Plavi projekt iz Os
+43
zok fićo
Juraj83
AgentOrange
ŠOLE
cik
Abarth
strojar
Basko
gost 1
maky
megi
ARIEL
TheStig
malik
alen
FicoValter
Ćofi
Zloćko
fusher
zastava750(fićo)
Marko ZG
750
solex
Floyd ZG
ljubas
puyol
Miljenko
miro
dr.Damba
JURICA
glavasevic
Tomislav
prka126
Special
miniV8
Camshaft
johan
jasmin.ck
Lav
puyolov tata
BISer
Hrki
Filip
47 posters
Stranica 2 / 16.
Stranica 2 / 16. • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Re: Plavi projekt iz Os
jole je napisao/la:Kolega Filipe svaka čast na temi, pre pre dobra je i neka se samo tako nastavi.
Još jedno predstavljanje fiće iz kojeg će se jako puno naučit.
Samo tako naprijed i polako, polako i sigurno, ništa na brzinu i onda će biti kako treba.
Svaka čast.
Hvala ti Jole , potrudit ću se maksimalno oko fiće i oko ove teme! Shvatio sam kako se treba raditi auto kad se stvarno hoće napraviti,pa ću kroz ovu temu to i pokazivati! Ići će jako polako,ali neću žuriti,nego napraviti kvalitetno!
Večeras me je posjetio kolega sa žutim kabrio fićom pa je oduševljen kad sam mu pokazao sve što pripremam za fiću! Imam vam još puno toga pokazati,samo neću sve odmah hehe Pozdrav svima!
Ala pa ti stvarno ozbiljno radiš, tako i treba stavit sve novo i miran si ka sa novim fićom, svaka čast Filipe, to nije sređivanje fiće, to je već restauracija i takvoga fiću će bit šteta vozit svaki dan. Siguran sam da će bit najbolji u Osijeku i nadaleko...... Sve pohvale i velika podrška u daljnjim radovima
Gost- Gost
Tako je kolega,eto sve si rekao ukratko što mi je cilj... Hvala na podršci,to puno znači!
Kolege,ovih dana sam se bavio karburatorom sa naranđastog fiće... Iznenadio sam se kad sam ga skinuo,da nikad nije otvoren,jer su svi vijci još novi i neoštećeni na njemu..Rastavio sam ga pažljivo,očistio sve do podloške i vratio isto tako pažljivo natrag,da ni jedan vijak ne oštetim...Evo slika za vas:
Ovako planiram svaki dio odraditi,baš si zamišljam kako bi onda fićo mogao izgledati...
Ovako planiram svaki dio odraditi,baš si zamišljam kako bi onda fićo mogao izgledati...
Sve pohvale za rad, rasplinjać izgleda baš ka novi, odrađeno sa urarskom preciznošću
Gost- Gost
Kao nov je sad. Samo napred, verujem da ce i fica izgledati kao nov kad ga zavrsis jednog dana.
Gost- Gost
Hvala kolege,morao sam ga spremiti da mi ne stoji na stolu,jer mi ometa koncentraciju hehe..
Ako bude imalo sreće s iznajmljivanjem i posudbom co2 aparata,ovo ljeto cu odraditi limariju,a to bi već bio veliki korak naprijed...I u planu je sređivanje donjeg postroja,trapa... No o svemu ćete biti obavješteni kako budu tekli radovi...Pozdrav!
Ako bude imalo sreće s iznajmljivanjem i posudbom co2 aparata,ovo ljeto cu odraditi limariju,a to bi već bio veliki korak naprijed...I u planu je sređivanje donjeg postroja,trapa... No o svemu ćete biti obavješteni kako budu tekli radovi...Pozdrav!
stvarno filipe svaka čast, moje čišćenje zadnjeg rasplinjača se svodilo na namakanje u nitro razrjeđivaču i ispuhivanje kompresorom, nedugo zatim sam ga morao zamijeniti ovo izgleda kao odlično odrađen posao, svaka čast. samo me zanima kako znaš da ga nisi raštelao? na ovom mom dvogrlom ima masu nekih šarafića za podešavanje, a ja samo znam čemu služe 2
BISer- Aktivni Član
- Broj komentara : 639
Registration date : 19.02.2009
Hvala kolega! Pa vidi,praktički tu nema ništa posebno da se može zeznuti... Prvo,uzeo sam ga raditi jer znam da je radio odlično,i još ga je žena vozila i očuvan je maksimalno... Većina dizni je nepomična,samo ih ušarafiš i to je to,naravno po uvjetom da ne može vući falš zrak,a to rješim tako da podloške koje dođu lagano prebrusim,ali ne bilo čime,nego vrlo finim brusom,ali kao spužva je,tako da zapravo površina bude strogo poravnata i maltene se sjaji...Plovak sam vratio kako je bio,unutra ne možeš pogriješiti,samo treba paziti kod ajnšpric dizne,da dobro legne natrag i to se da provjeriti lako šprica li točno u difuzor...Ostalo ti je još samo dizna za štelovanje smjese i vijak za ler gas...Tako da mislim da kad se stavi,to mora biti to...Drugo je kad ti mjenjaš visinu plovka,pa dizne druge isprobavaš itd... Još ga neću isprobati,da mi onda ne stoji tako namočen u benzinu,ali kad bude red na to,onda ću vam reći kako se ponaša...A morao bi raditi savršeno...
A da znate samo kojim sam postupkom prao karb,hehe...Prvo kad je odmašćivanje nakon jednog dana bilo gotovo (sam kistom sam ga čistio,koeg sam odrezao na kratko tako da je tvrđi),uzeo sam crijevo i onaj pištolj za pranje auta,namjestio mlaz da bude onako sitan a jak,stavio karb pola metra dalje i takvog nakvašenog sa odmaščivaćem,sam usmjerio mlaz na njega i u svaku rupicu,i onda sam uzeo usisiavač kojeg se može okrenuti da piri zrak ko lud...I s njime sve propirio i osušio...Tako da je idealno očišćen,a iskreno i bio je vrlo vrlo čist...
A da znate samo kojim sam postupkom prao karb,hehe...Prvo kad je odmašćivanje nakon jednog dana bilo gotovo (sam kistom sam ga čistio,koeg sam odrezao na kratko tako da je tvrđi),uzeo sam crijevo i onaj pištolj za pranje auta,namjestio mlaz da bude onako sitan a jak,stavio karb pola metra dalje i takvog nakvašenog sa odmaščivaćem,sam usmjerio mlaz na njega i u svaku rupicu,i onda sam uzeo usisiavač kojeg se može okrenuti da piri zrak ko lud...I s njime sve propirio i osušio...Tako da je idealno očišćen,a iskreno i bio je vrlo vrlo čist...
Fićin rasplinjać je dosta prost i jednostavan i nebi smilo bit problema. Najbitnije je da je sve čisto, da plovak dobro namješten, igla da brtvi uredno i to je to. Set za reparaciju nije skup i kad se to jednom presloži može dugo trajat. Evo ja sam ima problema sa svojim rasplinjaćem, mjesto di naliježe konus od dizne bilo je potrošeno, tako da se benzina provlačila mimo dizne i karburator je presaugava. Mora sam promjenit kučište rasplinjaća i tek sam onda dobija uredan rad motora.
Gost- Gost
Eto tako se to radi,polako pa se dodje do cilja.. Tako sam i ja imao problema,dok nisam sastavio jedan dobar i vozio se s njim dobro...Na ovoj drugoj mašini radi ajme,kao satić...A ovaj će tek biti testiran kada dodje vrijeme...
Ovo ce bit pravi (novi) fićo.....
Bude ti uopce ostalo sto starih djelova? Samo naprijed. Vidi se da se tu radi s ljubavlju....
Bude ti uopce ostalo sto starih djelova? Samo naprijed. Vidi se da se tu radi s ljubavlju....
jasmin.ck- Aktivni Član
- Broj komentara : 628
Registration date : 15.04.2009
Hvala kolega! Pa tako je otprilike i zamišljeno,da bude ''novi'' fićo.. Hehe pa naravno da će biti na njemu starih dijelova,ali i to što ostane će biti dobro probrano i uređeno,tako da će izgledati kao novo... Daa,velika je tu ljubav u igri,ali i strpljenje,živci,novac,vrijeme,volja...Ma sve
Želje su jedno,a mogućnosti nažalost drugo...Planirao sam dobar dio odraditi ovo ljeto,kad bih napravio limariju,onda je i farbanje zagarantirano,ali vidjet ću..Još uvijek tražim nekog sa co2 aparatom da mi posudi,i ako bih uspio naći,onda bi mogao krenuti ozbiljno raditi.. Iskreno nisam siguran da bih mogao ovo ljeto završiti,i sam sam sebi rekao da neću žuriti...A znaš i sam koji su tu sve problemi,pogotovo kad se nema novaca...Ipak smo mi studenti
Ma znam kako je, evo ja uskoro krecem da radim, ispiti polako prolaze.
Probaj da do jeseni zavrsis limariju i farbanje, to ti je najbitnije, pusti sitnice, to moze i preko zime da se radi... i onda sledece leto isteras zavrsenog ficu.
Probaj da do jeseni zavrsis limariju i farbanje, to ti je najbitnije, pusti sitnice, to moze i preko zime da se radi... i onda sledece leto isteras zavrsenog ficu.
Gost- Gost
Tako bi i trebalo biti,iduće ljeto bi on morao na cestu...Grozno mi je gledati ga kako stoji,kad ne mogu s njim do grada,voziti se u njemu.. Ne mogu ja bez njega hehe,baš mi fale ti pogledi sa smješkom dok prolazim pokraj ljudi,i dok se okreću zamnom...
Filip je napisao/la:Tako bi i trebalo biti,iduće ljeto bi on morao na cestu...Grozno mi je gledati ga kako stoji,kad ne mogu s njim do grada,voziti se u njemu.. Ne mogu ja bez njega hehe,baš mi fale ti pogledi sa smješkom dok prolazim pokraj ljudi,i dok se okreću zamnom...
Hm..... Znam kako ti je..... znam....!!!
Al kad ga sredis, okretat če se još više...
jasmin.ck- Aktivni Član
- Broj komentara : 628
Registration date : 15.04.2009
Ovih dana ću se potruditi staviti neke slike,ono što sam uspio odraditi do sada..Nije puno toga,iako moji koelge kažu da je to puno..Pozdrav
aj aj di su slike,ija cu da okacim sutra malo napretka.
johan- Moderator
- Broj komentara : 1955
Registration date : 11.08.2009
Stranica 2 / 16. • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Stranica 2 / 16.