zastava 850 (1984) projekt
+8
Basko
Camshaft
puyolov tata
dr.Damba
Zloćko
dado.gf
asconaextreme
Bona z850
12 posters
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: zastava 850 (1984) projekt
ujac je tu bio kao podrska, ipak je i on u svoje vrijeme vozao ficu, spustenog, bijele boje, siroke cmr 12, dupli karburator, i tako, .....
Malo izgled praznog motornog prostora.
Bona z850- Član
- Broj komentara : 57
Registration date : 27.02.2015
Skinuo sam i kiler, malo ga proprao, pobrusio i malo obojao, cijeli sretan, misleci da je ovako sve lako, ali grdno sam se privaria. Naravno, poslije je kiler pustao, tj bio je probijen, onda se to nosilo mestru koji servisira kilere, zasad slike prve restauracije kilera, a posli je to bilo nesto sasvim drugo. jbg, covik se uci dok je ziv, a najbolje je na vlastitim greskama ucit.
Motor i getriba na svjetlo dana:
Izgled getribe cijele oprane, naravno, bobro sam izolirao ono di ulaze poluosovine da se getriba ne nakljuka vode.
I ujac poklonio felge iz njegove mladosti, nazalost dvije, jer drugima se izgubio trag, ali sve to dobro dode.
Dosta cesto cete vidjeti over smede plocice, to je na mome balkonu u Splitu gdje zivim. Nazalost, tu sam malo ogranicen, veliki dio restauracije sitnih dijelova je radeno sve doma u stanu na malom balkonu, dakle stan od 42 kvadrata, a tu zivin sa materon, ocem, sestrom i naravno cim bi se nesto brusilo, potapalo u benzinu, pituravalo MATER je uvik dobivala slom zivaca, ali pomirila se s time jer je vidila da to volin i uzivan u tome. Formula je vrlo jednostavna: restauriraj kad nema matere doma, dobro posli sve pocisti za sobom i svi sritni. nadan se da van ne smeta sta pratin sve sa tekstom, ....
mozda san nekome i dosadan al nije namjerno....
Bona z850- Član
ma kakvi dosadan ovo je jednostavno gušt čitat.Svaka čast na prikazivanju detalja
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Hvala kolegi sa foruma na potpori, i pitanje jedno: kako cu eliminirat da mi dolaze svako malo poruke na mail sa fico foruma, tj obavijesti da mi je neko nesto odgovoria na temu, to mi je nepotrebno jer cirnem svaku malo kad stignen direkt na forum, a kad otvorin mail ono poruka za porukom, ....
ako slucajno na kojoj slici ima nekih viska dijelova, to je kako san nabavlja sa strane, ili polovne, ili neko pokloni i tako, shvatija san da svi kat tad kod restauracije bilo cega obole od skupljanja viska dijelova, dakle svi postajemo hrčci, nakupljamo i potrebno i nepotrebno.
Dakle piturane one rebraste cijevi od grijanja ispod instrument table,
Pa onda nakon dva dana potapanja u benzini, susenje sitnarije, brusenje, i pituravanje, i sve to pomno slagano u materine tepsije (skrovade) od pice. UUUUUUUU, bilo je i tu rata, al opet je popustila,
(dakle sitne vide, podloske, matice, prirubnice, i dr)
ako slucajno na kojoj slici ima nekih viska dijelova, to je kako san nabavlja sa strane, ili polovne, ili neko pokloni i tako, shvatija san da svi kat tad kod restauracije bilo cega obole od skupljanja viska dijelova, dakle svi postajemo hrčci, nakupljamo i potrebno i nepotrebno.
Dakle piturane one rebraste cijevi od grijanja ispod instrument table,
Pa onda nakon dva dana potapanja u benzini, susenje sitnarije, brusenje, i pituravanje, i sve to pomno slagano u materine tepsije (skrovade) od pice. UUUUUUUU, bilo je i tu rata, al opet je popustila,
(dakle sitne vide, podloske, matice, prirubnice, i dr)
Bona z850- Član
Pa malo slike dobosa, ramena, federa, glavcina, i drugih dijelova. Naravno, mislija san da san nakon brusenja i pituravanja sve rijesio, ali opet se ucilo na greskama. Posli je sve to islo na pjeskarenje, pa u komori bacen primer, pa zastita za zeljezo i tako, zali boze para na bacene sprejeve, ali nema veze, sve je to za ficu pa nema veze, opet ona stara poslovica: NA GRESKAMA SE UCI
Davao san sve od sebe da to lici na nesto, iako san bia bez ikakvog iskustva.
Davao san sve od sebe da to lici na nesto, iako san bia bez ikakvog iskustva.
Bona z850- Član
U postavkama na forumu si iskljuci da ne primas obavjesti
A sta se tice potpore samo napred i radi kako do sad si radio neces pogrijesiti a ako sta zapne samo pitaj tu cemo ti uvjek pomoci kolko je u nasoj moci
A sta se tice potpore samo napred i radi kako do sad si radio neces pogrijesiti a ako sta zapne samo pitaj tu cemo ti uvjek pomoci kolko je u nasoj moci
Nasa san u postavkama ono: Uvijek me obavijesti o odgovorima, to mi je bilo potvrdno, a sad san stavija NE. nadam se da je to sad sredeno, hvala kolega. A i jos jedno pitanje: kada zelim stavit slike, tj vise komada odjednom, neda mi tu opciju, dakle moran stavljat jednu po jednu, tj ucitavat jednu po jednu, na oldschool forumu oznacin npr nekoliko slika i onda ih zalipin samo, a ode moran zasebno na svakoj namjestit velicinu, pa odakle je zelim povuc sa browse pa me to malo zivcira, al nema veze. Ako ima rjesenje super, a ako nema stavljat cu pomalo, *******.
Bona z850- Član
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Ovo je gušt čitat i gledat slike, nemaj brige, nikome nisi naporan, naprotiv, zbog ovakvih priča smo svi mi ovdje...
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Svaka čast na odrađenom poslu!!!
slike ti je najlakše stavljati a da bude najpreglednije tako da uguglaš "postimage", odabereš više slika sa kompa, pa "upload" i kopiraš link "Thumbnail za Forume (1)", slike će biti malene a veću sliku moći će se vidjeti klikom na istu.
slike ti je najlakše stavljati a da bude najpreglednije tako da uguglaš "postimage", odabereš više slika sa kompa, pa "upload" i kopiraš link "Thumbnail za Forume (1)", slike će biti malene a veću sliku moći će se vidjeti klikom na istu.
Basko- Aktivni Član
- Broj komentara : 753
Registration date : 08.06.2012
dakle evo me opet, evo slika iz dokumentacije dok je fico bio na boku i na pregledu budnog oka poznavaoca limarije:
Dakle tribalo je porjesavat pragove, i lijevi i desni, prednju stranu, i prednji lijevi blatobran dio
Dakle tribalo je porjesavat pragove, i lijevi i desni, prednju stranu, i prednji lijevi blatobran dio
Bona z850- Član
Evo i par slika prednjeg trapa:
Bona z850- Član
Evo ovako su izgledali moji pocetnicki pokusaji varenja:
dakle ovo plavo je dio od neke bacve sa sela, nemojte se puno smijat
Pa onda malo skroz zadnji lijevi dio blatobrana
pa malo unutrasnji dio lijevog praga
pa ova rupetina na prednji blatobran:
i tu san svatija da je ipak bolje dati dite materi i onda je otisa fico u prave ruke autolimara, nazalost neman slike limarenja, ali moran napomenit da san se posavjetova malo sa starijim ljudima koji su imali puno iskustva oko fica i njihovim boljkama, dakle, detaljno je sve polimareno, i plus sta san zahtjeva da mi se oba praga iznutra dobro povare, te u unutrasnjosti auta je stavljeno duz cijelog praga i lijevo i desno L profil radi ojacanja, zatim je pojacano i ono ispod auta, dakle s donje strane di dodu noge od vozaca i suvozaca, i pojacano je zadnji dio poda sve ono oko ramena, valjda ste me nesto razumili jer i sebe san zbunija sa ovin tekstom.
dakle ovo plavo je dio od neke bacve sa sela, nemojte se puno smijat
Pa onda malo skroz zadnji lijevi dio blatobrana
pa malo unutrasnji dio lijevog praga
pa ova rupetina na prednji blatobran:
i tu san svatija da je ipak bolje dati dite materi i onda je otisa fico u prave ruke autolimara, nazalost neman slike limarenja, ali moran napomenit da san se posavjetova malo sa starijim ljudima koji su imali puno iskustva oko fica i njihovim boljkama, dakle, detaljno je sve polimareno, i plus sta san zahtjeva da mi se oba praga iznutra dobro povare, te u unutrasnjosti auta je stavljeno duz cijelog praga i lijevo i desno L profil radi ojacanja, zatim je pojacano i ono ispod auta, dakle s donje strane di dodu noge od vozaca i suvozaca, i pojacano je zadnji dio poda sve ono oko ramena, valjda ste me nesto razumili jer i sebe san zbunija sa ovin tekstom.
Bona z850- Član
i sad idu one meni jako drage uspomene restauracije. dakle da napomenem, svi poskidani dijelovi su detalno popjeskareni, baceni u primer, te piturani posli svega toga, i radilo se sve u komori, juhhuuuuuuuu
Moj goli bomboncek
Moj goli bomboncek
Bona z850- Član
Pa malo srce mog malisana:
Bona z850- Član
Pa malo dijelova u kutiji:
sredena klackalica
glava motora:
pa bregasta:
sredena klackalica
glava motora:
pa bregasta:
Bona z850- Član
poravnat blok strojno
vracanje nakon ravnanja glave
i glavni krivac za izvrstan rad motora i kompletno sastavljanje sve od pocetne vide do zadnje vide na fici, moj dragi prijatelj pave:
vracanje nakon ravnanja glave
i glavni krivac za izvrstan rad motora i kompletno sastavljanje sve od pocetne vide do zadnje vide na fici, moj dragi prijatelj pave:
Bona z850- Član
Dobar si
LeonSI- Član
- Broj komentara : 64
Registration date : 23.05.2013
svaka čast
Ćofi- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 2740
Registration date : 28.11.2009
evo me opet nazad, malo sprickita
Bona z850- Član
Inace ovo je upravo i konacna boja moga mezimca, dakle crvena, crvena boja mi je neki fetis jbg
poklopac od getribe unutrasnji, posli san ga i oblozija spuzvom, tapecira, tako da eliminiram buku:
poklopac od getribe unutrasnji, posli san ga i oblozija spuzvom, tapecira, tako da eliminiram buku:
Bona z850- Član
onda konacna boja: u slici se nasla i cura mi, jedna od glavnih podrski za moj projekt, i kad me nije ostavila onda, nadan se da i nece:)
Bona z850- Član
Onda se tribalo to sve odvest iz dugopolja kraj omisa, tocnije u Kucice, mjesto povise omisa, gdje se sve i sastavljalo, iveko daily je odradia svoje:
opet se pituravalo na balkonu u splitu:
nabavilo se i ispjeskarilo i duplih dijelova;
motor sastavljen:
usao je u operacionu salu i pocelo je sastavljanje, naravno, nabavija san i knjigu o fici sa detaljnim prikazom rastavljenih svih dijelova i organa do u zadnju vidu, *******, oko 200njak stranica, tako da mi je to puno pomoglo, kao i mome mestru, znan ja da je to fico, i da nema velike filozofije, ali draze je meni sve lipo pratit po knjizi, da se ne dogodi koja greska:
mestar pave sa knjigom isprid se be, i golom karoserijom iza sebe na dizalici:
tu su i svi popratni dijelovi sprermni za ugradnju
evo napokon i slika sa digitalcem:
opet se pituravalo na balkonu u splitu:
nabavilo se i ispjeskarilo i duplih dijelova;
motor sastavljen:
usao je u operacionu salu i pocelo je sastavljanje, naravno, nabavija san i knjigu o fici sa detaljnim prikazom rastavljenih svih dijelova i organa do u zadnju vidu, *******, oko 200njak stranica, tako da mi je to puno pomoglo, kao i mome mestru, znan ja da je to fico, i da nema velike filozofije, ali draze je meni sve lipo pratit po knjizi, da se ne dogodi koja greska:
mestar pave sa knjigom isprid se be, i golom karoserijom iza sebe na dizalici:
tu su i svi popratni dijelovi sprermni za ugradnju
evo napokon i slika sa digitalcem:
Bona z850- Član
Eto i mene (livo) sa mestrom (desnom) i svi dijelovi restaurirani oko nas:
Moran rec da mi je Pave reka da mu je ovo prvo auto oko kojega je radija a da nije uopce isporka ruke, da mu se to nikad nije dogodilo u zivotu, a tribali smo slozit kompletnog ficu,
Moran rec da mi je Pave reka da mu je ovo prvo auto oko kojega je radija a da nije uopce isporka ruke, da mu se to nikad nije dogodilo u zivotu, a tribali smo slozit kompletnog ficu,
Bona z850- Član
evo jos lijepih slicica, makar meni jednih od najdrazih iz dokumentacije:
tu je i kompletno repariran i promjenjeni svi vitalni dijelovi kod karburatora TIP 30 MGV 10,
i prvi pokus, tj prvo paljenje motora, i naravno, test uspjesan
tu je i kompletno repariran i promjenjeni svi vitalni dijelovi kod karburatora TIP 30 MGV 10,
i prvi pokus, tj prvo paljenje motora, i naravno, test uspjesan
Bona z850- Član
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» projekt XXX
» zastava 750 1965.g (kontraš) projekt
» Plavi projekt iz Os
» Projekt 850
» projekt XXX
» zastava 750 1965.g (kontraš) projekt
» Plavi projekt iz Os
» Projekt 850
Stranica 2 / 4.