Ja i moj fićko!
+32
sandro_pu
gigi
fico01
Juraj83
gost 1
DidaVu
Lav
dado.gf
Basko
ascona75
ŠOLE
Abarth
ARIEL
xxyy333
fusher
FILAVU
cofi69
Zoki
Miljan
TheStig
Filip
zastava750(fićo)
funkymonoloko
Ćofi
puyolov tata
Zloćko
Camshaft
PIRAMIDA
puyol
Hrki
Miljenko
zemunelo
36 posters
Stranica 1 / 12.
Stranica 1 / 12. • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Ja i moj fićko!
Ovako je sve počelo.....
Ja sam sad porastao,prevaljujem sredinu treće decenije ali je fićko i dalje tu.
U pitanju je zastava 750LE godina proizvodnje 1983. Deda ga je kupio novog i morao je da čeka isporuku godinu dana jer je tad malo bio zastoj u isporuci fića (radili se jugići za amerikance).
Deda ga je lepo održavao,garažirao od prvog dana i fića je došao u moje ruke sa ukupno pređenih 74000km.
Od kad sam ga preuzeo,svašta sam promenio na fićku ali da krenemo redom....
Prošle, 2010. godine je rađena generalka na limariji. Zamenjena su oba polupatosa,unutrašnji i spoljašnji pragovi kao i zadnji rubovi. Svi delovi limarije su bili original zastava. Po završetku limarije,fića je išao na farbanje. Urađena je i zastita odozdo a napunjeni su i koševi body-em 950. Farban je u HELIOS akril.
Što se mehanike tiče,urađene su komplet kočnice - cevi,creva,glavni kočioni cilindar,cilindri na točkovima sve je novo rađeno. Stavljeni i novi doboši. Nedavno su montirane nove pakne - napred FERRODO nazad neke italijanske. Koči,lomi vrat.
Biksnovan je trap. Zamenjena su sva četiri amortizera - napred nemački BOGE a pozadi prištinci. Pozadi stavljene bolje fićine opruge jer su se moje vremenom slegle a i leva opruga je bila pukla. Zamenjene čaure na giblju i na prednjim rukavcima.
Motor nije ništa diran jer je dobar. Hladnjak skinut,ispran iznutra i spolja. Rezervoar zaletovan,stavljen novi plovak.
Ugrađeno H ojačanje ispod.
Sređene alu felne....5 komada cromodora CD 18 13'' 5J 4x98 ET 27. Montirane gume,napred 155/70 a pozadi 145/70 R13. Ofarbani su i doboši u zelenu fluorescentnu boju.
Što se tiče kokpita,tu je rađeno sledeće: montiran sportski volan sa zasteve 101,stavljeni novi tepisi na patos i koševe,ugrađena zvučna izolacija kod požarnog lima (iz kabine),stavljene niklovane ručice za otvaranje prozora/vrata. Ugrađena solidna muzikica....pozadi dva 16cm JVC dvosistemca a napred ispod police jedna najveća Sony xpload elipsa. Sve to gura mini home made pojačalo koje šljaka extra. Muziku puštam preko mobilnog telefona.
U međuvremenu nabavljeni branici prednji je model 850 sa lajsnom a pozadi model LE. Stavljene dobre rozetne farova,ravni farovi sa extra sočivom. Montirane bele plastike migavaca i providne štopke pozadi. Polirani su nosači štopki i osvetljenje tablice.
Što se mehanike tiče.....
Izvađen 750 motor i ubačen 850ccm. Dobro ide ali mu treba servis. U planu mi je da mu promenim karike,ide glava na ravnanje,zamena dihtunga glave/kartera/dekle,montiranje novog lanca sa lančanicima,ubacivanje SC pregaste,stavljanje jačeg karba (recimo IPM 30 SC),zamena ulja u motoru.
Kupio sam i planirao da ugradim diskove napred ali sam odustao jer neću da teram više od 850 kubika u fići pa su mi diskovi sad višak.
Nabavljen je i menjač 8/37 (fića 850) ali njega tek treba da probam da vidim kakav je.
Uskoro ugrađujem H4 sa nighbreaker sijalicama. Hteo sam da stavim i one LED diodice za poziciju ali su golo g***o one kineske.
Fićko na današnji dan izgleda ovako....
Ako vas nešto više interesuje,pitajte ili ako treba neka slika da okačim,samo kažite....
Ja sam sad porastao,prevaljujem sredinu treće decenije ali je fićko i dalje tu.
U pitanju je zastava 750LE godina proizvodnje 1983. Deda ga je kupio novog i morao je da čeka isporuku godinu dana jer je tad malo bio zastoj u isporuci fića (radili se jugići za amerikance).
Deda ga je lepo održavao,garažirao od prvog dana i fića je došao u moje ruke sa ukupno pređenih 74000km.
Od kad sam ga preuzeo,svašta sam promenio na fićku ali da krenemo redom....
Prošle, 2010. godine je rađena generalka na limariji. Zamenjena su oba polupatosa,unutrašnji i spoljašnji pragovi kao i zadnji rubovi. Svi delovi limarije su bili original zastava. Po završetku limarije,fića je išao na farbanje. Urađena je i zastita odozdo a napunjeni su i koševi body-em 950. Farban je u HELIOS akril.
Što se mehanike tiče,urađene su komplet kočnice - cevi,creva,glavni kočioni cilindar,cilindri na točkovima sve je novo rađeno. Stavljeni i novi doboši. Nedavno su montirane nove pakne - napred FERRODO nazad neke italijanske. Koči,lomi vrat.
Biksnovan je trap. Zamenjena su sva četiri amortizera - napred nemački BOGE a pozadi prištinci. Pozadi stavljene bolje fićine opruge jer su se moje vremenom slegle a i leva opruga je bila pukla. Zamenjene čaure na giblju i na prednjim rukavcima.
Motor nije ništa diran jer je dobar. Hladnjak skinut,ispran iznutra i spolja. Rezervoar zaletovan,stavljen novi plovak.
Ugrađeno H ojačanje ispod.
Sređene alu felne....5 komada cromodora CD 18 13'' 5J 4x98 ET 27. Montirane gume,napred 155/70 a pozadi 145/70 R13. Ofarbani su i doboši u zelenu fluorescentnu boju.
Što se tiče kokpita,tu je rađeno sledeće: montiran sportski volan sa zasteve 101,stavljeni novi tepisi na patos i koševe,ugrađena zvučna izolacija kod požarnog lima (iz kabine),stavljene niklovane ručice za otvaranje prozora/vrata. Ugrađena solidna muzikica....pozadi dva 16cm JVC dvosistemca a napred ispod police jedna najveća Sony xpload elipsa. Sve to gura mini home made pojačalo koje šljaka extra. Muziku puštam preko mobilnog telefona.
U međuvremenu nabavljeni branici prednji je model 850 sa lajsnom a pozadi model LE. Stavljene dobre rozetne farova,ravni farovi sa extra sočivom. Montirane bele plastike migavaca i providne štopke pozadi. Polirani su nosači štopki i osvetljenje tablice.
Što se mehanike tiče.....
Izvađen 750 motor i ubačen 850ccm. Dobro ide ali mu treba servis. U planu mi je da mu promenim karike,ide glava na ravnanje,zamena dihtunga glave/kartera/dekle,montiranje novog lanca sa lančanicima,ubacivanje SC pregaste,stavljanje jačeg karba (recimo IPM 30 SC),zamena ulja u motoru.
Kupio sam i planirao da ugradim diskove napred ali sam odustao jer neću da teram više od 850 kubika u fići pa su mi diskovi sad višak.
Nabavljen je i menjač 8/37 (fića 850) ali njega tek treba da probam da vidim kakav je.
Uskoro ugrađujem H4 sa nighbreaker sijalicama. Hteo sam da stavim i one LED diodice za poziciju ali su golo g***o one kineske.
Fićko na današnji dan izgleda ovako....
Ako vas nešto više interesuje,pitajte ili ako treba neka slika da okačim,samo kažite....
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
Re: Ja i moj fićko!
Sasvim ok. Samo nastavi sa radovima i bit ce to odlicno.
Miljenko- ČLAN FIĆO FAN KLUBA
- Broj komentara : 1014
Registration date : 07.12.2009
jako ljep primjerak stvarno si si dao truda
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
stvarno svaka čast na urednosti i pedantnosti!!!
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
Hvala drugari,jeste bio prisutan veliki trud da se sve do detalja i pedantno sredi. Tako volim da bude.
Auto je ogledalo čoveka!
Ima tu još svačega što bih još doradio/ugradio....recimo električni podizači stakala i možda centralnu bravu. To onako da bude fenseraj ali nije nužda.
Za sad planiram da malo servisiram ovaj 850 motor da može da izdrži u pravom ritmu još koju godinu dokle ne skupim pare i sredim ga od nule.
A do tad,pun gas!!!
Auto je ogledalo čoveka!
Ima tu još svačega što bih još doradio/ugradio....recimo električni podizači stakala i možda centralnu bravu. To onako da bude fenseraj ali nije nužda.
Za sad planiram da malo servisiram ovaj 850 motor da može da izdrži u pravom ritmu još koju godinu dokle ne skupim pare i sredim ga od nule.
A do tad,pun gas!!!
zemunelo- Aktivni Član
Stvarno ljepo i uredno odrađeno
PIRAMIDA- Aktivni Član
- Broj komentara : 191
Registration date : 11.04.2009
Fino si ga sredio, nema što, ugrubo sličnu stvar spremam i ja, ali ti si svojeg stvarno ušminkao, moj neće bit takav ljepotan...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
A što je najveća fora....kad sam počeo da ga sređujem,hteo sam da bude što više originalniji i u fabričkoj varijanti. U kabini sam imao sve fabričko čak je i volan bio fabrički sa novom rupičastom oldschool oblogom. Onda slučajno naletim na sportski volan koji još i paše na zastavu i kupim ga. Onda isto tako felne....hteo sam da ostane fabrički sa 12'' i u oglasu ludom srećom naletim na ove alu felne i pazarim ih za eeextra lovu.
Motor i menjač isto nisam hteo diram ali mi se sve nekako iznenada namesti da ne mogu da odolim....
A kad nešto rešim da kupim i počnem da tražim,nema ga ni od korova.
Motor i menjač isto nisam hteo diram ali mi se sve nekako iznenada namesti da ne mogu da odolim....
A kad nešto rešim da kupim i počnem da tražim,nema ga ni od korova.
zemunelo- Aktivni Član
dobar dobar samo što je još uvijek na dedi ili se varam?
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Da,još uvek je na dedino ime,tako je trenutno lakše zbog mog mesta prebivališta...
zemunelo- Aktivni Član
Deda vozi ušminkani Fićo!!!hahaha
sretno dalje!!
sretno dalje!!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
jeli još ponekad deda frajer provoza fiću i onako stane ispred kafane i uz palež guma namiguje kakvoj dobroj bakici??
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Dida faca
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
Ma jok,od kad sam ja dobio vozačku i u isto vreme preuzeo da vozim fiću,nije ga više vozio.....
A da bi deda bio šmeker kad ga provoza,bio bi.
A da bi deda bio šmeker kad ga provoza,bio bi.
zemunelo- Aktivni Član
Iako do mog rođendana ima još 20 dana,rešio sam sebe da počastim malo ranije jednom ovakvom sitnicom.....
Triger je nov novcijat.
On će Bože zdravlje ići na ovaj 850 motor koji sad planiram da sredim.
Triger je nov novcijat.
On će Bože zdravlje ići na ovaj 850 motor koji sad planiram da sredim.
zemunelo- Aktivni Član
Odlično, ako ti ne bude teško, poprati malo ugradnju nekom pričom i slikama...
lijepo lijepo nema šta!!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Danas sam fićku pazario novu zimsku gumu i sad imam sve četiri zimske. Veoma mi je bilo važno da imam i napred kvalitetne gume jer sam prošlu zimu imao vrlo neprijatnih situacija/kočenja po snegu/ledu sa letnjim gumama napred. :undecided:
Obe zimske su TRAYAL T-200 s tim što je ova jedna malo potrošena ali i dalje ima super šaru.
Kad sam skinuo alu felne,bilo mi je smešno koliko fića sada izgleda drugačije....
Ali je zato višlji i udobniji jer je veći profil gume pozadi. Imam utisak kao da ulazim u džip.....
Obe zimske su TRAYAL T-200 s tim što je ova jedna malo potrošena ali i dalje ima super šaru.
Kad sam skinuo alu felne,bilo mi je smešno koliko fića sada izgleda drugačije....
Ali je zato višlji i udobniji jer je veći profil gume pozadi. Imam utisak kao da ulazim u džip.....
zemunelo- Aktivni Član
Nedavno sam nabavio kožni volan u extra stanju ali nije standaradan za ove glave koje se najčešće prodaju sa nutom za zastavu. Volan mi se toliko dopao da sam rešio da napravim neko rešenje i kao svaki inženjer,seo,razmislio,napravio crtež i ..... voala! Adapter ploča je gotova....
Drugarov otac mi je na strugu napravio ovu ploču,ostaje samo da na njoj razbušim rupe za šrafljenje na glavu i da montiram. Problem je i taster sirene koji ispada jer je prečnik rupe u volanu veći od tastera sirene pa moram tu nešto da smislim....
Drugarov otac mi je na strugu napravio ovu ploču,ostaje samo da na njoj razbušim rupe za šrafljenje na glavu i da montiram. Problem je i taster sirene koji ispada jer je prečnik rupe u volanu veći od tastera sirene pa moram tu nešto da smislim....
zemunelo- Aktivni Član
Ako si sve ovo smislio i napravio onda je ostatak vreca kospica a posao pi..n dim :-D
funkymonoloko- Aktivni Član
- Broj komentara : 397
Registration date : 26.08.2010
Victor je odličan, fino si to riješio, a fićo izgleda normalno za zimski set-up... Sve u svemu, beba!
nađi neka tri mala crna čepa i zaljepi ih preko rupa i to neće biti uočljivo
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Ja sam razmišljao da ih nalijem tečnim metalom pa da prefarbam ili da popunim nekom masom (git,plastelin) pa da ceo volan prelepim recimo karbon folijom ali sam do daljnjeg odustao od toga. Ako mi vremenom bude dosta smetalo i upadalo u oči,nešto ću da preduzmem......
zemunelo- Aktivni Član
Pošto mrak pada ranije,montirao sam ispupčene farove jer oni bolje osvetljavaju nego ravni....
A evo jedna slika od sinoć kad sam vozio po veoma gustoj magli.....
Skinuo sam i providne štopke i vratio obične....
U međuvremenu sam nabavio i ovo.....
To bi trebao da bude uređaj koji čuva platine i one se sa ovim uređajem ne troše uopšte.
Takođe,razmišljam da prednju i zadnju haubu izlepim sa karbon folijom. Ovde su postale dosta popularne i ima ih u crnoj,sivoj i crvenoj boji. Ja bih kod mene stavio sivu,čisto da probam kako izgleda. Evo uzorak folije....
Šta vi mislite o foliji?
A evo jedna slika od sinoć kad sam vozio po veoma gustoj magli.....
Skinuo sam i providne štopke i vratio obične....
U međuvremenu sam nabavio i ovo.....
To bi trebao da bude uređaj koji čuva platine i one se sa ovim uređajem ne troše uopšte.
Takođe,razmišljam da prednju i zadnju haubu izlepim sa karbon folijom. Ovde su postale dosta popularne i ima ih u crnoj,sivoj i crvenoj boji. Ja bih kod mene stavio sivu,čisto da probam kako izgleda. Evo uzorak folije....
Šta vi mislite o foliji?
zemunelo- Aktivni Član
mislim da bi to bilo odlicno,i kod nas ih dosta viđam po autima!
zastava750(fićo)- Aktivni Član
- Broj komentara : 400
Registration date : 23.12.2009
Stranica 1 / 12. • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Stranica 1 / 12.