isto ko da ja svoju hanumu opalim preko daljinskog...pih...
ubiti nema se vremena za prave testove od nekad, tipa natovari spačeka imarš na pariz-dakar, danas ti prodaju (konkretno npr renault) aute prikazujući r4, r5 i ostale svoje automobile koji su obilježili povijest a da ti pri tome nude novokonponiranu kantu...nešto kao turbofolk ala Ceca i Karleuša reklamiran s starogradskim i kafanskim pjesmama Zvonka Bogdaa, Miroslava Ilića, Tome Zdravkovića
ubiti nema se vremena za prave testove od nekad, tipa natovari spačeka imarš na pariz-dakar, danas ti prodaju (konkretno npr renault) aute prikazujući r4, r5 i ostale svoje automobile koji su obilježili povijest a da ti pri tome nude novokonponiranu kantu...nešto kao turbofolk ala Ceca i Karleuša reklamiran s starogradskim i kafanskim pjesmama Zvonka Bogdaa, Miroslava Ilića, Tome Zdravkovića
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
fusheru istina je sve to što si napisao!!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
ma ja bi tu gore puknuo super bosnu i jos jedne u rezervu i bok bez previse filozofije ,50 godina se fico vozio na super bosnu i bilo odlicno bez ikakvih problema,cemu sad toliko komplicirati,
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
ovo ti je izvađeno iz zastavine literature pa si procitaj ako te interesira
http://ficoforum.forumcroatian.com/t1619-nepropisne-svijecice?highlight=svije%C4%87ice
http://ficoforum.forumcroatian.com/t1619-nepropisne-svijecice?highlight=svije%C4%87ice
Hrki- Administrator
-ma sve je to u redu,ne znam kaj se digla tolika strka i sad ko je u pravu i ko nije poanta u svemu je da postoje razliciti brandovi sa istim proizvodom i ne radi se o necim jacim ili kaj nije propisano sve je to isto samo drugo ime,sve ove svijecice su propisane da se mogu koristiti na fici pa ne vidim u cemu je problem
-ima tu jedna sitnica koja je isto jako vazna u svemu tome motor zastave 750LE je radzen za regular gorivo kojeg naravno vise nema jedno vrijeme je bio normal 91 za zamjenu pa tako da propisana svijecica za taj motor radi sa tim tipom goriva pa ko mi moze sada reci koje bi trebale biti svijecice za eurosuper95 toplije ili hladnije jer ovo gorivo ima nizu granicu samozapaljenja
-svi pricaju o tvornickim postavkama ali to se odnosi i na orginalno gorivo pa kak sad proracunati kaj je ono pravo?
-znam da stari je stalno mijenjal svijecice radi loseg benzina onda je presel na championke 78 i to je bilo ok a ja sam mu zadnje nabavil bosch w7b i one su se pokazale najbolje i tak se vozio bez ikakvih posljedica na motoru pa ne kuzim cemu tolke strke ako se cijelo vrijeme radi o propisanim svjecicama samo drugog proizvodzaca
-ima tu jedna sitnica koja je isto jako vazna u svemu tome motor zastave 750LE je radzen za regular gorivo kojeg naravno vise nema jedno vrijeme je bio normal 91 za zamjenu pa tako da propisana svijecica za taj motor radi sa tim tipom goriva pa ko mi moze sada reci koje bi trebale biti svijecice za eurosuper95 toplije ili hladnije jer ovo gorivo ima nizu granicu samozapaljenja
-svi pricaju o tvornickim postavkama ali to se odnosi i na orginalno gorivo pa kak sad proracunati kaj je ono pravo?
-znam da stari je stalno mijenjal svijecice radi loseg benzina onda je presel na championke 78 i to je bilo ok a ja sam mu zadnje nabavil bosch w7b i one su se pokazale najbolje i tak se vozio bez ikakvih posljedica na motoru pa ne kuzim cemu tolke strke ako se cijelo vrijeme radi o propisanim svjecicama samo drugog proizvodzaca
pucici 750le- Aktivni Član
- Broj komentara : 271
Registration date : 12.08.2011
ma nema nikakve strke,ovdije svako iznosi svoje misljenje zato i forum postoji,a oces ti prihvatiti necije misljenje to je na tebi.decki ti samo zele pomoci svojim misljenjem i znanjem nista drugo nema nikakve napetosti i revolta
Hrki- Administrator
Točno tako, ja sam svoju preporuku rekel na temelju svog ograničenog iskustva, ali ipak iz iskustva, a ne prema nekoj teoriji ili logici...
Champion ili Bosch nisam probal, ove nove Bosne jesam - ne valjaju, probal sam s NGK i pogodil, nakon toga nisam imal razloga mijenjat... Možda su neke još i bolje, ali ove rade bez pol frke ili ikakvih problema, model odgovara po katalogu (imam i kratki i dugi navoj), a koštale su 16 ili 19 kuna po komadu ak se dobro sjećam...
Ovi kaj su probali sve su najkompetentniji reć koje su i zakaj najbolje...
Champion ili Bosch nisam probal, ove nove Bosne jesam - ne valjaju, probal sam s NGK i pogodil, nakon toga nisam imal razloga mijenjat... Možda su neke još i bolje, ali ove rade bez pol frke ili ikakvih problema, model odgovara po katalogu (imam i kratki i dugi navoj), a koštale su 16 ili 19 kuna po komadu ak se dobro sjećam...
Ovi kaj su probali sve su najkompetentniji reć koje su i zakaj najbolje...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
a da ti jednostavno ubaciš dizela i nebrineš se oko svjećica?
Zloćko- MODERATOR SPAMER
ja uvijek stavljam NGK na sva vozila koja vozim i održavam inema problema ..sve je to isto,a pogotovo za nova auta ili ona malo starija s el paljenjem koje baca iskru na 10cm i više i to onu pravu a ne ka iskra s platinskog razvodnika ,jedva da je vidiš..moja corsa ima svjećice s 50000km na pola je elktroda potrošena i nema problema u radu ineću ih mjenjati dok se ne potroši cijela do kabela
super bosne valjau samo ako su nabavljene direkt iz tvornice u bosni ove što se tu mogu kupiti su smećei ne trpe ništa gareži
stavi svećice koje oćeš,nema veze koliko elektroda ima aki je vrijednost odgovarajuća .klip izgara zbog drugih problema ane elektroda..to može biti samo 10% uzrok a ostalo je loša smejesa,previše goriva...itd...
super bosne valjau samo ako su nabavljene direkt iz tvornice u bosni ove što se tu mogu kupiti su smećei ne trpe ništa gareži
stavi svećice koje oćeš,nema veze koliko elektroda ima aki je vrijednost odgovarajuća .klip izgara zbog drugih problema ane elektroda..to može biti samo 10% uzrok a ostalo je loša smejesa,previše goriva...itd...
ARIEL- Aktivni Član
- Broj komentara : 266
Registration date : 09.03.2011
Zloćko je napisao/la:a da ti jednostavno ubaciš dizela i nebrineš se oko svjećica?
- onda bi pak zakomplicirao koje grijace,brze ili....... ...................................
hahahhahahahhaha
Zloćko- MODERATOR SPAMER
-ako bilo koga zanima zamjena za prirubnice i elasticne zglobove ima na ovoj stranici www.motomax.pl cijena 91euro plus 30eura dostava....malo jeftinije od avale evo slike
-zaboravil sam dodati da treba odbiti poljski pdv na cijenu pa bi trebalo ipasti jos jeftinije oko 70 Eura
-potvrdzena cijena 99 eura,kontaktiral sam shop za informaciju 74 eura za dijelove i 25 eura dostava za Hrvatsku skoro pola jeftinije nego iz Avale.....
-nadam se da ce mozda kome biti od pomoci
-nadam se da ce mozda kome biti od pomoci
nema do ručnog rada jer teško da ijedan set može 100%pasati na fiću...
Zloćko- MODERATOR SPAMER
koliko sam citao na nacionalnoj klasi da su imali problema sa ovim setom,da se je navodno moralo prerađivati da bi sjelo na mjesto kako treba,johan je kupio taj set samo neznam jeli ga montiro na svog ficu
Hrki- Administrator
-iskreno nemam pojma da li to fercera sa ficom nemam nikakve informacije samo da je to za peglicu i Fiat 500 a vidjel sam na avali da se nudi za preradzene fice kao zamjena za orginalne zglobove...
-pa sam malo bio malo znatizeljan da vidim od kuda taj dio dolazi za koje aute,pronasel sam na jednoj stranici iz njemacke ali tamo je taj par zglobova oko 250 eura i isto ga nude za zastavu 750,850 i avala 135 eura za par a kad ono od orginalnog proizvodzaca iz Poljske 99 eura sa dostavom,mislim da je to cista pljacka
-pa sam malo bio malo znatizeljan da vidim od kuda taj dio dolazi za koje aute,pronasel sam na jednoj stranici iz njemacke ali tamo je taj par zglobova oko 250 eura i isto ga nude za zastavu 750,850 i avala 135 eura za par a kad ono od orginalnog proizvodzaca iz Poljske 99 eura sa dostavom,mislim da je to cista pljacka
svaka cast na trudu,a moje je misljenje sa avalom da nije pljacka iz razloga sta on naruci primjer 10 kompleta i sad moze ih prodati odmah a mogu mu stajati godinu dana na lageru a ako stavi marzu primjer 5 eura onda je debelo pousio.
ali ovo sta si ti nasao je prva liga jer narucis i dodzeti na kucnu adresu za 99 eura a preko avale dok dodze do hrvatske ce ispasti 150 tako da se ovo stvarno isplati
ali ovo sta si ti nasao je prva liga jer narucis i dodzeti na kucnu adresu za 99 eura a preko avale dok dodze do hrvatske ce ispasti 150 tako da se ovo stvarno isplati
Hrki- Administrator
-da upravu si hrki,ako ih ne proda onda je to mrtva investicija samo ne znam kak to ide sa prodavaonicama autodijelova to bi trebao zlocko bolje znat ali mislim da je opet njima manja nabavna cijena nego nama potrosacima kaj kupujemo po komad ne bi znal tocno.....
oni idu na kolicinu i na to dobivaju dodatne rabate.
Hrki- Administrator
sve zavisi o kojoj je vrsti prodavaonice riječ,nevjerujem da avala ima neke deble popuste
no dućani autodijelova su druga stvar..mislim da imaju više od 60% marže jer svaka daje 30%rabata dobrim mušterijma
a o auto kućama da ne govorim..ove elitne marke(volvo,saab)imaju i po 150-200%maržena neke dijelove a da ne govorim o ulju,tipa 5w30 se prodaje za cca 100kn a s porezom i svim davanjim firmu ne izađe ni 20kn..ali to je tako isto ka i roba i hrana kad se uvate rasprodaja onda su sniženja 70%
no dućani autodijelova su druga stvar..mislim da imaju više od 60% marže jer svaka daje 30%rabata dobrim mušterijma
a o auto kućama da ne govorim..ove elitne marke(volvo,saab)imaju i po 150-200%maržena neke dijelove a da ne govorim o ulju,tipa 5w30 se prodaje za cca 100kn a s porezom i svim davanjim firmu ne izađe ni 20kn..ali to je tako isto ka i roba i hrana kad se uvate rasprodaja onda su sniženja 70%
ARIEL- Aktivni Član
- Broj komentara : 266
Registration date : 09.03.2011
Zakon Pucicu
funkymonoloko- Aktivni Član
- Broj komentara : 397
Registration date : 26.08.2010
-pa koja smo mi zemlja to nema nigdje narucim iz njemacke cukicu za 25 eura plus 20 eura dostava i napokon nakon dva tjedna stigne u lijepu nasu ali preko DPD i onda me nazove neka "Ines" i veli gospodine morate platiti 500 kn nasu uslugu jer sat treba cariniti,ja zovem carinu i pitam koliko a oni mi vele ako nije vise od 300kn i nije za komercijalnu uporabu trebam platiti pola carine ili ti oko 30 kn pa opet zovem agenciju i pitam za sta ja trebam platiti ekstra 500 kn a oni meni vele za usluge i dostavu....pa normalno da covjek pop.....i i pitam ja njih pa dostava je placena a ako je problem budem sam odfural to na carinu a oni meni na to da ne moze i vratit ce dio natrag posiljatelju
-i kaj covjek da veli ja budem pukel pa ova lijepa nasa je stvarno u problemima.......
-vec sam narucil neznam koliko dijelova i uvijek sve bez frke a sad ovo.....stvarno neznam kaj da velim.....popusil sam 45 eura radi nasih pljackasa...
-i kaj covjek da veli ja budem pukel pa ova lijepa nasa je stvarno u problemima.......
-vec sam narucil neznam koliko dijelova i uvijek sve bez frke a sad ovo.....stvarno neznam kaj da velim.....popusil sam 45 eura radi nasih pljackasa...
kakva drzava tako i sve ostalo
weber- Član
- Broj komentara : 25
Registration date : 09.11.2009
krasno nema šta!!
Zloćko- MODERATOR SPAMER