Ja i moj fićko!
+32
sandro_pu
gigi
fico01
Juraj83
gost 1
DidaVu
Lav
dado.gf
Basko
ascona75
ŠOLE
Abarth
ARIEL
xxyy333
fusher
FILAVU
cofi69
Zoki
Miljan
TheStig
Filip
zastava750(fićo)
funkymonoloko
Ćofi
puyolov tata
Zloćko
Camshaft
PIRAMIDA
puyol
Hrki
Miljenko
zemunelo
36 posters
Stranica 10 / 12.
Stranica 10 / 12. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Re: Ja i moj fićko!
Danas su montirane letnje gume na alu felne,palo je prolećno pranje i evo slika...
zemunelo- Aktivni Član
- Broj komentara : 506
Registration date : 13.06.2009
ludo izgleda
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
zute zmigavce sprijeda i to je to :-D
Dobro si felge spic.o
I sretan put kako i gdje god krenuo
Dobro si felge spic.o
I sretan put kako i gdje god krenuo
funkymonoloko- Aktivni Član
- Broj komentara : 397
Registration date : 26.08.2010
Fića se svakodnevno vozi a došlo je vreme za dotezanje glave pa su nakon toga i ventili naštelovani....sve je još uvek kao novo,glava je čista i nije zaprljana.
Skoro sam nabavio Holley 28ICP6,sredio ga,očistio i pozitivno se iznenadio kako lepo radi za tako star karburator,čak mu je i šraf za smešu ispravan a tek kako iz mesta reaguje na sauh to je fantazija.
Vozim ga već par dana i ono što sam primetio jeste da iako je 28-ica sa difuzorom 19mm bolje ide od običnih 28-ica i ja bi ga pozicionirao između IPM28 i IPM30 jer je ipak malo manje startniji od 30-ke.
Pošto uskoro planiram da ga vozim na dužim relacijama očistiću hladnjak pošto vidim da je ventilator unutra na njega naneo neku prašinu pa da sve bude prohodno i da ne pravi probleme pogotovo sad leti.
Skoro sam nabavio Holley 28ICP6,sredio ga,očistio i pozitivno se iznenadio kako lepo radi za tako star karburator,čak mu je i šraf za smešu ispravan a tek kako iz mesta reaguje na sauh to je fantazija.
Vozim ga već par dana i ono što sam primetio jeste da iako je 28-ica sa difuzorom 19mm bolje ide od običnih 28-ica i ja bi ga pozicionirao između IPM28 i IPM30 jer je ipak malo manje startniji od 30-ke.
Pošto uskoro planiram da ga vozim na dužim relacijama očistiću hladnjak pošto vidim da je ventilator unutra na njega naneo neku prašinu pa da sve bude prohodno i da ne pravi probleme pogotovo sad leti.
zemunelo- Aktivni Član
Vidi se da si skroz vrijedan. Najslađe je voziti se kad znaš da si odradio dobar posao.
samo nek se kotrlja
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Dešava mi se da zbog pritiska zadnje haube na razvodnu kapu i kablove neki kabl probije na masu i motor se gasi. Zato sam ugradio razvodnu kapu y45 novi tip koja ima kačenje kablova pod uglom od 90*. Kod nje je štift za žljeb na razvodniku na drugačijem mestu nego kod y55 kape pa sam morao da oturpijam novi žljeb na ivici razvodnika i kapa je montirana....
zemunelo- Aktivni Član
Nedavno sam bio na fićijadi u Kragujevcu i u odlasku i povratku su me snašla dva malera. Kod prvog sam uspeo da se izvučem i dođem kako-tako do odredišta ali u povratku je bio totalni kvar i otkaz pa je šlepanje bilo jedino rešenje. Da krenemo....
Sa povratka iz Kragujevca,idući prema Beogradu negde 60km pre glavnog grada mi je u vožnji pri 90km/h pukla šoferšajbna!!
Samo prisebnošću sam uspeo da izađem bez posledica ali sam put morao da nastavim bez šoferke i tako sam vozio nekih 70km do odredišta.
Usledio je povratak za Niš,morao sam da krenem kad je već počela vrućina,fića to nije ni osećao,išao je odlično,voda se držala na 90-95C a onda se desio kvar menjača.
Taman mi je bilo laknulo što sam praktično nadomak Niša,delilo me oko 60-ak kilometara ali se kod Ražnja desio maler sa menjačem,išao je normalno i samo je menjač prestao da radi,vozio sam kao na leru,prebacim u treću,otpustim kvačilo dam gas uopšte ne reaguje. Prvo nisam znao šta je,pregledao sam sve,prirubnice,poluosovine....sve ok i onda sam u razgovoru sa kolegama dobio informaciju da je neki kvar unutar menjača i nije bilo popravke na licu mesta. Tu bi mi bio kraj da nije bilo pomoći kolege X-a koji je došao iz Niša da me odšlepa.
I tako vozeći za jakim pezejcem dođoh napokon kući da vidam rane sa ovog puta.
Kad sam krenuo da skidam menjač u garaži opet je nešto moralo da zeza a to je matica na brezonu zvona na koji se kači anlaser,proklizao je ili navoj ili matica pa nije bilo šanse da se skine anlaser i onda sam morao da skidam menjač zajedno sa anlaserom što nije bilo ni malo lako ni jednostavno ali sam uspeo da skinem sve na kraju. Kad sam skinuo menjač,otvorio sam ga sa svih strana ali ništa značajnije nisam ustanovio da se polomilo i sl. Spojnička unutar one prirubnice na spoju sa gornjim snopom ima veći luft kad se mrda i okreće bez zvona...e sad,zbog natezanja prilikom skidanja menjača ne mogu da tvrdim da li se to desilo pre ili tad ali kad sam skinuo menjač video sam da je lamela sva slomljena odn. bolje reći pokidana što se vidi na slikama. Možda je i lamela uzrok riknjavanja.....
U svakom slučaju planiram da detaljno pretresem menjač i da ga sredim pa da više ne pravi probleme.
Sa povratka iz Kragujevca,idući prema Beogradu negde 60km pre glavnog grada mi je u vožnji pri 90km/h pukla šoferšajbna!!
Samo prisebnošću sam uspeo da izađem bez posledica ali sam put morao da nastavim bez šoferke i tako sam vozio nekih 70km do odredišta.
Usledio je povratak za Niš,morao sam da krenem kad je već počela vrućina,fića to nije ni osećao,išao je odlično,voda se držala na 90-95C a onda se desio kvar menjača.
Taman mi je bilo laknulo što sam praktično nadomak Niša,delilo me oko 60-ak kilometara ali se kod Ražnja desio maler sa menjačem,išao je normalno i samo je menjač prestao da radi,vozio sam kao na leru,prebacim u treću,otpustim kvačilo dam gas uopšte ne reaguje. Prvo nisam znao šta je,pregledao sam sve,prirubnice,poluosovine....sve ok i onda sam u razgovoru sa kolegama dobio informaciju da je neki kvar unutar menjača i nije bilo popravke na licu mesta. Tu bi mi bio kraj da nije bilo pomoći kolege X-a koji je došao iz Niša da me odšlepa.
I tako vozeći za jakim pezejcem dođoh napokon kući da vidam rane sa ovog puta.
Kad sam krenuo da skidam menjač u garaži opet je nešto moralo da zeza a to je matica na brezonu zvona na koji se kači anlaser,proklizao je ili navoj ili matica pa nije bilo šanse da se skine anlaser i onda sam morao da skidam menjač zajedno sa anlaserom što nije bilo ni malo lako ni jednostavno ali sam uspeo da skinem sve na kraju. Kad sam skinuo menjač,otvorio sam ga sa svih strana ali ništa značajnije nisam ustanovio da se polomilo i sl. Spojnička unutar one prirubnice na spoju sa gornjim snopom ima veći luft kad se mrda i okreće bez zvona...e sad,zbog natezanja prilikom skidanja menjača ne mogu da tvrdim da li se to desilo pre ili tad ali kad sam skinuo menjač video sam da je lamela sva slomljena odn. bolje reći pokidana što se vidi na slikama. Možda je i lamela uzrok riknjavanja.....
U svakom slučaju planiram da detaljno pretresem menjač i da ga sredim pa da više ne pravi probleme.
zemunelo- Aktivni Član
pa vidiš da ja izlizana lamela , metalni sjaj, polomio si je u vožnji i to za medalju!
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Kad sam sklapao motor montirane su i nova korpa i lamela,ništa tu nije išlo polovno ali šta se desilo pa je morala da se slomi lamela? Nadam se samo da je to do slabije izrade lamelea ne do nečeg drugog....
zemunelo- Aktivni Član
nije ona kriva...ti si divljak! to ti je..
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Menjač je sređen kod jednog majstora,zamenjena su sva tri sinhrona,svi limeni osigurači,stavljen je bolji pomoćni zupčanik prve brzine jer je stari bio mnogo razlokan po bokovima (prva slika),stavljena je nova spojnička kao i čaura do gornjeg snopa,nabavio sam i nove poluosovine kao i lamelu i menjač je spreman za ugradnju.....
zemunelo- Aktivni Član
Ma sreća da imaš prijatelja koji ima vučnu službu to ti zlata vrijedi!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Menjač je ubačen,prva vožnja je prošla dobro i za sad je ok. Na menjač su montirane nove poluosovine,nove manžetne i prirubnice,sipano je novo ulje i aditiv. Evo slika kako sve ozgleda odozdo....
Na moju najveću radost,sad se prva brzina čuje kako i treba - kao fića,više ne bruji u prvoj.
Na moju najveću radost,sad se prva brzina čuje kako i treba - kao fića,više ne bruji u prvoj.
zemunelo- Aktivni Član
a du su ti one gumice što dođu na prirubnice?
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Da ne ulazi voda....
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
Neće dugo, brzo će opet počet fućkati u prvoj.
puyol- Dopredsjednik "FIĆO FAN KLUBA"
- Broj komentara : 2619
Registration date : 06.11.2009
zbog gumica se svašta dešava...
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Imam te gumice nove ali nije bilo sanse da ih navucem na moju osovinu,mnogo je debela.
zemunelo- Aktivni Član
gumice u vruću vodu uvališ a poslje ih moreš nabacit preko ručice mjenjača ako hoćeš
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Gumice (ako mislimo na iste ) su lošeg kvaliteta i vrlo brzo počnu da se raspadaju.Barem je moje iskustvo sa njima.Mislim na gumice koje se stavljaju na metalnu poluosovinu...
gigi- Počasni član
- Broj komentara : 263
Registration date : 21.02.2009
U pravu si gigi. Zato i nisam stavljao te, nego sam imao od stojadina i sličnih vozila, one gumice što dođu na kuglu (sponu) ali one veće. Jako lijepo sjeda a te su gumice vrlo kvalitetne.
U međuvremenu je promenjena šoferka i stavljena druga,polovna ali dvoslojna a u planu je i kupovina nove jer i ova ima tragove brisača. Napokon je fića dobio i odgovarajuće oznake.
Nedavno sam detaljno pregledavao kočnice,preventivno je zamenjeno kočiono ulje i oba prednja kočiona cilindra i onda smo porodično krenuli na put,ko kaže da u fiću ništa ne može da stane?
Nedavno sam detaljno pregledavao kočnice,preventivno je zamenjeno kočiono ulje i oba prednja kočiona cilindra i onda smo porodično krenuli na put,ko kaže da u fiću ništa ne može da stane?
zemunelo- Aktivni Član
Stranica 10 / 12. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Stranica 10 / 12.