Zastava 750 LE '81
+15
Boki_B
Low_Low
oliwer
miro
Zloćko
Peksan
Čuvitar
markoz
Camshaft
asconaextreme
tomtom
antoniyx
Mićo-Vk
zvrcko sen
puyolov tata
19 posters
Stranica 5 / 40.
Stranica 5 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Re: Zastava 750 LE '81
Znaci tekst ne ide, a kad preko moba pokusam stavit sliku ide samo tekst.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Ti sve ko da nećeš, ali ide to u nekom pravcu. Hm.
Neka neka.
Neka neka.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
Kako necu, di sam rekao da necu?
A vidi, imao sam auto na PV tablicama i veselio me, onda sam odustao od te price i lagano krenuo prema necem sto me jos vise veseli. A to mi je nekako i ideja imanja ovakvog auta, moras se smijat dok ga vozis, zar ne?
Gledam da dok slazem auto ne unistavam ista izvorno njegovo, original skinem, novo stavim, najskuplja opcija, al meni se cini ispravna kad sam vec krenuo u neko Abarthiziranje. Igram se polako i sigurno, onako za gust. Svaka sezona da donese nesto novo i samo gas.
Moj stari je sedamdesetih imao bijelog sa duplim ispuhom, cetiri maglenke i mrvu spustenog. To je i meni ideja sa ovim mojim.
Federplata bi ga trebala spustit taman koliko zelim, a za opruge mi jedan stari lisac kaze da ce bit previse. Ipak sam uzeo komplet, montirat cu pa vidjet gdje sam i sta. Uvijek mogu ove skinut i nesto drugo montirat. E sad, sve to kosta, al to je opet neka druga prica.
Hvala starom liscu na svakoj upucenoj rijeci, cuo sam je al moram sa vremena na vrijeme bit malo i mangup pa probat i na tezi nacin.
A vidi, imao sam auto na PV tablicama i veselio me, onda sam odustao od te price i lagano krenuo prema necem sto me jos vise veseli. A to mi je nekako i ideja imanja ovakvog auta, moras se smijat dok ga vozis, zar ne?
Gledam da dok slazem auto ne unistavam ista izvorno njegovo, original skinem, novo stavim, najskuplja opcija, al meni se cini ispravna kad sam vec krenuo u neko Abarthiziranje. Igram se polako i sigurno, onako za gust. Svaka sezona da donese nesto novo i samo gas.
Moj stari je sedamdesetih imao bijelog sa duplim ispuhom, cetiri maglenke i mrvu spustenog. To je i meni ideja sa ovim mojim.
Federplata bi ga trebala spustit taman koliko zelim, a za opruge mi jedan stari lisac kaze da ce bit previse. Ipak sam uzeo komplet, montirat cu pa vidjet gdje sam i sta. Uvijek mogu ove skinut i nesto drugo montirat. E sad, sve to kosta, al to je opet neka druga prica.
Hvala starom liscu na svakoj upucenoj rijeci, cuo sam je al moram sa vremena na vrijeme bit malo i mangup pa probat i na tezi nacin.
Naravna stvar, ovde se radi i uči, životna škola kažu.
A uz korist, važan je i ispušni ventil. Ono kad se opizdiš ubjeđivačen po prstu pa mu naglas zbrojiš sve, pa i ono šta njega i ne pripada ,to je to, prst zaraste, ti na kraju dana zadovoljan, pa ga upališ Još jedan put ono za gušt, da čuješ kako prede. Pa će oni meni o Anti stres terapiji, a ja danas zalipi još jedan tapet i prezadovoljan , i isto san ga upali još jedan put kad san završi. To je to.
A uz korist, važan je i ispušni ventil. Ono kad se opizdiš ubjeđivačen po prstu pa mu naglas zbrojiš sve, pa i ono šta njega i ne pripada ,to je to, prst zaraste, ti na kraju dana zadovoljan, pa ga upališ Još jedan put ono za gušt, da čuješ kako prede. Pa će oni meni o Anti stres terapiji, a ja danas zalipi još jedan tapet i prezadovoljan , i isto san ga upali još jedan put kad san završi. To je to.
I krojin u glavi granu 4-2-1.
Deckovi, ajd molim vas netko tko ima motor 750 da samo izmjeri kolika vam je udaljenost od vrha one gume koja se nalazi na stangici za mjerenje ulja pa do vrha stangice. Pod vrh gume mislim na najdeblji dio te gume. Nemam sliku pa da nekako docaram sto mi je na pameti. Zelim provjerit dal mi je stangica ispravna, da guma nije kliznula po njoj.
Hvala unaprijed.
Hvala unaprijed.
E to te ja pitam. Hvala!
Mjenjao sam ulje, po knjizi ide 3l ulja, a ja jedva ugurao 2,5l pa posumljao na stangicu. Sad sam na poslu pa provjerim kad dodjem doma.
Bas mi je drago kaj ima pokoji oldskuler loji prati forum.
Mjenjao sam ulje, po knjizi ide 3l ulja, a ja jedva ugurao 2,5l pa posumljao na stangicu. Sad sam na poslu pa provjerim kad dodjem doma.
Bas mi je drago kaj ima pokoji oldskuler loji prati forum.
Decki, jos jedan kvesčn. Tko je od vas skidao zadnje federe, kakav je postupak. Jeste li ih stezali onim alatom, ne znam kako se zove, al za tlacit opruge.
Naprijed, jel bilo kakvih problema kod skidanja lisnatr, dal su vam vijci tesko popustili?
Svaki savjet, uputa i opaska su dobrodosli.
Hvala unaprijed.
Naprijed, jel bilo kakvih problema kod skidanja lisnatr, dal su vam vijci tesko popustili?
Svaki savjet, uputa i opaska su dobrodosli.
Hvala unaprijed.
Ne bi ti tu trebalo bit problema koliko se ja sićan.
Naprid samo dan prije možeš našpricat malo WD da odradi. A nazad pustiš amortizer i lagano puštaš dodatnu dizalicu kao kamionsku bi bilo super. Samo pazi sve ti je u sili, obavezno koristi dizalicu. Pazi ruke. E da nazad pripazi jer se dogodi da izleti osovina iz getribe. Možda je najbolje pustiti je sa prirubnice i digneš ih malo gori da ne smetaju. I polagano. Bez priše.
Naprid samo dan prije možeš našpricat malo WD da odradi. A nazad pustiš amortizer i lagano puštaš dodatnu dizalicu kao kamionsku bi bilo super. Samo pazi sve ti je u sili, obavezno koristi dizalicu. Pazi ruke. E da nazad pripazi jer se dogodi da izleti osovina iz getribe. Možda je najbolje pustiti je sa prirubnice i digneš ih malo gori da ne smetaju. I polagano. Bez priše.
Čuvitar je napisao/la:Ne bi ti tu trebalo bit problema koliko se ja sićan.
hvala na potvrdi moje ideje.
Slično tako sam i sam kombinirao, jedino sam nislio skinut kotač - ''pdklocat'' tromblu - otpustit amortizer - lagano ''krokodilkom dizat auto, a trombla je uprita u klocnu od npr. drvene grede...
kad se feder/opruga oslobodi podkajlam auto da se ne njiše pa obrnutim redosljedom nazad.
To bi moglo upalit.
Sad u hodu kombiniram da bi ta klocna mogla biti i niže nego je ''prirodno'' stanje, tj. ideja mi je bila da klocna glumi razmak koji radi guma + felga, a zapravo bi mogao to i smanjiti odnosno da je klocna niža tako da manje dižem sam auto u zrak. vjerujem da je svaki centimetar bitan kod takve operacije.
Hm! Jedino klocna miruje pod autom, a da je krokodolka pod tromblom klizala bi untra/van kako vilica ''radi'' - znači dvije krokodilke.
Hvala za napomenu za poluosovinu, ne bi mi ovako na prvu palo na pamet obratiti pažnju na nju.
Mada ne znam kad ću se baviti ovime, i samo sakupljam ideje i upute WD već radi svoje na vijcima koje treba otpustit. Iskreno njih me i najviše strah, to nikad nije dirano, a sve staro 40 godina.
Može dvi krokodilke, samo da jedna bar ima dovoljno hoda. A šta se vida tiće, tu ja nisan ima problema. Fini je navoj pa lakše to pusti. Malo poluge i polako da ti ne puknu vide, ne bi smilo ali eto, one šta drže feder platu na šasiji malo pripazi.
Evo, to je to za ovaj vikend, toliko mi žena klinci i bolesna leđa dozvolili. Sad odoh malo prilec i odmorit.
Naravno, a sad kad bude, duboki gedor na polugu i polagano odvijat, za početak malo i vratit da ispade rđa s navoja i špricat. Ići će to., Izgleda skroz uredno stanje.
Pazi kad budes feder platu skida da neides na silu, ja san tako sarafe provrtia a nemozes kontru drzat..
markoz- Aktivni Član
- Broj komentara : 282
Registration date : 22.02.2018
Tamo na jednoj konkurentskoj temi me jedan podbada, provocira cak! Prihvacam izazov.
Prednji kraj je vise manje ok. Zadnji, e to bi mogla bit borba.
Na prednjem kraju ima samo mala dorada, naime "puskica kroz koju prolazi vijak i veze platu na vilicu je 0,5mm jaca od originalne i plata ne sjeda u vilicu. To cu samo malo pobrusit i biti ce ok, doista se radi o 0,5mm.
Auto je odozdola skroz zdrav, tj zastita koja je nanesena se drzi bez nekih naznaka da se ispod dogadja nesto lose. I to je bas dobro.
Na prednjem kraju ima samo mala dorada, naime "puskica kroz koju prolazi vijak i veze platu na vilicu je 0,5mm jaca od originalne i plata ne sjeda u vilicu. To cu samo malo pobrusit i biti ce ok, doista se radi o 0,5mm.
Auto je odozdola skroz zdrav, tj zastita koja je nanesena se drzi bez nekih naznaka da se ispod dogadja nesto lose. I to je bas dobro.
Evo odgovora na izazov.
Eto vidiš, jel to bilo teško... Haha. Šala.
Nek se nešto događa, to je lipo.
Sad Vidin ovu feder platu prvi put u usporedbi s oriđiđi, bit će ti to taman koliko si želi. Bombončić. Samo naprid hrabro.
Nek se nešto događa, to je lipo.
Sad Vidin ovu feder platu prvi put u usporedbi s oriđiđi, bit će ti to taman koliko si želi. Bombončić. Samo naprid hrabro.
Stranica 5 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Similar topics
» Zastava 750 @ projekt Zastava 750 (1975 g.)
» Zastava 430 K
» Zastava 850 AK
» zastava 750 82 god.
» ZASTAVA 750 LE
» Zastava 430 K
» Zastava 850 AK
» zastava 750 82 god.
» ZASTAVA 750 LE
Stranica 5 / 40.