Sta reci ,odakle poceti 750 luxe
+6
Camshaft
Zloćko
Čuvitar
miro
tomtom
oliwer
10 posters
Stranica 3 / 5.
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Sta reci ,odakle poceti 750 luxe
Ozbiljno se ovo radi, super
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Pokusavam da budem ozbiljan ili radim ili ne nece biti fuseranja
tapaciri ispali vise nego dobro a sad ovih dana se lutalo malo po dijelove i zavrsio kuciste filtera ,stigao napokon i znak pa se nadm da ce uskoro biti i limarija zavrsena bicete obavijesteni
imam negde sliku bio je bas u jadnom stanju pa se sve obrusilo ,gitovalo,filer i onda boja u ovu boju je isao i blok motora
Njegovo velicanstvo znak koji sam jedva cekao da dodje jedno mjesec dana se cekalo
i gotove naljepnice
tapaciri ispali vise nego dobro a sad ovih dana se lutalo malo po dijelove i zavrsio kuciste filtera ,stigao napokon i znak pa se nadm da ce uskoro biti i limarija zavrsena bicete obavijesteni
imam negde sliku bio je bas u jadnom stanju pa se sve obrusilo ,gitovalo,filer i onda boja u ovu boju je isao i blok motora
Njegovo velicanstvo znak koji sam jedva cekao da dodje jedno mjesec dana se cekalo
i gotove naljepnice
oliwer- Član
- Broj komentara : 67
Registration date : 12.05.2020
Ovo vise nije zajebancija kad se i naljepnice nove rade
Ideššššššš!
Bravo!
Bravo!
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Na sve detalje se pazi....
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
hehehe da da naljepnice su dokaz da auto mora biti do zadnjeg sarafa uradjeno i novo pa valjda uspijem u toj namjeri jos me drzi sto sam vec jendom napisao al ono iz srca sam JEBENO SRECAN RADECI OVO
elem jos je tu nesto doslo prvo rezervoar koji sam trazio ne znam gde sve ne al toga nema il ako ima cijene su pre pre ogromne ovo se zahvaljuem i javno momku iz zagreba Viktor koji ima kontrasa bijelog koji mi je dao po cijeni koja se ne moze sanajti
izvadio plovak koji je bio zardjao pa presao onim srestvom za rdju i potopio u nafru da se to lijepo opere i da se sredi taj plovak,rezervoar raznim hemijama natopio da se opere unutra pa idemo smirglanje i farbanje jedino sto mi treba to je CEP IMA LI KO DA PRODA
pored toga rasklopljeni farovi i spreni za rad ,da li znate ko hromira jedna mi je rozetna losija onako
elem jos je tu nesto doslo prvo rezervoar koji sam trazio ne znam gde sve ne al toga nema il ako ima cijene su pre pre ogromne ovo se zahvaljuem i javno momku iz zagreba Viktor koji ima kontrasa bijelog koji mi je dao po cijeni koja se ne moze sanajti
izvadio plovak koji je bio zardjao pa presao onim srestvom za rdju i potopio u nafru da se to lijepo opere i da se sredi taj plovak,rezervoar raznim hemijama natopio da se opere unutra pa idemo smirglanje i farbanje jedino sto mi treba to je CEP IMA LI KO DA PRODA
pored toga rasklopljeni farovi i spreni za rad ,da li znate ko hromira jedna mi je rozetna losija onako
oliwer- Član
Mogu li se rozetne ispolirat? Zar ove male nisu aluminijske?
Zloćko- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 6968
Registration date : 14.12.2010
ove male cu da sredim i farove bice to sunce drago ali ove druge ne mogu jer je hrom jedna ce biti dobra al druga nije nikako ne znam sta raditi
oliwer- Član
Ima neka firma u Zg što kromira ali skupo previše.Treba vidit na internetu
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Negdje je i pricali su ali nemam pojma ni gdje je ni kakve su cijene. Ali su govorili da se ne isplati...
http://www.chrom.hr/galvanizacija/
Evo nazovi i pitaj.
Ima nas ovde koji smo i na oldschool.hr forumu pa možeš pitat ima li koji popust za to, jer vidim na stranici da imaju link prema tamo i oltimer klub Zagreb.
Evo nazovi i pitaj.
Ima nas ovde koji smo i na oldschool.hr forumu pa možeš pitat ima li koji popust za to, jer vidim na stranici da imaju link prema tamo i oltimer klub Zagreb.
e hvala za info pitacu pa da vidim sta kazu
Trudim se da svaki dan bar jedno zavrsim samo da se nesto pomjera i sve sto se zavrsi spakuje se u kesicu i u kutiju
Elem pocnemAC pumpu koja je bila toliko prljava i blatnjava i masna da nisam znao da li se moze uradit,rasklopim u najstinije detalje natopim sve fino u benzin operem oprem,ocistim ispoliram dijelove zamjenim membranu i pumpa kao nova
onda uzmem isto tako uljnu pumpu ,rasklopim potopim ocistim ispoliram kao nova
Trudim se da svaki dan bar jedno zavrsim samo da se nesto pomjera i sve sto se zavrsi spakuje se u kesicu i u kutiju
Elem pocnemAC pumpu koja je bila toliko prljava i blatnjava i masna da nisam znao da li se moze uradit,rasklopim u najstinije detalje natopim sve fino u benzin operem oprem,ocistim ispoliram dijelove zamjenim membranu i pumpa kao nova
onda uzmem isto tako uljnu pumpu ,rasklopim potopim ocistim ispoliram kao nova
oliwer- Član
bome stvarno do detalja! Bravoo
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Ali moraš bar jednu stvarčicu na njemu ostavit onako ruzinavu staru. Bilo šta sam izaberi.
I opaliti ga čekićem kad izađe od lakirera negdi di se nevidi.....
I opaliti ga čekićem kad izađe od lakirera negdi di se nevidi.....
Cuvitar to si u pravu 100%.Tako je meni reka čovik da napravim na svome i kaže neš kasnije imat poteškoća.Odma ga blagoslovi
Zloćko- MODERATOR SPAMER
heheheh razmislicu sta ce biti staro i gde ce cekic da radi
oliwer- Član
Ovakve stvari mi uljepsaju vikend definitivno
oliwer- Član
Uh lipo lipo
Zloćko- MODERATOR SPAMER
oliwer likes this post
Ja ću samo reć uh uh.
oliwer likes this post
Posle duzeg trazenje da nabavim brave sa kljucevima i da naravno ne budu preskupe desi se i to al mi narod ko narod smo takva stoka da volimo nesto uvaljat to je cudo jedno pa nema nigde na svijetu kao kod nas javim se covjeku od kog sam kupio jer vozaceva brava ne radi on se pravi lud ,elem brava od gepeka koja radi al treba ispolirat i ocistit malo jer je zaribala pa se ona komplet rastavila ispolirala sredila i sklopljena
problem vozaceve brave kljuc radi ali ne okrece se onaj jezicak da je zaljucano tako da resenje se moralo naci,krenem tako lagano da zagledam okrecem dok nisam rasturio do najtanaijeg dijela
Vidim da je jedan jezicak otpao probam sa onom dvokomponentinim lijepkom zalijepit sklopim pukne ,krenem dalje najmanja burgija izbusim na samom cilindru rupu zavrnem saraf mali probam odgovara isploliram i ocistim ave i sklopim kako treba
pored svega ovoga stigne mi od istog gospodina kesa za vodu od brisaca sa pumpicom i sa onim dijelovima za prskanje srecom u isprvnom stanju al obojeno valjda prilikom farbanja auta nemam pojma nikad to necu razumjet zar ne mogu zastiti crijeva kablove i sve ostalo ti neki kvazi majstori alergican sam na to
problem vozaceve brave kljuc radi ali ne okrece se onaj jezicak da je zaljucano tako da resenje se moralo naci,krenem tako lagano da zagledam okrecem dok nisam rasturio do najtanaijeg dijela
Vidim da je jedan jezicak otpao probam sa onom dvokomponentinim lijepkom zalijepit sklopim pukne ,krenem dalje najmanja burgija izbusim na samom cilindru rupu zavrnem saraf mali probam odgovara isploliram i ocistim ave i sklopim kako treba
pored svega ovoga stigne mi od istog gospodina kesa za vodu od brisaca sa pumpicom i sa onim dijelovima za prskanje srecom u isprvnom stanju al obojeno valjda prilikom farbanja auta nemam pojma nikad to necu razumjet zar ne mogu zastiti crijeva kablove i sve ostalo ti neki kvazi majstori alergican sam na to
oliwer- Član
Ne spavam tu sam
radi se koliko se moze al idemo udarnicki limarija skoro gotova ostala jos prednjica i da se to fino smirgla gituje i petlja evo par slika mog Frankestajna
radi se koliko se moze al idemo udarnicki limarija skoro gotova ostala jos prednjica i da se to fino smirgla gituje i petlja evo par slika mog Frankestajna
oliwer- Član
Netko nesto i radi...bravo.
Pa to ce na proljece biti na cesti
Pa to ce na proljece biti na cesti
Camshaft and oliwer like this post
E ovako ovo ce biti jedan malo duzi tekst
Elem bas bas dugo trazio drugi mjenjac ili samo drugo zvono mjenjaca pa da svoj prepakujem medjutim to je prosto bilo ne isplativo naci svi neke lupaju cijene lafo garantuju za mjenjac a svaki koji sam nasao bio je zardjao lezao u travi ili slicno ,bilo me to strah uzet jer ko zna kad cu ja to namonitorat da mogu probat i nadjem tako covjeka koji radi mjenjace i razumije se i oko ficinog i on meni kaze daj ti to meni da ja tebi sve to rasklopim do zadnjeg sihrona da povarimo zvono ispjeskarimo pregledamo svaki dio i sve to sklopimo ja ti mogu garantovat da ce da radi kao satic i jos bitnije ciko je ljubitelj fice pa je uzeo cisto za kafu nesto novca vise je iz ljubavi al da ga provozam kad zavrsim
Moj mjenjac je razbila cetvrtka od poluosovine srecom nije nosta al nista vise osteceno on je to sve pregledao i zamijenio je neke sitne stvari evo odakle se krenulo
onda je to sve prvo temeljnom pa onda srebrenom bojom ofarabano
pored toga rasklopljen alternator i alnaser zamjenjeni lezajevi,cetkice,ocisceno skroz zatim osmirglan ,filerisan i obojen
zatim stiglo nesto sto cekaam dugo posle dva transporta dodje i do mene njeno velicanstvo ona ogradica pozadi
Elem bas bas dugo trazio drugi mjenjac ili samo drugo zvono mjenjaca pa da svoj prepakujem medjutim to je prosto bilo ne isplativo naci svi neke lupaju cijene lafo garantuju za mjenjac a svaki koji sam nasao bio je zardjao lezao u travi ili slicno ,bilo me to strah uzet jer ko zna kad cu ja to namonitorat da mogu probat i nadjem tako covjeka koji radi mjenjace i razumije se i oko ficinog i on meni kaze daj ti to meni da ja tebi sve to rasklopim do zadnjeg sihrona da povarimo zvono ispjeskarimo pregledamo svaki dio i sve to sklopimo ja ti mogu garantovat da ce da radi kao satic i jos bitnije ciko je ljubitelj fice pa je uzeo cisto za kafu nesto novca vise je iz ljubavi al da ga provozam kad zavrsim
Moj mjenjac je razbila cetvrtka od poluosovine srecom nije nosta al nista vise osteceno on je to sve pregledao i zamijenio je neke sitne stvari evo odakle se krenulo
onda je to sve prvo temeljnom pa onda srebrenom bojom ofarabano
pored toga rasklopljen alternator i alnaser zamjenjeni lezajevi,cetkice,ocisceno skroz zatim osmirglan ,filerisan i obojen
zatim stiglo nesto sto cekaam dugo posle dva transporta dodje i do mene njeno velicanstvo ona ogradica pozadi
oliwer- Član
Što se tiče one kupovine bravica...Ti si još i dobro prošao.Ja neznam ima li netko da je složio fiću iz nule a da bar jednom nije bio prevaren u kupnji dijelova.A još su mi jači oni što prodaju alu žmigavac za 400kn.Stoka!Izvini na off-u ali morao sam.Pratim temu i drago mi je da sve napreduje
Zloćko- MODERATOR SPAMER
Ma nije off vidim da svi imaju probleme pri kupovini al ovo je jedan od primjera ne volim to iznosit javno al ima jos stvari takvih sve u svemu veoma smo se pokvarili i dosli smo do toga da nekome uzmemo novce i prodamo se za 1e pa kasnije sta bude neka bude tuga al to nije tema idemo dalje kad bih mogao slikama svaki dan da pratim bilo bi odlicno al bitno je da men sreca i dalje drzi jer vidim da ovo ide ide napreduje se svakim danom sve vise i viseeee
Sredjena korpa i lamela
Uzmem ja danas razvodnik koji je u bas losem stanju od prljavstine ajde reko da rasturim i da ocistim,zamijenio platinska,kondezator ocistio sve osmirglao i izgleda kao sunce,cekam da stignu silikonska crijeva i bombinu da sredim i idemoo dalje
Sada sakupljam sarafe i ostale dijelove idu na cinkovanje u tom je u dolasku neki dijelovi sa pjeskarenja
Sredjena korpa i lamela
Uzmem ja danas razvodnik koji je u bas losem stanju od prljavstine ajde reko da rasturim i da ocistim,zamijenio platinska,kondezator ocistio sve osmirglao i izgleda kao sunce,cekam da stignu silikonska crijeva i bombinu da sredim i idemoo dalje
Sada sakupljam sarafe i ostale dijelove idu na cinkovanje u tom je u dolasku neki dijelovi sa pjeskarenja
oliwer- Član
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 3 / 5.