Fiat 1.2 16V u čofa! problemi .. pitanja ... savjeti ...
+8
fusher
ARIEL
dr.Damba
Camshaft
Zloćko
miniV8
Hrki
Abarth
12 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Fiat 1.2 16V u čofa! problemi .. pitanja ... savjeti ...
aj da malo živnem ovu temu pošto je sve izvjesnije da ću ja na ovu opciju, pa da još malo utvrdimo gradivo
koliko sam uspio saznat, ostaje fićin mjenjač samo je potreban diferencijal od alfe 75 i poluosovine idu od una turba. to je isprobano i vozi Andrejević u svom fići.
negdje sam pronašao informaciju da su ove flanđe odnosno prirubnice unutarnje alfine jedna kraća a druga dulja te da bi zato trebalo pronać od bmw 3, jer su kod njega iste... jel ima ko kakva saznanja?
btw. da dopunim sa još pokojom informacijom..
kod 1.2 16v motora, mjenjač ostaje fićin ali treba pripasat zvono pošto 2 rupe pašu a za 2 treba navarit nove uši, treba istokarit zamašnjak sa prednje strane da ne struže kvačilo po zvonu i produžit nosač potisnog ležaja.
koliko sam uspio saznat, ostaje fićin mjenjač samo je potreban diferencijal od alfe 75 i poluosovine idu od una turba. to je isprobano i vozi Andrejević u svom fići.
negdje sam pronašao informaciju da su ove flanđe odnosno prirubnice unutarnje alfine jedna kraća a druga dulja te da bi zato trebalo pronać od bmw 3, jer su kod njega iste... jel ima ko kakva saznanja?
btw. da dopunim sa još pokojom informacijom..
kod 1.2 16v motora, mjenjač ostaje fićin ali treba pripasat zvono pošto 2 rupe pašu a za 2 treba navarit nove uši, treba istokarit zamašnjak sa prednje strane da ne struže kvačilo po zvonu i produžit nosač potisnog ležaja.
evo baš me danas jedan kolega sreo koji inace samo fiate slaže, pa kaže da je taj 1.2 16V od starog punta opaka mašinerija, da čak ima bolje mape od novijeg punta mk2 i puno bolje ide ...
sad me nagovara neka to radije unutra stavim ... i da šta se samog motora tiće on je jednom radio dečku samo grane ispušne i dali ga remapat i da je zbilja fino išao s tim da punto mk1 ima ziher 300kg više od čofa ...
e sad .. o prisrubnicama i poluosovinama sam ziher da će dino znat više napisati!! on je barem friški u tome ...
sad me nagovara neka to radije unutra stavim ... i da šta se samog motora tiće on je jednom radio dečku samo grane ispušne i dali ga remapat i da je zbilja fino išao s tim da punto mk1 ima ziher 300kg više od čofa ...
e sad .. o prisrubnicama i poluosovinama sam ziher da će dino znat više napisati!! on je barem friški u tome ...
Abarth- Aktivni Član
- Broj komentara : 647
Registration date : 16.04.2009
evo nakon dužeg kombiniranja danas konačno složeno,samo se uhvati posla poluosovine će se lako riješit
dino lič- Aktivni Član
- Broj komentara : 265
Registration date : 04.04.2012
Je fino izgleda ... svaka čast ...
ma meni je mijenjač špansko selo ... zbilja bi trebal jednog probat raskopusati i probat nazad sastaviti i da radi još to bi bila lutrija
ma meni je mijenjač špansko selo ... zbilja bi trebal jednog probat raskopusati i probat nazad sastaviti i da radi još to bi bila lutrija
Abarth- Aktivni Član
ako ne probaš nikad nećeš naučit,nije kompliciran
dino lič- Aktivni Član
- Broj komentara : 265
Registration date : 04.04.2012
jel ima možda netko pri ruci fićinu poluosovinu ili zna duljinu?
sutra dobiš mjeru ... ak ti nije kasno ...
Abarth- Aktivni Član
evo premjerio kod kolege danas... 43 cm
Abarth- Aktivni Član
miniV8 je napisao/la:VEMS je ECU stand alone kako ti kazes i nije toliko niti skup s obzirom sto dobivas
1000 eura sa mapiranjem
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Savjeti i potrebne stvari za kupovinu prvog auta/oldtimera!
» dva pitanja
» Pitanja, pitanja...
» Problemi kod paljenja
» problemi s kromanjoncima
» dva pitanja
» Pitanja, pitanja...
» Problemi kod paljenja
» problemi s kromanjoncima
Stranica 2 / 2.