Sta reci ,odakle poceti 750 luxe
+6
Camshaft
Zloćko
Čuvitar
miro
tomtom
oliwer
10 posters
Stranica 2 / 5.
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Sta reci ,odakle poceti 750 luxe
Gdje god je i malo hrde treba izrezati i novi lim poflekati, ako ces pragove, rubnjake mijenjati tu si siguran da ces biti miran.
Meni ni nakon 10 godina nigdje procvjetao nije. Sad kad sam drugi puta lakirao do golog lima sam brusio sve i nije trebala nikakva limarska intervencija. Kod mene su bili mijenjani podovi, pragovi i rubnjaci komplet.
Puno pomaze sto nije zime i snjeznih radosti vidio a isto tako ni kisa jesenjih i blata koje bi zadrzavalo vlagu. Vjerujem da stoji cijelo vrijeme vani i da je non stop vozen da bi se bio rascvao ko proljetna ruza makar je sve po pravilu napravljeno.
Meni ni nakon 10 godina nigdje procvjetao nije. Sad kad sam drugi puta lakirao do golog lima sam brusio sve i nije trebala nikakva limarska intervencija. Kod mene su bili mijenjani podovi, pragovi i rubnjaci komplet.
Puno pomaze sto nije zime i snjeznih radosti vidio a isto tako ni kisa jesenjih i blata koje bi zadrzavalo vlagu. Vjerujem da stoji cijelo vrijeme vani i da je non stop vozen da bi se bio rascvao ko proljetna ruza makar je sve po pravilu napravljeno.
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Pa da upravo bjezim od nekog tog loseg posla znaci radije cu polako pa da to traje i da bude uradjeno da sam miran a ne da posle godinu pocnu izbijati tacke rdje
Svaki dan se krenulo nesto nabavljat tako i sada hehe srce mi je na mjestu
Svaki dan se krenulo nesto nabavljat tako i sada hehe srce mi je na mjestu
oliwer- Član
- Broj komentara : 67
Registration date : 12.05.2020
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Svakim danom smo korak ka naprijed bice slika bice sta je radjeno medjutim evo sada na sata sam naletio skinem mjenjac i bam evo sta nadjem ne znam sta raditi po pitanju ovoga ima li ko iskustvo
mjenjac je pukao
mjenjac je pukao
oliwer- Član
Nadi drugi, bar tih 750 se moze naci. Moze netko povariti aluminij ali ne znam koliko ti je to isplativo a nemas pojma uopce u kakvom je stanju ovaj tvoj mjenjac.
Traži drugi. Ovoga ostavi za djelove.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
Samo ti pomalo i stavljaj slike a za sve koji te smatraju luđakom i govoru ča ti to treba vjeruj kad dođeš kraju i počnu photo session i divljenju fiću će te hranit svaki put kad dođe do toga a bit će ih
kokic- Član
- Broj komentara : 91
Registration date : 17.01.2013
U potrazi za drugim mjenjacem pa vidimo naredni period...
Hvala vam momci po kozna koji put na podrsci ove rijeci hrane dusu potpuno da se ne odustane
inace dok cekam da se motor radi i dok cekam drugara da varimo sasiju bavim se sitnicama svaku vece,nabavio sam krede i kolutove za poliranje prvi put u svom zivotu to radim i ne da sam zadovoljan nego ovo je cisti sex
ne mogu dobro da slikam koliko se to presijava
Hvala vam momci po kozna koji put na podrsci ove rijeci hrane dusu potpuno da se ne odustane
inace dok cekam da se motor radi i dok cekam drugara da varimo sasiju bavim se sitnicama svaku vece,nabavio sam krede i kolutove za poliranje prvi put u svom zivotu to radim i ne da sam zadovoljan nego ovo je cisti sex
ne mogu dobro da slikam koliko se to presijava
oliwer- Član
Ma kakvo odustajanje . Da vidis gusta kad sve pocnes gore montirati a sve pripremljeno i ko da je novo. Samo napred
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Samo hrabro naprijed
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
Evo mene opet
polako se dijelovi nabavljaju sto novi sto polovni koliko mogu i kako mogu
Zatim uradjen veliki dio ozbiljnih radova sto se tice poda sredjen osjecen los dio i ubacen novi komadi lima gde je bilo potrebno ,unutrasnji pragovi vanjski postavljen na vozacevoj strani jos ostaje druga strana,napokon poskidani takozvani tuning blatobrani i krece odmjeravanje i crtanje da se ukroje novi ,iskreno velika petljavina ovi pre mene lim preko lima u lim pa opet neki lim pa neka masa pa git git gitaaa na kile sve se to do nule skida brusi sijece baca samo da vise dodjem na nulu jer ovo sto je neko radio uzasnooo
IDEMO DALJE SAMO JAKO
polako se dijelovi nabavljaju sto novi sto polovni koliko mogu i kako mogu
Zatim uradjen veliki dio ozbiljnih radova sto se tice poda sredjen osjecen los dio i ubacen novi komadi lima gde je bilo potrebno ,unutrasnji pragovi vanjski postavljen na vozacevoj strani jos ostaje druga strana,napokon poskidani takozvani tuning blatobrani i krece odmjeravanje i crtanje da se ukroje novi ,iskreno velika petljavina ovi pre mene lim preko lima u lim pa opet neki lim pa neka masa pa git git gitaaa na kile sve se to do nule skida brusi sijece baca samo da vise dodjem na nulu jer ovo sto je neko radio uzasnooo
IDEMO DALJE SAMO JAKO
Zadnja promjena: oliwer; 13/6/2020, 00:11; ukupno mijenjano 1 put.
oliwer- Član
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Supeeeeeer samo deri
Uuuuu, samo jakooooo
Tu sam ne staje se radi se svaki dan nesto
sto se tice same limarije povareni pragovi unutrasnji vanjski pod sredjen sad se smirgla i priprema za zastitu,zadnji rubovi zavrseni,jos su ostali prednji blatobrani koji su sireni ne znam sta sa njih da radim cekam majstora da nadje resenje
zatim trudim se da svako vece i pored zivota i svih obaveza uradim bar jednu stvar ,radim alnaser,alternator,karburator,sahtebla sve to reparacija do zadnjeg sarafa zamjena losih stvari i vracanje u zivot novi bice jos slika i detaljnije do vikenda nadam se al aj reko nesto da se objavi da nije tema zaspala
Samo cu vam reci i pored umora i smirglanja i slabog sna JA SAM JEBENO SRECAN niste svjesni koliko me ovo sto radim cini sretnim radujem se svakom novom danu da ovo sto pre sklopim usao sam toliko duboko u sve ovo da radujem se da provozam ovo auto ,hvala vam ljudi
sto se tice same limarije povareni pragovi unutrasnji vanjski pod sredjen sad se smirgla i priprema za zastitu,zadnji rubovi zavrseni,jos su ostali prednji blatobrani koji su sireni ne znam sta sa njih da radim cekam majstora da nadje resenje
zatim trudim se da svako vece i pored zivota i svih obaveza uradim bar jednu stvar ,radim alnaser,alternator,karburator,sahtebla sve to reparacija do zadnjeg sarafa zamjena losih stvari i vracanje u zivot novi bice jos slika i detaljnije do vikenda nadam se al aj reko nesto da se objavi da nije tema zaspala
Samo cu vam reci i pored umora i smirglanja i slabog sna JA SAM JEBENO SRECAN niste svjesni koliko me ovo sto radim cini sretnim radujem se svakom novom danu da ovo sto pre sklopim usao sam toliko duboko u sve ovo da radujem se da provozam ovo auto ,hvala vam ljudi
oliwer- Član
Camshaft, tomtom and Čuvitar like this post
Jebeno sretan, to je to. To je smisao.
Kratko i jasno
Kratko i jasno
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Bravooooo
Hehe...supeeeeer . Bas sam se pitao gdje je nestao covjek. Ne predaje se
Bome ovo je ljuta borba i svaka čast na tome! Počasti nas svaki dan sa slikom radova i podjeli svoju sreću sa nama.I NE ODUSTAJ!!
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Čuvitar likes this post
Da da jebeno srecan nisam ni na kakvim drogama i stranim supstancama al nekada se divim sebi jer radim svaki dan 9h vidim se sa djevojkom,prijateljima,treniram i u sve to sam i ljubav ka ovom malom autu posvetio al ide pozitivno to me drzi
Tu sam ja svaku vece citam po forumu kradem ideje pisem cak sam nabavio i tablu kod kompa da zapisujem hehehe borba
elem malo smo polirali jer cekamo da majstor zavrsi limarisjki dio,prvi put u svom zivotu ja ovo radim znaci sve granulacije obicnog smirgla pa onda sve graniluacije vodobrusnog i onda krede i konacna slika daje veliiiiiki osmjeh
Onda rucica mjenjaca il sahtebla ja ne mogu vjerujem da nekome moze lijepo da bude u nekim sarenim bojama zna se lux model polirana rucica i rastureno do zadnjeg sarafa da se ocisti podmaze sredi nema povrsno nista
Tu sam ja svaku vece citam po forumu kradem ideje pisem cak sam nabavio i tablu kod kompa da zapisujem hehehe borba
elem malo smo polirali jer cekamo da majstor zavrsi limarisjki dio,prvi put u svom zivotu ja ovo radim znaci sve granulacije obicnog smirgla pa onda sve graniluacije vodobrusnog i onda krede i konacna slika daje veliiiiiki osmjeh
Onda rucica mjenjaca il sahtebla ja ne mogu vjerujem da nekome moze lijepo da bude u nekim sarenim bojama zna se lux model polirana rucica i rastureno do zadnjeg sarafa da se ocisti podmaze sredi nema povrsno nista
oliwer- Član
Joj koji će bit gušt ovo namontirat na auto kad se ofarba
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Opet ja da se malo podigne tema
radi se radiii,suvozaceva strana i zadnji dio obrusen pregitovani prelazi isao silikon za varove i odmah zastita body ide sad i vozaceva strana pa ce jos jednom body,a ove sedmice treba komplet limarija da bude zavrsena pa ce ici vise slika
zatim tapaciri zavrseni ovo nije skaj ili eko nego prava pravcata koza koja je tako dobro ispala da sam prezadovoljan a sam detalj je plavi konac koji je prosiven
radi se radiii,suvozaceva strana i zadnji dio obrusen pregitovani prelazi isao silikon za varove i odmah zastita body ide sad i vozaceva strana pa ce jos jednom body,a ove sedmice treba komplet limarija da bude zavrsena pa ce ici vise slika
zatim tapaciri zavrseni ovo nije skaj ili eko nego prava pravcata koza koja je tako dobro ispala da sam prezadovoljan a sam detalj je plavi konac koji je prosiven
oliwer- Član
Camshaft, asconaextreme and Čuvitar like this post
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
tapecirunzi su ispali vrhunski
Zloćko- MODERATOR SPAMER