750 LE iz '84.
+38
Otocentocinkvanta
pucici 750le
BISTRI
maky
TheStig
dr.Damba
xxyy333
pedjamil
jasmin.ck
Sasha19_81
FLASHmata993
tc_denis
Zloćko
fusher
gornji grad
750
Juraj83
Lav
TheDoctor
sjekirica
Floyd ZG
Luka 850
tempo gt
puyol
Miljenko
miro
oldschool
miniV8
Hrki
puyolov tata
Gajbica
Abarth
prka126
Special
johan
Filip
BISer
Camshaft
42 posters
Stranica 34 / 39.
Stranica 34 / 39. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 39
Re: 750 LE iz '84.
Malo je kasno za ovu godinu rekao bih... Al dobro. Pomalo.
Camshaft- Starosjedioc Foruma
- Broj komentara : 4420
Registration date : 10.09.2009
Slažem se, previše je sranja oko nas... ne treba bit rob, treba malo i guštat....pa da i nije savršen...svaki je ipak na svoj način poseban....miro je napisao/la:Dobro tomtom veli, upicani ga i sezonu odvozi za gust i onda polako.
Čuvitar- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1725
Registration date : 18.10.2018
točno to, svaki je na svoj način poseban.
tomtom- Aktivni Član Foruma
- Broj komentara : 1233
Registration date : 03.04.2018
Sretno bilo kak!! 🤩🤩
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Ok, bio sam danas u gostima kod fiće. Skužili ste po mojim zadnjim postovima da sam se spremao na najgore, al nikako nije vrijeme da se hvatam limarije. Treba ga prvo vozit, da lijepo istrune, pa ćemo onda lim. Znači da ćemo se prvo primiti mehanike.
Motor se okreće, ulje je unutra žuto (naravno, kad se nije vozio ). Nisam ga verglao, em znam da ne diže pritisak ulja (barem ne prvih 10 sekundi ), em kontakt brava ne mrda. Saftao sam je WD-om, sutra sam opet tamo na selu pa ću vidjet jel što odradilo preko noći pa da bar mogu oključati volan.
Treba vidjet što će sve propišat jednom kad ga se upogoni.
S obzirom na godine stajanja, računam da je propalo sve što je gumeno. Znači crijeva kočnica, benzina, vode... Posuda za kočiono ulje je prazna, ali sjećam se da je ona puštala (vidi se i po limu ispod nje), kad sam stao na kočnicu, nije propala.
Danas je bila poanta oprat auto i snimiti stanje pa početi planirati sljedeće korake.
Evo par slika, dođe kao prvo predstavljanje s obzirom da su stare slike kaputt.
Motor se okreće, ulje je unutra žuto (naravno, kad se nije vozio ). Nisam ga verglao, em znam da ne diže pritisak ulja (barem ne prvih 10 sekundi ), em kontakt brava ne mrda. Saftao sam je WD-om, sutra sam opet tamo na selu pa ću vidjet jel što odradilo preko noći pa da bar mogu oključati volan.
Treba vidjet što će sve propišat jednom kad ga se upogoni.
S obzirom na godine stajanja, računam da je propalo sve što je gumeno. Znači crijeva kočnica, benzina, vode... Posuda za kočiono ulje je prazna, ali sjećam se da je ona puštala (vidi se i po limu ispod nje), kad sam stao na kočnicu, nije propala.
Danas je bila poanta oprat auto i snimiti stanje pa početi planirati sljedeće korake.
Evo par slika, dođe kao prvo predstavljanje s obzirom da su stare slike kaputt.
Vidio sam puuuuuno lošije, a regane i voze.
Sanirat hrđu, napravit kočnice i na tehnički....
Sanirat hrđu, napravit kočnice i na tehnički....
Treba malo vrimena i pažnje, i začas je na cesti....
Pa je, nema mi druge. Al hoću sredit ovaj 850 motor pa da se vozim ko čovjek.
Imam doma i originalni 750 motor i mjenjač, ali nismo se zato borili.
Imam doma i originalni 750 motor i mjenjač, ali nismo se zato borili.
Bili su prsteni 63 std na njuškalu neki dan za 200 kn, možda nisu nestali ako te interesira.
Al se žlajfi svetliju!
puyolov tata- DEDA NA FORUMU
- Broj komentara : 3802
Registration date : 04.04.2009
Sad sam malo zagledao slikice, nije to ni tako lose. 8 godina stajanja je pokazalo neke stvari. Sad bar sve znas sta je...di je dobro ne diraj .
Prica ide tako nekako, tu smo negdje ja i moj prijatelj Bozo od milja kupili fice. 2009 godina je bila ako se ne varam. On je imao srecu da je njegov bio vozan pa se vozio nest a moj totalno zablokiran i rupast koliko je mogao biti ali sa nosivim dijelovima, stokovima, blatobranima skroz super sto se danas i pokazalo kao dobra kombinacija.
I tako smo mi to nekako skupa limarili, moj zagorski limar je meni limariju komplet napravio, srecom ja sam promjenio podove, pragove i rubnjake komplet a Bozin je izgledao puno bolje i nije toliko trul bio nevo je fleke vario gdje je trebalo.
Moj je poslije limarije isao na lakiranje kod nekog dede muljatora koji je to samo nekako zagladio i akrilno lakirao tako da sam ga ja prosle godine nanovo lakirao ali sam srecu imao da nigdje nije istrunuo a od Bozeka je bolje srecom polakiran bio jer je bolje pripremljen pa mu nije nadam se lak ispucao kao meni ali su se ocito javile neke stvari koje limar nije dobro odradio. Totalni smo laici bili u ono vrijeme i mogli su nam prodati cisto lagano muda pod bubrege ali je ispalo jos i dobro.
Ja sam sa svojim dobro se navozio a njegov nije vidio kilometra i ja ko mi je drago da cemo se provozati jedno kad bude gotov. Jos sam ja njega cimao kad ce i sta ce ali odgovora nisam bas cuo sve do ovog zadnje .
Zato ako bilo sta treba zovi
Prica ide tako nekako, tu smo negdje ja i moj prijatelj Bozo od milja kupili fice. 2009 godina je bila ako se ne varam. On je imao srecu da je njegov bio vozan pa se vozio nest a moj totalno zablokiran i rupast koliko je mogao biti ali sa nosivim dijelovima, stokovima, blatobranima skroz super sto se danas i pokazalo kao dobra kombinacija.
I tako smo mi to nekako skupa limarili, moj zagorski limar je meni limariju komplet napravio, srecom ja sam promjenio podove, pragove i rubnjake komplet a Bozin je izgledao puno bolje i nije toliko trul bio nevo je fleke vario gdje je trebalo.
Moj je poslije limarije isao na lakiranje kod nekog dede muljatora koji je to samo nekako zagladio i akrilno lakirao tako da sam ga ja prosle godine nanovo lakirao ali sam srecu imao da nigdje nije istrunuo a od Bozeka je bolje srecom polakiran bio jer je bolje pripremljen pa mu nije nadam se lak ispucao kao meni ali su se ocito javile neke stvari koje limar nije dobro odradio. Totalni smo laici bili u ono vrijeme i mogli su nam prodati cisto lagano muda pod bubrege ali je ispalo jos i dobro.
Ja sam sa svojim dobro se navozio a njegov nije vidio kilometra i ja ko mi je drago da cemo se provozati jedno kad bude gotov. Jos sam ja njega cimao kad ce i sta ce ali odgovora nisam bas cuo sve do ovog zadnje .
Zato ako bilo sta treba zovi
miro- 3 GEMIŠTA NE MOGU MI NIŠTA
- Broj komentara : 1648
Registration date : 25.11.2009
Ma nije uopće loše. Sad mozgam kako da se organiziram što ću odraditi sam (i kad), a za što ću trebati pomoć. Bez brige, Miro, Puyolov tata, javim vam se.
Miro, sjećaš se da nisam imao love platiti zaštitu podvozja, nego sam sam gulio pod pa ga ličio kistom (sve je išlo kistom, antikorozin, dvokomponentna temeljna, bitumen). To i danas stoji na njemu...
Zadnji put sam ga (legalno) vozio 2008., to je mislim bilo prije nego je krenuo ovaj forum i druženja po Zagrebu, dakle i prije nego sam upoznao ikoga od vas. Pas mater, kako vrijeme leti.
Evo par slika za dokaz da se vozilo (P.S. motor nije moj, bio frend na 750 vs. 750 odmjeravanju snaga )
Miro, sjećaš se da nisam imao love platiti zaštitu podvozja, nego sam sam gulio pod pa ga ličio kistom (sve je išlo kistom, antikorozin, dvokomponentna temeljna, bitumen). To i danas stoji na njemu...
Zadnji put sam ga (legalno) vozio 2008., to je mislim bilo prije nego je krenuo ovaj forum i druženja po Zagrebu, dakle i prije nego sam upoznao ikoga od vas. Pas mater, kako vrijeme leti.
Evo par slika za dokaz da se vozilo (P.S. motor nije moj, bio frend na 750 vs. 750 odmjeravanju snaga )
Zadnja promjena: Camshaft; 7/6/2020, 22:54; ukupno mijenjano 1 put.
Hvala na informaciji. Neću još uzimati, tko zna, možda ga razbušimo dalje.Čuvitar je napisao/la:Bili su prsteni 63 std na njuškalu neki dan za 200 kn, možda nisu nestali ako te interesira.
Je neg kak.puyolov tata je napisao/la:Al se žlajfi svetliju!
Pozdrav Boži (pravom Boži).
Kako je gore Miro - tri gemišta napisao, stajanje je pokazalo mane, sanirat mane i vozi Miško.
Bit će to dobra vozilica, a kad se izgustiraš, rastavit ga na proste faktore i uredit. Do tad glumit hrčka i sakupljat limariju i sve ostalo kaj treba.
Bit će to dobra vozilica, a kad se izgustiraš, rastavit ga na proste faktore i uredit. Do tad glumit hrčka i sakupljat limariju i sve ostalo kaj treba.
Da samo ne trkeljam, molim par konkretnih savjeta od iskusnih. Zagreb i okolica:
1. Kamo otfurati motor na strojnu obradu;
2. Kamo otfurati 13" alu felge na ravnanje?
Imam 8 komada Cromodora CD147, od njih 8 se nije dalo probrat 4 ravne koje bi se dale izbalansirati pa bi ih trebalo malo srediti. Felge nisu neka krasota, al davno sam ih nabavio i ostao sam pri tom izboru.
Ovak nekak izgledaju:
1. Kamo otfurati motor na strojnu obradu;
2. Kamo otfurati 13" alu felge na ravnanje?
Imam 8 komada Cromodora CD147, od njih 8 se nije dalo probrat 4 ravne koje bi se dale izbalansirati pa bi ih trebalo malo srediti. Felge nisu neka krasota, al davno sam ih nabavio i ostao sam pri tom izboru.
Ovak nekak izgledaju:
1. Bozicevic u savskom gaju, provjeren i dobar. Sto se cijena tice nemam pojma
2. Felge si sam pripremi i u spric kit ih baci i na vodu posmirglaj. Gore baza i bezbojni i nove su. Lakiranje mozemo skupa. Imam spricu i kompresor
2. Felge si sam pripremi i u spric kit ih baci i na vodu posmirglaj. Gore baza i bezbojni i nove su. Lakiranje mozemo skupa. Imam spricu i kompresor
Felgice su skroz simpatične.
Miro,
1. Božičeviću si i ti nosio ako se ne varam, ne?
2. Mislio sam ih sam farbati, ne radi se o tome, nego ih treba poravnati prvo.
1. Božičeviću si i ti nosio ako se ne varam, ne?
2. Mislio sam ih sam farbati, ne radi se o tome, nego ih treba poravnati prvo.
ravnanje Slavek u Sv. Nedelji. Dobar majstor i nijr pretjerano skup, nema cjenik već prema stanju felge....
Ak trebaš šibnem ti broj.
Odnesi vulkanizeru da ti zavrti svih 8, mozda stvarno ne trebas ih dat na ravnanje.
Je bozicevic je meni napravio strojnu, napravio je dobar posao.
Za jednu sam siguran da je dobra jer sam je ja dao ravnati iz seta koji je kod tebe.
Šibni, molim te, pa se raspitam.tomtom je napisao/la:ravnanje Slavek u Sv. Nedelji. Dobar majstor i nijr pretjerano skup, nema cjenik već prema stanju felge....
Htio sam prije x godina stavit felge na punta, imam poznanika vulkanizera kojem sam otfurao 6 komada, vrtio ih je i max. 3 je uspio izbalansirati.miro je napisao/la:Odnesi vulkanizeru da ti zavrti svih 8, mozda stvarno ne trebas ih dat na ravnanje.
Ok, možda se među one preostale 2 krije još jedna koja bi se dala izbalansirati, al ne škodi mi da imam broj i preporuku za ravnanje.
To da
Stranica 34 / 39. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 39
Stranica 34 / 39.