Zastava 850 Abarth
+18
funkymonoloko
Optimista
markopula
ŠOLE
LeonSI
Juraj83
Hrki
miro
dr.Damba
dino lič
puyolov tata
JURICA
asconaextreme
Floyd
Camshaft
Basko
Zloćko
Ćofi
22 posters
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Zastava 850 Abarth
Ćofi je napisao/la:ne mogu vjerovati da od 2016. nisam ništa objavio o svom figuaru tu na forumu
evo za sad jedna slikica pa ću uskoro malo opširnije napisati
https://ibb.co/DMGKwkt
Nikad nije kasno,cak i bolje da su prosle 4 godine,otada se nakupilo prica,pa ce sada bit zanimljivije
Boki_B- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 04.07.2020
Vidin da je doša novi branik naprid u međuvremenu...
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
Opa,živ živ!!🥰🥰
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Luka svaka priča je dobrodošla
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Lijepa crvena
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Hmm pa da počnem.. daklem figuar je prvotno obnovljen i zamišljen kao svakodnevni autić te se je tako i koristio neovisno o vremnskim uvjetima itd.. kad mi je ljeta gospodnjeg 2016. u večernjim satima u ulici J. P. Kamova pukla radilica mojima je to bio znak da me prisile da kupim neki drugi auto za svaki dan, a figuar da bude kao vikend auto.. pod svakodnevnim pritiskom sam to i napravio godinu dana kasnije... kupio drugi auto za svaki dan, a figuaru je krenuo odmor.. naravno nakon puknuća radilice stavljen je drugi motor- fiat 850 sa polugeneralkom i prepravljen da se vrti u desno.. fićo sa novim srcem, draga i ja tako smo napravili poprilično kilometara, ljeta 2017. išli u Makarsku te na prvi fićo skup u Sarajevo, nije nam se dalo ići u Dubrovačku gužvu tako da smo na jug otišli samo do Neuma po cigare itd.. čini mi se da smo sa tim srcem u fići bili i u Zagrebu samo ne pamtim datum..
sad koja slika pa nastavak teksta:
bio je i na izložbi
san antonio food bank
san antonio food bank
švapska limuzina i dva jugoslavena
san antonio food bank
opet dva jugoslavena, ovaj put na skupu fićom na krk
san antonio food bank
Martinska, a Šibenik u pozadini
san antonio food bank
to je sa puta u Zg
san antonio food bank
Sa skupa u Sarajevu.. moj stroj i bolid od dragog prijatelja
san antonio food bank
Povratak u Makarsku preko Međugorja
san antonio food bank
Super uspomena sa skupa, osvojen pehar (750 i 850 su vozili istu klasu)
san antonio food bank
Sarajevo
san antonio food bank
Naravno srce u fići je zajebavalo pa se odvidavalo i zavidavalo, jedan period sam privremeno bio stavio i 750 motor samo da vozi i onda sa tim motorom koj je stajao nekoliko godina izvađen iz figuara i stavljen sa strane (za rezervu..) al ima interesantna priča i oko tog motora samo to ću kasnije.. uglavnom sa ti motorom smo bez ikakve probe i testa kakav je sjeli u fiću i u kasno popodne krenuli put Šibenika kod dragih prijatelja na skup (rekao sam da ću doći i ima da dođemo, a kako drugačije nego sa fićom) sljedeći dan smo se vratili u Rijeku i 10- 15 dana kasnije sa istim motorom išli u Zagreb (po autoputu) sve bez ikakvog problema, doduše malo sporo za moje potrebe ali bitno je da se vozi i da ne zajebava..
e da.. da se vratim na priču oko motora, to je motor iz mog prvog fiće (z750 lux), pa je izvađen iz njega i stajao je ali nije bilo u planu da će ikad trebati jer je kao slab.. da bi onda nakon X godina stajanja bio privremeno ugrađen u mog drugog fiću te se je vozio nekliko tisuća km, poslije opet izvađen i opet kao neće mi to trebati, nakon X godina opet privremeno ugrađen, ovaj put u mog trećeg fiću- ovog o kojem sam pisao, te opet izvađen ali ovaj put sa namjerom da ga se ima u prpravnosti za ne daj bože da opet treba, eh nakon nekog vremena crko motor frendu u njegovom fići, ja kažem ništa, tog ćemo izvaditi i evo ti ovaj moj dok ne smislimo nešto i tako taj motor opet ugrađen u fiću i evo ga i dalje vozi.. naravno bez ikakvih problema fićo je sa tim motorom išao i u Sloveniju na skup za Ginisa i u Skradin i vozio trku 2 godine i napravio x kilometara oko Rijeke.. Jeben motor stvarno, samo slab...
Ovo je sa tog skupa u Šibenku (slikano u Primoštenu)
san antonio food bank
Vozio sam i na Učki
san antonio food bank
Nakon šta je maknut Abarth branik zatvorene su i rupe:
san antonio food bank
Skradin:
san antonio food bank
zimsko izdanje
san antonio food bank
Evo ovo je početak pa ću nastaviti
sad koja slika pa nastavak teksta:
bio je i na izložbi
san antonio food bank
san antonio food bank
švapska limuzina i dva jugoslavena
san antonio food bank
opet dva jugoslavena, ovaj put na skupu fićom na krk
san antonio food bank
Martinska, a Šibenik u pozadini
san antonio food bank
to je sa puta u Zg
san antonio food bank
Sa skupa u Sarajevu.. moj stroj i bolid od dragog prijatelja
san antonio food bank
Povratak u Makarsku preko Međugorja
san antonio food bank
Super uspomena sa skupa, osvojen pehar (750 i 850 su vozili istu klasu)
san antonio food bank
Sarajevo
san antonio food bank
Naravno srce u fići je zajebavalo pa se odvidavalo i zavidavalo, jedan period sam privremeno bio stavio i 750 motor samo da vozi i onda sa tim motorom koj je stajao nekoliko godina izvađen iz figuara i stavljen sa strane (za rezervu..) al ima interesantna priča i oko tog motora samo to ću kasnije.. uglavnom sa ti motorom smo bez ikakve probe i testa kakav je sjeli u fiću i u kasno popodne krenuli put Šibenika kod dragih prijatelja na skup (rekao sam da ću doći i ima da dođemo, a kako drugačije nego sa fićom) sljedeći dan smo se vratili u Rijeku i 10- 15 dana kasnije sa istim motorom išli u Zagreb (po autoputu) sve bez ikakvog problema, doduše malo sporo za moje potrebe ali bitno je da se vozi i da ne zajebava..
e da.. da se vratim na priču oko motora, to je motor iz mog prvog fiće (z750 lux), pa je izvađen iz njega i stajao je ali nije bilo u planu da će ikad trebati jer je kao slab.. da bi onda nakon X godina stajanja bio privremeno ugrađen u mog drugog fiću te se je vozio nekliko tisuća km, poslije opet izvađen i opet kao neće mi to trebati, nakon X godina opet privremeno ugrađen, ovaj put u mog trećeg fiću- ovog o kojem sam pisao, te opet izvađen ali ovaj put sa namjerom da ga se ima u prpravnosti za ne daj bože da opet treba, eh nakon nekog vremena crko motor frendu u njegovom fići, ja kažem ništa, tog ćemo izvaditi i evo ti ovaj moj dok ne smislimo nešto i tako taj motor opet ugrađen u fiću i evo ga i dalje vozi.. naravno bez ikakvih problema fićo je sa tim motorom išao i u Sloveniju na skup za Ginisa i u Skradin i vozio trku 2 godine i napravio x kilometara oko Rijeke.. Jeben motor stvarno, samo slab...
Ovo je sa tog skupa u Šibenku (slikano u Primoštenu)
san antonio food bank
Vozio sam i na Učki
san antonio food bank
Nakon šta je maknut Abarth branik zatvorene su i rupe:
san antonio food bank
Skradin:
san antonio food bank
zimsko izdanje
san antonio food bank
Evo ovo je početak pa ću nastaviti
Zadnja promjena: Ćofi; 16/8/2020, 00:47; ukupno mijenjano 1 put.
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
Camshaft, Čuvitar and oliwer like this post
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Bravo Cofi
Jedan od ono bas pravih ficista, ne iz koristi i filozofija nego bas iz ljubavi. Kad se sjetim prvog skupa na Krku, ti i frend sa tvojim starim dosli. Klinci, ni vozacke nisu imali. I tu je sve pocelo
Jedan od ono bas pravih ficista, ne iz koristi i filozofija nego bas iz ljubavi. Kad se sjetim prvog skupa na Krku, ti i frend sa tvojim starim dosli. Klinci, ni vozacke nisu imali. I tu je sve pocelo
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
miro je napisao/la:Bravo Cofi
hvala
čuj ili jesi ili nisi, to nije furka nego način života, opsesija.. nekad i previše ali tako je, u krvi je
ja na to gledam da je to isto kao bajkerima motori, samo tu smo vezani za baš taj jedan auto, okej ima nekoliko modela, ali sve je to bazično isto a "nadogradnje" drugačije..
počelo je i prije cijeli život slušao dogodovštine sa fićom, tamo 98. ili 99. dok sam jedan period živio na Krku gledao susjeda sa bijelim 850 i slušao simfoniju mjenjača u prvoj lagano uzbrdo i gledao kako prolazi kroz jedan "tunel" prolaz ispod jedne kuće koji je bio štemao i širio da bi baš sa fićom mogao proći i nikad nijedan drugi auto osim fiće nije prošao (jesu samo freze sa prikolicom i sad u novije doma quadovi, drugo ništa)... i tako fascinacija tim autićem cijeli život. Meni je prva stvar koju sam napravio kad su moji kupili kompjuter bila ono dugotrajno spajanje na internet naravno uz prethodnu najavu jer tad kad bi se spojio na internet nebi bilo fiksnog telefona i nakon spajanja otvaranje googla i upisivanje- FIĆO u tražilicu i onda je počelo proučavanje tog stroja, a paralelno uz to gledanje fići u oglasima i nagovaranje starog da kupimo jednog.. a on je mislio da je to samo faza, da će me proći.. da bi ja 9.7.2010. sakupio točno toliko koliko je fićo koštao i kupio si to čudo tehnike a dalje je povijest
Zadnja promjena: Ćofi; 17/8/2020, 17:50; ukupno mijenjano 1 put.
Camshaft likes this post
Kad se ja sjetim ko dite stojim pored susjeda koji popravlja fiću,jos čujem njegove riječi..Mali ne guraj prste vamo jer ti je ovo opasna mašina Ustvari ja sam samo želio zaustavit ventilator da se ne vrti dok motor radi jer mi je bili glupo što se stalno vrti A koliko ga je često popravljao i ja smetao tako sam se i ja zaljubio u to malo čudo ondašnje auto industrije
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Camshaft and Ćofi like this post
Od svih tih silnih motora ,još mi nije jasno u koji je trebal ići elektronac a nakraju menjan dihtung glave prije trke priko Krke?!?!
Ne trči pred rudo, ima još za pisati..
Slab sam sa datumima pa nije sve kronološki poredano po datumima nego kako mi pada na pamet
bilo je tu još motora, a i igranka još uvijek traje..
Slab sam sa datumima pa nije sve kronološki poredano po datumima nego kako mi pada na pamet
bilo je tu još motora, a i igranka još uvijek traje..
Camshaft likes this post
Povlačenje!!!!
Kad se vec pise otkud ljubav prema tom cudu tehnike...
Meni je to bio prvi auto jos davne 95' aman taman kad sam polozio vozacki. Cak nisam ja to nesto prije toga zagledavao i bio mi fora. Stari ga nikad nije imao. Vozio je prvo Renault 4 novi francuz koji je strulio kaze za 6 godina i onda Zastavu 101 specijala sa kojim ga kaze nitko u to vrijeme nije imao.
Pamtim ficu jer je susjeda sa 5 kata Dobrica kupila tamno plavog ficu 750 neke 85' i vracali se ja, mama moja, Dobrica, Moco i mali Neso iz Crikvenice iz kampa u novom fici. Na paketu gore sve moguce stvari. Ja i mama otraga a mali Neso povraca od Crikve do Zg meni i mami u krilo.Nije mi nesto taj auto u sjecanju ostao hahahhahahhahhahhah.
Nego je susjed Mile bio prvi vlasnik fice i kako sam polagao vozacki trebalo nesto sinu za kola kupit. Posto nije bilo para i nije se onda djeci kupovao Bmw, stari me pitao ocul na maturalac u Prag ili da mi kola kupi. Reko daj kola i tako je fico 750 M 77' zavrsio kod mene.
Dobio ja njega pola godina prije vozacke pa smo se dok staraca nije bilo cijele vikende vozili okolo. To su se crte farmale po njemu, stavljale ladine felge i sirili blatobrani dizalicom, maglenke metale, muzika MTC sa neizostavnim equilajzerima i pojacalom stavljall. Pfffffff
Napravlo jedno 20000 u godinu i pol i nema di me nije bilo, motor sam taj orginal ubio na polovici voznje i kupio za 100 maraka cijelog ficu specijala. E taj je vec bio isao .
Poslije uzeo Asconu ali mi je ostao u srcu taj mali autic i 2010 sam uzeo ovoga sta imam danas. Imao jos tri komada uz ovoga zadnjega ali su zavrsili u dijelovima.
Meni je to bio prvi auto jos davne 95' aman taman kad sam polozio vozacki. Cak nisam ja to nesto prije toga zagledavao i bio mi fora. Stari ga nikad nije imao. Vozio je prvo Renault 4 novi francuz koji je strulio kaze za 6 godina i onda Zastavu 101 specijala sa kojim ga kaze nitko u to vrijeme nije imao.
Pamtim ficu jer je susjeda sa 5 kata Dobrica kupila tamno plavog ficu 750 neke 85' i vracali se ja, mama moja, Dobrica, Moco i mali Neso iz Crikvenice iz kampa u novom fici. Na paketu gore sve moguce stvari. Ja i mama otraga a mali Neso povraca od Crikve do Zg meni i mami u krilo.Nije mi nesto taj auto u sjecanju ostao hahahhahahhahhahhah.
Nego je susjed Mile bio prvi vlasnik fice i kako sam polagao vozacki trebalo nesto sinu za kola kupit. Posto nije bilo para i nije se onda djeci kupovao Bmw, stari me pitao ocul na maturalac u Prag ili da mi kola kupi. Reko daj kola i tako je fico 750 M 77' zavrsio kod mene.
Dobio ja njega pola godina prije vozacke pa smo se dok staraca nije bilo cijele vikende vozili okolo. To su se crte farmale po njemu, stavljale ladine felge i sirili blatobrani dizalicom, maglenke metale, muzika MTC sa neizostavnim equilajzerima i pojacalom stavljall. Pfffffff
Napravlo jedno 20000 u godinu i pol i nema di me nije bilo, motor sam taj orginal ubio na polovici voznje i kupio za 100 maraka cijelog ficu specijala. E taj je vec bio isao .
Poslije uzeo Asconu ali mi je ostao u srcu taj mali autic i 2010 sam uzeo ovoga sta imam danas. Imao jos tri komada uz ovoga zadnjega ali su zavrsili u dijelovima.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Camshaft, Ćofi and tomtom like this post
Ćofi, svaka čast, tako se to radi.
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Ćofi likes this post
Koji je gušt čitat ove priče o prvim susretima sa fićom
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Dosadile mi maglenke nakon 3 godine..
sad mi je još jednostavniji i ljepši
sad mi je još jednostavniji i ljepši
Pre hebeno jednostavan i predobar. Po mom ukusu taman. Ova tablica savinuta ispod branika mi toliko fali na mom sad, da pokušavam mozgat di stavit ovaj prednji kiler negdi ispod šasije...
Po mom misljenju,fico je previse malo auto i ne stoje mu maglenke nikako,fico je sad bomboncic
Boki_B- Član
Jebo fiću vidi Golfa
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Zloćko je napisao/la:Jebo fiću vidi Golfa
Jeri dizel?
Boki_B- Član
Camshaft likes this post
hvala, sad mi jednostavnije a efektnije izgleda
a tablica savinuta naravno hahaha kad me netko pita zašto kažem- pa zbog aerodinamike
samo uzmi kiler, digni auto na dizalicu ili stavi na kanal i gledaj i pokušaj gdje bi mogao, meni je isto ljepše kad se taj kiler ne vidi, eventualno ako je onaj mali uski ne smeta al bolje bez njega
a čuj kako se kome sviđa, samo da maglenke nisu četvrtaste i dobro je
golfijander od kolege
Šta fali četvrtastim maglenkama na fići? To je fin detalj
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Prvi Rijecanin bez maglenki :-)
Najdrazi_Tatica- Član
- Broj komentara : 88
Registration date : 26.12.2014
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Zastava 850 abarth
» Zastava 750 1972 (Abarth 1000 tcr )
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 750 ili 850
» zastava 750 82 god.
» Zastava 750 1972 (Abarth 1000 tcr )
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 750 ili 850
» zastava 750 82 god.
Stranica 4 / 4.