Tranzistorsko paljenje
+8
prka126
Hrki
ivanhe81
Gajbica
sjekirica
ficutomba
Filip
BISer
12 posters
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Tranzistorsko paljenje
samo razvodnik 65e
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Gajbica je napisao/la:samo razvodnik 65e
Može li se hauba zatvoriti ? i koja je ono razvodna kapa nešto niža tad ne reba ništa može se hauba zatvoriti ??
Gost- Gost
videli ste da se kod mene zatvara hauba skroz i imam razvodnik od a112 koji ima kapu od 10cm visoku.tako da ne verujem da ne moze da se ne zatvori hauba
Gajbica- Aktivni Član
- Broj komentara : 524
Registration date : 15.03.2009
Mehanički prekidači(platine),uslijed relativno velike snage prekidanja dolazi do iskrenja što dovodi do nagorijevanja kontakata pa se vremenom mijenja podešeni razmak kontakta,to dovodi do ¨težeg¨pokretanja(paljenja) motora i ujedno do manje maksimalne brzine i veće potrošnje goriva.Ako se ugradi tranzistorsko paljenje zaštićeni su samo kontakti platina sve ostale priče su bespredmetne(manja potrošnja veća brzina bolje paljenje auta) to isto postižete i bez tranzistorskog paljenja ako ¨učestalije¨ očistite i namjestite platine jer i ako ugradite tranzistorsko paljenje isto će vam se desiti jer razmak kontakata mehaničkog prekidača (platina) samo teorijski ostaje nepromijenjen,a u praksi s vremenom taj se razmak smanjuje(bakelit na platinama). Eto ja iskreno o tome napisao a na vama je da to prihvatite ili ne, to vam govorim iz iskustva.vaš ajk.
Gost- Gost
dobro provjereno elektronsko paljenje
Da se nadovežem na temu elektronskog paljenja.Na sljedećem linku imaju sva uputstva o izradi tranzistorskog elektronskog paljenja: http://www.mikroe.com/sr/magazine/3broj/3broj12.htm
to isto paljenje sam kompletno složio, od izradetiskane pločice pa skroz do lemljenja,montaže u kućište i konačno spajanje i provjeru.Tada sam imao yugu 45 i nikako nije prestajala muka sa platinama,trebalo je često kontrolirati zazor a i razvodnik je imao lufta na piksi.Kada sam po uputstvu spojio elekt.paljenje,yugo nije dobro radio,morao sam odmah zakrenut razvodnik za par stupnjeva,osjetila se velika promjena u odazivu gasa,bio je puno življi na gasu.Uvidio sam da je sagorijevanje puno bolje,pri jutarnjoj temperaturi od -20 ak stupnjeva motor je pod ćokom morao voziti skoro 5 kilometara,a ugradnjom elektronike nedugo nakon krećanja ćok uopće nije trebao.Auspuh je postao svjetliji,više nikad nije bilo problema s paljenjem.Istog yuga sam prodao kolegi i nakon prijeđenih 50 tisuća taj auto vozi na tom paljenju,tako da preporučam svakom fićoljubcu a i onom tko vozi auto na platinski sistem paljenja da se upusti u to,neće pogriješiti!!!!!!!!!
to isto paljenje sam kompletno složio, od izradetiskane pločice pa skroz do lemljenja,montaže u kućište i konačno spajanje i provjeru.Tada sam imao yugu 45 i nikako nije prestajala muka sa platinama,trebalo je često kontrolirati zazor a i razvodnik je imao lufta na piksi.Kada sam po uputstvu spojio elekt.paljenje,yugo nije dobro radio,morao sam odmah zakrenut razvodnik za par stupnjeva,osjetila se velika promjena u odazivu gasa,bio je puno življi na gasu.Uvidio sam da je sagorijevanje puno bolje,pri jutarnjoj temperaturi od -20 ak stupnjeva motor je pod ćokom morao voziti skoro 5 kilometara,a ugradnjom elektronike nedugo nakon krećanja ćok uopće nije trebao.Auspuh je postao svjetliji,više nikad nije bilo problema s paljenjem.Istog yuga sam prodao kolegi i nakon prijeđenih 50 tisuća taj auto vozi na tom paljenju,tako da preporučam svakom fićoljubcu a i onom tko vozi auto na platinski sistem paljenja da se upusti u to,neće pogriješiti!!!!!!!!!
ivanhe81- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 7
Registration date : 24.02.2011
svaka cast na objasnjenju,odlicno si to isprezentiro
Hrki- Administrator
- Broj komentara : 6516
Registration date : 18.02.2009
a di da nabavim bosch 1012?? a? reci gdje si ga nabavio??reci ako boga znaš!! u Ri nema, čak mi se smijali u chipoteci i holexu ....a da valja-valja!!
fusher- SPAMER
- Broj komentara : 3006
Registration date : 17.01.2011
Za elektroničke komponente nema problema,ne moraju uopće biti oni elementi koji su naznačeni u shemi i opisu od mikroelektronike,nego zamjene tih elemenata.Trebate imati knjižicu ili cd katalog -ECA VRT DISK,u njemu imaju svi opisi i zamjene elemenata.Kondenzatori su od njemačke tvrtke WIMA i čini mi se dasu kupljeni u IC-elektroniku,sadašnji KRONOS ili čak u FORMA ELEKTRONIKA iz Zagreba.Uglasvnom elektronika je mrak!!!!!!!
WIMA, 47.0 nF,1600V, FKP-1 to traži
zamjena za BOSCH 1012 je BU923,941,806,810,808DFH,BUT 13
zamjena za BOSCH 1012 je BU923,941,806,810,808DFH,BUT 13
mozes ubaciti el.razvodnik paljenja od fiat uno45,ili jugo 45, zadnje serije.
vizbaden1- MODERATOR SPAMER
- Broj komentara : 5
Registration date : 03.03.2011
pozz ekipi
naime...već se duuugo vremena zalječem staviti tranzistorsko paljenje u moj spak,čak sam ga i nabavio,neki hand made koji je svojedobno bio u nekoj Z - 101...e sad...ono što me zanima je slijedeće...na njemu su 4 žice....jedna + druga - i druge dvije nose oznake "VN" i "PT"...kako sam laik u tome potrebno mi je malo objašnjenje kako to spojoti odnosno ako neko zna protumačiti "VN" i "PT"...?!neka logika mi nalaže da je "PT" skračenica od PLATINE a "VN" od VISOKI NAPON (odnosno BOBINA)...?!
naime...već se duuugo vremena zalječem staviti tranzistorsko paljenje u moj spak,čak sam ga i nabavio,neki hand made koji je svojedobno bio u nekoj Z - 101...e sad...ono što me zanima je slijedeće...na njemu su 4 žice....jedna + druga - i druge dvije nose oznake "VN" i "PT"...kako sam laik u tome potrebno mi je malo objašnjenje kako to spojoti odnosno ako neko zna protumačiti "VN" i "PT"...?!neka logika mi nalaže da je "PT" skračenica od PLATINE a "VN" od VISOKI NAPON (odnosno BOBINA)...?!
Gost- Gost
jasam imao lose iskustvo sa tranzistorskim paljenjem, nisam ga pravio kupiosam, ugradio u bubu ima razlike bolje radi cust izduv, a kad su pocele kise i vlazno vreme radio je totalno lose tako da sam ga iskreno bacio!
mladen76- Član
- Broj komentara : 61
Registration date : 17.11.2011
razlike su vidljive,svakako bi probao to staviti tranzistorsko kao alternativu dok ne kupim bezkontaktno paljenje kakvo imam na drugom spačeku i koje radi savrseno dobro...
Gost- Gost
Daljnja arheološka iskapanja na lokalitetu garaže otkrila su nešto iz 80-tih.Trebalo je ići u škodu 120, ali tko zna radi li uopće. Zna li netko što o ovome, šema i sl...? Tranzistorsko kontaktno paljenje, tranzistor je BU-323, radi preko platina.
AgentOrange- Aktivni Član
- Broj komentara : 201
Registration date : 26.07.2012
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Tranzistorsko paljenje
» Zimsko paljenje
» kljuc za paljenje
» El. paljenje y45 kupujem
» Opet Paljenje :((
» Zimsko paljenje
» kljuc za paljenje