Moj mladi fićo iz 83'
+17
Boki_B
chorijan
oliwer
puyolov tata
Zloćko
miro
Pepa55
Tomislav
Peksan
markoz
Camshaft
Čuvitar
tomtom
kokic
antoniyx
asconaextreme
Mićo-Vk
21 posters
Stranica 2 / 40.
Stranica 2 / 40. • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Re: Moj mladi fićo iz 83'
Evo i nacrt za ploče za diskove (ovi sa njuškala će me razapet, ali nisu tili prodat po normalnoj cijeni pa ja napravio sam.)
Ovo je u stvarnoj dimenziji tako da se može isprintat i direkt na lim. Pošto su mire uzimane direkt sa auta najvjerojatnije će trebat malo turpijica tu i tamo.
Centralna rupa ide od 36 , do 40 mm. osovina je 36, a ploča na fići od cilindara i pakni je 40 mm,
Ja san ploču stavi na 40 mm jer nisan više ima volje cjepidlačit.
Eto ako može nekome pomoć to je to, nije CNC samo dobra stara brusilica i bušilica.
Ide slika, moran je nekako umetnut, velika je.
Ovo je u stvarnoj dimenziji tako da se može isprintat i direkt na lim. Pošto su mire uzimane direkt sa auta najvjerojatnije će trebat malo turpijica tu i tamo.
Centralna rupa ide od 36 , do 40 mm. osovina je 36, a ploča na fići od cilindara i pakni je 40 mm,
Ja san ploču stavi na 40 mm jer nisan više ima volje cjepidlačit.
Eto ako može nekome pomoć to je to, nije CNC samo dobra stara brusilica i bušilica.
Ide slika, moran je nekako umetnut, velika je.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
Mislim da sa tapicirungom poda ne bi trebalo bit većih problema, više maje su to ravne plohe pa to ide. Istu želju imam i ja, materijal sam kupio i čeka u kutku garaže da se zvijezde poklope. Možda ovu zimu iskrojim nešto. Moji serijski/tvornički su uredni i mislim ih spremiti, a složio bih nove tako da i na podu iman tkaninu umjesto gume. Čisto vizualni dojam.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Kolega Čuvitar, ajd' ti molim te meni napiši što i kako si spuštao figuara. Kod mene su sva četiri nova amortizera, ne bih išao previše sa spuštanjem, 3 - 4 cm naprijed, a onda vidjet što otraga jer navodno prednji kraj malo povuče zadnji. kad vidim koliko je to malo odlučim što dalje.
Slušao sam da za prednji kraj ekipa ''samo'' okrene list, dva ili tri od federplate i to je to. Jel' tome doista tako. Ponavljam ja ne bih išao drastično, za početak ponajviše da ne moram mjenjati amortizere, naravno ako ovih 3 - 4 cm i oni podnose.
Daj mi molim te iz prve ruke što i kako.
Hvala!
Slušao sam da za prednji kraj ekipa ''samo'' okrene list, dva ili tri od federplate i to je to. Jel' tome doista tako. Ponavljam ja ne bih išao drastično, za početak ponajviše da ne moram mjenjati amortizere, naravno ako ovih 3 - 4 cm i oni podnose.
Daj mi molim te iz prve ruke što i kako.
Hvala!
E da, svoju federplatu spremam, a za operaciju spuštanja bih uzeo drugu. Sve skinuto il prerađivano na svom autu duplam, tako da ga uvijek što bezbolnije mogu vratit u Kragujevačko stanje.
E da, ovako, ja san naprid mislin okrenu dvi plate (ne mislin na mesne, premda je ura od obida haha) i to ovako. Imaš dvi najduže na jednoj su očete a druga ide preko ove, njih nisan dira, onda san iduće dvi okrenu, pa opet dvi ostavi kako jesu. (mislin da su bile samo dvi - davno je to bilo). Ima dva glavna zaheba, prvi je da moraš nekako centrirat centralnu rupu na feder plati sa ona dva brda šta su na feder plati koja idu na šasiju, ujedno i sa očetama, centalne vide šta ide na trap, da ti kola ne ostanu ukoso. Ja san to radi sam naruke, a sad bi trebalo pitat ove šta centriraju trapove, možeš li opoustit centralnu vidu plate na kanalu pa malo na silu to dovest do savršenstva.
Srugi je malo manji, a to je da ćeš morat nekako nać način ponovo spojit uravno sve plate i vratit onaj metalni dio koji ih drži na okupu na krajevima.
Malo je zafrkancija ali da se. Nemoj slučajno pilat one dvi gume koje su kao graničnici na šasiji, i uz njih kad se nasloni feder plata radi. Amortizeri bi ti trebali izdržat ovo, u mene su fićini, sve radi. Evo i slika.
Malo je zafrkancija ali da se. Nemoj slučajno pilat one dvi gume koje su kao graničnici na šasiji, i uz njih kad se nasloni feder plata radi. Amortizeri bi ti trebali izdržat ovo, u mene su fićini, sve radi. Evo i slika.
Šta se zadneg kraja tiće, ja san pila federe mislin da je bilo krug ipo. Sad, ču san nešto novo, da pašu opruge od peglice i da ih ne treba pilat za ovu mjeru, s time bi bi malo kruči zadnji kraj, šta bi bilo super. Ako neko nešto zna o tome voli bi znat, pa bi ja to odradi. Eto nadan se da ti je pomoglo. Ako još nešto piši pitaj.
Naravno imaš i kupit komplet prednji kraj sa federima i amortizerima od Abartha, ali za mene je to još uvik SF. I ovako je ok, još s novim amortizerima, bit će to bombon.
Ovo za centriranje. Zar ne diktira ona centralna rupa na feder plati gdje će koji krak završit? Frend mi ima prešu pa ga namjeravam iskoristit za tako nešto. Pod centralna rupa mislim baš ona na sredini koja stegne i jedini dio koji platu drži na okupu kada je van auta.
sad vidio da ima još postova!
hvala!
hvala!
Je ta centralna rupa, ali je rupa šira nego vida, pa onda plate mogu šetat livo desno. Kad bi vida billa u stotu možda ali ne virujen. Između najdonje i najgornje ti se makne pola milimetra a na krejevima dobiješ milimetar, nije puno ali nije to to.
Ja sam prednji kraj spustio vrlo sofisticiranom metodom: rastavio federplatu i list po list tukao čekićem. Velikim. Tukao jako. Dok nisu postali malo ravniji. Složio natrag i to je to.
Time sam dobio mislim upravo ovo što ti tražiš, par cm, ništa previše, i ostavio sam naprijed fićine amortizere. Za stražnji kraj sam nabavio pegline federe i upario ih opet s fićinim standardnim amortizerima...
Time sam dobio mislim upravo ovo što ti tražiš, par cm, ništa previše, i ostavio sam naprijed fićine amortizere. Za stražnji kraj sam nabavio pegline federe i upario ih opet s fićinim standardnim amortizerima...
Jesu li ti peglini federi krači od fićinih standardnih ili su samo čvršči?
A e i zaboravi zamalo. Jadan Čekić.
Tomtom, ako ti je previše, okreneš jednu samo, i tu verziju san ima. Lakše je malo upakirat nazad.
Peglini federi su i kraći i čvršći.
Jedno pitanjce za malo iskusnije, iman ovo na slici, dobio san to i kaže mi barba staviš to i platine više ne izgaraju, premda ja nisan ima problema s tim. Ali kaže neman shemu spajanja. Možda je tema već razrađena ali ne nađoh. Pa eto oni koji znaju mogu nešto napisat, ako ništa barem da se nešto događa.
Još jedno pitanjce,
Ima li neko nekakvu granu auspuha 4 u nešto, 2 ili 1, (samo da nije tvornička), bez lonca da mu smeta u garaži da bi se odvojio od nje za neku kintu ili bez kinte...
Znan da puno pitan ali nikad se ne zna.
ko ne pita ni ne dobije kažu...
Ima li neko nekakvu granu auspuha 4 u nešto, 2 ili 1, (samo da nije tvornička), bez lonca da mu smeta u garaži da bi se odvojio od nje za neku kintu ili bez kinte...
Znan da puno pitan ali nikad se ne zna.
ko ne pita ni ne dobije kažu...
Stranica 2 / 40. • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Stranica 2 / 40.