Sta reci ,odakle poceti 750 luxe
+6
Camshaft
Zloćko
Čuvitar
miro
tomtom
oliwer
10 posters
Stranica 4 / 5.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Sta reci ,odakle poceti 750 luxe
Svaka čast na pedantnosti, uživam pratiti temu. Koliko god volin "poboljšanja" i igru bez granica, toliko mi je drago vidit da neko želi zadržati originalnost u svakom detalju. Nedaj se pokolebati. I uživaj....
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
Hvala ti ,dobro si rekao igre bez granica kad je fico u pitanju
sama ideja je dovesti auto u fabrika izdanje i sve detaljno precesljati ne ostaviti ni jedan jedini saraf koji nije radjen pa kako bude moglo vremenski i sa novcem a mislim da moze jer dosta radim sam pomazu prijatelji
elem stigla silikonska crijeva ruka nova i zavrsena bombina
zatim trazio sam neko vrijeme onaj zastitni lim dole sto bude oko gibnja i bas je to tesko naci i ko prodaje trazi cirka 80e sto mi je bas bas puno za jedno parce lima i odustanem od toga i bam oglas kao da mene ceka taj lim i klapna grijanja sve kupim za 20e i odnesem na pjeskarenje treba malo korekcije i da se dovede u fabrika
sama ideja je dovesti auto u fabrika izdanje i sve detaljno precesljati ne ostaviti ni jedan jedini saraf koji nije radjen pa kako bude moglo vremenski i sa novcem a mislim da moze jer dosta radim sam pomazu prijatelji
elem stigla silikonska crijeva ruka nova i zavrsena bombina
zatim trazio sam neko vrijeme onaj zastitni lim dole sto bude oko gibnja i bas je to tesko naci i ko prodaje trazi cirka 80e sto mi je bas bas puno za jedno parce lima i odustanem od toga i bam oglas kao da mene ceka taj lim i klapna grijanja sve kupim za 20e i odnesem na pjeskarenje treba malo korekcije i da se dovede u fabrika
oliwer- Član
- Broj komentara : 67
Registration date : 12.05.2020
Pozdravcic
radi se kao nikada do sada ,fico je okrenut na bok krenulo se sa skidanjem trapa sredjivanja sa donje strane podova zatim ovjes kocnice
jedina lijepa stvar je pneumatski pistolj bez koga nema posla toliko je to zardjalo a jos ovi pre mene toliko su krpili gde nema matice ili sarafa oni su to varili tipa amortizer zavaren uzas uzas muka mi je od takvih ljudi ali sve cu ja to da rijesim
isli malo u nabavku dijelova
i nesto sto trazim od kako sam kupio ficu znaci org zastita od sunca skinuta licno sa kontrasa iz 62 i to stanje 10 od 10 ne neke copy neko orggggg
i evo prva tura cinkovanja stiglaa i odmah se salje sutra druga jer je meni ovo brutalno
radi se kao nikada do sada ,fico je okrenut na bok krenulo se sa skidanjem trapa sredjivanja sa donje strane podova zatim ovjes kocnice
jedina lijepa stvar je pneumatski pistolj bez koga nema posla toliko je to zardjalo a jos ovi pre mene toliko su krpili gde nema matice ili sarafa oni su to varili tipa amortizer zavaren uzas uzas muka mi je od takvih ljudi ali sve cu ja to da rijesim
isli malo u nabavku dijelova
i nesto sto trazim od kako sam kupio ficu znaci org zastita od sunca skinuta licno sa kontrasa iz 62 i to stanje 10 od 10 ne neke copy neko orggggg
i evo prva tura cinkovanja stiglaa i odmah se salje sutra druga jer je meni ovo brutalno
oliwer- Član
vidi se da guštaš. Guštaj i dalje i šalje fotke da uživamo s tobom
Vedran- Član
- Broj komentara : 35
Registration date : 14.09.2020
Opaa stvarno će bit gušt sve ovo posložit kad se ofarba karoserija
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
oliwer likes this post
Sve se mora objaviti
doslo jos dijelova sa cinkovanja
Dobio na poklon propeler al ne plasticni nego alu koji je veoma rijedak
\
trenutno se radi oko travezni,viljuska,kocnica,amortizera sve se reparira,pjeskari,farba pa ce biti slika u sveu tome napokon se i limarija zavrsava koja mi je pojela zivce i majstora i sve nikad zavrsiti dodje majstor par sati pa ga nema 2.3 sedmice da se poludi
ide i motor na sklapanje i na test nije sve na slici fali karburator,svjecice,termostat i mozda jos nesto ako sam zaboravio al ide ide naprijed ovo mi je najdraze vidjet kad je sve pod konac
doslo jos dijelova sa cinkovanja
Dobio na poklon propeler al ne plasticni nego alu koji je veoma rijedak
\
trenutno se radi oko travezni,viljuska,kocnica,amortizera sve se reparira,pjeskari,farba pa ce biti slika u sveu tome napokon se i limarija zavrsava koja mi je pojela zivce i majstora i sve nikad zavrsiti dodje majstor par sati pa ga nema 2.3 sedmice da se poludi
ide i motor na sklapanje i na test nije sve na slici fali karburator,svjecice,termostat i mozda jos nesto ako sam zaboravio al ide ide naprijed ovo mi je najdraze vidjet kad je sve pod konac
oliwer- Član
Jeeebeeenooo!
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
oliwer likes this post
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
oliwer likes this post
Za ficnin rodjendan stiglo nekih poklona
Komplet kederi jos samo fale oni sto idu gde dodju vrata
Napokon sam uspjeo zavrsti rucnu i sklopit je razlika ogromna mali detalj al cini me srecnim
Komplet kederi jos samo fale oni sto idu gde dodju vrata
Napokon sam uspjeo zavrsti rucnu i sklopit je razlika ogromna mali detalj al cini me srecnim
oliwer- Član
Do detalja! Dokle je limarija?
Zloćko- MODERATOR SPAMER
oliwer likes this post
Da samo do detalja
Trenutno od limarije je ostalo da se povari jedna sina i ima jos nekih rupica da se zatvore,medjutim borim se sa sarkama i sarafima na stubovima koje nema sta nisam radio ne mogu da skinem pa sam stara vrata koja nisu dobra osjekao ima li ko kakvo resenje i grijao i udarao i nema sta nisam nece pa nece za kratko vrijeme krece se u gitovanje i pripremanje ,trenutno sam skinuo sve amortizere travezne ,viljusku mijenjam caure radim kocnice i boriim se sa detaljima ima dosta slika al ne mogu po jednu nego kad nesto uradim onda cu
Trenutno od limarije je ostalo da se povari jedna sina i ima jos nekih rupica da se zatvore,medjutim borim se sa sarkama i sarafima na stubovima koje nema sta nisam radio ne mogu da skinem pa sam stara vrata koja nisu dobra osjekao ima li ko kakvo resenje i grijao i udarao i nema sta nisam nece pa nece za kratko vrijeme krece se u gitovanje i pripremanje ,trenutno sam skinuo sve amortizere travezne ,viljusku mijenjam caure radim kocnice i boriim se sa detaljima ima dosta slika al ne mogu po jednu nego kad nesto uradim onda cu
oliwer- Član
Samo polako bit će mo strpljivi
Zloćko- MODERATOR SPAMER
oliwer likes this post
Jesi proba šarafe na šarkama sa udarnim odvijačem pokuša odvidati?
oliwer likes this post
Nisam sa tim udarnim to sam cuo da mozda moze ovo sve ostalo probao i dok su bila vrata i kad sam osjekao sutra odo do jednog prijatelja on ima taj udarni pa da probam jer me panika uhvati ne znam sta raditi
oliwer- Član
Ja sam sve do sada odvida udarnom kacavidom samo je bitno uzet pravi bit koji sjeda knap na šaraf da nema lufta
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Da li vi mozete da zamislite srecu jednog malog servisera mobitela koji nije tezi sarafciger od ovoga podigao doslovno
i on dobije nesto ovako da koristi pa naravno da ce da odvrne aaaaa koja sreca hvala vam na ideji koja je urodila plodom
Znaci obadvije gornje odvrnuo sarafi cak nisu losi al nasao sam nove jedini je problem donje plocice koje je neko zavario i saraf i sve i to sam morao da razbusim pa sam u potrazi za donjim drugim da ih postavim
i on dobije nesto ovako da koristi pa naravno da ce da odvrne aaaaa koja sreca hvala vam na ideji koja je urodila plodom
Znaci obadvije gornje odvrnuo sarafi cak nisu losi al nasao sam nove jedini je problem donje plocice koje je neko zavario i saraf i sve i to sam morao da razbusim pa sam u potrazi za donjim drugim da ih postavim
oliwer- Član
Nek si ti odvrnuo a ostalo se lako riješi
Zloćko- MODERATOR SPAMER
oliwer likes this post
Ma upravo neka ga djavo nosi i sarafe i one koji uspiju da zavare saraf jer ih mrzi da zavrcu
idemo dalje sto bi rekao Merlin do nove medalje
skinut i rasklopljen gibanj ide na pjeskarenje da se zamjene caure podmaze i da ga sklopim da bude fabrika
zatim neki dijelovi su dosli sa pjesakrenja pa ce ubrzo farbanje
onda cekam spone da mi stignu da se zamjene sve spone i da repariram glavu upravljaca pa na farbanje
idemo dalje sto bi rekao Merlin do nove medalje
skinut i rasklopljen gibanj ide na pjeskarenje da se zamjene caure podmaze i da ga sklopim da bude fabrika
zatim neki dijelovi su dosli sa pjesakrenja pa ce ubrzo farbanje
onda cekam spone da mi stignu da se zamjene sve spone i da repariram glavu upravljaca pa na farbanje
oliwer- Član
Jutro, kad se vratim na prve slike i kako je sve krenulo pa sad na ove gdje Si sada sa poslom....skidam kapu, moj naklon!
Svaka Ti čast! Gušt u sakupljanju dijelova, posvećenost detaljima, želja da se napravi .... nemam riječi.
Svaka Ti čast! Gušt u sakupljanju dijelova, posvećenost detaljima, želja da se napravi .... nemam riječi.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
oliwer likes this post
Stvarno, svaka čast, nema se što drugo dodati.
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
oliwer likes this post
"bolesno"
oliwer likes this post
S guštom nastavljam pratit!
Boki_B- Član
- Broj komentara : 69
Registration date : 04.07.2020
oliwer likes this post
Hvala hvala momci bice jos iznenadjenja ovo sad je jos sve grubo dok krenu fini radovi dok krene priprema limarije pa pakovanje cemu se bas bas radujem tek tada ima da bude finih fotkica
Zbog svega posla ono uvijek se nesto radi makar i sa strane pa su ispjeskarene felgice koje sam dodatno kupio pa ove moje sto su na autu nekad ce se poklonit nekome prodat nije ni bitno ,i idu veceras na ispravljanje i da se dovedu u liniju i farbanje
i stigao jedan poklon koji me bas obradovao pa dok legnu nove gume pih bice topcina
Zbog svega posla ono uvijek se nesto radi makar i sa strane pa su ispjeskarene felgice koje sam dodatno kupio pa ove moje sto su na autu nekad ce se poklonit nekome prodat nije ni bitno ,i idu veceras na ispravljanje i da se dovedu u liniju i farbanje
i stigao jedan poklon koji me bas obradovao pa dok legnu nove gume pih bice topcina
oliwer- Član
Evo i mene opet da budem malo dosadan
Stigle neke sitnice i njihovo velicanstvo branicii
Pored toga uhvatila me neka luda situacija samo cinkujem
Gledajte nije bolest sve sto boli
Stigle neke sitnice i njihovo velicanstvo branicii
Pored toga uhvatila me neka luda situacija samo cinkujem
Gledajte nije bolest sve sto boli
oliwer- Član