zastava 850 (1984) projekt
+8
Basko
Camshaft
puyolov tata
dr.Damba
Zloćko
dado.gf
asconaextreme
Bona z850
12 posters
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
zastava 850 (1984) projekt
Dakle, jos jednom pozdrav svima. Kod predstavljanja necu gubit vrime jer san to vec napravija u predvidenoj rubrici za to.
Kako sam i u samom predstavljanju rekao, fico je vec gotov projekt, ali uvijek se nesto mijenja na njemu, tako da me interesiraju svi komentari, kako oni dobri, tako i oni losi.
Kako ima sve svoju pricu, tako ima i ovaj fico. Uvijek su me zanimala stara auta, ali nekako san uvijek i mastao o fici. Ukazala se prilika da ga i iman, to je bilo 2009, godine, dakle, na Bracu gdje provodim cilo lito jer doli iman i kucu iman susjede koji su inace iz Osijeka, a sad zive u Zagrebu. Dolaze ljetovat svake godine, i sa ljudima sam jako dobar, vidjeli su da volin stare gamele, i onda mi je gospoda jednostavno dosla i pocela sa pricom: Luka, iman u Zagrebu ficu, koji lezi vec desetak godina, bila san puno prilika da ga prodam, ali nisam, iako se nebi usrecila sa novcima od prodaje. Gospoda je bila jako vezana za tog ficu, jer su njeni pokojni mater i otac za vrime rata sa njim pobjegli iz Osijeka u Zagreb, neko se vrijeme vozio po Zagrebu, i onda stalno u stanju mirovanja. Rekla mi je da mi ga zeli pokloniti, ali problem je bio prijevoz do Splita.
Medutim, potrefilo mi se da mi je ujac taman u to vrijeme kupio neki kamion od Konzuma u Zagrebu, koji ima rampu, i kud ces bolje. Besplatno auto, besplatan prijevoz, i niko sretniji od mene. Dovukli smo ga u split i onda je tek pocela pokora.
Kako sam i u samom predstavljanju rekao, fico je vec gotov projekt, ali uvijek se nesto mijenja na njemu, tako da me interesiraju svi komentari, kako oni dobri, tako i oni losi.
Kako ima sve svoju pricu, tako ima i ovaj fico. Uvijek su me zanimala stara auta, ali nekako san uvijek i mastao o fici. Ukazala se prilika da ga i iman, to je bilo 2009, godine, dakle, na Bracu gdje provodim cilo lito jer doli iman i kucu iman susjede koji su inace iz Osijeka, a sad zive u Zagrebu. Dolaze ljetovat svake godine, i sa ljudima sam jako dobar, vidjeli su da volin stare gamele, i onda mi je gospoda jednostavno dosla i pocela sa pricom: Luka, iman u Zagrebu ficu, koji lezi vec desetak godina, bila san puno prilika da ga prodam, ali nisam, iako se nebi usrecila sa novcima od prodaje. Gospoda je bila jako vezana za tog ficu, jer su njeni pokojni mater i otac za vrime rata sa njim pobjegli iz Osijeka u Zagreb, neko se vrijeme vozio po Zagrebu, i onda stalno u stanju mirovanja. Rekla mi je da mi ga zeli pokloniti, ali problem je bio prijevoz do Splita.
Medutim, potrefilo mi se da mi je ujac taman u to vrijeme kupio neki kamion od Konzuma u Zagrebu, koji ima rampu, i kud ces bolje. Besplatno auto, besplatan prijevoz, i niko sretniji od mene. Dovukli smo ga u split i onda je tek pocela pokora.
Bona z850- Član
- Broj komentara : 57
Registration date : 27.02.2015
Re: zastava 850 (1984) projekt
ne kuzin kako stavit slike, neka mi neko napise postupak za stavit sliku, pokusajen ode na insert image al mi ne ide. ima li di kakvi browse da mi otvori sadrzaj sa kompjutera, pomooooooooc
Bona z850- Član
Bona z850- Član
Bona z850- Član
Bona z850- Član
lukaaa smanji slije
asconaextreme- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1106
Registration date : 23.10.2012
sad si je baš smanjija
Bona z850- Član
Al sam se izje.....al, nadan se da je sad ok, dakle, fico je zastava 850, godiste kao sto stoji i u naslovu 1984, original prijedenih 27000, limarijski u ne bas dobrom stanju, dakle kratki osvrt, pragovi ubi boze (neka im je budala priko ruzinavog i propalog praga samo naslonija nove pragove, zavarija na par mjesta samo da stoji, i umjetnicki to prekria bojama. Dakle fico narancasti, prag crni, a svi spojevi siva temeljna, nema sta, radeno sa ukusom). Sprida je bija udaran lagano, a ovo ostalo limarije, dakle vrata, krov, haube u jako dobrom stanju,
Bona z850- Član
Posto je bia u Zagrebu, dakle svima je jasno, pod je od soli zaruzinavija, ali sva srica nije propao, tj za divno cudo odlican, dakle povrsinska korozija. Motor se godinama nije palija, u posudi od vode jos zelena tekucina od antifriza, bilo i goriva, prispojia ga na drugu bateriju i polija malo karburator gorivom, i uz 5 - 6 verglanja upali i nemogu virovat. dakle, vizija je bila, malo te pragove porjesavat, opiturat u narancasto i zaminit potrosne dijelove i vozi. ali ta vizija pala odma u vodu, jer iako nisan ima para, duboko u sebi tija san sve novo na njemu.
Bona z850- Član
Getriba je originalna dakle 850, i to mi jebilo drago, a jos draze sto je i motor 850. Uvalia san ga u garazu na selu i onda je pocelo guljenje i trosak za troskom, najlakse ga je bilo ogulit, ali to sve novo kupit, limariju radit, pituravat i sve to namontirat, dugotrajan posao, jako dugotrajan, ne radfi velike filozofije, nego radi para. ali kako san uporan u svemu u zivotu, pa tako i u ovome poslusao san svog ujca: Nemoj ga stavljat na cestu dok ga ne napravis 100%, dakle kad nestane para, pokrivaj sve lancunom, obustava radova i cekanje do nove ture para. tako je i bilo.
Bona z850- Član
Sve cu pokrijepit slikama, moran ic sad nesto po sestru na trening, ali javljat cu se kad god stignem i opisivat detaljno. Lijep pozdrav za veceras svima
Bona z850- Član
i da prije nego otiden, moran pozdravit i cijelu svoju ST patrolu, ipak san clan i uzivan u svakom danu provedenom sa ekipom, ekipa kakvu samo svi mozete pozelit, a mislin da to svi vec i znate jer vjerojatno pratite i oldschoolforum.hr pa vam je sve jasno, tony hvala na uputama za slike
Bona z850- Član
Solidan 850 ,predstavi nam i kombija kasnije ako ti nije problem.
dado.gf- Aktivni Član
- Broj komentara : 229
Registration date : 12.05.2012
cakin bivši kombajn
http://www.ficoforum.net/t6279-zastava-850akfico-kombi-veliki-brat
http://www.ficoforum.net/t6279-zastava-850akfico-kombi-veliki-brat
znam za taj kombi,pratio sam temu
dado.gf- Aktivni Član
- Broj komentara : 229
Registration date : 12.05.2012
a da znaš koliko je mene živaca koštao
početak teme za svaku pohvalu.Svaka čast na detaljnom opisu radova što se slika tiče najidealnije ti je stavljati veličinu slike 800x600 tako da je slika vidljiva svima iako ovaj forum nema ograničenja na veličinu slike znači samo opušteno i pričaj nam svoju priču dalje
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Evo me opet nazad, danas sa slikama ogoljenog fice, to izgleda otprilike ovako:
Bona z850- Član
Dakle, krenija san u ovo sasvim sam, i bez ikakvog iskustva, ali san osoba koja uvik ima milijun pitanja, pa sve sta mi nije bilo jasno pita san, nekome san vjerojatno i dokurcija, ali nisan ima takvu namjeru. I onda se pocelo po selu skupljt oko garaze ljudi, i onda standardne price, sta ce ti ovo sinko, kome ovo triba u zivotu, ovo slobodno baci u staro zeljezo, to je samo bacanje para, bla, bla, a i kad bi nekoga nesto pita di sta nabavit onda je uvik bia odgovor: ovo je fico, ko jos ima ista za njega. Svatija san da tu nema puno kruva oko njih, ali blazen bija internet (ne uvik, naravno), na internetu svega ima do u detalje, naravno, samo triba ima kunica u depu. Kako se studiralo, radija san svasta priko student servisa, i uvik se odvajalo po malo za limenog ljubimca. Doslo je pitanje kome se javit za limariju, jer nisan tija sam varit, kao ni pituravat i pripremat auto, jer budimo realni, triba imat nekog iskustva oko svega toga, a i nisan tija da to izgleda brljavo, nego da sve bude po ps-u.
Bona z850- Član
Kad nisan ima para za kupnju novih stvari, restaurirao sam njegove originalne dijelove, jer i tu se triba izgubit pun ku.... vrimena, a uz to iman jednu veliku manu: kad nesto radin i zacrtan da to triba napravit onda radin do u detalje ili nista. Nekome je to i smetalo, jer san doslovno tija da mi svaka vida, podloska, matica i svaki dio prode priko ruku i da to bude restaurirano ako se da, a ako ne slijedi kupnja novoga.
Bona z850- Član
Ovaj medo u slikama je upa slucajno, neznan kako, bice san nesto od brzine stiska i ******* upa medo u prvi plan.
Bona z850- Član
malo san se uvatija onda pranja motora i motornog prostora i ciscenja getribe za prvu ruku dok to sve ne izvucen iz njega i ne ostane gol kako se kaze ko od majke roden.
Bona z850- Član
malo sam pobrusija i opitura felge, samo sprejom brzinski, bilo mi dosadno, ali nadan se da se vidi da nakon sta san opra motorni prostor to izgleda poprilicno lijepo, bez ruzine i da nije propala limarija. Kederi su svi bili odlicni osim prednjeg, doduse i on je bio odlican, ali je na rubovima malo ispucao, tako da mi je to bolo oci, i narucija san nove kedere iz srbije. to cu pokazat posli kad za to dode vrime, idemo lipo sve redom kako san dokumentira slike, i nastojat cu sve popratit tekstom koliko se sijecam.
Bona z850- Član
Evo, kolega Zlocko je rekao da je najbolje slike 800x600, pa cu ubuduce tako da se sve bolje vidi. Dakle, izvadio se motor i getriba, ako su slike losije zao mi je jer je sve slikavano sa starim sonny-jevim mobitelom, poslije su tek slike sa digitalcom.
Bona z850- Član
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» projekt XXX
» zastava 750 1965.g (kontraš) projekt
» Plavi projekt iz Os
» Projekt 850
» projekt XXX
» zastava 750 1965.g (kontraš) projekt
» Plavi projekt iz Os
» Projekt 850
Stranica 1 / 4.